Grigorij parašė:apie lietuvius nuomone nekokia... nes savo dukrai i vyrus lietuvi niekada nepasirinkciau. nepatikima tauta..
Del uzsienieciu - jokiu juoduku ir azijos gyventoju....
kaip meiluzis tau tiks senukas - uz tavo jaunyste mokes tau tiek, kiek prasysi.
O vyrus pasirink ta su kurio gyveni, o ne lovoje ......
Žinote Grigorijau, aš visai nesistebiu, kad lietuviai, Jūsų vertinimu, yra nepatikima tauta ) Juk sprendžiant iš vardo, Jūs rusas. O lietuviai, rusų akimis žiūrint, nepatikimi tapo to pagrindinio per 100 metų įvykio - antro pasaulinio karo pradžioje, nes nepristabdė Blitzkrieg'o - nacistų puolimo į Rusiją (aišku kas ten lietuviams buvo sustabdyti ~4mlj. vokiečių kariuomenę, t.y. daugiau nei visa lietuva su vaikais ir seniais krūvoj sudėjus). Rusai taipogi negali atleisti, jog lietuvių, skirtingai nei jų, masiškai nenaikino - ot nelabieji! Jei kam įdomu, nenaikino todėl, kad anot to metų vokiečių psichiatrijos išvadų, pribaltika arba buvusios baltų gentys, yra ramaus, nemaištingo charakterio, labai darbštūs ir neužsispyrę (labai tinkami valdyti). Todėl perspektyvoje jie tinkami kaip darbo jėga, aprūpinti reikalingais produktais 3 reichą. Kuo nepasižymėjo tuometiniai rusai. Bet istoriją galime pamiršti, pažiūrėkime į "nepatikimuosius" šiandien. Žinot, aš vos prieš porą savaičių grįžau iš Peterboro Anglijoje, ir aplankiau ten fabrikuose besidarbuojančius lietuvius. Man buvo labai keista, kad tokia maža tauta, o jų tiek daug ten, pilnos gatvės lietuviškai šneka. Atsakymai buvo labai panašūs, darbščiausi ir mažiausiai problemų keliantys yra latviai, lenkai ir lietuviai. Skirtingai nei babajai (pastarieji dažniausiai labai neišsilavinę), galima duoti įvairius darbus, greitai persiorentuoja. Lyginant su lenkais, skirtumo beveik nėra, bet jeigu galės rinktis, rinksis vistiek lietuvį. Na tai kažką sako ar ne? ) Vokiečių ir anglijos fabrikantų išvados labai panašios. Ir aš visai nesistebiu, nes 70-80m. per trumpas laiko tarpas pakeisti tautą iš esmės. Bet aš nesistengiu pakeisti niekieno nuomonės, tegul būna tai kaip kontrargumentas )
Beje, Grigorijau, Jūs tarp tų, kaip pats sakote, "nepatikimų" apie kuriuos esate "ne kokios nuomonės", ir gyvenate ) Aš nesiūlau važiuoti gyventi pas "patikimus" apie kuriuos esate "geresnės nuomonės", bet kaip sakė Tadas Blinda "ir dūšioj ramiau.." kai randiesi ten, kur aplinkui ne prastesni už tave ) Peace