Vytautas, 21 пишет:Nijoliuk tavo manymu kas toks buvo Jezus? geras iliuziju meistras ir melagis? siulyciau perskaityt naujaji testamenta,(...) pazint jo mokyma ir suprasi kad tavo megiama meile, geri zmones ir visa kita gera yra butent jo mokyme kuris kaip jis pats sako yra apreikstas jam is Dievo tevo.
woohoo, tai iki Jezaus nieks nezinojo kas yra meile ane? neegzistavo toks dalykas, Jezus ja isrado:D oi, atsiprasau jo tevas Dievas ja isrado nes va matot zmones patys nieko jaust ir mastyt nesugeba kol kazkas is auksciau jiem nepasako kad va egzistuoja toks jausmas meile ir tada staiga zmones supranta kad moka myleti.. (atsiprasau uz savo sarkazma, bet kartais kantrybes neturiu kai tokius paistalus pamatau)
be to, kad Jezus egzistavo kaip istorine asmenybe neneigsiu, bet tiketi ar netiketi kad jis stebuklus dare, kad ji "Dievas tevas" i zeme atsiunte ir jam nurodymus dave, kad jis apskritai buvo kas nors daugiau nei paprastas zmogus tai cia jau, Vytautai, kiekvieno reikalas ir netikiu kad galetum irodyti jog jis buvo "Dievo sunus". speliones. ir kiekvienas renkasi kuo nori tiketi
isvis mano manymu Dievas ir religija beveik nesusije dalykai yra. Dievas (ar kazkokia tai aukstesne jega, kaip bepavadintumet) arba egzistuoja, arba ne ir kiekvienas zmogus renkasi ar tiketi juo/ja ar ne. o religija yra visiskas zmoniu ismislas nieko bendro su antgamtinem ar aukstesnem jegom neturi. religija buvo naudojama kaip valdymo priemone, o katalikybe tai turbut isvis baisiausia religija pasaulyje (neskaitant visokiu iskrypusiu sektu kuriom apibudint isvis zodziu truksta) kiek zmoniu del jos nuzudyta, m? kokiom priemonem jinai buvo skleidziama i pagoniskus krastus? kas visokias taisykles isrado (kad kunigai tuoktis negali, kad saves kankinimas, suvarzymas yra dora ir puiku ir nuostabu ir t.t.) ? TIKRAI NE DIEVAS. as siaip tolerantiska visokioms mintims, isitikinimams ir panasiai, bet kai zmones pradeda savo pasaulio suvokima kist kaip vienintele ir negincijama tiesa, tai jau mano tolerancija isgaruoja..
o ponas Linas man primena mano buvusia tikybos mokytoja. pasigydyt tokiems zmonems truputi reikia. ju fanatiskas tikejima i sizofrenija panasus: gyvena savo susikurtame pasaulyje ir nesuvokia kas aplink, realybej, vyksta.
p.s. neisizeiskit tik, cia tik mano nuomone, kad ir kokia nepriimtina ji jums butu