Plius ten daug ir pigios etatinės darbo jėgos
Ką jūs manote į tai, gal ir panašos mintys kyla, apie kaimą?
viskas ka paminejai gerai, ir europos visokiu paramu buna, nezianau kokie ateities planai su tomis paramomis tik, cia reik dometis. Nes kas gave tas paramas, jiems zymiai lengviau preis tave konkuruot, kai jie nusipirke technikos naujos, irengimu.
O zemes - kad labai brangi dabar zeme. Tai nzn koks tavo kapitalas. Jei ten nusipirksi 3 hektarus, tai ka tu ten uzdirbsi is sito. Turbut reik bent kokia 30 hektaru kaip minimum valdyt. Tai pagalvok kokia suma. Na galima nuomotis aisku. Su tokiu kiekiu sunku mechanizuotis, nepirksi naujo tratoriaus uz kelis simuts tukst. litu del 30 hektaru. Dirbsi su ssenais lauzais.
Pilna etatines darbo jegos? is kur cia istraukei tai kaip tik yra trukumas tos darbo jegos ir uz minimuma tikrai nepasisamdysi plius pasisamdzius, tarkim mokesi 10 lt per valanda, jis sugalvos prisigers, neateis i darba. Turesi tenkintis tokiais galima ir uz 8 lt o gal ir pigiau, bet jau kvalifikacija bus prastesne.
Ypac tas svarbu kai prasideda derliaus nuemimas, ir tau reik kai saule sviecia darbo jegos ne tik 8 valandom, bet kokiai 12 per diena. Nes turi stengtis nuimt sausus grudus. Jei slapius nuimsi, tada reik turet galimybe dziovint, dziovinimui irgi dega pinigai.
o zeme tau leis nemokamai naudoti ir dar aciu pasakys kad zeme yra apdirbama o ne krumais apaugusi.
kaip cia gaut zemes nemokamai naudoti? neteko girdet tokiu dalyku. gal kokiam sabakstyne kur nieks neauga siaip ar taip ?
mintys kyla bet kadangi nesu is kaimo net nezinau is kurios puses prie karves prieiti ir kaip ja melzti net nezinau tai kad sunku man kaime. ir blogiausia kad karve tau neduos iseiginiu. karvei nepasakysi kad snd man sekmadienis ir as tave nemelsiu vis tiek nors ir sekmadieni turesi keltis 4 val ryto
va cia tai irgi teisybe. Galetum pasakyt - pasamdysiu ir bus kas melzia ir man nereik sukt galvos. Be su darbuotojais jokios garnatisjos , kaip minejau prisigers ir neateis, turesi pats eit.