141

Re: ..mirties bausmė ?

mirties bausme jiem - ciakst big_smile

142

jei jiems geriau ten nei laisveje, tai kodel gi ne...kiekvienam savo

143

sutinku, kad negalima, nepelnytai smile

144

pirkai, kad zinai? wink

145

zudyt tai negerai, o stai teve reikia uzmust be teismo kad rasineji septynis kart iseiles ir nei vienos normalios minties nesugebi isdestyt !gal pima pradek nuo taisykliu smile jos randasi desinei pusei VA TEN-------------PO AVATARU ZEMIAU----------------->>>>>
jei dar noresi isvis rasyneti,kiek zinau tave jau ismete ,bet jei dar pasidarysi nauja anketa pradek nuo taisykliuTaisykles kurios sukurtos Aruni,21( cia jei nerandi kur desine big_smile )

146

Arunas, 21 пишет:

Tu manes nemokink gerai, kaip mazas vaikas pats sedi 25 ir forumukus pildai, zmoni susirask jau nju

as taves nemokau as sakau ka tu turi daryti ir vygditi kad kitu neuzkabinetum tongue
<<<beto as cia nesiaip pildau forumuose !as bendrauju su darugais Visi cia man yra pazystami dalis darugu. Tai bendravimas su jeis man yra svarbus ...bus svarbus per amzius ,kol pasensiu cia lankysiuos kad paklausciau kaip mano draugai laikosi kokios temos jiems aktualios .O tu cia ateini snobas cia snobas ten gadini viska vien rasynedmas po 4 iseiles postus ;( ...palauk tuj bus tau paskutines minutes tik palauk kokia valandele kita ;( beto ka cia pats veiki 21metu ir pezi kaip koks 12 tiesa sakant dvilikametis geriau pamasto !!!

147

Arunas, 21 пишет:

AS KARALIUS SITO FORUMO

tai karaliau ,kur tavo protingos mintys apie sia tema,nematau:::921,pakolkas tik izeidinejimai!!

148

Uz :::b54

149

kategoriškai už mirties bausmę... tiems, kurie abejoja, kad bus daug neteisingai nuteistų - nebus. Tyrimą kokybiškai reikia atlikti.  O tokius, kaip Jonaitis (keliolika ižžaginimų ir nužudymų), savo vaikus nužudžiusią Jonaitienę, ir visus lochus, kurie dėl kažkokių idiotiškų priežasčių nužudo žmogų, sukapoja ir išmėto po apylinkę gabalais - vienareikšmiškai nuteisti mirties bausme - praktiškai teismo nelabai ir reikia... o jau kalinti iki gyvos galvos - bereikalingas lėšų švaistymas... Geriau tuos pinigus išdalintų aukų artimiesiems... nors kai nužudoma vienintelė dukra, tai nemanau, kad yra tokių pinigų, kurie galėtų tai kompensuoti...

150

as irgi panasios nuomones kaip tu ,Diva,bet cia daugybe aiskinanciu ,kad aceit nenusileiskim iki ju lygio ir todel nezudykim..:::619

151

tai gal įveskim mirties bausmę ribotam laikui - tarkim kokiems 10 metų?... Išsivalys šalis nuo visokių atmatų ir vėl galėsim būti geri, progresyvūs ir humaniški... Nes dabar išvis kaliniai ir nusikaltėliai turi daugiau teisių nei jų aukos: parodo reportažą iš kalėjimo, o ten tokie besišypsantys kiauliasnukiai, kad atsiprašant žandai ir pagurklis į kadrą netelpa... O kad griežtesnės bausmės pasiteisina, tai faktas. Ten, kur už vagystę ranką nukerta, dažniausiai nėra jokios būtinybės rankint duris... Ramu... smile

152

Man nemalonu ziureti i tokius reportazus taip pat, nes kaliniai gyvena geriau nei skurdus Lietuvos zmones, mat kalejimuose jie turi galimybes ir mokytis, ir skaityti, ir dirbti, be viso to, jiems nereikia sukti galvos is kur pinigu maistui gauti ir kaip seima islaikyti, viskas "ant lekstutes". Ir dar uzsidirbt gali kazkiek. Na jau ne, as uz mirties bausme visada buvau ir liksiu.

153

Ruta, 28 пишет:

Man nemalonu ziureti i tokius reportazus taip pat, nes kaliniai gyvena geriau nei skurdus Lietuvos zmones, mat kalejimuose jie turi galimybes ir mokytis, ir skaityti, ir dirbti, be viso to, jiems nereikia sukti galvos is kur pinigu maistui gauti ir kaip seima islaikyti, viskas "ant lekstutes". Ir dar uzsidirbt gali kazkiek. Na jau ne, as uz mirties bausme visada buvau ir liksiu.

tai jeigu taip viskas ant lėkštutės jiems pateikta, kodėl nieks neina lengviausiu keliu? Na jau ne, žinokit ten tikrai ne rojus, bet sutinku,  kad dar griežtesnė tvarka būtų. O kas dėl benamių, jau db yra skirta daugiau lėšų įstaigoms kurti, kur benamiai gali prisiglausti, ten jiems duoda reguliariai pavalgyt, miegamosios vietos yra, viskas suteikta, ir dušai yra, tik kad būtina sąlyga ten patekti - neįleidžia girtų. O vat jie tada ir pasirenka gatvėse tūnoti, miega ant suoliuko, dėl to ir atrodo, kad jiems blogiau gyventi. Nors patikėkit yra kas teikia pagalbą tik ne visi tai priima vien dėl apribotos laisvės - reikalaujama tvarkos. Neginu nusikaltėliu, tai nėra atleistina, bet vėl gi pasikartosiu, kai db tokia valdžia, kai korupcija kvepia visur ir nerasi politiko, kuriuo galėtum aklai pasitikėti, vargu ar mirties bausmė labiau padės nei pakenks. Bent jau mūsų visuomenė tam dar nepasiruošusi ar kaip čia reiktų sakyti.. Kai juodas nesąžiningumo debesis tvyro virš Lietuvos

154

Aurelija, as nesakiau, kad kalejimuose rojus smile Tiesiog, sakau, jog ten nera taip blogai, kad jie kentetu, kaip turetu buti uz tai, ka padare. Didziausia kancia - laisves apribojimas. Taip, tai yra labai daug, bet ne pakankamai. O lyginau as ju gyvenimus ne su benamiu (jiems salygos galbut kuriamos ir yra gana neblogos), o su eiliniu skurdziu lietuvos pilieciu, kurie galbut turi busta ir minimalias pajamas, bet sau leisti nusipirkti knyga ar maisto geresnio negali, minta kruopomis, jokiu vitaminu negauna, o kalejimuose dar ir maistas subalansuotas buna. Pasilieku prie savo minties - suprantu, kad kaliniais turi buti rupinamasi, bet po to kai jie sugadina kitiems zmonems gyvenimus, atima mylimus zmones, jie neverti to, kad ir apie koki humanizma kalbetume.

155

Aurelija, 19 пишет:
Ruta, 28 пишет:

tai jeigu taip viskas ant lėkštutės jiems pateikta, kodėl nieks neina lengviausiu keliu? Na jau ne, žinokit ten tikrai ne rojus, bet sutinku,  kad dar griežtesnė tvarka būtų. O kas dėl benamių, jau db yra skirta daugiau lėšų įstaigoms kurti, kur benamiai gali prisiglausti, ten jiems duoda reguliariai pavalgyt, miegamosios vietos yra, viskas suteikta, ir dušai yra, tik kad būtina sąlyga ten patekti - neįleidžia girtų. O vat jie tada ir pasirenka gatvėse tūnoti, miega ant suoliuko, dėl to ir atrodo, kad jiems blogiau gyventi. Nors patikėkit yra kas teikia pagalbą tik ne visi tai priima vien dėl apribotos laisvės - reikalaujama tvarkos. Neginu nusikaltėliu, tai nėra atleistina, bet vėl gi pasikartosiu, kai db tokia valdžia, kai korupcija kvepia visur ir nerasi politiko, kuriuo galėtum aklai pasitikėti, vargu ar mirties bausmė labiau padės nei pakenks. Bent jau mūsų visuomenė tam dar nepasiruošusi ar kaip čia reiktų sakyti.. Kai juodas nesąžiningumo debesis tvyro virš Lietuvos

nu nereikia varyt ant valdžios - aš nekaltas - aplinka kalta... :::608 kiekvienas žmogus pats priima sprendimą dėl savo gyvenimo ir tik jis yra už tą sprendimą atsakingas... :::305 jeigu jis nusprendė, kad jam geriau gert ir smirdėt patvory - tai jo teisė rinktis... Žmogui kuris kabinasi į gyvenimą visuomet suteikiamas šansas... Toj pačioj valstybėj gyvena ir benamiai, ir vartantys milijonus verslininkai, ir skurstanti vidurinioji "klasė"... smile

156

Diva, 34 пишет:

tai gal įveskim mirties bausmę ribotam laikui - tarkim kokiems 10 metų?... Išsivalys šalis nuo visokių atmatų ir vėl galėsim būti geri, progresyvūs ir humaniški...

Mirties bausmės nebėra ,bet yra išskirtinė mirties bausme .Apie tokia girdėjau kai žmoguj taikoma specialiai tokia, o kitiems ne .Nes tas piktas dėde labai ne geras buvo, tai ji sušaudo.

157

Tomas, 25 пишет:
Diva, 34 пишет:

tai gal įveskim mirties bausmę ribotam laikui - tarkim kokiems 10 metų?... Išsivalys šalis nuo visokių atmatų ir vėl galėsim būti geri, progresyvūs ir humaniški...

Mirties bausmės nebėra ,bet yra išskirtinė mirties bausme .Apie tokia girdėjau kai žmoguj taikoma specialiai tokia, o kitiems ne .Nes tas piktas dėde labai ne geras buvo, tai ji sušaudo.

na negirdėjau aš apie tokią...

O Divai, man patiko tavo pirmas sakinys po mano citavimo: nereikia varyt ant valdžios - aš nekaltas - aplinka kalta... smile aš nekaltinu valdžios, tik sakau, kad toks sprendimas - įvedimas mirties bausmės, mano manymu, būtų ne racionalus, kai jokio teisingumo nematai smile
na o Rūtai, sorry ne taip supratau apie tuos skurdžius ar šiaip padorią šeimą, galą su galu suduriančia smile bet vat galiu pasakyt, kad jie dažniausiai būna socialiai remtini. Irgi pašalpas gauna, jei tik kiekvienam žmogui šeimoje apskaičiavus visų pajamų vidurkį neviršija valstybės nustatytą. Pati nusikaltėliams griežtinčiau tvarką kalėjimuose, uždėčiau didesnį papildomą darbo krūvį, kuris būtų susijęs su dideliu pasitarnavimu Lietuvai. Na bet, kad ir kaip mane tikinsit, būsiu prieš barbariškas bausmes. smile

158

Tomas, 25 пишет:
Diva, 34 пишет:

o ta bausme atlieka turbut kokie nukentejusio seimos nariai arba kokia mafija(na,jeigu jai kanors prisidirbi) ,o ta vadiama kerstu..o gal as klystu,cia gal tokia istatimiskai priimta yra?:::819

159

Beje nėra patikimų mokslinių įrodymų, pateisinančių mirties bausmės taikymą, ir dažnai mirties bausmė tėra savotiškas tam tikros nepakankamai informuotos visuomenės dalies nuraminimas. Tačiau nustatyta, kad dauguma nusikaltėlių, darančių sunkius nusikaltimus, nusikaltimo momentu negalvoja apie numatomą bausmę. Taigi mirties bausmė savo esme ir “griežtumu” nėra pateisinama kaip atgrasinimo nuo žiaurių nusikaltimų priemonė.

160

ir as zinau toki bajeri,kad darydamas nusikaltima ,daznai nemasto apie pasekmes,eina vedinas noro tiesiog padaryti kazko negero ir apimtas kazkokio nebeatsimenu kokio jausmo big_smile ,nu kai nieko negalvoja.. :::819 ,bet gerai tada apie viena is rusiu,tarkim pedofilija,,tai jokiu pateisinamu priemoniu nerandu...:::852