21

Re: Ar pateisinate lietuvius gyvenancius ir dirbancius uzsienije

Idomi tema... keista kad zmones diskutuoja tokiomis temomis!!!! kiekvienas renkasi kaip jiem gyventi ir kiti absoliuciai jokiu teisiu neturi sprest ar kelti klausimus is to ! asmeniskai pati pasirinkau isvaziuoti nes norejau isbandyti kazka kita ko lietuva negalejo duoti !!!! o atsakymas i stupid klausima "pateisinu".......

22

niekas neturi teises teisinti ar nuteisti...zuvis plaukia kur giliau zmogus kur geriau-ir tiek tos filosofijos....uzsienis lb g bet namu vis  tiek ilgiesi ir net tiems kurie sako kad jie negrazus jie patys tuo netiki-klb del ivaizdzio..

23

Gydosi jie cia uzdyka,nes turi specialias sveikatos korteles is ligoniu kasu,jiems uz jas i menesi reikia sumoketi tik 23lt,todel ir lt gaunasi gydymas nemokamas...Zinau ka sakau,nes pati tokia turiu,ne del to,kad man lt butu nemokama,bet ir del to,kad su ta kortele as taip pat uzsienyje atsitikus dideliai sveiatos gresmiai,ar kazka susilauziusi pirma pagalba suteikaima nemokamai,nes kartu esi su ta kortele kaip ir apsidraudes tai vat....

24

Cia daug maz lygiai toks pats klausimas kaip ir temos: ar pateisinate Kauniecius gyvenancius ir dirbancius Vilniuje big_smile. Jei rimtai tai geriau tiems kas Lietuvoj gyvena. Daug kas isvyke tai del darbo problemu neturetu kilt.

25

Kiekvienas zmogus renkasi, kas jam geriau, aisq ten truputuka kertasi isvykstanciu ir gyvenanciu interesai, bet vienas pliusas tikrai yra, zmones kurie padirbeja uzsienyje grizta toliau gyventi i LT atsiveza nemaza pingu suma ir isleidzia ja cia.

26

as pateisinu nes pati gyvenu uzsienyje.jeigu zmogui neiseina isgyventi lietuvoje,tai jis iesko kitur savo laimes

27

As pateisinu tik is dalies,aisku cia tikrai ne man smerkti kazka ar azkam pamokslauti,kiekvienas gyvename savo gyvenimus ir renkames i juos kelius,vieni placius kiti siaurucius....Man liudna tik del tu kurie cia lieka visam gyvenimuj isvyke,o laikuj begant net nemoka normaliai kalbeti savo kalba,o ka sneketi apie vaikus kurie kartais isvis gime ir auge net nezino elementariausiu lietuvisku zodziu,viskas uzsienietiskai....Tai kaip jaustis senialiams...As pati tikrai daug keliauju,ilsiuosi ir net kaikur padirbu,bet kad likti svetur net negalvoju....

28

Nieko nenoreciau kritikuot, nei pateisint, bet jau pati kaip 5 metai gyvenu uz Lietuvos sienos ribu........ Jums ten gera, smagu, linksma, bet..........Brangieji mano......... mes nei vienas neisvykom is Lietuvo is gero gyvenimo......
Jai Lietuva mums duotu bent trupuciuka ka mums duoda svetimos salys...........su mielu noru dumciau Namo!!!!!!!!!!!!!!!!! IR TIK NAMO!!!!!!!!!!!

29

o vat jus pagalvojat, kad visoki kinieciai, vietnamieciai, babajai, baltarusiai ir t.t. atvaziuoja i lietuva ir lygiai taip pat dziaugiasi pabege nuo blogo gyvenimo, o cia jiem gerai ir pan. vadinas dar yra blogesniu vietu, ir nera taip jau blogai toj lietuvoj. nors valdzia ir suknistai suknista, bet turbut yra ir dar baisesniu..

30

Manai taip, labai apsirinki........Vietnamieciai ir visa kita panasaus Desova Rab Klase..jiems labai mazai ka moka ir tik nereikia sakyt ir manyt, kad mes tas pats kas ir jie..........

31

O jus gal patys pradekit duoti lietuvai daugiau,o kad isvykstat ir paskiau smerkiat,jog ji jums nedave tai tikrai ne priezastis....Kiek lietuvoje dirbanciu ir gaunanciu geras algas,paprasciausiia jie patys kazkada savo jegom isikabino ir dirba tas kas juos tenkina ir ne uz centus....
Bus laikas kaip parbegs visi pamazu,tik jums dar sunkiau bus rasti darba ne del to kad isvyke buvot,o del to,kad nebaige mokslu....Bet jau cia kiekvieno asmeninis reikalas...Tad jums patiems spresti..O ne mums kazka aiskinti....Kuo daugiau keliauju tuo labiau suprantu,kad lietuva ramiausias krastas pasaulyje...Nors ir neturtinga....

32

Jusu ziniai mokslus mes baigem, ir netgi vienerius metus dirbau Lietuvoje, as nesmerkiu Lietuvos as tik konstatuoju faktus.............

33

pateisinu ir giriu tuos kurie isvaziuoja is lietuvos kad uzsidirbtu. daugelis pazystamu isvaziavo svetur tam kad uzsidirbtu bustui. tu lt pabandyk per pora metu namui uzsidirbti :? manau uzsi....si bedirbdamas smile o cia geresnes galimybes ir salygos. as pagal savo specialybe dabar lt nieko gero neuzdirciau, greiciau daugiau pradirbciau :? visvien daugelis grizta i lietuva kai uzsidirba. tai ko cia baisius gincus keliat big_smile ateis laikas ir patys geresniu pinigu uzsimanysit big_smile manau nei vienas nenori gyvventi nuo algos iki algos ir durt gala su galu... norisi ir pasitaupyt ir kazka geresnio nusipirkt nei kazkoki pufla..
>>>o del gydymo tai aisku lt pigiau, ir kiekvienas kuris nedirba ar ten tos korteles neturi moka uz gydyma ir paprasciausia patikrinima, na kitas atvejis jei extra kazkoks atsitikimas ir tada nieko nemoki...
tai va nereik cia varyt kas isvaziuoja ir palieka ta asaru pakalne wink

34

as pats nemazai laiko esu buwes uzsieni(beja ir siuo metu) jej waldzia nesirupina jaunimu tad ka darysi, paciam reikia.

35

Lina, 20 пишет:

O jus gal patys pradekit duoti lietuvai daugiau,o kad isvykstat ir paskiau smerkiat,jog ji jums nedave tai tikrai ne priezastis....Kiek lietuvoje dirbanciu ir gaunanciu geras algas,paprasciausiia jie patys kazkada savo jegom isikabino ir dirba tas kas juos tenkina ir ne uz centus....
Bus laikas kaip parbegs visi pamazu,tik jums dar sunkiau bus rasti darba ne del to kad isvyke buvot,o del to,kad nebaige mokslu....Bet jau cia kiekvieno asmeninis reikalas...Tad jums patiems spresti..O ne mums kazka aiskinti....Kuo daugiau keliauju tuo labiau suprantu,kad lietuva ramiausias krastas pasaulyje...Nors ir neturtinga....

as baigiau mokytojos specialybe, bet ka as galiu uzdirbti lt :? nieko...pakelia keliais litais atlyginima tipo nuramina ir dziaukites... kazkada svajojau but mokytoja o daar tikrai nenoreciau ja dirbti... >>dirbanciu ir gaunanciu geras algas :? ir tie patys verkia kad mazai gauna...
tai ko pati sedi uzsieni ir nebegi atgal i lt :? ir nereik cia sakyt kad nebaige mokslu pirma pasidomek kas kaip ir paskui sakyk

Mindaugas, 20 пишет:

as pats nemazai laiko esu buwes uzsieni(beja ir siuo metu) jej waldzia nesirupina jaunimu tad ka darysi, paciam reikia.

visom keturiom pritariu big_smile jei butu kitokios salygos ir galimybes daugelis jaunimo liktu lt

36

lina as lt studijuoju...O uzsieni bunu tikrai ne del to kad dauguma isvyksta del geresnio gyvenimo,man jokio skirtumo jums geriau ten saunu...Niekas jums cia nepavydi...labai gerai,kad nebijote sunkaus darbelio ir sugebate prasimusti as uz...pati dirbau daug,bet ne tam kad troskau milijonu ar is lt pabegti,o tam kad nesedeti namuose ir atsiprasant trinti sofo,o kad as tai dirbu ne lt,taip susikloste kad mano teveliai issiskyre ir isvaziavo tevas jau pries daug metu i kita sali gyventi su visam,tad as pas ji bunu vasaromis,o studiju metu pas mama,tai tuo paciu ir galiu sau kazka naudingo ir norimo nusipirkti....
as tikrai nieko nesmerkiu,nes negaliu sakyti kas man bus po keturiu metu studiju,nors specialybe labai gera,bet gal gausiu pagal ja uzsieni gera pasiulyma ir isvyksiu....Bet tik niekada nesakau...kad man lt blogai kaip dauguma...Kiekvienas turime ir gyvename tik savo nuomone...

37

pabandytu smerkt!!!, kazi is ko tada ta ekonomika kyla, jeigu ne is uzsienyje uzdirbtu pinigu.....

38

atvaziuokit i cia pagyvenkit bent pusmeti tada suprasit viska ir nevarykit jau taip ant musu

39

Lina, 20 пишет:

lina as lt studijuoju...O uzsieni bunu tikrai ne del to kad dauguma isvyksta del geresnio gyvenimo,man jokio skirtumo jums geriau ten saunu...Niekas jums cia nepavydi...labai gerai,kad nebijote sunkaus darbelio ir sugebate prasimusti as uz...pati dirbau daug,bet ne tam kad troskau milijonu ar is lt pabegti,o tam kad nesedeti namuose ir atsiprasant trinti sofo,o kad as tai dirbu ne lt,taip susikloste kad mano teveliai issiskyre ir isvaziavo tevas jau pries daug metu i kita sali gyventi su visam,tad as pas ji bunu vasaromis,o studiju metu pas mama,tai tuo paciu ir galiu sau kazka naudingo ir norimo nusipirkti....
as tikrai nieko nesmerkiu,nes negaliu sakyti kas man bus po keturiu metu studiju,nors specialybe labai gera,bet gal gausiu pagal ja uzsieni gera pasiulyma ir isvyksiu....Bet tik niekada nesakau...kad man lt blogai kaip dauguma...Kiekvienas turime ir gyvename tik savo nuomone...

aas 6m studijavau, turiu mokytojos specialybe, bet kas is jos :? kai aplyginimai mazi... kazkada galvojau kad dirbsiu tik del pasaukimo, o dabar kitaip mastau.. juk reiks ir seima islaikyti (kai ji bus) rupintis vaikais ir t.t. tad lt as perspektyvu nematau... man geriau dabar svetur wink

40

Lina, 24 пишет:
Lina, 20 пишет:

aas 6m studijavau, turiu mokytojos specialybe, bet kas is jos :? kai aplyginimai mazi... kazkada galvojau kad dirbsiu tik del pasaukimo, o dabar kitaip mastau.. juk reiks ir seima islaikyti (kai ji bus) rupintis vaikais ir t.t. tad lt as perspektyvu nematau... man geriau dabar svetur wink

Niu as pasirinkau tokia specelybe kuri tikrai man duos naudos tiek svetur tiek Lt...Bet dar pati bijau kazka sakyti kur ir kada as busiu...Nes as esu tokia kad negaliu nusedeti vietoje...jau ir taip manau man bus sunku lt nusedeti...Nes esu aktyvus zmogutis megztantis naujoves...Tad nieko nemanau smerkti del uzsienio wink