101

Re: apie ginklus:)

Labai tiesiogiai priėmei "girtą naktį". Bet va, išėjęs pasivaikščiot šautuvo galiausiai pasiimt negalėsi, o ir namus laužiant greičiau matyt pistoletą užsitaisytum. Nors šratinis gal geresne psichologinio poveikio priemone galėtų būt.
Apie pistoletą ir nesvajoju. Kiek galvoji apie gynybą, tai apiplėšimo atveju geriau turbūt atiduot pinigus. O jei sumušt grupė ruoštųsi, tai kol išsitrauktum, užsitaisytum ir įspėjamą šautum dantys jau pakeliui iš burnos būtų. Liūdna, kai pagalvoji... O dar ir vasarą nešiotis pistoletą turbūt nepatogu.

Tai galiausiai viskas baigiasi šautuvą šaudykloje miklinant. SAIGA tai mačiau šaudykloje, bet kažkaip negalvojau, kad tiesiog individualiam išduotų, net su medžiotojo.

102

Na niekas ir nesako kad eidamas i pasimatyma su mergina dar ir sautuva temptumeis... Taip tam atvejui zinoma kompaktiskas pistoletas geriau. Bet va kam ginklai patinka tai manau vien tik pistoleto neuztektu big_smile Ir toki SAIGA,ka kuris ant mano meiles AK bazes pagamintas kuo mieliausiai isigyciau jau vien tam kad tureti nesvarbu kad nemedziociau.
O namie jokio skyrtumo magazina ar i karabina ar i pistoleta tiek pat uztruktu istatyti. Beda kol tu iki to seifo nubegsi kol ji atrakinsi...  galima ir nebespeti jau...
Saratas panasiai kaip ir dujinis, vaikams gazinti tik... tik siek tiek veiksmingesnis.
Tai va kad pagal musu istatymus geriausia vaikscioti neginkluotam ir atidavineti pinigus nusikalteliams telieka... big_smile
Nezinau, as jau kaip sakiau ginklo neturiu ir tuo dziaugiuosi. Apsigynti ir be pistoleto galima uztat jei ka paskui maziau galvos skausmo buna..
O del SAIGA tai jis ir yra butent civiliams sukurtas. Kadangi kai ginklu pramone apstojo tai jiems teko kazka sugalvoti kaip issilaikyti rinkoje todel ir pradejo gaminti medzioklinius ginklus. Ir jei tik turi medziotojo pazymejima gali ji isigyti medzioklei.
Dar kas labai patiko kad jie pradejo gaminti taip pat SAIGA tik ten jau pagal skaicius kitas modelis skaitosi tai lygiavamzdi pusiauautomatini sautuva ant tos pacios AK bazes.  Nezinau kokia ten jo greitosauda bet isivaizduoju kaip realiai atrodytu taikinys suvarius visa apkaba big_smile Pompom visokiom isreklamuotom iki to kaip iki menulio big_smile Tik va idomu ar leistu toki su savyginai lygiavamzdziui isduotu leidimu tureti.

103

Niekad konkrečiai nesidomėjau nešiojimu. Įdomu kaip atrodytų vasarą į pasimatymą su marškinėliais, bridžais, basutėmis (k, paskutinių dviejų nenešioju) ir pistoletu po pažastimi!

Tai AK fainas niekas nesiginčija... Nors nebuvo nesenai kad Izmash subankrutavo?
Na, pats neesu bandęs to daryt, bet į M-N ne apkabos, o stripper clips (neraukiu kaip lietuviškai) dedami. Tai gal kiek lėčiau.
O dėl seifo tą ir sakiau pradžioj, kad jau geriau dviejų aukštų namas būtų ir miegotum kaip zuikis! Ir seifas šalia lovos.
Kažkodėl nemanau, kad šratais tik pagąsdint. Paprasto kalibro manau sumaltų į košę gerai ir dėl sklaidos kiek geriau jei klišas esi (arba aš full of BS ir tokiu atstumu sklaidos nėra).

Šiaip ne vien Lietuvoj taip. Skaičiau angliškas instrukcijas... darbo saugos ar pan.. Patariama turėt mažų kupiūrų pinigų, kad atiduot galėtum ir nesipriešint. Nežinau, kaip ponas Aivaras, bet ne visus gatvės užaugino ir dauguma liuosai galvon gautų (ir prieš savo moterį jaustųsi pažeminti).

104

labas, prabalsuoki uz mus [:)] is anksto aciu [:)] http://www.m-1.fm/pramogos/friskies/index.php?id=1157

105 (redagavo Aivaras, 100 2012-05-06 20:15)

O tu maziau filmu ziureki. Pirma tai nera ko pirkti Colto 45 kalibro ( jo niekas ir neleistu tureti) savyginai pilnai makarono uztenka kuris telpa i bet kuria kisene. O antra jei jau ruosiesi ginkla nesiotis tai ir apranga pagal tai prisiderintum.
Kas liecia letuma tai asmeniskai as AK dalini isrinkima (dabar tikslai jau nepamenu) berods per 8 sekundes darydavau surinkima berods per 14 sekundziu. Ta tavo pauksciu kalba vadinama klipsa istatyti i lizda sekunde uztrunka. Tas pats ir su pistoleto apkaba. Cia problemu nera. problema gali tapti nubegimas iki seifo, kazkur uzkistas raktas ar pats seifo atrakinimas ar panasiai....
Tu matau nelabai supratima turi kas yra saratas. Saratas tai jei neklystu kazkur grubiai jamant apie 6,7 ar 7 kalibro. Taigi iki paprasto kalibro jam dar toli grazu. Sklaidas visas pamirsk nes saratiniai ginklai kurie veikia karteces principu ir kuriu saratukai tera ne ka didesni uz rasiklio saratuko dydi yra uzdrausti istatymo. Taigi realiai mes turime nedideli saratuka pabreziu saratuka o ne kulka paleista is lygiavamzdio o kadangi tai yra savyginai kurtas ginklas tai ir parako uztaisas atitinkamai silpnas. Taigi tas saratukas sulys tau po oda ne daugiau kaip kelis mm na maksimum cm koki. Taigi jokiu gyvybiskai svarbiu organu jis nelies. I galva sauti jei neklystu taip pat yra uzdrausta. O jei dar ziema su stora koza ir keletu megztiniu tai pats supranti... Gal kokiam trizniui kuris isipjoves i pirsta is karto alpsta tai ir butu tragedija bet kokiam gatviniui tai tolygu uodo ikandimui ir daugiau nieko. Maksimum ka islosi tai keleta sekundziu kaip ir su dujomis arba pabegti ( kam beja visi savyginai skyrti ginklai ir kurti) arba ji damusti uz ka paskui turesi galvos skausma su musu sauniaja policija... Apie joki malima net kalbos nera cia tau ne medzioklinis sautuvas grankulkem kokiom uztaisytas...
Na tai naturalu kad visur. Sistemai is musu reikia paklusniu vergu o ne kovotoju. Bet ta pati sistema nesugeba isvalyti gatviu nuo tu kurie padeja ant sistemos ir maitinasi tom avelemis kurios paklusta sistemai nes valgyti visi nori netgi ir tie kurie nepaklusta sistemai. O pinigai irgi ne sistemos o aveles taigi jai galvos neskauda parekomendavus juos tiesiog atiduoti nes juos atidavus tu dar daugiau uzdirbsi sistemai daugiau dirbdamas. Nors savo pinigus sistema saugo labai gerai ginkluotai ir jokiu budu nelinkusi atidavineti.
Iki gatvinio man dar toli grazu. Kaip ir iki pono. O galvon negauna tik pasaku princas ant balto arklio.... Skyrtumas tas kad vienas nebijo gauti galvon ir ginasi tada kartais pavyksta kartais ne. O kitas visada gauna galvon nes net nebando priesintis. O ir tie gatviniai tiek dauzyti ir spardyti... tiesiog tai ju kasdienybe. Ir ju arkliukas. Nes kokiam botanikui plaukai piestu stojasi vien pagalvojsu kad vaje mane tuoj musti prades. O gatviniui tai tas pats kas cigarete surukyti ir daugiau nieko.
Visur ir visada pagrindinis ginklas yra smegenys ir nieko daugiau. O visa kita tik kaip priedas prie to.

106

Gal ir tiesa. Mes mokykloj AK neišrinkinėjom ir realiai įstatymiškai ginklai nesidomėjau, nes tam pirma pinigų nėra. Ir aš mentaliai neatskyriau nuo šratinio savigynai nuo šratinio-medžioklei-panaudoto-savigynai
Na, nereikia iškart su folja ant galvos apie sistemą varyt. JAV gali ginklų krūvas turėt, bet nekažkiek tai jiems padeda.
Pats sakai, kad gatvinis daug labiau išsitreniravęs gatvėj mušamas. Tai manai tau biologas koks prieš jį pastovės jei gyvenime nesitreniravęs? Dar smarkiau bus atluptas, kad šakojasi. O jei grupelė dar... Kaip sakai, smegenimis reikia  naudotis, o tai reiškia ir mokėjimą rinktis, kada laimėt gali ir kada - ne.
Ir "gatvės augino" sakiau ne įžeisdamas norėt. Tiesiog "paukščių kalbos" humoro įtaka.

107 (redagavo Aivaras, 100 2012-05-06 20:57)

Martynas, 22 parašė:

Gal ir tiesa. Mes mokykloj AK neišrinkinėjom ir realiai įstatymiškai ginklai nesidomėjau, nes tam pirma pinigų nėra. Ir aš mentaliai neatskyriau nuo šratinio savigynai nuo šratinio-medžioklei-panaudoto-savigynai
Na, nereikia iškart su folja ant galvos apie sistemą varyt. JAV gali ginklų krūvas turėt, bet nekažkiek tai jiems padeda.
Pats sakai, kad gatvinis daug labiau išsitreniravęs gatvėj mušamas. Tai manai tau biologas koks prieš jį pastovės jei gyvenime nesitreniravęs? Dar smarkiau bus atluptas, kad šakojasi. O jei grupelė dar... Kaip sakai, smegenimis reikia  naudotis, o tai reiškia ir mokėjimą rinktis, kada laimėt gali ir kada - ne.
Ir "gatvės augino" sakiau ne įžeisdamas norėt. Tiesiog "paukščių kalbos" humoro įtaka.

Mokykloje ir manes jau niekas AK nemokino rankioti. Tam karine tarnyba yra kur tai ne tik kad uz dyka mokina bet dar ir alga ir nebloga palyginus siai dienai moka.( deja atsizvelgiant i politine situacija jau ne AK o kazkokia NATO nurasyta seniena)
As ta ir supratau kad neatskyrei todel tau ir paiskinau kaip tai realiai atrodo. Man atrodo is duju tikrai daugiau naudos negu is to sarato gal netgi butu..
Padeda ir dar kaip. O botanikas ar amerikeje ar afrikoje vis tiek lieka botaniku kuriam subine visi spardo ir nemanau kad tokie apskritai ta ginkla netgi amerikeje turi nes ale pacifistai taika gelytes ir pan... Bet va jei amerikeje pas mane kas nors i nama isilauztu ir as i ji visa apkaba is legaliai laikomo AK ( o tam kad ji laikyti legaliai tereikia nueiti i parduotuve ir ji nusispirkti parodzius ID ir uzregistruoti) suvaryciau man jokiu absoliuciai klausimu nebutu nes as esu savo namuose ir mano namai mano tvirtove. Kai tuo tarpu Lietuvoje dar ziurek prie geru advokatu isvartytu kad jie cia netycia duris su draugo sumaise ir is vis atejo kavos atsigerti be jokiu piktu keslu o tu kaip maniakas i juos viena suvi paleidai ir tai dar pries tai ispejas zodziu ir suviu i ora... O maniakas todel kad suvi paleidai nes realiai tavo gyvybei pavojus negrese nes jie ginkluoti nebuvo. Ir nesvarbu kad ju buvo 5 o pas tave uz sienos miega jauna grazi zmona o kitam kambaryje vaikas. Kaltas butum... ko toks amerikenas net baisiausiam kosmare susapnuoti nesugebetu kad ji  tokioje situacijoje bent itartu kazkuo tokiu big_smile
O dabar tamsta pasakyki kas botanikui trukdo treniruotis?  Ar tai istatymo uzdrausta? Taigi cia jau kaip kam... Kas nori apsigynti tas apsigina. kam primtiniau atiduoti viska tas atiduoda...
Del to gatves augino as viska supratau ir neisizeidziau. Tiesiog rimtai man iki gatvinio toli grazu.. Nes ten kekviena diena isgyvenimui eina. O as nors gatvemis ir vaikstau bet auges normalioje aplinkoje  ir nors ir kukliai bet man nereikedavo kazko atimineti tik tam kad pavalgyti siandiena kazka bent jau.
O del smegenu panaudojimo tai galiu realia situacija is savo gyvenimo papasakoti.
Buvo man tada gal koks 17 metuku. Ant taksu pinigu neturedavau dar tada taigi jei is diskotekos i kuria visada vaiksciodavome paveluodavau i paskutini troleibusa tekdavo per puse miesto pesciomis namo kulniuoti tada razborkes tarp rajonu jau kaip ir beveik atgyvena skaitesi bet nuo centro einant nori nenori tekdavo kirsti ne itin geros reputacijos rajona kuris dar is senu neatmenamu netgi pokario laiku buvo pagrindinis mano rajono priesas... Taigi einu as ten ziuriu stovi kazkoks vienas ir zymiai vyresnis uz mane. Na as einu tas kazko paklause as kazka atsakiau pradejome sneketis. Jis sako as tave tuoj nusausiu. As net nemirktelejas ir grynai spontaniskai ranka uz striukes uzsikisau ir atsakau jam kad as tave pats tuoj nusausiu. Tas i mane paziurejo ir sako. Pyzdink is cia. O is toli jau girdejosi kazkokios kompanijos artejancios balsai... Taigi as ramiai paklausiau jo patarimo ir apsisukes nuejau toliau savo keliais.
Stai tau puikiausias pvz kaip panaudojant smegenis (nors siuo atveju tiesiog spontaniskai taip gavosi bet ne ko kitko o smegenu sugebejimo dirbti deka) galima niekur negaunant ir nieko neatiduodant ramiai praeiti kazkur pro kazka.
O dar kas liecia smegenu panaudojima tai tau bet kuris specas pasakys kad pirmiausia turi galvoti kur tau dera vaikscioti o kur ne. Jei tu botanikas ir matai kad prie tamsaus bromo buriuojasi grupele isgerusiu treninguotu jaunuoliu tai pamastyk smegenimis ar tau verta eiti pro ta broma ar geriau lanka apsukti ir praeiti kitoje vietoje. Nes jei tu botanikas tai taves ir pistoletas po pazascia neisgelbes tokioje situacijoje.

108

Kiek suprantu, KAM savanoriu būt visai neblogai, bent iš kelių pažįstamų. Tik nežinau kaip moka. O ginkluoti man atrodo kažkokiais neveikiančiais švediškai kalašo pusbroliais (ar gal tik taip vadinas... tiksliai nepamenu). Juos "irklais" vadina, nes priešui atėjus uždaužyt reiktų.
Šiaip KAM apmokymai į naudą manau išeitų, jei privalomi būtų. Bet kiek neekonomiška visus, tai galima padaryt, kad temptų geriau besimokančius - jiems kaip tik labiausiai trūksta smūgio, o ir disciplina, ir apmokymai praverstų. Be to, ar amerikiečiai, ar anglai skundėsi, kad prieina visokių debilų ir paskui šuniukai skraido... O jei intelektualas pacifistas, tai gali apmokyt ir ryšininku būt, palapinėj per radia ZIP FM gaudyt ar kokia pekla. Na, bet čia jau kita tema.

JAV tai jo, kitas reikalas namus ginant. Ech, tie laisvesni ginklų įstatymai...

Na va, ne kiekvienam taip sureaguot išeitų. Man irgi, drįsčiau teikt, turbūt nepavyktų. Bet jau kad gudrumo nesivalkiot prastom vietom tai turėtų kiekvienam pakakt.

109

A, va šitas man atrodo.
http://kariuomene.kam.lt/lt/ginkluote_i … _ak-4.html
Seniau AK-74 buvo? Galima sakyt, kad anas ne NATO klasifikacijos šovinius naudojo (gal ir klystu. Aš ginklais domiuosi tik tiek, kad paskui purkštaut galėčiau filmus žiūrėdamas ir geimindamas).
Aišku, svajonė visus apginkluot G36 nuplaukė su krizės banga

110

Martynas, 22 parašė:

Kiek suprantu, KAM savanoriu būt visai neblogai, bent iš kelių pažįstamų. Tik nežinau kaip moka. O ginkluoti man atrodo kažkokiais neveikiančiais švediškai kalašo pusbroliais (ar gal tik taip vadinas... tiksliai nepamenu). Juos "irklais" vadina, nes priešui atėjus uždaužyt reiktų.
Šiaip KAM apmokymai į naudą manau išeitų, jei privalomi būtų. Bet kiek neekonomiška visus, tai galima padaryt, kad temptų geriau besimokančius - jiems kaip tik labiausiai trūksta smūgio, o ir disciplina, ir apmokymai praverstų. Be to, ar amerikiečiai, ar anglai skundėsi, kad prieina visokių debilų ir paskui šuniukai skraido... O jei intelektualas pacifistas, tai gali apmokyt ir ryšininku būt, palapinėj per radia ZIP FM gaudyt ar kokia pekla. Na, bet čia jau kita tema.

JAV tai jo, kitas reikalas namus ginant. Ech, tie laisvesni ginklų įstatymai...

Na va, ne kiekvienam taip sureaguot išeitų. Man irgi, drįsčiau teikt, turbūt nepavyktų. Bet jau kad gudrumo nesivalkiot prastom vietom tai turėtų kiekvienam pakakt.

O mane ne kur kitur o SKAT ta ginkla ir mokino naudoti. Ka tais laikais kiti uz karuomene neskaite... Skirtumas buvo tas kad i karuomene papuldavo tie kuriems nepavykdavo issisukti o i SKAT idejiniai eidavo arba tie kurie taip isvengdavo karuomenes. Karuomeneje alga stabili taigi pakilimo atveju ne is geriausiuju bet krizes laikotarpiu tokia pati islieka taigi siai dienai pakenciama. Plius maitinimas spec drabuziai o ir fizinis parengimas uz dyka.
Kokie dar **** pusbroliai? Kad irklai tai tikrai taip bet jie net i absoliuciai jokia AK gimine nepretenduoja big_smile
O del gudrumo tai klysti. Nes butent didziojoje daugumoje tokiu atveju tai ivyksta butent del elimentaraus mastymo stokos. Va isprievartavo pvz mergina tamsiame parke kur. Visi verkia kaip baisu. O pasakyk man ka pati mergina veike viena nakti tamsiame parke? O mastymas buvo toks kad ai pofig iki siol praeidavau cia tai ir dabar nieko nenutiks... Tas pats ir visame kame. As netgi pagal save galiu pasakyti kad daznai tiesiog neprotyngai elgiuosi. Nes kiek teko pamatyti ta pavyzdine girtu treninguotu jaunuoliu grupe prie tamsaus bromo as visada einu pro juos ir kuo naglesniu snukiu  ir niekada net minties nebudavo apsisukti ir praeiti kazkur kitur. Man tai tiesiog neprimtina. Bet kad tai protynga tai anaiptol...

111

Martynas, 22 parašė:

A, va šitas man atrodo.
http://kariuomene.kam.lt/lt/ginkluote_i … _ak-4.html
Seniau AK-74 buvo? Galima sakyt, kad anas ne NATO klasifikacijos šovinius naudojo (gal ir klystu. Aš ginklais domiuosi tik tiek, kad paskui purkštaut galėčiau filmus žiūrėdamas ir geimindamas).
Aišku, svajonė visus apginkluot G36 nuplaukė su krizės banga

Asmeniskai pas mane buvo AKMS o tuos AK-47 AK-74 ir bla bla tai cia siaip tas pats kas mersa mersu pavdinti o toliau jau nuo modifikacijos.Del NATO standarto sovinio  tai maziau pasaku klausyk nes rusai jau senu seniausiai
gamina AK modelius eksportui kurie atitinka NATO standarta.Tiesa sutinku kad pirkti ginkla is ideologinio pries kvaila kadangi konflikto atveju negautum nieko is jo. Tiesiog NATO reikia savo senienas kazkur nurasyti lygiai taip pat kaip ir rusams (pas mane asmeniskai kaip ir visame batalione buvo AK kurie dar rusu afgana pereje buvo, paskui atrestauruoti ir mums parduoti) Tai tik geras verslas ir daugiau nieko...
Kai atejo adamkus su kronkaiciais visokiais jie norejo makle prastumti ir Lietuvai parduoti ale achujenus M-14 atimant is musu AK. Bet aciu dievui kazkas kipisa gera pakele ir tada jau pradejo blevyzgoti kad jie ne parduoti juos nori o padovanoti mums juos ir tai tik i rezerva... O tie M-14 tai dar nuo antro pasaulinio ir sudu **** nes elimentariai rasai jau iskritus stringa nekalbant apie smeli ir visa kita... Tas pats ir su M-16 ir kitu brudu... ne veltui amerikenai kandonus ant vamzdziu maudavo... Apie dabartinias tu ginklu modifikacijas negaliu nieko teigti nes jau ne temoje o kiek is visokiu discovery matyta tai ale visos problemos issprestos ir tipo geriau uz AK, bet asmeniskai man nieko geriau uz AK nera ir manau visi kas juos turejo su tuo sutiks. ir butent rusisku o ne kinietisku ar lenkisku ar dar kokiu rumunisku... Ir tom tavo svajonem apie kurias tu tik skaitai nete ar per tv ziuri manau toli grazu iki AK nors tas AK irgi nuo antro pasaulinio karo vokisko karabino kopijuotas ir jau tiek metu visus perspjauna ir dar manau ilgai perspjaus ir toli...

112

Versija versijai nelygu, bet ką jau čia, ir taip nuo temos nusivažiavom.
Dėl kalašnikovo prieš kitus ginklus nesiginčysiu. Joks ekspertas neesu, tad nelysiu į ginčą tokį pat pavojingą, kaip T-34 vs, Panther. smile

113 (redagavo Aivaras, 100 2012-05-06 22:22)

Na as kadangi pestininkas o ne tankistas tai apie tankus irgi nelabai ismanau. Zinau tik kad tu panteru visi kaip velnias kryziaus bijojo... Iskaitant dar ir tai kad jose sedejo ne traktoristai is kolchozo kaip pas rusus  o SS kariai. Ko apie tuos T-34 tikrai nepasakysi... As tik zinau viena kad jei ne vermachtas tai siai dienai nebutu nei raketu nei tanku nei lektuvu tokiu kokie siai dienai yra nei povandeniniu laivu nei tu paciu AK nei tu izymiju RPG ir netgi siu dienu amerikos karuomenes salmo tokio koks jis yra siai dienai... jei pasidometi istorija tai pagrindinis ginkluotes proverzis buvo butent po antrojo pasaulinio ir buten tada kai nugaletojai nusisavino tai ka vokieciai jau buvo israde. Ir viskas ka po siai dienai turime tai tik tu isradimu modifikacijos ir daugiau nieko... Taigi nors ta Hitleri ir deda visi i suns dienas bet va uz ginklus tai turetu kojas jam buciuoti ir tie amerikenai ir tie rusai big_smile

114

esu laikes orini medzioklini sautuwa,tiesa sakant net 3,nes brolis 2 turi,po to orini sratini pistoleta,policinko kowini ginkla,kelis dujinius,wiena dwiwamzdi medzioklini

115

vokietukai ko bijojo tai stalino vargonu graziai grojo tie vargonai

116

kalasnikovas pliusai vien tuom kad jis nera jautrus jy isvalyt uztenka alyvos ir skuduro ne taip kaip su amerikoniskais ,,o galia superine ,,,man kaip automatas geras ginklas aisku kaip ir viskas nori kad veiktu priziurek