41

Re: Minties ir zodzio galia

Dalius, 19 parašė:

Aš žinau kas parašyta biblijoje, ten parašyta kvailia "atmazai", bet bent jau juos kažkas sugalvojo.. kaip sakant "Šlovė Dievui už tai! Te ateinie jo karalystė". Gal klausimą ir nekorektiškai suformulavau. Bet visgi prisipažinsiu mieli draugai, mane jau pradeda užknisti Dievo tematikos, gal galime pvz grįžti prie pradinės temos, nuo kurios totaliai nukrypome?

galima bet ir si temos dalis stipriai susijusi su minties galia ,zinai dauguma tikinciuju susiburia padaro neitikinamus dalykus ju mintys susikoncentruoja ir pasiekia reikiama tiksla ,kazkas pagyja stebuklingai kazkas istruksta is mirties nagu ir viskas del to kad visi to nori !minties galia maldos galia!apie tai ka galvoja tas ir nutinka butinai.Aisku gali tai daryti ir netikintys ,pavyzdziuj labai noriu vieno daikto galu gale jis pas mane ir atsiranda, planuotai ar neplanuotiai bet ji paskui vistiek gaunu :::818

42

Apie kokias galias snekat???? Jei zmogus tiki LEMTIM, tai jokie zodziai ir ju galios tu zmoniu nuomones nepakeis.... big_smile Bet yra grupe zmoniu, kurie tiki, kad nuo ju minciu priklausoma ju ateitis..... Siuo atveju, LEMTIES ysitikinimai ir tikejimai nebeveikia.... big_smile

:V Taip iseina kad as sugebu naudotis, pasinaudoti tuom, apie ka raso temos autore antrame poste???? :V Hmmm.... sutinku su daugelio nuomone, net ir su tais kurie tiki lemtimi.... ;D

43

Na aš galiu pasakyt šiek tiek į temą. Pirmiausiai minties galia yra panaudojama įvairiais tikslais. Vienas iš, mano manymu, geresnių tikslų yra laimė. Ir aš nuoširdžiai džiaugiuos tai kurie geba savo minčių galią panaudoti tuo tiklu. Jei žmogus tiki Dievu, tiesiog tiki ir jo negali niekas įtikinti kitaip(o šitą pokštą aš sieju su žinių trūkumu), tada jis jaučiasi saugus, žino, kad jei jis viską darys teisingai jis nemirs, žino kad jis renka BONUS taškus tam, kad jų užtektų patekti į rojų. O jei dar sugeba pasiekti tokia pasamonės lygį, kad netrūktų visų tų dalykų, kurių atsisako dėl to tikėjimo ir kad nesigailėtų to, ko nepadarė dėl tikėjimo, tai sakyčiau nuostabu jei žmogus jaučias laimingas. Tai viena iš minties galių, bet tai yra labai sunku.

Tačiau.. jei žmogus visiems bando įrodinėti, kad Dievas yra, ypač atsižvelgiant į tai, kad neturi argumentų, nes tikėjimas paremtas nematerialiais dalykais ir "teiginiais", tai jau kažkas netaip reiškia, reiškia tikėjimo suderinamume yra kažkokių spragų. Nes kaip ir minėjau, kad nėra nenuginčijamų įrodymu(a nei vieno).

Minties galia vigi yra mūsų rankose, jei ją sugebi visiškai valdyti, tai gali pajusti. pasiekti visko, ko nori. Galų gale laimė yra toks emocionalus dalykas, mokslas visiškai su tuo nesusijęs. Tiesiog šiais laikais, bent jau su tikėjimu pilnavertiško gyvenimą gyvenimą pragyventi yra žiauriai sunku, nes pasibaigė "naivuolių" amžiai ir dabar tikintys tik vienetai, o kai aplink tiek daug prieštarų, tai ir tikėjima pradeda šlubuoti.

Šiaip kalbant apie Vytauta, tai manau jis per daug dažnai visur kiša Dievą, net ten kur jo kišti visai nereikia. Net visa siela tikint, galima jo neminėti. Nes galų gale pasirodė, kad nuosavą nuomonę pakeitė tikėjimas ir ta pasakų knygutė. Ir jei jau tiki tokiais dalykais, kurių negalima logiškai pagrįsti, tai gal jų tiesiog negrįsti. Ir šiaip jau labai šališkai apie viską šneki. Kartais tiesiog geriau žvelgt iš šalies nekišant to "aš taip darau, aš tikiu tuo, aš.. etc"

Paminėkit savo nuomonę, KAM TURĖTŲ BŪTI PANAUDOTA MINTIES GALIA?
Ir visai pamiršome kitą dalį, tai žodžio galią. Čia labai neišsemiama tema taipogi.

44

Daliau, pakartok, apie ka snekam.... :V

45

Sigitas, 25 parašė:

Daliau, pakartok, apie ka snekam.... :V

Na ash, kurdama tema, tikejaus, kad bus shnekama apie minties bei apie zodzio galia. Tai yra, ar yra tai propaguojanciu ir tuo tikinciu. Jei taip, idomus ju poziuris, pasiulymai. Man tai kolkas nauja sritis ir man tai yra idomu. Det kad kazkaip cia visi labai apie religija pradejo kalbet big_smile

46

Taigi, dar karta paminėsi
Dėmesio visiems tema yra

MINTIES ir ŽODŽIO GALIA

Taigi, stengiamės arčiau temos išlikti.

47

Nesuprantu, kodėl tiek daug buvo diskutuojama apie Dievą šioje temoje... Jis su minties galia neturi nieko bendro... smile Įdavė viską į dantis ir pastatė ant žemės. O dabar būkite malonūs plėtoti savo mintis ir galias nekibdami prie Dievo... smile Kodėl nepakalbėjus apie tai, ką su minties galios pagalba gali kovų menų meistrai... Juk jų efektingi pasirodymai paremti ne tiek fizinėm galiom, kiek minties galia... Ir, beje, kažkas yra pasakęs, kad kiekviena mintis niekur nedingsta ir kažkur materializuojasi... taigi galvokime, ką galvojame... o tai ims ir materializuosis... smile

48

Oi.. o kad kartais ta kiekviena mintis imtu ir realizuotusi, norint, kad ji realizuotusi reikia įdėti savo pačio pastangų. Minties galios savaiminiu realizavimusi netikiu. Manau mūsų gyvenimo laimė priklauso nuo to, kiek minčių gyvenime realizuojame, o kiek sulaikome savyje.

Šiaip jau, kalbant apie minties galią kovų menuose, tai ten taip pat nėra nieko sudėtingo. Tiesiog ten minties galios pagalba sugeba suvaldyti save. Pas mus labai daug yra instinktu, o vienas iš jų yra savisaugos. Įspūdinguose pasirodymuose Martial Arts, kuriuose yra daug akrobatinių triukų, žmogus turi išmokti valdyti protą nugalėjus tam tikrus savisaugos instinktus.

Truputi turiu ir savos patirties.. bet labai labai mažai. Tarkim štai kalbant apie akrobatinius triukus, tai esu mokęsis tokių kaip saltas į priekį/atgal, na čia pagrindiniai, kuriuose ypač pasireiškia savisaugos instinktas per baimę. Pirmiausiai tu išdrįsti pradėti daryti tą dalyką, tu puikiai žinai kaip jį reikia atlikti, tu pradedi, tačiau baigiant pradėti(pvz jau beveik atsispyrus) suveikia savisaugos instinktas ir tu šiek tiek susimauni, o to šiek tiek paprastai užtenka, kad neatliktum tinkamai. Paprastai tas šiek tiek išlieka, kol nepripranti, tiksliau sakant kol nepradedi treniruotis pastoviai tam tikrą laiką. Tokių dalykų kaip saltas atlikimo pagrindas ir yra minties galios suvaldymas. Tokį dalyką galėtu atlikti kiekvienas turintis vidutinę fizinę parengtį(na gal šiek tiek geresnę nei grynai vidutinę, bet šiaip esmė, kad labai daug žmonių).

Taigi, viena iš minties galių yra suvaldyti instinktus ir tai, ko žmogus paprastai negali valdyti savo kūne. Galima dar būtų kalbėti apie kovos menus, tačiau dar galima pakalbėti apie tikrai nuostabų dalyką, kuriame vyrauja gan stiprus minties galios panaudojimas, tai joga. Jogos meistrai yra pagarsėję labai daug dalykų, kai kurių iš jų nesunku išmokti turint gerą mokytoją.
Joga tai susitelkimo, įsiklausimo į savo kūną menas. Pirmiausiai ten atlieki įvairius pratimus, bet tuo pačiu turi naudoti minties galią, nes be jos tie pratimai praranda reikšmę. Darydamas kiekvieną pratimą tu turi "įeiti į save", kas reikštų, jog turi pajusti viską ką jauti. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo gan paprasta, bet paprastai mes toli gražu nepastebime daug dalykų, kuriuos jaučiame, nes tiesiog į juos neįsiklausome. Galų gale po daugelio treniruočiu tu pradedi jausti savo kūną, kas tau suteikia galimybę jį valdyti žymiai geriau. Tu išmoksti tinkamai daryti kai kuriuos dalykus pvz rūpintis savo kūnu, gydytis nuo tam tikrų "negalavimų" tam tikrais pratimais(kurių efektyvumas yra puikiai paaiškinamas moksliškai). Jogos meistrų "sąskaitoje" yra tokie dalykai kaip širdies plakimo sustabdymas, termoreguliacija, dar buvo vienas mano matytas atvejis kažkokioje laidoje, kai jogos meistrai atlaikinėjo smūgius. Pats jogos meistras toks smulkutis, liesas, o tas, kuris smūgiuoja stambus, "užsikačialines" ir ten jam smūgiuot iš visų jėgų reikėjo. Na aišku visi smūgiai buvo lengvai atlaikyti. Aišku nežinau kiek ten teisybės yra, galima tikėti o galima galvoti, kad ten kažkas "cheatino", bet šiaip šiais laikais mus gali kiekvienam žingsnyje apgauti ir mes nesuprasime to gal būt niekada. Toks gyvenimas, viskas reliatyvu.

49

niu tu čia ir pasisakei..... :::734 nebeliko ką pridurti... :::528

50

esu girdejas, kad mintys kaupesi erdveje iki tam tikro lygio, o kai ju susikaupia, tiek kiek reikia tai ir atsiranda veiksmas, ar tariamas stebuklas, ar dar koks issipildymas, pvz.: kaip Fiodoras minejo minia ismeldzia lietu. bet neatkreipiam demesio ir i tai kas musu mintis issaukia vienokias ar kitokias, pvz  negerai kai mergina rengiasi labai seksualiai, nes vaikinai ja pamate uzsimano butent su ja pasimylet, aisku to nedaro bet kai prisikaupia tam tikras minciu potencialas gali ta mergina ir isprievartaut kas.
beja Diva taipat esu girdejas ir kadangi tikiu, kad Dievas egzistuoja, tai man yra priimtinas teiginys, kad visa materija ir visa gyvastis yra Dievo materializuotos mintys, o tai velgi susija su Dievu.

51

gal tu vienąkart apstosi su tuo savo Dievu???...:::a50 prisikūrei temų religine tematika - ten ir diskutuok... kaip jau minėjau minties galia neturi nieko bendro nei nei su religija, nei su Dievu. Dievas tau gimstant įdavė "paketėlį" gyvenimui ir ką tu su juo padarysi - tai priklauso tik nuo tavęs, o ne nuo Dievo... tam yra suteikta pasirinkimo laisvė... ir nemanau, kad žmonės yra tokie visiški debilai, kad be 10 Dievo įsakymų nesugebėtų atsirinkt, kas gerai, o kas blogai... :::028

52

ko taip sirsti, nei vienos temos nekuriau religine tematika ir beveik sutinku, kad religijos nelabai susijusios su Dievu, ten mane pavadino Dievo tarnu, taciau kai susimasciau tai mes neturim niekam tarnaut, Dievas veikiau turetu but draugo, tevo poziciojoj, jauciu vel uzsitrauksiu daugumos nepasitenkinima, kad apie tai kalbu, bet toks jau as esu siekiu kuom geriau pazinti aplink esanty pasauli, tai ir megstu diskusijas sia tema. as irgi sutinku, kad dauguma dorybiu zmogus nujaucia intuityviai, taciau ta intuicija uzgozia instinktai ir kiti gyvuliski reikalai, todel ir prireike kazkam uzrasyt tuos isakymus. na gerai daugiau nenukrypstam nuo temos:D, ka galiu pridurt, mintis tai yra energija, su kuria reikia elgtis ismintingai.

53

Vytautai, tu pradedi daryti "intelekto nepaliesto" įvaizdį. Vienas labai geras žingsnis būtų NEMINĖTI ŽODŽIO DIEVAS be reikalo. Tai nuodėmė ir pats tai žinai, taigi rask sinonimų.

Sekantis dalykas tu pats įžvelgei, kad tu siutini žmones, pradėk mąstyti galvą, trumpam pamiršk tuos 10 Dievo įsakymų ir pagalvok kodėl tu siutini žmones.

Religines mintis galima išsakyti ir savais žodžiais neminint, kad tai religija ar kad tai yra todėl, kad biblijoj taip parašyta.

Supranti.. nu norom nenorom žmonės pradeda susidaryti įspūdi, kad tau galvoj, be biblijos, daugiau nieko nėra. Ir vėlgi.. stenksi bent jau rašyti taip, kad neatrodytu jog tu žiauriai šališkas, tai niekam nepatinka. Tu ne charizmatiškas žmogelis, tai už tai reiktu stengtis bent šiek tiek eiti į tą pusę. Stengtis suprasti, kodėl užsitrauki DAUGUMOS nepasitenkinimą ir stenkis kažką taisyti. Deja gyveni tarp žmonių, nesakau tau į kienonors .. lįsti ar derintis, tiesiog išmokti bent jau nuomonę išsakyti. Kad ir kokia nuomonė būtų, jei ji yra išsakoma teisingai, ji bus bent iš dalies priimta.

Ir visgi lojalus tau būti negaliu ir pritariu patarimui tau sukurti kokią nors temą religine tematika. Visgi gal surinksi bendraminčių gaują, kuriems bus aktualu tai ką šneki, tie kurie bus tau lojalūs, supras ir pritars, pamatysi kiek tokių žmonių yra ir šiaip labai daug išvadų galėsi padaryt žvelgiant į ateitį. Nes šiaip jau priešingos nuomonės nei tavo tu išgirdai pakankamai.

54

Dalius, 19 parašė:

Vytautai, tu pradedi daryti "intelekto nepaliesto" įvaizdį. Vienas labai geras žingsnis būtų NEMINĖTI ŽODŽIO DIEVAS be reikalo. Tai nuodėmė ir pats tai žinai, taigi rask sinonimų.

Sekantis dalykas tu pats įžvelgei, kad tu siutini žmones, pradėk mąstyti galvą, trumpam pamiršk tuos 10 Dievo įsakymų ir pagalvok kodėl tu siutini žmones.

Va būtent - gaunasi koks tai paradoksas.... smile Vytautas taip stengiasi visiems įskiepyti, jo manymu, šviesias mintis ir gėrį, o pasiekia visiškai atvirkštinį rezultatą... net ir kantriausius išveda iš kantrybės savo išvedžiojimais... nenuspėjama minties galia... :::044

55

nu, kad jau taip tai parasysiu... bereikalo buna tada, kai tu ji istari nesamoningai, kaip koki priezodi... nors esu katalikas, taciau man nevisos biblijos vietos yra autoritetas, man pavyzdziui nepriimtina ir manau nesamone tai, kad Dievas eme baust zmones uz tai kad jie neatsiverte, baude zmones patys vieni kitus, o ne Dievas, juk Dievas yra geras(aisku tu i ji netiki, beja i viena posta netsakei kai klausiau kokia zmonijos paskirtis...),o tie zmones prirase i biblija briedu apie Dieva, kad jis baudzia ir reikia bijot Dievo, nes jis galingas, tai tu zmoniu motyvai buvo visai kitokie, jie sieke suklaidinti, atitolinti nuo tiesos, kurejo(tavo Dievas matau yra zmogaus salta logika, intelektas, tu pats paskendes okultizme kaip ir dauguma, dar kazkur uzsimini apie siltus jausmus, laime, bet tai atrodo, poriestarauja vien saltai logikai ir intelektui, kurie nera laimes saltinis, galbut tu pats sieki kazka pazint, ko pats nesuvoki...), todel Jezus ir sakesi atejas gelbeti prazuvusiu zydu tautos, athipnotizuot ja, nes ji buvo prigazdinta ivairiu zyniu nebutu dalyku... o tai suvokiau visai neseniai.
siutinu turbut todel, nes mano mintys priestarauja kitu mintims, na o ka as galiu padaryt, negi visur nusileisiu, bet kitu pastabas priimu, stengiuosi tobulinti ir savo cherakteri... o forumas tam ir skirtas, kad diskutuoti manau.

56

:::215 moderatoriai, duokit Vytautui kortelę už nuolatinius off-topikus... please... :::734

57

Žmonijos paskirtis yra jiems patiems nesuvokiamai paprasta. Kai atsirado pirmoji ląstelė, ji tikriausiai jau nebuvo pirmoji, prieš ją, jau buvo susikūrę kažkas panašaus, tik tos vadinamosios "pirmosios" ląstelės pliusas buvo tas, kad ji gebėjo replikuotis. Esmė, kad ji galėjo daugintis. Taip vystėsi toliau viskas, rūšys ir pan, tačiau rūšyje visada atsirasdavo toks, kuris negalėdavo daugintis, aš ji vadinsiu degeneratu. Taigi degeneratas negalėjo daugintis, todėl jo genai niekur nenuėjo ir jis išnyko nepalikdamas savo dnr, "išlikinėjo" tik tokie, kurie daugindavosi. Taip priėjo iki mūsų. Daugintis yra instinktas nuo senų senovės.

Taigi, mūsų gyvenimo prasmė yra pratęsti gyvenimo ciklą. Galima teigti, kad prasmė yra daugintis, tiesiog taip vat paprastai. Net viską ką mes darome gyvenime yra dėl šeimos, o šeima tam, kad būti laimingiem, tam, kad palikti po savęs palikuonių. Kadangi tai instinktas, tai paprastai patenkinus jį, žmogus pasijunta pilnavertis. Todėl beveik visi šeimą laiko didžiausia vertybe.

Kalbant apie manęs suderinamuma, tai tiesiog gal kolkas tau per daug sudėtinga mane suprasti. Mano Dievas yra aš pats. Ir mano Dievas tikrai nėra žmogaus logika ir intelektas, nemaišyk.. Aš žinau kada jaučiuosi laimingas, ko man reikia, žinau kaip kada jaučiuosi ir logika bei šaltas mąstymas yra tiesiog mano gyvenimo būdas, tikėjimas, bet ne Dievas, aš to negarbinu.

Jėzus buvo šarlatanas, naujojo testamento pasakos pagrindinis herojus.

Atsakyk į klausimus, prašyčiau iš eilės:
1) Kodėl tiki tuo, kas parašyta ant popieriaus ir kodėl netiki antikiniais Dievais, apie kuriuos taip pat buvo parašyta ant popieriaus ir paleista į serijinę leidybą. Todėl, kad tai gražiausias iš tavo skaitytų kūrinių?
2) Po jėzaus kristaus buvo buvo kryžių karai su visais priedais įskaitant pagrindinius - masinės žudynės, prievartavimai, kankinimai, plėšimas, melas, apgavystės. Po jėzaus buvo ir krūva kitų šarlatanų, kurie apsimesdavo Dievo vaikais, kurie rodydavo įvairius ženklus, kurie buvo suklastoti. Dabartyje tokius šarlatanus akimirksniu demaskuoja. Praietyje visi būtų patikėję ir net parašę knygas, kaip ir yra padarę kai kurie. Koks yra didžiausias pagrindas tikėti Dievu ir atskirti nuo kitų "hipnozių" ar kaip tu ten labai jau "savotiškai" išsireiškei?
3) Ar nemanai kad posakis "tyla - gera byla" kartais yra labai geras, nes tu beviltiškai ginčijiesi dėl temos, su kuria niekas niekada nesutiks iš tų, kurie jau netiki? nes būtent dėl to ir ant tavęs visi siunta. Tu stengiesi įrodyti neįrodoma, o ne diskutuoji, savo nuomonės kišimas nebandant atsižvelgti į kitų, nėra diskusija. Kai vienas sako juoda, o kitas baltą, reikia apmastyti apie pilką ir juodą ir baltą. Nepaisant to, kad tiki tik į baltą, gali šnekėti apie juodą. Ir bent kartą diskusija nesukišti į ... bibliją. Nes didžioji dalis ja netiki, o tu vis kaip užsivedes pasakoji "Gyveno kartą senelis ir senelė ir turėjo jie paršelį...". Čia neparalelizmas jei ką.
4) Kada paskutinį kartą šnekėjai su Dievu ir ką gero jis tau sakė?
5) Jei Dievas nieko nebaudžia, nieko neskriaudžia ir apskritai NIEKO nedaro, bei leidžia mums gyventi taip, kaip mes norime, tai ar mes neturėtume gyventi taip kaip mes norime ir nekišti jo į visokias forumų temas minint "o jis padarė tą.." , "o kaip jis ten padarė ana... oho", o biblijoj parašhtas anas ir dar anas? Padaryk temą "biblija", bus patogiau.
Tu stengies elgtis kaip "stipriadvasis", o elgiesi kaip vaikas. Tu erzini visus, kas yra nuodėmė.
Bijau, kad galiu šnekėti už visus ir pasakyti MES NENORIME KAD TU ŠNEKĖTUM APIE TAI, KAS PARAŠYTA BIBLIJOJ, mes čia ne knygas aptarinėjam. Kas parašyta biblijoj mes, turbūt, visi žinom ir esam skaitę. Mums yra įdomu tai, ko mes beveik nežinome. Taigi, kol mes dar norime, kad tu apskritai kąnors šnekėtum pasistenk kaipnors bent truputi kažkaip keist stiliu, nes per daug didelė viesose temose monotonija darosi. TU VISAS TEMAS PRIVEDI PRIE DIEVO. Nedaryk to, nes Dievas daugumos nedomina jau. "Vaikystė buvo graži.. bet ji praėjo, dabar mes laukiam argumentų".

58

mintys gerai smile bet jus turi buti nukreiptos reikiama linkme.

59

Giedrius, 27 parašė:

mintys gerai smile bet jus turi buti nukreiptos reikiama linkme.

Teisingai..... jos turi buti nukreiptos ta linkme, kad jokie kenkejai nebekenktu..... ZUDYTI VISUS KENKEJUS!!!! ;D;D;D

60

am..o ash cia bishki ne i tema, bet...ar kalbes kas nors apie minties ir zodzio galia? ;D