1

Тема: Gotikinė muzika

Kokios gothic grupės labiausiai patinka?
Labiau mėgstate gothic roką, metalą ar gotikinę elektroniką?

2

Re: Gotikinė muzika

Siaip nesu megejas tokios muzikos, taciau retsykiais tenka pasiklausyti. Visai idomu. Labai patiko čekai XIII Stoleti. Nes super nuotaika jie sukelia savo muzika, plius dar jie dainuoja savo gimtaja kalba. Zodziu ispudi palieka.

3

Gotu nekenciu..:D
Cia jei neklystu tie satanistu atmaina kur nagai ir lupos juodos ane..Slykstu ir jie, ju stilius ir ju paniatijos..

4

Na cia siaip paklausta apie muzika buvo, o ne apie nuomone apie gotus.

5

Nu suprantu, bet man viskas kas susieje su gotais ar muzika ar jie patys - slykstu..:D

6

Tomas, 26 пишет:

Cia jei neklystu tie satanistu atmaina kur nagai ir lupos juodos ane..Slykstu ir jie, ju stilius ir ju paniatijos..

oi, ne, tu labai labai klysti. tavo pasakymas sulygintinas su pasakymu, kad cepelinai daromi iš burokų. iš esmės galima daryti, bet gi niekas nedaro.

tai su gotika ir satanizmu yra tas pats. tai nėra susiję iš esmės. satanizmas - tikėjimas. čia būtų taip pat galima sakyt, kad kiekvienas vadybininkas yra katalikas. betgi nebūtinai.

taigi, mielieji, nežinot, taiir nešnekėkit.

7

Man asmeniškai labai patinka London after Midnight, gal  dar T.O.Y, bet ši grupė lygtais nėra visai gotiška.
Ir dar Somegirl,camouflage. smile Bet vistik nerealiausia man London after midnight

8

Kiek zinau satanistu muzika yra black metal smile

9

Eglė, 20 пишет:
Tomas, 26 пишет:

oi, ne, tu labai labai klysti. tavo pasakymas sulygintinas su pasakymu, kad cepelinai daromi iš burokų. iš esmės galima daryti, bet gi niekas nedaro.

tai su gotika ir satanizmu yra tas pats. tai nėra susiję iš esmės. satanizmas - tikėjimas. čia būtų taip pat galima sakyt, kad kiekvienas vadybininkas yra katalikas. betgi nebūtinai.

taigi, mielieji, nežinot, taiir nešnekėkit.

Skaiciau Kauno dienoj apie tas kvaisas kur isniekino kapines Mastaiciuose, ir butent ten buvo parasyta kad gotai yra satanistu atmaina..O istikro tai man dzin ir gotai ir tu ir visi kiti.:D

10

Matyt kauno dienoje, tokie pat nieko neismanantys ir snekantys bileka

11

Dėl kauno dienos, patys gotai parašė savo atsakymą apie tą įvykį.
http://dark.techpark.lt/forum/viewtopic.php?t=1394

12

taiva butent!
Ten rasoma:
gotika neturi nieko bendra su maištu, o juolab – vandalizmu..
O apie satanizma neneigiama.Reiskias tai yra tiesa..:D

13

Tomas, 26 пишет:

Skaiciau Kauno dienoj apie tas kvaisas kur isniekino kapines Mastaiciuose, ir butent ten buvo parasyta kad gotai yra satanistu atmaina..O istikro tai man dzin ir gotai ir tu ir visi kiti.:D

jo, jo, o aš esu balerina iš sudegusio teatro. mielieji, gal vieną kartą nustokit tikėti spauda? niekus rašo, patys nič nieko neišmanydami.
beje, gerai, kad pasakei, kad tau dzin gotai, aš ir visi kiti. niekaip nebūčiau pagalvojus, kad galėtų būti taip....

[qoute(Rolandas, 23] Kiek zinau satanistu muzika yra black metal smile [/qoute]

taigi taigi. o katalikų muzika yra grigališkieji choralai. wrong answer, kaip sakoma. su tokiom "žiniom" parodai nieko nežinojimą.
dar kartą pasikartosiu. satanizmas - religija, tikėjimas.
gotika - subkultūra.
black metal - metalo stilius. arba subkultūra.
tai jei taip aktyviai siejat kai kurias subkultūras su religija, tai sakykit, kad katalikybė - fyfų ir forsų religija.
aš neneigiu, kad satanizmo ir gotikos ar black matal sąsajų aptikti galima, bet siūlau nepamiršti ir to, kad black metal žiauriai konfrontuoja su gotika. taigi, bendra religija jų nesieja.
ką dar reiktų pasakyti.... nei vienos religijos nereikėtų sieti su muzikos stiliumi ar subkultūra. nes iš to gaunasi visiškos nesąmonės.
o ir šiaip, mielieji, pasiskaitykit ką nors šia tema ne delfi.lt ar Lietuvos ryte. patikėkit, žmonės, viso to iš arti nematę, prikuria labai įdomių dalykų...

14

Citata is vieno puslapio "Black metal esmė yra protestas prieš religiją, dalinai prieš krikščionybę, antikristo garbinimas, pagoniškų dievų prisiminimas." Nesakau kad blackas yra religija, tai greiciau stanizmui budingas elementas, kaip krikscionybei baznytine muzika.

15

drįčiau tuom abejoti. iš kokio puslapio nuoroda? yra įprasta dalintis ir šaltiniais, net tik jų nuotrupom. arba, kaip mano lietuvių mokytoja sakydavo apie viso kūrinio ir ištraukos santykį: "pažiūrėjęs į švarko rankoves, joks žmogus nesugebėtų pasakyti, ar gražus yra kostiumas".
beje, pagoniški dievai nieko bandro neturi su satanizmu. kaip "antikristo" čia irgi nereiktų suprasti kaip "šėtono", " velnio" ar kažko panašaus.
blackas nėra nei religija, nei satanizmui būdingas elementas. jei netiki - skaityk Šėtono bibliją.
o šiaip tai rekomenduočiau atsikratyti klišių, nes jos ne tik apsunkina gyvenimą, trukdo laisvai ir plačiai mąstyti, bet ir bukina žmogų.

16

Eglė, 20 пишет:

iš kokio puslapio nuoroda?

Radau cia: http://www.tdd.lt/~kingdom/My_Kingdom/library/Shelf_of_Theories__General/Teorijo_lentyna/Metalo_teorija/metalo_stiliai__giliau.html

Nzn kiek tame puslapyje patikima informacija, bet kiek ji skaiciau neturiu pagrindo abejoti informacijos patikimumu. Pasiskaitinek, ir pasku pasakysi ten nesamones ar yra ir tiesos.
Cia titulinis:

http://www.tdd.lt/~kingdom/My_Kingdom/library/Shelf_of_Theories__General/Teorijo_lentyna/Metalo_teorija/metalo_teorija.html

17

dėl kai ko tam straipsnį mėgčiau padiskutuoti, bet tiek jau to. o apie satanizmą kažkaip arba pražiūrėjau, arba ten nebuvo. tiesos galima įžvelgti bet kur....

18

Tai aisku gincytis ir diskutuoti galima...

19

Matau ne kiekvienas zino ka reiskia Satan ir Gothic.
Gothicai tai yra zmones kurie klouso muzika
juodi drabuziai tai yra tik ju stilius ir ju gyvenimas.
Tas pats jeigu tu klausai brytney spears ir turi tik pink drabuzius.
Satan tai yra zmones kuriu reikia bijoti jeigu tu tyki devu.
(Atsiprsau uz klaidas gyvenu vokietijoje uzmirstu lietuviu kalba)

20

gothic muzika padeda nusiraminti liudnomis akimirkomis, bent man..