Re: Ko labiausiai nekenčiat pasaulyje?
Ok pasivartom: kas liecia zmoniu evoliucija zinau nedaug bet zinau kad issilavinimas pasiekiamas daug greiciau pvz. agresijos protrukei statistishkai daug daznesi tarp fabriko darbininku nei tarp gydytuju tapati smegenu struktura skiresi tik ishsilavinimo lygis mazdaug 10 metu vadinasi. Primityviausi pikciausi ir agresyviausi zmogenai gali pasikeisti. Mes negimstame agresyveis , bet mes taip ismokyti ir ishaukleti.
Myletis net labai zmogishka mes tai darome dazniau nei kiti zindualei sex yra awesome! bet gedintis mes esame ishmokinti tai nera ygimta. Niekada nesakiau net neblaivas kad sexas blogai (ps... nusipirk gandonu)
intressu nesutapimai visada bus. Protingi susitars ras kompromisa, durnei susimush stai tau ir skirtumas nenori buti durnius eik ymokykla.
tavo ishvardytos nelaimes... tikiuasi supranti kad tie zmones iskrite is savo psichines pusiausvyros kitaip pasakius sutrikus psichinei sveikatai jie taip elgesi. Tam yra prevenciniu priemoniu kaip sveikas gyvenimo budas subalancuatas miegas sportas ir t.t.
Ishimciu ir idijotu visada pasitaiko , bet dauguma ishmusu nepyksta ant sunyciu ar mazu vaiku nors jie ir myza ir shika ir batus griauzia mes ziurime y juas vistiek su shypsena pilna meiles. Kodel? todel kad mes nei krislelio ju nebijome ir juas esame perprate ir suprantame ju elgesy.
As atsakau "taip" nors pats nelabai sutinku ir manyje gimsta priestaringas jausmas kad mano pashnekovas diktuajantis tipas. Kai ishtikruju mano pykcio priezastis tai kad as neturiu kiausiu pasakyti "ne as taip nemanau" ir argumentuati. Taip as savo nesugebejima debatuati projektuaju pykciu ant savo pasnekovo. Ca klasikinis konflikto pavizdys. Jei netureciau nei krislelio baimes tai isdrysciau pasakyti "ne as taip nemanau todel kad..." cia tau baime ir pyktis kaip du broliukai vienas paskui kita.
toi pacioi visuamenei mes turime ir piktu zmoniu ir linksmu ir laimingu ir nekencianciu. Tai tik yrodymas kad priezastis gludi ne visuamenei ar aplinkoi, nes tada visi butume arba pikti pilni nepykantos arba laimingi. Mes reaguajame i visuamene skirtingai nes mes esame skirtingi. Gera zinia kadangi mes gimstame visi lygus ir tik issimokiname skirtingai vadinasi yra galimybe tiems piktiems ir nekenciamtiems padeti.
saloi zmones daug mash visi visus pazysta: priesh atsikeldamas y savo buta as paklausiau issikraustanciojo nerodyk man kas gerai geriau parodyk kas negerai tai as turesiu laiko sutaisyti. Jis man pasake didziausias trukumas tai kaimynas... pasnekejau su kitu kuris gyveno tame bute prieshtai sakau: ka galetum papasakoti apie savo kaimyna? nieko ypatingo senis ir tiek
du zmones ir dvi nuamones apie ta paty seny! Ka as galiu atsakyti? senis tikrai bjaurus atleke pasmane 03,00 nakties barshkindamas y langus: mat jam klausos aparatas cype, na tai as ishsprendziau jo problema pritylines savo elektrines gitaros stiprintuva ir damushes wiskio butely nuluzau. Isryto jis man padekojo kad pataisiau jo klausos aparata. bet as vistiek jo nekenciau nes man galva plyshte plysho. Bet vistiek per skausma nusishypsojau: "ner uz ka mes juk kaimynai"
arba kitaip buk geras ir kiti bus tau geri. Mes sunis mylime todel kad jie atvirai rodo savo dziaugsma vizgindami uadega ir del to mes jauciames gerai
Kazka susukai i vata taip ,kad branduolio nesupratau.Ar as nekonstruktyviai pasireiskiau ,todel toks abstraktus atsakymas ?