61

Re: Tradicine seima

Laura wrote:
Mantė wrote:

Nes visų pirma, jie irgi yra tokie pat žmonės kaip ir tu, jie irgi valgo, jie irgi miega, žodžiu jie yra visaverčiai žmonės. Visų antra, nėra jie jokie iškrypėliai, tai, kad jiems patinka kažkas kitas negu tau, dar nepaverčia jų iškrypėliais, c'mon, 21 amžius, gal reikėtų šiek tiek tolerancijos ir pagarbos turėti,huh?
Esmė tame, kad nesvarbu, ar tai mažuma ar tai dauguma, bet mes visi esame žmonės ir visi turime turėti lygias teises, nebe viduramžiai jau, kad būtų kažkokie tai sluoksniai ir pnš.

Bla bla bla, dar vienos tolerastės paistalai. Nesiruošiu toleruoti tai kas netoleruotina.

Nu tai ir būk kartu su ta avių banda, gi taip lengviau..

62

Evaldas wrote:
Mantė wrote:

Nes visų pirma, jie irgi yra tokie pat žmonės kaip ir tu, jie irgi valgo, jie irgi miega, žodžiu jie yra visaverčiai žmonės. Visų antra, nėra jie jokie iškrypėliai, tai, kad jiems patinka kažkas kitas negu tau, dar nepaverčia jų iškrypėliais, c'mon, 21 amžius, gal reikėtų šiek tiek tolerancijos ir pagarbos turėti,huh?
Esmė tame, kad nesvarbu, ar tai mažuma ar tai dauguma, bet mes visi esame žmonės ir visi turime turėti lygias teises, nebe viduramžiai jau, kad būtų kažkokie tai sluoksniai ir pnš.

Nereikia man čia tų saldžių tolerantiškų kalbų. Tu toleruok ką nori, aš toleruosiu irgi ką noriu.

Nu va, labai teisingai, kiekvienas sau.
Bet tada klausimas, kam tada iš vis dar šita tema egzistuoja, jeigu kiekvienas sau būna su savo nuomone ir kitam nelenda į akis, huh?

63 (edited by Bezpredelas 2016-06-04 13:49)

Mantė wrote:
Laura wrote:
Mantė wrote:

Bla bla bla, dar vienos tolerastės paistalai. Nesiruošiu toleruoti tai kas netoleruotina.

Nu tai ir būk kartu su ta avių banda, gi taip lengviau..

man tai kazkaip panasiau kad aviu banda ne tie kur uz tradicine seima, nes kaip matome TV (kitaip tariant Mass Media) palaiko netradicine, o jeigu Mass Media palaiko netradicine ir tu nepalaikai netradicines, tai nelabai suprantu kur cia ta aviu banda matoma. Manau logiska kad viskas yra atvirksciai ir aviu banda yra butent tie kas palaiko netradicines seimos samprata smile O nepalaikyt netradicines seimos tai aisku kad yra lengviau, nesirgt sizofrenija irgi lengviau negu sirgt, nelabai suprantu tokiu teiginiu esme ir kas tuo noreta pasakyt. Kazkoks eilinis realybes neigimas smile o ir siaip koks skirtumas ar tai masei priklausai ar ne masei, mes diskutuojam remdamiesi argumentais, o pasakymas kad tu neteisus nes priklausai masei tai truputi silpnokas, nes tai niekaip nesusije su tuo ar mase teisi ar ne smile

64

Anna wrote:

o koks pirmas etapas?

pirmas etapas nebutinai miskas smile

65

Bezpredelas wrote:
Anna wrote:

o koks pirmas etapas?

Bet miskas visoumet yra gerai-maziau tusciu filosofiju ,daugiau paprastos realybes..As dabar panasiai gyvenu Ir cia grynai ekonominis klausimas-jei kazkas jaucias esas KITOKS,kodel visi privalo uz tai sumoketi?Cia as apie paradu apsauga ir pan.kur islaidos tiesiog nurasomos is biudzeto.Tie viekejai graziai vagia musu visu pinigelius....

66

Bezpredelas wrote:
Anna wrote:

o koks pirmas etapas?

na, niekas nesako, kad būtinai. bet ir kito nepasiūlo.

argi nekyla klausimas, ko trūksta dabartinei visuomenei (kuri garsiai moka šaukti MES, kai tai jai naudinga arba, kai gali pasisavinti nuopelnus), kad atsiranda problemų dėl tradicinės šeimos? Vieni mano, kad užteks sukurti šeimą ir jau puiku. Laba diena, skyrybų ohoo kiek... Kiti tada pamano - aš būsiu gudresnis ir šiš, nepakliūsiu ant to kabliuko, jokios tradicinės šeimos nekursiu. Ir, aišku, atsiranda itin kūrybiškų asmenybių, kurios pradeda žaidimus, kad su tos pačios lyties atsovu irgi galima kurti šeimą. Oho, kiek tokiu atveju patenkinama poreikių: ir protestas prieš kitaip mąstančius, ir labai patogu, ir jautiesi kaip ir turintis šeimą ir visus apgavęs. ir dėmesys, ir pradedi jaustis itin šiuolaikišku.

perdaug išlepę esame. o vat miške (metafora) - lieki vienas. niekas tau nieko irgi neprivalo. ir mokėti sąskaitų nereikia - nėra elektros. ir rūpestis dėl nesveiko maisto atkrenta - valgyk žoles ir džiovink jas žiemai. ir nereikės rūpintis kitais. galų gale kažkaip sunkoka pasidaro, supranti, kad... vienas lauke ne karys. ir pretenzijų neturi kam pareikšti - nes niekas kitas, išskyrus tave patį, tau nekelia problemų (nebent iki tiek esi susireikšminęs, kad kaltini lietų ir saulę). ir kad norisi žmogiško artumo. ir dar kiti dalykai... kad ir prisiminimų terapija. juk nepasislėpsi už filmų žiūrėjimo, knygų skaitymo, virtualaus bendravimo, tauškimo telefonu, pasaulinio bado politikos aptarinėjimo kemšant kepsnį.

va, tada gal ir prašviesės galvoje, stebint paukštelius, kodėl pasaulyje yra vyrai ir moterys, kodėl tūkstantmečius buvo toks reiškinys kaip šeima, kad tavo paties asmeninė patirtis - tai tik tavo tiesa kažkuriam laikotarpiui. Ir kas svarbu, o kas ne. Ir kad galų gale gali užknisti net pats save smile
toks žmogus, grįžęs į visuomenę, gal ir nekurs šeimos, bet... bent jau mažiau laiko skirs visokiems niekams ir mažiau reikš pretenzijų, nes labiau vertins tai, ką turi.

67

tie kiti budai ant tiek elementarus kad net sakyt nesinori smile bet jeigu taip nori vienas is ju pamedituot vakarais tiesiog, bet jeigu kam reikia gamtos prasau, man ji irgi patinka:) nesakau Anna kad tavo variantas netinka, bet jis tik vienas is galimu, as gi jo neginciju smile

68 (edited by Anna 2016-06-04 19:33)

medituoti mokančių žmonių - vienetai. Bezpredelai, tikiu, kad moki smile

kitiems - nepatariu. prisižiūrėjau gyvenime laikančių save meditacijos meistrais, o realiai - egoistai, kokių reta smile nes jei tik kas negerai - jūs čia tvarkykitės su savo pretenzijomis ar materialistiniaiis poreikais, o aš einu pamedituosiu, nes užsiimu savo dvasia smile Vadinamieji medituotojai paprastai nekuria tradicinės šeimos, nes mano, kad ji trukdys jiems dvasiškai tobulėti.
Kvailiukai, o tiksliau - tinginiukai ir bailiukai, nes tradicinė šeima su savo nemaloniomis situacijomis netinkamu laiku ir netinkamoje vietoje - idealus kelias į tobulėjimą smile

69 (edited by Bezpredelas 2016-06-04 19:43)

Meditacija tokia plati savoka kad jai reiktu atskiros knygos, nes labai jau daugiapaskirtinis dalykas. Meditacija juk gali buti skirta atpalaiduoti kunui ar isskristi uz planetos ribu... smile Mano supratimu meditacija tai demesio (energijos) susigrazinimas sau ir jos nukreipimas i pasirinkta tiksla:) nezinau ar as moku medituoti, sprendziant kiek tai man dave, tai gal kazkiek ir moku...Anksciau labai tuo uzsiimdavau, bet dabar pradejau pusiausvyra palaikyti, nes buvau perdaug isplaukes kaip sakoma smile bet as patariu pamedituoti ir pamatyti isbaigtesni visu tikroviu matyma, dziaugiuosi kad buvo toks etapas gyvenime smile Anna taip, pasitaiko zmoniu meditatoriu kur ignoruoja aplinka, kaip sakoma nuo lengvo nesureiksminimo iki abejingumo vienas zingsnis, kazkaip reikia ismokti palaikyti pusiausvyra ir viskas bus ciki piki smile Kai vairuoji lenktynine masina tai ir atsakomybe ir rizika dideja, su meditacija tas pats smile

70

Šiandien manau taip - tradicinės šių laikų šeimos pagrindas - techninė-materialinė bazė, suteikianti sąlygas ne tai kad lygiaverčiam, bet mylimiausiam šeimos nariui - internetui smile

71

Nežinojau kur kitur pasidalinti, tai tebūnie bus čia.

"Vaikas myli gamtą – jį uždaro keturiose sienose; vaikas negali būti be judėjimo – jį privertė sėdėti; jis mėgsta dirbti rankomis – jį pradėjo mokyti teorijų; jis nori kalbėti – jam įsako tylėti; jis nori suprasti – jam liepia mokytis mintinai; jis norėtų pats ieškoti žinių – jam pateikia parinktas žinias..

Ir tada vaikai išmoksta to, ko niekada neišmoktų kitomis sąlygomis – jie išmoksta meluoti ir apsimetinėti."
~ A. Ferjeras