341

Re: visureigiai

Laimutė parašė:
Darius parašė:
Laimutė parašė:

Ne, Konstantinai, neblokuoja( neteisingai išsireiškiau ), tik truputį sukteli atgal. Pažadina smile . Vistiek ačiū, už patarimą.

jo , galvojau blokuoja, tai jei kliutis ir nespeji posukio ijungt tia jau sakes big_smile

Atstumo asistentas stabdo tada, jei kliūtis. Jei blogai ir sąmonės netekčiau irgi stabdo ir akustinius signalus duoda ir įjungia įspėjimo trikampį, kad kiti matytų.

o is kur jis zino kad tu samones netekai? ta prasme kokie ten sensoriai? kur prie savo kuno nesi kazkokio priedo prisidejus

Architektūra pribloškė savo grožiu. Vos ne kas antras namas su skulptūromis.

na neisivaizduoju kas cia jau tokio probloskiancio gali but .

342

Dariau , tu čia apsimeti tokių ar tikrai toks esi? Aš rankomis vairą laikau...
Ar buvai Wienoj? Matei miesto architektūrą? Jei taip, ir tai tavęs nesužavėjo, tada nežinau...

343

Laimutė parašė:

Dariau , tu čia apsimeti tokių ar tikrai toks esi? Aš rankomis vairą laikau...
Ar buvai Wienoj? Matei miesto architektūrą? Jei taip, ir tai tavęs nesužavėjo, tada nežinau...

toks esu smile

nebuvau Vienoj, bet kol kas is tavo pasakojimo ir nesusigundziau. Nu pasigooglianau:

https://cdn.britannica.com/61/154261-050-3E149111/view-dome-Vienna-St-Peters-pseudo-Gothic-Votive.jpg

Nu ar cia ta ispudinga architektura?

https://cdn.britannica.com/67/99567-050-5F849E33/Fountain-statue-entrance-building-Pallas-Athena-Vienna.jpg

va vilniaus katerdra panasi, kas cia tokio ? big_smile Pasiziurejus i foto daug kas panasu kaip Lietuvoj. Tai kur cia tas ispudis?

344

Vadinasi tau ir Vilniaus architektūra nedaro jokio įspūdžio. Na, tada....Kiekvienam savo. Aš tai sužavėta ir įspūdis bus neišdildomas. Ypač muziejai, parodos teatras ir filharmonija, Dunojaus sala ir t.t
Žinai, paveiksliukai atrodo vienaip, o kai stovi šalia, pamatai ir pajunti didingumą ir laikmečių dvasią tada jau kitas įspūdis.

345

Dariaus fotkej matau viena vienintele gražią bažnyčia kazkuom i Kiolner Dom panaši nors tada visi miestai buvo vienodai statomi ir matau grazius Alpių kalnus

346

Konstantinas parašė:

Dariaus fotkej matau viena vienintele gražią bažnyčia kazkuom i Kiolner Dom panaši nors tada visi miestai buvo vienodai statomi ir matau grazius Alpių kalnus

Darius pasistengė pačią prasčiausią nuotrauką įdėti big_smile
Ten stovi "Stephans Dom". Tas pats gotikos stiliaus kaip ir Kölner Dom tik žymiai mažesnė. Kai keliauji, yra visur visko, ir pliusų ir minusų todėl tai sunkiai palyginami dalykai. Priklausomai kokių tikslu keliauji ir kas svarbiausia. Vieniems norisi Biedronkose apsipirkti pigiau, kai tuo tarpu Lietuvoje nuostabus ekologiškas regioninis maistas, kitiems kitkas...

347

Laimutė parašė:
Konstantinas parašė:

Ten stovi "Stephans Dom". Tas pats gotikos stiliaus kaip ir Kölner Dom tik žymiai mažesnė. Kai keliauji, yra visur visko, ir pliusų ir minusų todėl tai sunkiai palyginami dalykai. Priklausomai kokių tikslu keliauji ir kas svarbiausia. Vieniems norisi Biedronkose apsipirkti pigiau, kai tuo tarpu Lietuvoje nuostabus ekologiškas regioninis maistas, kitiems kitkas...

Laimute esmė ne apsipirkti pigiau o pinigų srautų nukreipimas į kitą valstybę. As pvz is principo nenoriu šerti lietuviškų valstybės tarnautoju savo pinigais būtent todėl viską perku užsienyje. Ir aš taip paskaiciavau maistas+kuras gaunasi minus septyni šimtai eurų per mėnesį kurie ikrenta i kitos valstybės biudžetą. Per metus gaunasi virš 8 tukst eurų čia vien tik per mane šita valstybė tiek netenka. Taip kad ne viskas susideda tik i kainas ir maisto kokybe) dar yra asmeniniai principai) o kokybisko maisto visur galima rasti) bet tiek to geriau pakalbam apie gražias bažnyčias) ir isvis jus čia žiauriai uztrolinote Begedzio temą

348

Laimutė parašė:
Konstantinas parašė:

Gotikos stilius todėl kad tas bažnyčias statė romėnai kai užkariavo tas visas žemes todėl man visi vokiški miestai panašūs vienas į kitą. O vyduri miesto būtinai turgaus aikštė arba Marktplatz

349

Konstantinas parašė:
Laimutė parašė:
Konstantinas parašė:

Laimute esmė ne apsipirkti pigiau o pinigų srautų nukreipimas į kitą valstybę. As pvz is principo nenoriu šerti lietuviškų valstybės tarnautoju savo pinigais būtent todėl viską perku užsienyje. Ir aš taip paskaiciavau maistas+kuras gaunasi minus septyni šimtai eurų per mėnesį kurie ikrenta i kitos valstybės biudžetą. Per metus gaunasi virš 8 tukst eurų čia vien tik per mane šita valstybė tiek netenka. Taip kad ne viskas susideda tik i kainas ir maisto kokybe) dar yra asmeniniai principai) o kokybisko maisto visur galima rasti) bet tiek to geriau pakalbam apie gražias bažnyčias) ir isvis jus čia žiauriai uztrolinote Begedzio temą

Begėdžiukas neužpyks. Čia viskas apie visureigius big_smile
Važiuojam namų link jau. Šiandien dar istorinių baldų muziejų aplankėm, apžvalgos ratą, ir laivu gabalėlį Dunojaus praplaukėm. Pilna nuostabių įspūdžių. Linkiu kiekvienam pamatyti tiek grožio, kiek aš per savaitę pamačiau. smile

350

Labai smagu kad pamatei grožį) ir masinyte gavo pralekti

351

Tai pagal atstuma turėtumet grįžti į Hanoveri vėlai naktį. Kiek už kelius mokejote? Ar Austrijoj galioja PKW Maut?

352 (redagavo Laimutė 2022-11-25 02:34)

Konstantinas parašė:

Tai pagal atstuma turėtumet grįžti į Hanoveri vėlai naktį. Kiek už kelius mokejote? Ar Austrijoj galioja PKW Maut?

Po 10 eurų, tiek Čekijoje, tiek Austrijoje. Čia dešimčiai dienų. Nebrangiai.
Vienoje parkuotės brangios. 4 EUR už valandą. Kaip kur mieste ima iki 6 EUR už valandą. Benzinas ca. 30 centų pigesnis nei Vokietijoj.

353

Laimutė parašė:

Vadinasi tau ir Vilniaus architektūra nedaro jokio įspūdžio. Na, tada....Kiekvienam savo. Aš tai sužavėta ir įspūdis bus neišdildomas. Ypač muziejai, parodos teatras ir filharmonija, Dunojaus sala ir t.t
Žinai, paveiksliukai atrodo vienaip, o kai stovi šalia, pamatai ir pajunti didingumą ir laikmečių dvasią tada jau kitas įspūdis.

kokios egipto piramides daro ispudi, nesuprantu vis dar kaip jas ten pastate. Na ir gal is tos puses dideli pastatai, kaip baznycios, ispudis tik ta prasme  kad neaisku kaip ten pastate, nebuvo nei kompo, autocadu, kaip jie ten paskaiciavo, kaip ten tas stogas laikosi ir neuzgriuva, kartais net mintis yra - ar tikrai saugu i tokias senienas eit i vidu.

tada visi miestai buvo vienodai

va man irgi toks ispudis big_smile Gal ispudis dar tas kad lietuvos miestai neatsiliko nuo uzsienio.

Darius pasistengė pačią prasčiausią nuotrauką įdėti

nesistengiau per daug , tiesiog mazdaug pirmas pasitaikiusias is google.

Kiek už kelius mokejote?

as tik si rudeni suzinojau, kad galima savo kelius turet privacius big_smile lenkijoj kai buvau smile wow.

354

Dariau, Lietuvos didieji miestai taip pat labai gražus. Ypač Vilniaus senamiestis, kuris labai panašus su Prahos tik Praha mažiau paliesta sovietų architektūros, o Vienoje visai jos nėra.

355

Laimutė parašė:

Dariau, Lietuvos didieji miestai taip pat labai gražus. Ypač Vilniaus senamiestis, kuris labai panašus su Prahos tik Praha mažiau paliesta sovietų architektūros, o Vienoje visai jos nėra.

Tai kad Dariaus pateiktoj fotkej matau stačiakampio formos biurų pastatus) vokiškas konstruktivyzmas nuo sovietines architektūros nedaug kuom skiriasi. Ir pas vokietukus irgi yra pigiu blokinių namų kvartalai tik jie dabar pavirto į Socialbrenpunnkt arba ghetto rajonus taip kad nedaug vokietukai nuo sovietų nuejo

356

skanume ir gražume draugų nėra smile
Viena yra Viena, Imperijos sostinė, vienok smile

Kaip ir džipai 0 juk nevisi vienodai graž9s, kai kurie net ir negražūs...

357

Konstantinas parašė:
Laimutė parašė:

Tai kad Dariaus pateiktoj fotkej matau stačiakampio formos biurų pastatus) vokiškas konstruktivyzmas nuo sovietines architektūros nedaug kuom skiriasi. Ir pas vokietukus irgi yra pigiu blokinių namų kvartalai tik jie dabar pavirto į Socialbrenpunnkt arba ghetto rajonus taip kad nedaug vokietukai nuo sovietų nuejo

Konstantinai, aš čia apie Vieną (Austria)

358

Andre parašė:

skanume ir gražume draugų nėra smile
Viena yra Viena, Imperijos sostinė, vienok smile

Kaip ir džipai 0 juk nevisi vienodai graž9s, kai kurie net ir negražūs...

Andre, įprasta čia jau. Nebuvo, nematė ir sprendžia iš stogų big_smile, nu vaikų darželis. Jiems varbiausia neigti ir menkinti.

359

Taip Laimutė) heiteriai užpuolė ir uzpavydejo)

360

Beje snd penktadienis) manau puiki proga padegustuoti tavo Kozel alaus)