21

Re: Vakarų kultūros tamsioji pusė

big_smile lengviausia visą kaltę suversti Dievui....
Nors del visko yra kalti žmonės, kurie nemoka kontroliuoti savo kuniškų geidulių, savo emocijų... o religijos tai tikrai kuriamos del kazkienotai pelno big_smile...

bet ši tema nera apie religiją ar dievą wink

jei kalbant į temą, tai iš tikro mes visi tampame vergai vartotojiškos kultūros smile galima aišku atsikirsti, kad yra paklausa todel ir atsiranda pasiula, sukuriamos darbo vietos... bet.... manau daugelis turite namuose tokiu daiktų kuriuos perkame iš iprocio ar vien tik del to kad turetume, nors išsiversti ir be ju galetume...

o del moralės, kulturingumo, tai manau kad siuo metu tikrai daug nemandagių ir nekultūringų žmonių... anksciau pionieriai  močiutes ir diedukus per gatvę pervesdavo.. o dabar big_smile:D "Džipas pertrenkė bobutę: ;D;D;D... Atsiranda didelė stoka auklėjimo. tevai, seneliai bėga, skuba, užsiėmę darbais vien tik tam kad uždirbtu maistui ar dar kokiems daiktams... o jaunieji atzalos nebegauna demesio, šilumos. juokas mane ima kai kalbama apie indigo vaikus..... tai tokie pat vaikai, tik stokojantis tevų demesio...

22

Auris, 21 пишет:

a) Apie dieva zinoje tiesa (kokia ji? Kad jis yra ar kad jo ne kvapo nera?) pasibaige psichiatrineje ligonine / savizudybe ? Irodymus prasyciau. Antravertus, galiu taip pat teigti, kad fanatiskai tikintys i Dieva taip pat ne ka geriau nusibaigia psichiatrineje ligonine su savo: "As kalbuosi su Dievu!".

b) SAZINES zadinimas nelygus propogandiniam DIEVO pirsimui kiekviename sakinyje ir GASDINIME. Taip - issigande zmones yra lengviausiai kontroliuojami ir Krikscionybe tai ne karta praktikavo ir praktikuoja. Taciau nepatarciau tau, mielas Linai, imtis sios taktikos nes tavo "geris" tampa vilkas avies kailyje. Patarciau savo geri nesti tolerantiskesniais budais, be kategorisku pasisakymu, rasistiniu ar anti-kulturisku (aka anti-vakarietisku) sukiu ir be jokiu kitu bruozu, kurie izeistu kitus zmones, juos uzpykdytu ar isgasdintu tavo mazai kam svarbios snektos.

a) > gal ne psichiatrinėje ligoninėje, bet savižudybe pabaigė gyvenimą Nyčė ,kuris teigė, kad Dievas miręs, Hitleris...

b) > čia yra forumas, kuriame pasireiškia įvairaus plauko žmonės. Sekuliarizuotame pasaulyje, kur šventumas ir Kūrėjo didingumas pažeminamas, nuneigiamas ar net niekinamas negali būti toliaruojamas švelniu pagraudenimu. Iš tiesų nedėkingas laisvamanis, bedievis, sąmoningas nusidėjėlis rizikuoja ne vien savo dvasinei nenaudai bet klaidinimui ir nuvertinimui didžių dalykų kitiems. Mano sukelta įtampa kupina noro, kad geros valios žmogus dar labiau gerėtų, piktavaliai - atsiverstų. Pavadinai mane mielu, o paskui pridėjai esu vilkas avies kailyje. Nei vienam žmogui nelinkėjau pražūties, nieko demoniškai ar piktavališkai neišniekinau, negundžiau ir netykojau bet kokios asmeninės naudos, kaip daro naujų religinių judėjimų - sektų lyderiai. Mano didžiausias troškimas, kad žmogus nespjaudytų į šulinį iš kurio geria, kad susirūpintų idealiomis ir amžinomis vertybėmis, kurios lemiamos nuo dabartinių pasirinkimų. Žmogeliai nusižeminkite vien prieš Dievą, nusilenkite Jam, mylėkite Jį, o tada bus galima pažvelgti į savo kelio tobulumą ir išmoksit gilindamiesi į Dievo žodžius, pagal Jo valią mylėti ne tik artimuosius, bet ir priešus. Jūs pažinsite Tiesą ir Tiesa padarys jus laisvus, - sakė Jėzus... Būtent tai yra labai svarbu ir lemtinga sąvajai Laimei išliekančiai amžinybėje...

Tadas, 26 пишет:

Linai, o kaip pasitiketi Dievu jei jo tarnai-tarpininkai-kunigai (nevisi aisq) sodinami i kalejima uz pedofilija, kai lietuvoj kunigai dosniai priima fiksuotas aukas uz savo paslaugas, kai prabangiai remontuojami tualetai parapijose ir parduodami varpai ar kitas baznycio turtas? Baznycia pirma turi pasivalyt nuo visu siu blogybiu, kad zmones pradetu pasitiketi ja ir Dievu. As nepuolu, as tik konstatuoju fakta.

Tadai, o tu pažvelk į ant kyžiaus kybantį Kristų, kuris dėl to kraujuoja. Jei norėsi sumažinti Jo kančias dėl tų žmonių ir savo nuodėmių, tada gal pažvelgsi gailestingumo, o ne niekinimo ir pažeminimo siekimu. Kodėl tau netapus dvasininku ir neparodžius geriausią pavyzdį kaip mylėti Dievą ir žmones? Jei turi šeimą, kodėl neužauginus sūnaus kunigu, o dukteris vienuolėmis. Tada turėtum teisę lyginti ir tik geranoriškai kritikuoti dėl atsivertimo, o ne pažeminimo. Tik nusikaltėlis žaizdas gilina peiliu, o chirurgas nuskausmina ir skalperiu, bei siuvimo įrankiais sutvarsto žaizdą. Kodėl mes taip lengvai pasiduodame velnio įtakai, o Dievo išsižadame, ar tai teisu ir teisinga?

23

Linai, gal tu jau įsisupk į baltą paklodę ir pradėk eit link psichiatrinės ligoninės, nes kuo toliau, tuo didesnes nesąmones žarstai.
Cituoju: "kodėl neužauginus sūnaus kunigu, o dukteris vienuolėmis." taip ir išnyks visa žmonija atsivertusi į tikėjimą, praradusi galimybę daugintis... smile
"Tik nusikaltėlis žaizdas gilina peiliu, o chirurgas nuskausmina ir skalperiu, bei siuvimo įrankiais sutvarsto žaizdą." Galima, aš pažiūrėsiu kaip tu skalpeliu žaizdą sutvarstysi? smile

24

Tikejimas yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas taip pat kaip ir morales normos ir visa kita nes siaip ar taip mes esam individai.Zdz pats esu tikintis ir praktikuojantis,bet tavo poziuris tikrai kaskoks nesveikas.Nekisk niekam tikejimo per prievarta.

25

Tautvydas, 18 пишет:

Tikejimas yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas taip pat kaip ir morales normos ir visa kita nes siaip ar taip mes esam individai.Zdz pats esu tikintis ir praktikuojantis,bet tavo poziuris tikrai kaskoks nesveikas.Nekisk niekam tikejimo per prievarta.

pritariu 100%...

26

Linas, 37 пишет:

a) > gal ne psichiatrinėje ligoninėje, bet savižudybe pabaigė gyvenimą Nyčė ,kuris teigė, kad Dievas miręs, Hitleris...

b) > čia yra forumas, kuriame pasireiškia įvairaus plauko žmonės. Sekuliarizuotame pasaulyje, kur šventumas ir Kūrėjo didingumas pažeminamas, nuneigiamas ar net niekinamas negali būti toliaruojamas švelniu pagraudenimu. Iš tiesų nedėkingas laisvamanis, bedievis, sąmoningas nusidėjėlis rizikuoja ne vien savo dvasinei nenaudai bet klaidinimui ir nuvertinimui didžių dalykų kitiems. Mano sukelta įtampa kupina noro, kad geros valios žmogus dar labiau gerėtų, piktavaliai - atsiverstų. Pavadinai mane mielu, o paskui pridėjai esu vilkas avies kailyje. Nei vienam žmogui nelinkėjau pražūties, nieko demoniškai ar piktavališkai neišniekinau, negundžiau ir netykojau bet kokios asmeninės naudos, kaip daro naujų religinių judėjimų - sektų lyderiai. Mano didžiausias troškimas, kad žmogus nespjaudytų į šulinį iš kurio geria, kad susirūpintų idealiomis ir amžinomis vertybėmis, kurios lemiamos nuo dabartinių pasirinkimų. Žmogeliai nusižeminkite vien prieš Dievą, nusilenkite Jam, mylėkite Jį, o tada bus galima pažvelgti į savo kelio tobulumą ir išmoksit gilindamiesi į Dievo žodžius, pagal Jo valią mylėti ne tik artimuosius, bet ir priešus. Jūs pažinsite Tiesą ir Tiesa padarys jus laisvus, - sakė Jėzus... Būtent tai yra labai svarbu ir lemtinga sąvajai Laimei išliekančiai amžinybėje...

a) Aha... Yra popieziu ir nuzudytu ir prasigerusiu ir nusizudziusiu... wink Kiekvienas galime rasti meslo kiekviename darze! Va as geriau tau duosiu geriausia pasaulyje pavyzdi - Stephen Hawking. Pasaulinio garso mokslininkas, kuris niekada netikejo ir netiki ikisiol i Dieva nors yra surakintas paralyziaus vezimelyje ir neturi jokios vilties pasveikti, o pagal prognozes jau turejo mirti pries 20 metu. Zmogui niekada neprireike tavo Dievo per prievarta ir savo mokslinius pasiekimus jis pasieke uzsispyrimu, tikejimu savimi ir realizmu. Del to jis netapo istvirkelis ar vakarietiskos kulturos auka, o yra mokslininku visuomenes paziba, kuri gerbia visi issilavine zmones.

(Kad jau taip megstame akmenimis metytis...) Maiklas Dzeksonas tiki i Dieva. wink Manau pasakot kas per veikejas nereikia?

b) Zinai, cia forumas, bet cia tuo paciu ir Lietuva. Laisva respublika, kurioje yra suteiktas laisvas zodis zmonems, taciau apribotas tam tikromis taisyklemis. Net neskaitant moraliniu ir etiniu taisykliu (kurios yra nerasytos, bet kiekvienas cia rasantis forume supranta, kad tu pazeidei pacias svarbiausias is ju. Gaila, tamsta, kad pats to nesuvokiate) jus pazeidziate kiekvieno Lietuvos piliecio teise pasirinkti paciam ir tureti savo isitikinimus, o ne jusu prigasdinimo ir pasaulio pabaigos zadejimo prievartine iliuzija, kuria jus taip uoliai persate kitiems, taciau, deje, nesekmingai.

Tamsta Tautvydas labai teisus - Nekisk niekam tikejimo per prievarta.

27

Tautvydai, malacius, 10 balu
Linai, tu is kurios parapijos mums rasai? Zinai, cia neseniai rusijoj zmones po zeme sulindo, lauke pasaulio pabaigos ir meldesi. Nezinau nuo ko ten viskas rasidejo, bet as visai neatmetu galimybes, kad galejo atsirasti erelis kuris irgi lygiai taip pat ikyriai propogavo meile Dievui ir vartotojiskos visuomenes prazutinga kelia. Kitas dalykas: budamas studentu isvaziavau i JAV padirbet, buvau pietuose, tikriausiai zinai kad ten daug tikinciu zmoniu. Susiazinau su vienu dazytoju, ilgai kalbedavomes apie pasauli, dieva ir t.t., labai apsiskaites zmogus buvo ir labai religingas. Jis man pasakodavo apie savo meile Dievui ir kaip jis vaiksto baznycion ir kiekvienai gyvenimiskai sutuacijai jis turejo bet po viena citata is biblijos. Esme ta, kad norint skleisti Dievo zodi zmogus pasirinko visai kita taktika, nei pasirinkai tu. Nesmerk tos visuomenes, nesmerk tu zmoguciu kurie, anot taves, pasidave prazutingai vakaru kulturai ir dabar yra velnio pinklese, geriau pasimelsk uz juos, kaip pats siulai man. Norint atvesti zmogu i tikejima, nereikia jam nurodineti kas gerai, o kas blogai, reikia suprasti ko zmogus nori ir ko jam truksta. IMHO...

28

Tautvydas, 18 пишет:

Manai, žudančios globaliai piktnaudžiaujančios ir žeminančios žmogų ideologijos turi teisę žudyti, aukštesnių už materializmą vertybes niekinti, o Gyvybės šalininkams nevalia viešai išsižioti ir parodyti Kelią į teisėtas ir palaimingas išeitis. Žinai Mr. Tautvydas tokį kaip tu "kataliką" aš jau buvau sutikęs forumuose. Spėju jus sieja tai, kad Dievo garbės klausimas nerūpi, nes Dievas ne Autoritetas, Jis kažkurioje vietoje ir jokiu būdu ne dėmesio centre. Taip pat, kaip Jėzus mylėjo žmones, niekad tokiems "katalikams" nerūpėjo. Ai, kaip pasiklos, taip ir išsimiegos. Kam čia rūpintis sielų išganymu - kam liudyti ir maldoje ir bendravime ir pavyzdžiu kur yra krikščionijos Gėris, tikėjimas, viltis ir dvasinė Meilė Kelyje į Dievą. Tau žmogus yra individualistas, Bažnyčia, kalba, kad žmogus yra asmuo - orus ir vertas kilnios asmenybės brandos. Čia kaip širšės visi puolė patyrę tavo nuodijantį saldumą. Mat herojus dar ir "praktikuojantis" Tik ką ir kam? Asmeninis privatus tikėjimas nesiejamas su katalikybe. Katalikų Bažnyčia yra bendruomenė kuri švenčia kartu ir pavieniui liudija tikėjimą visur ir visada, net ten kur "nepatogu", nepriimtina, ir "gėda". Aš metu tau iššūkį nes tu saviniesi kataliko vardą, atmeti Didijį Įsakymą ir I Dekalogo įsakymą viešai laužai. Kuo toliau tuo labiau krisi jei neatsiversi. Tai ką, - dabar apkaltinsi mane, kad tave išprievartavau. Pažvelk į Joną Krikštytoją ar jis tylėjo kai karalius mėgino savo nuodėmingą gyvenimą teisinti. Džiaukis bent tuo, kad geros valios žmogus kreipia link tiesos. Aš nei vienam blogio nepalinkėjau, tačiau taip: aš visuomet atvirai pasakysiu, kad homoseksualai ir lesbietės yra nusidėjėliai(-ės)... Toleruoti įmanoma nusidėjėlį bet ne nuodėmę. Tave komentavusieji neranda mano žodžiuose savo sąžinėje teigiamo atgarsio, dėl to smerkia ir kaltina mane, visus, bet tik ne save - pagal Bažnyčios mokomą Tiesą. Esi dar labai jaunas, bet startuoji blogai... Susimąstyk.

29

Ehem... Pamenu as tavo "katalikiska" rupinimasi visuomenes dorovemis... Regis tai prasidejo kryziu karais ir baigesi raganu ir raganiu deginimais, kankinimais, opresijom ir isnaudojimu.

Garbe sakai? As geriau pabusiu bedievis tada big_smile

P.S.: Aciu Linai. Del tokiu kaip tu mano neapykanta krikscionybei nesiliauja uzgesti wink Tesk savo sekminga darba ir toliau. Tokiais pazangiais metodais galbut ja ir uzversi viena diena ;D

30

Linas, 37 пишет:
Tautvydas, 18 пишет:

Manai, žudančios globaliai piktnaudžiaujančios ir žeminančios žmogų ideologijos turi teisę žudyti, aukštesnių už materializmą vertybes niekinti, o Gyvybės šalininkams nevalia viešai išsižioti ir parodyti Kelią į teisėtas ir palaimingas išeitis. Žinai Mr. Tautvydas tokį kaip tu "kataliką" aš jau buvau sutikęs forumuose. Spėju jus sieja tai, kad Dievo garbės klausimas nerūpi, nes Dievas ne Autoritetas, Jis kažkurioje vietoje ir jokiu būdu ne dėmesio centre. Taip pat, kaip Jėzus mylėjo žmones, niekad tokiems "katalikams" nerūpėjo. Ai, kaip pasiklos, taip ir išsimiegos. Kam čia rūpintis sielų išganymu - kam liudyti ir maldoje ir bendravime ir pavyzdžiu kur yra krikščionijos Gėris, tikėjimas, viltis ir dvasinė Meilė Kelyje į Dievą. Tau žmogus yra individualistas, Bažnyčia, kalba, kad žmogus yra asmuo - orus ir vertas kilnios asmenybės brandos. Čia kaip širšės visi puolė patyrę tavo nuodijantį saldumą. Mat herojus dar ir "praktikuojantis" Tik ką ir kam? Asmeninis privatus tikėjimas nesiejamas su katalikybe. Katalikų Bažnyčia yra bendruomenė kuri švenčia kartu ir pavieniui liudija tikėjimą visur ir visada, net ten kur "nepatogu", nepriimtina, ir "gėda". Aš metu tau iššūkį nes tu saviniesi kataliko vardą, atmeti Didijį Įsakymą ir I Dekalogo įsakymą viešai laužai. Kuo toliau tuo labiau krisi jei neatsiversi. Tai ką, - dabar apkaltinsi mane, kad tave išprievartavau. Pažvelk į Joną Krikštytoją ar jis tylėjo kai karalius mėgino savo nuodėmingą gyvenimą teisinti. Džiaukis bent tuo, kad geros valios žmogus kreipia link tiesos. Aš nei vienam blogio nepalinkėjau, tačiau taip: aš visuomet atvirai pasakysiu, kad homoseksualai ir lesbietės yra nusidėjėliai(-ės)... Toleruoti įmanoma nusidėjėlį bet ne nuodėmę. Tave komentavusieji neranda mano žodžiuose savo sąžinėje teigiamo atgarsio, dėl to smerkia ir kaltina mane, visus, bet tik ne save - pagal Bažnyčios mokomą Tiesą. Esi dar labai jaunas, bet startuoji blogai... Susimąstyk.

Jei tylesi, savo apastalavimu daugiau pasieksi - kaip daznai daugeliui jegos isgaruoja pro burna! - ir isvengsi tustybes pavoju.

Tai va ne tau mus teist,o dievui ir nepazinodamas zmoniu neklijuok jiem etikeciu.

edit.pasakyk kurioje vietoje pazeidineju isakyma neturek kitu dievu tik mane viena? juk cia pirmas isakymas, nebent pas tave kaskokie kitokie pasidare...

31

Linai, jau ne karta tau sakiau, pasiziurek i save pries metydamas akmenis i kitus. Bet aisku kaip zirniais i siena. Nezinau is kur dar tokiu atsiranda. Tu man i tevus tiktum, o elgiesi kaip 5metis. Svarbu tik, kad kitus apkaltinti, o jei kas papriestarauja tai koliotis pradedi. Tik neapykanta ir temoki skleisti. Nezinau kas tave manieru ir pagarbos kitu nuomonem moke, bet pats laikas nustoti zmonems i gerkles kabintis. Jei nemoki kitaip bendrauti su zmonem tada isviso nerasyk, manau niekas taves per daug nepasiges.

32

Linas, 37 пишет:

........
Asmeninis privatus tikėjimas nesiejamas su katalikybe. Katalikų Bažnyčia yra bendruomenė kuri švenčia kartu ir pavieniui liudija tikėjimą visur ir visada, net ten kur "nepatogu", nepriimtina, ir "gėda". .....

Ar tam kad tiketum Dievu reikia butinai ištaigaus pastato, vadinamu bažnyčia, prikabinėto ikonomis, paveikslais, statulomis.... bei "atseit" Dievo tarnų - kunigų???
nemanau... Biblijoje parašyta kad Dievas yra visur. o tai reiškias kad tiketi ir melstis Dievui galima betkur ir betkada. nebutina laukti mišių, per kurias susrinkinėja pinigus iš tikinčiujų (atseit duoklė Dievui) big_smile

beje... o kuom prastesnis liuteronas už kataliką??? niekuom....

33

Marius, 27 пишет:

nemaišyk kultūros su tautos įpročiais ar papročiais.
kultūra gali priklausyti nevienai tautai ir valstybei...

Kultura tai ne vien tik daile  ir muzika. Paprociai ir tradicijos taip pat kulturos dalis.

34

kokie jus visi idomius, nepraleisiu zodzio ir progos patsituoti rasta:D marija magdeliete ruosesi akmenimis uzmietyti tie,kurie slapta naudojiosi jos paslaugomis,jezus tare  kuris is jusu yra be nuodemes ,tegul meta i ja akmeni, ir sekmingaij minia issiskirste:D nu ar negeris;D ir akivaizdus faktas:D juokis iki valios ,rukyti net nereikia, ir jezus gime o jo mama grazeij rasant paleistuve buvo,zinoma neteiseja tesu, ir be to jezus paleij viska buvo tikraij genijius jai is bet kokios situacijos mokejo issisukti geru keliu,tik fantazijos per daug,dievaij,sazine,geris,blogis ir tt,bet kazkieno praities zmogaus kliediesiu klausitis ir tuo labiau tiketi,apsurdas,ir prieko cia dievas,pasaka vaikams sekti,mitiaij ir kitokie zodzeij tinka,jai savo vidaus nemoki pateikti geriu be "dievo tikejimo" pirmyn, tikejimas ,religija kaip ir valstybes vadinama demokratija akivaizdi mafija,visi jiesko tik sau naudos, taika peoples;}

35

Peace! Jesus loves you! big_smile

36

Mantas, 24 пишет:

kokie jus visi idomius, nepraleisiu zodzio ir progos patsituoti rasta:D marija magdeliete ruosesi akmenimis uzmietyti tie,kurie slapta naudojiosi jos paslaugomis,jezus tare  kuris is jusu yra be nuodemes ,tegul meta i ja akmeni, ir sekmingaij minia issiskirste:D nu ar negeris;D ir akivaizdus faktas:D juokis iki valios ,rukyti net nereikia, ir jezus gime o jo mama grazeij rasant paleistuve buvo,zinoma neteiseja tesu, ir be to jezus paleij viska buvo tikraij genijius jai is bet kokios situacijos mokejo issisukti geru keliu,tik fantazijos per daug,dievaij,sazine,geris,blogis ir tt,bet kazkieno praities zmogaus kliediesiu klausitis ir tuo labiau tiketi,apsurdas,ir prieko cia dievas,pasaka vaikams sekti,mitiaij ir kitokie zodzeij tinka,jai savo vidaus nemoki pateikti geriu be "dievo tikejimo" pirmyn, tikejimas ,religija kaip ir valstybes vadinama demokratija akivaizdi mafija,visi jiesko tik sau naudos, taika peoples;}

Atrodo,kad Mantas Jezaus motina asmeniskai pazinojo.Toks tikslus ir kategoriskas ivardinimas. Ar tik ne jis ir bus tikrasis Jezaus tevas...:D:D:D

37

palaimintas ieskoko forumas ;D

38

jezus melagis ,as ne jo tevas:D

39

paskaiciau as mano bednravardzio Lino mintis ir issigandau....

> apie tuos akmenis tikrai Linai nesimetyk jais nes pats gyveni tarp vartojiskos visuomenes padariniu. o Dievas su Sventuju armija jau nieko nepakeis. kaip ten biblijoje rasoma "ateiskiekvieno is musu teismo valanda" va tada ir atsiimsime. Tu, Linai, mausi tieisiai i Dangu tau SV. Petras raktiais pazvangines vartus atidarys o va mes tokie nusidejeliai tiesiai velniui i katila pulsime.

>> jei esi toks priesiskas vakaru kulturai pinigams ir matertialiniams dalykams gyvenk kaime ir auginkis kiaulyciu karvyciu morkyciu ir bulvyciu, va tada busi tikras asketas ir galesi issivaduoti nuo setono..

> ir tikrai nereikia cia kimsti mums dievo i galva. as pakrikstytas bet i baznycia eiti visai nenoriu as ten jauciuosi labai prastai. (ima miegas ar as setono valdomas ? ) pasiziurek i bobulytes baznycioje sedi rozanciais zongliruoja o jei tik atsidaro baznycios durys jau visos galvas susuke ziuri kas atejo ir kaip apsirenge.. (na gal ir nevykes pavyzdys) bet esme tame kad neatsiduoda dievuo ir maldai o daro beleka pliotkina apie runkelius.. big_smile na zodziu.

40

Reiktu jums paziureti filma zeitgeistr ar kaip jis ten.

http://verslasonline.blogas.lt/277025/dokumentinis-filmas--zeitgeist-rekomenduoju.html