Sutinku, tai taip ir sakau, kad sudėtinga suprogramuoti tą lankstų algoritmą. O rankiniu būdu aš prekiaut nemėgstu. Nematau prasmės sėdėt ir žiūrėt į kainą, arba braižyt tas isivaizduojamas pasipriešinimo arba palaikimo linijas ant praeities grafikų. Plius ir žmogiškas faktorius trugdo, nervai ir t.t. Visi kiti indikatoriai taip pat vėluoja.. O tos linijos dažniausiai su veikia ir taip ir taip, kas stumdo rinka tuos lygius labai gerai žino. Todėl jeigu jau kaina kirto tarkim kokį svarbų suportą tai būtinai gryž atgal su dideliu spygliu, kad susirinkt visų SL, o poto jau žmonės sugluminti galvoja, kad atšoko vėl perka ne į tą pusę ir vėl gauna per SL... O poto galvoja, kad čia be šansų uždirbt. Todėl aš SL ir TP išvis nenaudoju, aš žiūriu tik equity target - t.y. rezultate uždaroma TIK su pliusu arba 0. Metodika mano yra tikimybės ir matematika, paskaičiuotas lotų kėlimas. Šiuo metu jau baiginėju Hedge projektą, beliko tik formules lotų skaičiavimui sugalvot, kad adekvačiai skaičiuotų pagal atstumus...
Visgi pirmas užėjimas yra gana svarbus, ir kuo daugiau tie pirmi užėjimai bus tikslesni tuo trumpesni bus prekybos ciklai - saugesnė prekyba. Žmonės kurie prekiauja rankiniu būdu dažnai turi visai gerų idėjų, tik dažnas sako, kad turi griežta gera strategiją, bet pats kartais nesuvokia ar užeidinėja pagal ją ar kartais elgiasi intuityviai Todėl ir pamaniau brūkštelsiu, gal bendraminčių atsiras, kad jau su merginom nelabai sekas