Pavyzdžiui aš pats turiu labai tvirtą nuomonę šiuo klausimu. Man jau pati frazė 'vieniša mamytė' kelia tokią asocijaciją, su kuria nenoriu turėti nieko bendro. Visų pirma, tai vyras ir vieniša mamytė niekada nebus tradicinė normali šeima. Tai, kad ta vieniša mamytė ir vyras puikiai sutaria, kad vyras svetimą vaiką myli kaip savo, situacijos nekeičia. Šeima vis vien nebus tradicinė. Be to, save gerbiantis, apie savo paties gražią šeimą, meilę savo paties vaikams svajojantis vyras niekada negyvens su vieniša mamyte. Aišku, tos vienišos mamytės dažnai bando teisintis, kad prieš tai išsirinko prastą vyrą, kad jis ją paliko, pasikeitė, galbūt net jau nebėra gyvųjų tarpe. Bet rezultatas vis vien tas pats - moteris liko viena su vaiku. Ir svetimo vyro kišimasis į jos gyvenimą man jau atrodo kaip priešprieša normaliai tradicinei šeimai. Juk kiekvienas vyras nori turėti ir mylėti SAVO vaiką, jis niekada negalės atiduoti tokios meilės, suteikti tokio rūpesčio, ir džiaugtis svetimu vaiku kaip savo. O priežastys, kalta mamytė ar nekalta kad liko viena, čia jau atskiras klausimas. Jis praktiškai nieko nekeičia. Tradicinės ir gražios šeimos siekiantis vyras tiesiog nepriims jokių pasiteisinimų ir to, kad vieniša mamytė yra labai graži, protinga, mylinti savo vaiką ir t.t. Kad ir kas būtų, viską sunaikins pats faktas, kad ji vieniša mamytė. O geriau pagalvojus, juk ir pati mamytė gali būti kalta, kad liko vieniša su vaiku. Galbūt ji gerai nebuvo susipažinus su vaiko tėvu, galbūt pakankamai nesusipažino su jo charakteriu, arba tiesiog pati norėjo kuo greičiau tapti mama. Vyras jai gal buvo kaip priemonė tam. Kad ir kokia bus priežastis, save gerbiančiam vyrui ji nepadės sukurti tokią šeimą, kad jis gyvendamas kartu su savo žmona ir ne savo vaikeliu galėtų jam sakyti: sūnau/dukrele, aš tave be galo myliu. Jau pats pirmas žodis bus apgaulė. Juk ne jis yra tėvas, o vaikas visąlaik tokiais svarbiais klausimais turi žinoti teisybę. Ir dar, manau, kad VIENIŠA MAMYTĖ yra tokia frazė, kuri atitinka PAČIĄ BAISIAUSIĄ KLAIDĄ/REZULTATĄ MOTERS GYVENIME. Aišku, gali būti ir ne klaida, bet rezultatas tai tikrai. Todėl ir sakau, kad aš pats šituo klausimu turiu labai tvirtą nuomonę. Kaltinti vienišų mamyčių tikrai nekaltinu, kad jos tokios tapo, bet pats faktas man yra nepriimtinas. Savo šeimą vyrui reikia kurti nuo pradžios, nuo gražaus nulio. Ir aš tikrai ne idealistas, man irgi visko gali pasitaikyti gyvenime. Bet jei susiklostys taip, kad būsiu vienišas tėvelis, tai kitos moters kartu auginti vaikelį į savo gyvenimą nekviesiu. Kokie jau gaunasi rezultatai, su tokiais ir tenka gyventi, nebūtina žlugdyti vyro svajones turėti gražią šeimą be kažkieno praeities nuoskaudų.