1 (edited by Edgaras 2017-12-26 03:19)

Topic: Kai šitas pasaulis nėra įdomus...

Gan plačiai buvo paplitusi žinia apie žmones sergančius depresija, kurie pažiūrėję tam tikrus filmus tik pablogino būklę.

Egzistuoja filmai kuriuose pasaulis nupieštas tobulas, žmonių santykiai šilti ir nesudėtingi. Pasakojama apie besalygišką meilę, kartais kuriai pasiekti pereinamas laiko ir erdvės blokas.

Tokie filmai kaip Įsikūnijimas (Avatar), Žodžių Sodas (Garden of words), ir Kuo Tu Vardu (Kimi no nawa) kurie yra tiesiog tobuli, priverčia pasibjaurėti aplinka, iškrypusia visuomene ir žmonių santykiais, ir žinoma - prastą depresijos atvejį dar pablogina.

Mano atveju taip ir yra. Net juokinga kai imu pavydėti, animacinio filmo vaikams herojams, iš to filmo apie robotuką Wall-e, kai jis susikukavo su Ev-e. Imu galvoti net filmuose atvaizduoja kai kartais susiklosto aplinkybės ir priešingybės tampa vienu.

Tada imu galvoti... Kas aš esu? Kur aš stumiuosi tęsdamas savo dienas? Kokio by...?

Kai dirbu, stengiuosi gyvenu gerai.. Tačiau namie manęs niekas nelaukia (nebent tik mano papūgos), galvoju apie ateitį ir nesuprantu dėl ko turiu taip stengtis. Esu užburtam rate kuriame pats esu užsidaręs ir apsišarvavęs, atsikyręs nuo kitų žmonių, nes kai buvau įskaudintas ir sužeistas kitų, praradau pasitikėjimą.

Man jau beveik 30 metų. Bet vis dar stoviu akligatvyje.. Tame pačiame kuriame stovėjau prieš10-15 metų.

Visi tie filmai, istorijos, pažystami ir bendradarbiai kurie veda, laukiasi vaikų. O aš vis dar ten pat.

Norisi išsikalbėt, kad kas nors išklausytų... Bet esu visiškai vienas...

Tėvai, brolis, sesuo... Jie tos ertmės manyje užpildyti negali.

Esu įstrigęs ir jau nebežinau kaip ištrūkti.

Savižudikiškus postus šiame forume rašau kone kasmet.

Gyvenu nes nenoriu nieko įskaudinti, bet dėl to jaučiuosi įkalintas.

Netgi kai sumama susibariau aš esu jai pasakęs kad jie man vienintelė priežastis dėl kurios aš dar gyvas. Ir žinoma, kaip tikra motina, ji patarė galų gale rasti tą dėl ko norėčiau gyventi. Tai kas būtų mano.

Bet dėl baimės būti įskaudintam, psichologiškai ir fiziologiškai atstumiu žmones.

Kaip iš to ištrūkti?

2

Re: Kai šitas pasaulis nėra įdomus...

kito pasaulio nėra šis yra, ir tik viena karta! Tad arba gyvenk ir lauk šventes savo kieme, arba verk ir mirk. Sprest tau!

3

Na tai  čia gal paskutinis postas bus ir apstosiu uždavinėt durnus klausimus xD

4

ka isivaizduoji, kad esi toks vienintelis, isskirtinis?  visiem pasaulis vienodai neteisingas, tik vieni sukande dantis gyvena, nutaise dirbtine sypsena, o kiti verkslena

5

nesutinku, su Antanu smile vieni atrodo plaukia per gyvenimą, ir jiems viskas gerai, viskas jiems sekasi, ir visko jie turi, ir net nebežino kaip čia dar galima išsidirbinėti, kitiems, anaiptol, kiek besistengtų, ką bedarytų, vis nesiseka smile žinau, kas yra depresiją, buvau susiduręs... labai sumautas reikalas, tiesą sakant smile o Edgarui patarčiau, pabūti šiek tiek egoistu, savanaudžiu ir pagyventi sau smile susikurk tikslų, kurie būtų susiję tik su tavim pačiu ir siek jų smile lepink save už gerus rezultatus smile nesisemk patirties iš filmų,nes juk ten viskas netikra, iliuzija ir nedaugiau smile realus gyvenimas yra kardianaliai kitoks smile o šiaip,kaipžiauriai beskambėtų,gyvenimas tai kovos laukas: nekovosi - negyvensi smile tad, linkiu stiprybės, ištvermės ir atkaklumo smile

6

ech, Puki.. kai iseisiu i miesta, susitvarkes ir uzsidejes ta dirbtine sypsena, visi taip ir galvos, kad va, sitam tai be jokiu pastangu viskas sekasi..
o realiai tai kabau sventini ryta ant laido.. ir dar tokiam beviltiskam pazinciu saite. tik neverkiu, kaip kai kurie, nes nepadeda tai, neapsigaudinekit.

7

na, taip, visi mes žmonės, ir visi mes turim problemų smile tik skirtumas tame, jog pas vieną žmogų problema, ką čia apsirengti į darbą, arba kur nusipirkti naują detalę mašinai, o pas kitą žmogų problema, kaip išmaitinti 3 vaikus, kai kišenėj 3eurai, arba kaip išgydyti 3 stadijos vėžį smile

8

taip, problemu turim visi, ir jos pas visus tos pacios. skirtumas, kaip i jas ziurim.  vezys? tai juk susinaikinimo mechanizmas, kuris automatiskai isijungia, kai organizmas gyvena per ilgai. ka gali pakeisti? nieko.. tai ikalk paskutini karta doze alkoholio, isdulkink kokia merga.. arba gali nubegt i baznycia, padauzyt galva i grindis.. laisve rinktis..
kaip ismaitint vaikus uz 3 ewrus? o tai ka veikei anksciau? kam vaikus gimdei, jei nesugebi ju ismaitint? vadinasi, pats ta problema pasidarei, o dabar verksleni, padekit..

9

Nežinau, ar diskusija čia dirbtinai sukelta, ar tikra, bet bandau prisijungti.
Visiems visko nutinka...
Esu planuotoja ir racionali, bet buvo visko...
Kartais lb.svarbu apsirengt ir išeit pasivaikščiot...arba išvažiuot į kitą miestą, kur tavęs niekas nepažįsta ir tu nieko nepažįsti ir gyvent savaitę kitą taip kaip norisi.
Dar daug skaityt psichologinių knygų , tokių autorių kaip Fromm, Lauster, Colombero...
Daug bendraut su žmonėmis, nebijot atsivert ir apnuogint savo sielą...
Turint lėšų, susirast gerą psichologą...
Mokintis pamilt gyvenimą, savo būtį, dėkot dievui ir likimui už dušo vandenį ir kvapnią kavą, už sutiktųjų šypsenas ir žydinčius dobilus...
Naudotis masažais, ypač aromaterapiniais...
Matyti ir kitų skausmą, būties trapumą, laikinumą, pamilt, suprasti, atsiprašyti ir atleisti...Ir eiti savo keliu, dėkoti sutiktiems, kurių jautri širdis.
Nenorėti apžioti gyvenime daug ir viską. Išmokti tenkintis mažais dalykais ir daryti tai, kas džiugina sielą. Nebijot daugką keisti...:::008

.

10

Pasikartosiu jai jau zmogus nutaria kelt ranka pries save tai liga,nes genetiskai zmogui uzprogramuotas savisaugos inkstinktas,O galutiniam taskui padeti gali pasitarnauti  bet kas ,net tarkim lietus ta diena,ar kaimyno pasakytas griestas zodys.Lengvoi formoi labai gerai padeda sportas,laikinas aplinkos pakeitimas ir t.t.Bet kokiu atveju patariu kreiptis i specelistus,tai liga ir cia butina rimta pagalba.

11

ką daryti, kai šis pasaulus nėra įdomus? ogi nieko, nes tai normali tarpinė būsena. kam nėra taip buvę? tokia būsena kaip atėjo, taip ir praeis. nebent ją labai sureikšminam, išsigąstam, tuomet baimės dėka tokia būsena gali pridaryti bėdos, nes baimė apkartins gyvenimą - ji tylės, kai visą dieną tau pasaulis bus įdomus, bet išlįs tą vienintelę nuovargio minutę ir pradės hipnotizuoti.

12

Edgaras wrote:

Tokie filmai kaip Įsikūnijimas (Avatar), Žodžių Sodas (Garden of words), ir Kuo Tu Vardu (Kimi no nawa) kurie yra tiesiog tobuli, priverčia pasibjaurėti aplinka, iškrypusia visuomene ir žmonių santykiais, ir žinoma - prastą depresijos atvejį dar pablogina.

bla-bla-bla) kiek jus cia priraset) nei vieno is siu filmu nesu ziurejes

13

Edgaras wrote:

Man jau beveik 30 metų. Bet vis dar stoviu akligatvyje.. Tame pačiame kuriame stovėjau prieš10-15 metų.

na man 34 ir manes irgi niekas nelaukia) kazkaip nustojau del to jaudintis ir tiesiog gyvenu del saves)

14

Edgaras wrote:

Visi tie filmai, istorijos, pažystami ir bendradarbiai kurie veda, laukiasi vaikų. O aš vis dar ten pat.

neziurek i tuos filmus ir neimk is ju pavyzdzio nes visi filmai tai komerciniai produktai ir sukurti su gylia psichologine potekste. pvz kad itikti ziurovams ir filmas atsipirktu turi buti happy end ir rodomi tik grazus aktoriai. niekas neziures filmo jei aktoriai bus negrazus o herojai nelaimingi todel filmai tai isblizginti komerciniai produktai tikrai nenaudok filmu kaip gyvenimo pavyzdi.
ir sivis siusk visus ant tryju raidziu ir gyvenk del saves ir nekreipk demesio i kitus zmones

15

Edgaras wrote:

Norisi išsikalbėt, kad kas nors išklausytų... Bet esu visiškai vienas...

paimk bonke vodkes iseik i gatve susirask sugerova ir issikalbesi

16

ir isvis vienatve ir laisve tai didziulis malonumas ir netgi privalumas ir tuom reikia megautis o neliudeti del savo vienatves) tai visiskai laisve gali gyventi kaip nori ir daryti ka nori

17

Žmonės be koju, ranku, be regos, klausos, be puses veidu, ir tt, gyvena ir neverkšlena. Tau šmaru organizuot, kad linksmiau butu?

18

Konstantinas wrote:

ir isvis vienatve ir laisve tai didziulis malonumas ir netgi privalumas ir tuom reikia megautis o neliudeti del savo vienatves) tai visiskai laisve gali gyventi kaip nori ir daryti ka nori

kai.kokia lerva išneš jam visa prota, jis pražyls, nervingu taps— tada supras smile

19

idomu, o smaros dirba per sventes?

20

Antanas Patamsis wrote:

idomu, o smaros dirba per sventes?

beabėjo!