41

Re: savizudybes ...

42

aisku gali ir savo 2 centus smile

43

Andrius, 32 пишет:

Galiu įkišti savo du centus? Nusivylimai skaudūs tam, kas labai daug tikisi. Nereikia nieko tikėtis. Reikia tik ieškoti galimybių ir jas realizuoti. Jei nesiseka, pailsėk, bet po to bandyk vėl (čia aš, aišku, ne apie savižudybę!). Baimei, abejonėms ir savęs gailėjimui tiesiog nėra laiko... Retai kada padėtis, kuri atrodo beviltiška, iš tikrųjų tokia yra, reikia tik blaiviai ją įvertinti. smile

aisku, tavo zodziai teisingi, bet.... kadangi pati kazkada svarsciau apie savizudybe, tai galiu is patirties pasakyti. kai esi toj busenoj tu tikrai nebegalvoji nei kad kas nors tave myli, nei kiek esi pasiekes nei kaip problemas spresti ir t.t.  tiesiog jauti, kad yra labai blogai ir viskas. skauda is vidaus. bet negali nieko blaiviai vertinti ar suprasti kokios yra konkrecios problemos. esi kaip kokiam ruke ir tiek. sunku paaiskinti ta jausma ir ta busena. bet gal ka nors supratot smile

44

Supranti Andriau,32>>> situacijos skirtingos ir kartais reikia ne tik blaivaus vertinimo bet ir tiesiog aklos stipribes. TIESIOG KAD SAVO VILTIMIS PRAMUSTI TUSTUMOS SIENA.  Jeigu bus idomu kodel taip pasakiau pasiskaitik mano pasisakimus forumo temose nenoriu kartotis kad ir vel nekaltintu manes silpnumu.Bet tam kad kazka uzsispirusiai kartoti reikia valios, kuria duota deja ne kiekvienam.

45

Dovilė, 21 пишет:
Andrius, 32 пишет:

Galiu įkišti savo du centus? Nusivylimai skaudūs tam, kas labai daug tikisi. Nereikia nieko tikėtis. Reikia tik ieškoti galimybių ir jas realizuoti. Jei nesiseka, pailsėk, bet po to bandyk vėl (čia aš, aišku, ne apie savižudybę!). Baimei, abejonėms ir savęs gailėjimui tiesiog nėra laiko... Retai kada padėtis, kuri atrodo beviltiška, iš tikrųjų tokia yra, reikia tik blaiviai ją įvertinti. smile

aisku, tavo zodziai teisingi, bet.... kadangi pati kazkada svarsciau apie savizudybe, tai galiu is patirties pasakyti. kai esi toj busenoj tu tikrai nebegalvoji nei kad kas nors tave myli, nei kiek esi pasiekes nei kaip problemas spresti ir t.t.  tiesiog jauti, kad yra labai blogai ir viskas. skauda is vidaus. bet negali nieko blaiviai vertinti ar suprasti kokios yra konkrecios problemos. esi kaip kokiam ruke ir tiek. sunku paaiskinti ta jausma ir ta busena. bet gal ka nors supratot smile

Kitą kartą, kai pasitaikys tokia būsena prisimink tik vieną dalyką - jei tavo savižudybės bandymas bus sėkmingas - taip žiauriai blogai jausies visada! Skausmas ne fizinis, o dvasinis šiuo atveju būna. Neteksi fizinio kūno - neteksi galimybės ką nors pakeisti. Va ir liksi su tuo drąskančiu skausmu visai amžinybei... Verta sustoti ir pradėti vertinti ir galvoti blaiviau... Peržengus ribą atgal nepareisi...

46

Stai paskutine Divos fraze - prasmingiausia...

47

Elena, 30 пишет:

ot tai dėkui - čia kaip su gaisrinės tel. numeriu - įsidėmėk ir kitam pasakyk... smile

48

kada netenki gyvenimo tikslo, juo pasirenki savizudybe, o priezastis koks tas tikslas  buvo - mergina, mokslai, artimas zmogus ir panasei... vienintele iseitis surasti ta tiksla...

49

Diva, 33 пишет:
Elena, 30 пишет:

ot tai dėkui - čia kaip su gaisrinės tel. numeriu - įsidėmėk ir kitam pasakyk... smile

taip, nes klisti jei manai kad mano begalybeje minciu kartais nebuna minties kad reikia viska baigti................ bet as zinau kad tai tik mintis kuri nebus reali nes uz tos riubos tustuma is uz kurios nedasisauksiu jau. ..........................

50

Diva, 33 пишет:
Dovilė, 21 пишет:
Andrius, 32 пишет:

Kitą kartą, kai pasitaikys tokia būsena prisimink tik vieną dalyką - jei tavo savižudybės bandymas bus sėkmingas - taip žiauriai blogai jausies visada! Skausmas ne fizinis, o dvasinis šiuo atveju būna. Neteksi fizinio kūno - neteksi galimybės ką nors pakeisti. Va ir liksi su tuo drąskančiu skausmu visai amžinybei... Verta sustoti ir pradėti vertinti ir galvoti blaiviau... Peržengus ribą atgal nepareisi...

taip, as Tau pritariu wink tiksliai neatsiminsiu bet man patiko viena mintis is J.Ivanauskaites knygos: "Kiekviena karta kai noresi nusizudyti, pagalvok, kad jau esi tai ne karta dariusi. kaip matai, dabar tau niekiek negeriau".

51

bet reikia tureti vilti kad bus sviesiau...

52

tai visada ir buna geriau! wink

53

visaip buna deja Dovile, aisku gerai kada geriau ir tuo linkiu

54

Na, kai man tokios negeros mintys lenda į galvą, padeda labai paprasta mintis - po savižudybės jau tikrai nieko nebegalėsiu pakeisti, kitaip sakant, neteksiu laisvės veikti. Ir visiems laikams. Ir tada pasakau kažkam įsivaizduojamam "Išgraužk! Nepasiduosiu! Vo tau! (atitinkamas gestas)".

Gal kas nori tapti šamanu? Instrukcijos Ĩia. Aš juo netapau ir nesiruošiu, bet mintys neblogos, ar ne? smile

55

keistos mintyis,andriau:)

56

Andrius, 32 пишет:

Na, kai man tokios negeros mintys lenda į galvą, padeda labai paprasta mintis - po savižudybės jau tikrai nieko nebegalėsiu pakeisti, kitaip sakant, neteksiu laisvės veikti. Ir visiems laikams. Ir tada pasakau kažkam įsivaizduojamam "Išgraužk! Nepasiduosiu! Vo tau! (atitinkamas gestas)".

Gal kas nori tapti šamanu? Instrukcijos Ĩia. Aš juo netapau ir nesiruošiu, bet mintys neblogos, ar ne? smile

Vis kartas nuo karto paskaitau Castanedos knygutes. Labai gerai pravalo mintis. Priverčia kitaip pasižiūreti į aplinką, į šalia esančius žmones,į tai kas su mumis darosi. Pravartu visiems nors kiek mąstantiems tai paskaityti.Ir nebūtina ten matyti tik šamanizmą.

57

savizudybe ne iseitis!!! reikia ieskot kitu sprendimo budu...

58

man asmeniskai nezinau ... tos savizudybes jeigu zmogui nuo to yra geriau tai puiku , bet visi bandantys nusizudyti yra egoistai kurie galvoja apie save ir nepagalvoja apie kitus zmones kaip kiti reaguos ir ka isgyvens jam pasitraukus is gyvenimo .... nemanau kad kokie prichologai ar vaistai gali padeti zmogui tiesiog zmonems reikia pirmiausia susirokuoti savyje ... kiekvienas gali pakliuti i emocine krize kuomet nezino kas bus rytoj ir nemeluokime sau kiekvienas pagalvojo apie savizudybe tik tai islieka mintymis ... reikia be proto myleti save ir pasitiketi savimi ... noreciau to visiems ir palinketi zmoniu kurie butu salia ir nebegtu istikus bedai , nors kaip sakant tik bedoje mes pazystame tuos , tikruosius draugus smile
Nuosirdziai laura

59

Lietuvoje priimta, kai pamatai suklupusį, priėjus dar apspardyt, tarsi tai padėtų jam atsistot...

60

nium tokie jau ziaurus tie lietuviai .. cia mano draugei buvo , kad ji lipdama is autobuso nugriuvo ir keliatai minuciu prarado savimone ... tai kai ji pradejo keltis ir dar susvirduliavo visos bobutes aplinkui pradejo kumsciuotis ir rekauti : sakiau tau kad ji girta big_smile