1

Tema: Tradicinė lietuvių virtuvė

Laba diena,
Prašau, pasidalinti savo žiniomis apie tradicinę lietuvių virtuvę: patiekalai, gėrimai, receptai, ritualai prieš valgį smile

2

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

o tu nezinai kokia yra lietuviu virtuve ?:) juk lietuvoj gyveni smile

3

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

hmmm... įsivaizduoju, bet daug ko ir nežinau smile pvz, cepelinai ar kūgeliai netinka, bo bulvės tik prieš keletą šimtų metų atsirado Lietuvoje smile žinau, kad LT tradiciniai valgiai yra, šiūpiniai (sriubos), lietiniai bylnai, mėsos produktai (pvz: kraujinės dešros) smile

4

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

yra ritualas- pirma kart ragaujat kazkoki nauja patiekala - kauskt  tevas, mediniu saukstu per makaule, tam kas isidejo pirma kasni  i burna :-D

5

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

kadangi balansuoju mityba, tai man slapi sapnai apie visokius cepelinus ir keptas bulves su kefyru big_smile

6

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

smagiai stumiat, žmonės ;DD bet gal kas rimtesnių idėjų ir žinių pametės smile

7

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

Zacirka. Kas žino kas tai per patiekalas? smile

8

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

na, vaikystėje mama virdavo smile
Tik kituose regionuose truputį kitaip gamindavo smile

9 (redagavo Alegra 2024-07-19 16:48)

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

Andre parašė:

na, vaikystėje mama virdavo smile
Tik kituose regionuose truputį kitaip gamindavo smile

Atrodo, kad šis patiekalas atėjo iš Ukrainos. Ten jie tarkuoja sviesto į miltus ir tuos miltų su sviestu trupinius pakepina keptuvėje kol gražiai apskrunda tada į užvirintą pieną ir paverda. Kai kas ir kiaušinį deda į miltų trupinius.
Aš tai labai paprastai. Pieną perpus su vandeniu užvirinu, druskos ir sudedu miltų dribsnius. Į miltus dedu kukurūzų krakmolą. Man taip skaniausia. Kartais saulėgrąžų sėklomis su sėmenimis pagardinu.

10

Re: Tradicinė lietuvių virtuvė

Ne tradicinis klausimas. Kas žino, ką vadinama "gegutės bulvės"?