221

Re: Privalomoji karo tarnyba

Pažiūrėjau

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co … med_forces

222 (redagavo Velnias 2015-03-04 17:00)

Lygiuotis galima kiek tai tinkama. Nepasieksim, nes šveicarų genetika yra ne lietuvių genetika.

223

Įrodyk.

224 (redagavo Velnias 2015-03-04 17:27)

Ne. Ne apie tai kalbama. Apie intelektinį darbą. Ką sukūrė, pavyzdžiui, lietuviai, o ką, pavyzdžiui, vokiečiai - iki dabar. Daiktai. Įrengimai. Visa daiktinė gerovė. Bendra gyvenimo gerovė.

Gal ne taip pavadinau, turėdamas galvoje tautybes. Ar tautybės nepriklauso nuo genetikos? Nuo genų?

Lietuviški genai, rusiški genai. To nėra? Nuo ko priklauso tautybė? Ar tautybė nepaveldima genų pavidalu?

Čia bus į temą ar reiktų sekti vienos ar kitos tautos, tautybės žmonių elgesį kalbant apie privalomąją karinę tarnybą.

Kosta Rikiečiai kaip tauta - kokią intelektinę, daiktinę gerovę sukūrė, kad galima būtų teigti, jog jų variantas yra tinkamesnis už, tarkim, šveicarų, ar vokiečių, ar britų, ar kitų.

Sakai, kad kosta rikiečiai protingesni, ir reiktų rinktis jų modelį šiuo metu?

225 (redagavo Velnias 2015-03-04 17:33)

Nu nesvarbu man tos smulkmenos, jei tautybė perduodama ne per genus, (apie ką dabar nerūpi pasiskaityti), o per kažkur kitur. Aš apie esmę. Baik čia išsidirbinėt, žaisdamas su tom smulkmenom smile

226

Visos labiausiai išsivysčiusios valstybės turi kariuomenes. Arba jas gina kitų šalių kariuomenės (kaip Monaką ar Islandiją).

O tu siūlai Kosta Rikos modelį ar kitų tame sąraše esančių valstybių modelį - be kariuomenės.

Ypač protingas pasiūlymas smile

Visi kiti yra ****. Visi protingiausi pasaulyje žmonės yra durniai. Sekim tuos iš sąrašo Abolitionist Approach.

The Monkey Trial.

227

Tave jau reiktų užblokuoti, kad nemaltum čia šūdo ir pažiūrėti, ar (gal) patingėsi susikurti naują anketą smile

228 (redagavo Velnias 2015-03-04 17:58)

Kadangi jau reikia pavalgyti, tai pabaigai palyginsiu Kostą Riką (intelektualiai) su valstybe, kuri turi kariuomenę smile

Čia Kosta Rika

http://www.equiculture.org/Data/Sites/1 … lligan.jpg

O čia ta kita

http://image.motortrend.com/f/roadtests … oof-up.jpg

Ar tapęs gėjum aš labiau apginčiau savo šalį, savo artimuosius nuo galimų išorės priešų, nei atlikęs privalomąją karinę tarnybą?

229

Tai gal reikia žiūrėti į esamą situaciją, kaip viskas yra dabar, ar reikia armijos, ar ne?

Tada tu (jau esi) tos kitos reklamos gėjus smile

O aš gal tik 'tikrai būčiau' smile

230 (redagavo Velnias 2015-03-04 18:21)

Baikim draugiškai ir tarsi būtume be reikalo prirašę tiek visko.

Aš irgi neičiau į voiskę, nes man pochui ta voiskė su ta visa ribota, apribota tvarka, su 'jie man pasakė', ir aš (kaip robotas) vykdau smile

Aš ginčiausi savarankiškai.

Tegul tik sudaro sąlygas visiems norintiems išmokti naudotis ginklais ir karo atveju juos (kartu su šoviniais) išduoda savigynai.

Ir aš šaudysiu kiekvieną, kuris mane puls.

Paka, broli B.A.B. smile

231

atitarnaut reik ir vsio

232

velnias "vienas gi lauke ne karys" sie zodziai tikra teisybe net ir as turejas praktikos ir dar zinau uz mane simta kartu geresniu jie ir tai vieni nieko nepadarytu kol nebutu bendros grupiu buriu saveikos kontaktu, reikia zinoti y ka saudai kurion pusen ir jei prireiks isikviesti pastiprinima ar kito pajegas sustiprinti jei kaskuris nenori vykdyti ysakymu tai negi kiekvieno paskui musyje reikes visko prasyti ( ponas kareivi gal jus galetumet ten su padejeju nueiti ir uzimti pozicija iki kol mes atsitrausim ir jus pridengsim big_smile ) kariuomenej dauguma taisykliu parasytos krauju todel ten y kiekviena zody butina reaguoti ir reaguoti taip kaip reikia nes paskui net saugiklio nemoka nuleisti ir slaistosi su ginklu bilekaip o to neismoksi per kaskokius apmokymus karta y menesi nuejas tai turi buti slifuojama diena y diena kol tai ysikala ir paskui net praejus 5 metams viska tiesiog mintinai zinai tai tarsi vaziavimas dviraciu tau islieka pvz gavome g36 pasizaisti isiardyti pasimokem judejimo viskas ciki paskui juos kokia pora metu nebematem nu ir ka jus galvojat ar ji gave per pratybas sekanti karta kai turejom buti priesai visi taip ir po dienos mokejo ji isiardyti kad pravalytu ? du zmones tai tesugebejo kurie buvo papildomam kurse su taip ginklais po menesi laiko visi kiti viska uzmirse buvo tas pats su racijom gausi tu ja ir gausi tos dienos dazni ir kada gi tu ismoksi ja uzprogramuoti kai tau jau reikia uz 10 minuciu iseiti y rysi ir isiusti pranesima ?
aisku gi tu vienas kariautum ir su kitais nebendrautum tau gi nereikia nei paciam perduoti informacijos nei is kitu nori kaska suzinoti big_smile
beje man nauju kariu nereikia o po 5 metu bus tikrai ir po 9 menesiu atitarnave zinos proceduras ir greitai viska prisimins pas mane nera spaudimo o tik pardasinimas  o tai daug didesne motyvacija kasko imkokti, as jau sendien galiu susirinkti visa buri zmoniu kurie eitu su manimi zinoma jie visi tarnave arba dirbe bet daba visi civiliai ir jie tikrai eitu ir mes geros velniavos privirtume https://www.youtube.com/watch?v=NJk1e583vUA

233

Taip, sutinku, Evaldai

234

Paga idėją, visi tautininkai ir nacionalistai turėtų būti imami pirmi smile

235

Velnias parašė:

Žmonėse. Darbo rinką kuria žmonės. Aside from [ ]

Aš kalbu apie formą - esmę. Kiekvienam darbe forma ta pati. Keltis tada ir tada. Dirbti tą ir tą, taip ir taip. Valgyti tada ir tada. Gultis tada ir tada, kad pailsėti ir vėl gerai dirbti. Vadovų reikalavimai ir jų įvykdymas. Komandinis darbas.

Profesijos, žinoma, kiekvienam pagal save. Bet konkuravimas į darbo vietą, kuri yra tinkama konkrečiam žmogui priklauso nuo to žmogaus psichinės ir fizinės būklės stiprumo - kokia ji yra tuo metu.

Prisimenu tokį pasakojimą.

Ateina kartą žmogus pas Dzen budizmo meistrą (o jie ten žiauriai kieti - kasdienės sunkios treniruotės ir kiti darbai - visą gyvenimą) ir sako: 'Meistre - nežinau ką man daryti. Neturiu darbo, neturiu pinigų, neturiu merginos. Mano gyvenimas siaubingas'.

Meistras jam į tai atsako: 'Matai tą kalną? Šimtą dienų kas dieną užlipk į tą kalną ir padaryk po tūkstantį nusilenkimų (kas yra buvę zen centre žino kokie tie nusilenkimai)'.

Žmogus ėmė taip daryti.

Bėgo dienos. Savaitės. Bedarant jis gavo gerą darbą. Susirado gražią ir gerą merginą ir ėmė gyventi - gerai.

tas Dzen budizmo meistras tikriausiai visiems ta pati sako... ;DDD   ateina zmogus - man galva skauda, negaliu uzmigt.. uzlipk i kalna 100 kartu...    kitas -  nerandu laimes.. uzlipk i kalna 100 kartu...   :DDD   trecias - noriu ismokti plaukti.. uzlipk i kalna 100 kartu... :DDDD

236 (redagavo Velnias 2015-03-05 17:41)

profesoriux parašė:

tas Dzen budizmo meistras tikriausiai visiems ta pati sako... ;DDD   ateina zmogus - man galva skauda, negaliu uzmigt.. uzlipk i kalna 100 kartu...    kitas -  nerandu laimes.. uzlipk i kalna 100 kartu...   :DDD   trecias - noriu ismokti plaukti.. uzlipk i kalna 100 kartu... :DDDD

big_smile Reiks nueit su kokiu reikalu smile

Nueisiu ir sakysiu: 'Meistre, ką man daryti? Jie nori paimti mane į privalomąją karinę tarnybą. Mano gyvenimas žlugęs'

Ir Meistras į tai atsakys:

'Matai tą kalną...'

237

Beje, skaičiau apie vieną meistrą, kuris kiekvienam, kuris kreipdavosi į jį pagalbos, ir klausdavo ką daryti, parodydavo vieną pirštą (nerašė kurį).

Žmogui iš karto viskas tapdavo aišku smile

238 (redagavo Velnias 2015-03-05 18:13)

Visiem tą patį.

Bet kai jo mokinys ėmė jį kopijuoti ir rodyti tą vieną pirštą atėjusiems ko nors paklausti, meistras, pamatęs mokinį rodant pirštą, staigiu judesiu nukirto jo pirštą peiliu.

Mokinys pasimokė ir to nebekartojo.

Tai privalomojoj karinėj tarnyboj tik nekopijuokit meistro, nes nesulauksit karo.

239 (redagavo Velnias 2015-03-05 18:29)

Kalbant apie karą

Kuris variantas jums labiau priimtinas?

Ar kai vadai sėdi saugiai štabe ir skaičiuoja lavonus, ar kai vadai (kaip Spartoj) kaunasi kartu su kitais kaip lygūs su lygiais ir vadovauja besikaudami?

Aš tai karo atveju nenorėčiau, kad vadas lindėtų saugiai kažkur, o aš lakstyčiau tarp kulkų, skeveldrų ir lavonų. Aš norėčiau, kad visi vadai lakstytų kartu su manimi kaip lakstė karalius Leonidas.

Kitaip man jie bijantys kautis ir mirti kartu su kitais žmonės ir tokie žmonės man nevadovautų.

240

Velnias parašė:

Kalbant apie karą

Kuris variantas jums labiau priimtinas?

Ar kai vadai sėdi saugiai štabe ir skaičiuoja lavonus, ar kai vadai (kaip Spartoj) kaunasi kartu su kitais kaip lygūs su lygiais ir vadovauja besikaudami?

Aš tai karo atveju nenorėčiau, kad vadas lindėtų saugiai kažkur, o aš lakstyčiau tarp kulkų, skeveldrų ir lavonų. Aš norėčiau, kad visi vadai lakstytų kartu su manimi kaip lakstė karalius Leonidas.

Kitaip man jie bijantys kautis ir mirti kartu su kitais žmonės ir tokie žmonės man nevadovautų.

Tam ir reikalingi mokymai kad žmonės suprastų elementarius dalykus apie karybą ne iš meninių filmų.Čia ne drąsos ir bailumo klausimas.Karininkai-būrių ir kuopų vadai turi būti priešakinėse linijose, o pradedant nuo bataliono vado-štabe.Bataliono vadas, metęs savo pareigas ir nuėjęs kautis į priešakines linijas kautis kaip eilinis kareivis būtų teisiamas karo teismo.Už tai kad sugriovė vadovavimo grandinę, sukėlė chaosą, paliko kitus, mažiau kompetatingus, priiminėti sprendimus ir bandė nusikratyti atsakomybės už jam patikėtą dalinį.Negaliu čia prirašyti keliolikos lapų kad viską paaiškinti smulkiau....