Re: Ka manote apie Lietuvos lenkus?
O ka čia VSD veikia???
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Ka manote apie Lietuvos lenkus?
Страницы Назад 1 … 29 30 31 32 33 … 37 Далее
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
O ka čia VSD veikia???
Nepykit, bet jau tikrai labai įgriso tos kalbos apie lenkus, lietuvius... vienas ožys pasakė kažką, o varo ant visų lenkų.. tai tik tautybė ir tiek... kad aš gimiau čia ir gyvenu, juk nekalta, kad esu lenkė? O gal kaltinti mano tėvus ar senelius? O tai, kad ten kažkas pasako "Vilnius lenkų", tai aplamai turėtų pamiršti. Tai gal vertėtų lietuviams tada sakyti, kad juodoji jūra jų, nes Algirdo valdymo laikais, LDK sienos net ją siekė? Visi mes skirtingi, o tuo tarpu ir panašūs.. O kas ankščiau buvo, palikim praeityje. Juokas tik ima kaip lenkai su lietuviais kariauja...
Ir kaip kažkas čia išsireiškė "Lietuva lietuviams", tai kokio velnio, kai kainos pakilo, visi į Lenkiją apsiprekinti varė? Gal jau gana tų apsurdiškų kalbų
nu nesakom mes kad juodoji jura ira musu ir dar nesakom kad lenkai su savo unijom ja prasikt padejo kaip ir visa lietuvos didzeje kunigaikstyste ir isvis jiems reike tokiu pat saligu kaip lietuvems lenkijoj kad ligybe butu
Argumenty sa takie: Litwini i Polacy sa bratnimi narodami. Laczy nas wiele setek lat wspolnej historii. A ty rzucasz kamienie w nasza przyjazn. Wyszukujesz zaczepki. Skoncz z tym, albo bede musial skierowac uwage odpowiednich sluzb panstwowych litewskich na twoja pisanine.
Sutinku )
tik va beda kad su sitais argumentais tik jus lenkai ir sutinkat o ko jum skustis jus su rusais ponai buvot o baudziava tai lietuvei kentejo
ir dar vienas dalykas neapykanta lenkams pas lietuvius perduodama is kartos i karta cia ta prasme mano tevas nekente lenku mano senelis nekente lenku senelio tevas irgi nekente lenku na ta prasme lietuvoj ira daug dvaru tik tu dvaru savininku pavardes ira lenkiskos taip kad kaskada juose ponai lenkai giveno o lietuvis buvo darbininkas na cia baudzevos laikai kai buvo na tai va bedirbdami nugaras lenkdami uz dyka ta neapikanta ir issiugde laikai keicesi neapikanta irgi mazeja kas zino gal ateinancios kartos jos isvis ir nebetures liks tik irasai istorijoj apie buvusius nesutarimus
Palik ramybėje tuos dvarus ir kas juose gyveno, kiek metų jau praėjo... Logikos nulis... Jo, sutinku, yra istorija... Ir kad ta neapykanta atsirado ne šiaip sau sutinku, bet juk tai buvo senai... Kodėl dėl tos neapykantos (pabraukiu kaip sakei perduodama iš kartos į kartą) kenčia jauna karta, kad ten kažkas buvo prieš keliasdešimčius metų??? Kaip pavyzdys - universitete profesoriaus žodžiai "viskas gerai, bet tu lenkė, tai mažinu 2balais"!!!!
Bet, jei jau taip, tai atsakyk man tada į paprastą klausimą, kodėl 1991m., kovojome už laisvę, o dabar, praėjus 20m., patys lietuviai sako "kaip buvo gerai SSRS?"
Dabar įsivaizduok, visi iš Lietuvos tik emigruoja, manai jiems būtų saldų jei prikaišiotų, kad jie lietuviai, tą ar aną???
kaip daiktai dauguma ka perki parasyta pagaminta Kinijoi,taip ir su tais Polandais visas maistas lenku
nieks tu lenku nebrokuoja, man tai dzin, bet jie patys kalti, per daug prisidirba, Londone pavyzdziui jau save pristato kaip graikus ar rusus mat geda matyt sakyt , kad esi lenkas. Apie lietuvius tokiu dalyku negirdejau, siaip gan palankiai apie mus kol kas , tik aisku jei neprisidirbsim
Nuo kada cia buti lietuviu ne geda??? :DD kazkaip lietuviai pakankamai pagarseje uzsieni,tai nereik sakyt kad visai jau apie juos nieks nekalba
O kas yra Lietuvos lenkas? Jis arba lenkas arba lietuvis kitu variantu nera.... Pagal tai kuo jis save skaito i ta puse ir vadzias traukia....
As kad ir kur begyvenciau o teko svetur nemazai pagyventi visur sakiau kad esu lietuvis. O ne kokio Marso lietuvis...
Na lietuvos lenkas yra tas pats kas anglijos lietuvis ;D svetur tu atvaziavai o ne gimei ;D
Algirdai, Aiskinu jau gal 100 karta: Mes Lietuvos lenkai laikom savo tevyne Lietuva kaip istorini krasta. Lietuva savo tevyne laike musu protevei ir prie LDK ir prie LENKIJOS(akcentuoju) ir prie sovetu. Dabartine Liet. Resp. yra tik valsybe kuriai mes esame lojalus, paklusnus kol nepradeda musu skriaust. Turime teises kaip tautine mazuma nustatytus ES tautiniu mazumu konvencija, kuria Liet. resp. yra pasirasusi turbut kaip ir ES konstitucija, neskaitydama kas yra viduje.
Su zmuonemis kurie neismano nei apie tautiniu mazumu teises nei apie Viln. krasto istorija nei apie tolerancija kitatauciams diskutot neimanoma!
Sudie!
Idomu butu suzinoti kodel jus savo teisiu nepradedate reikalauti pvz kokioje Anglijoje, Airijoje ar dar kur kur jusu daug daugiau nei Lietuvoje. Juk ten irgi ES argi ne? Irgi tie patys ES istatymai, argi ne? Ogi todel kad ta pacia diena butumete sugrustiu i lektuvus ir deportuoti i savo Lenkija pagal tuos pacius ES istatymus. O Vilniaus krasto istorija neskaitant to laiko kai buvo okupuota lenku ir ten ju privaziavo buvo yra ir bus lietuviska ir gyvenate jus Lietuvos respublikoje ir istatymu musu respublikos turite laikytis kaip kad ir lietuvis Lenkijoje ar bet kuris bet kurioje svecioje salyje neziurint i tai kiek metu jis ten pragyveno. Jusu paklausius tai Vilniaus krasta tik todel kad kazkiek metu jusu buvo jums atiduok. Tada karaimai pvz Traku krasto gali pareikalauti nes jie ten net seniau ir ilgiau nei jus gyvenate Vilniaus kraste, Na apie zemaicius ir taip viskas aisku... Vokieciai Klaipedos krasta ir viska kas iki Nemuno pareikalauja. Ir lieka Lietuva tik senas geras Kaunas kuriame net rusai gyvenantis sugebejo lietuviu kalba ismokti ko nepasakytum apie Vilniu ar Klaipeda...
O tai gal tada jus mums atiduokite kas kazkiek metu musu dabartineje Lenkoje buvo? O gal tada ukraina atiduotu irgi kas kazkada buvo musu? Arba Rusija kas kazkada buvo musu? Jau nekalbant apie puse Sibiro kurie lietuviu kaulais nukloti...
Atsibodo jau tiesa pasakius tie kliedesiai... Kam nepatinka, sienos juk atviros vaziuokite ten kur bus jusu kalba jusu paprociai ir jusu teises. Niekas juk per prievarta nelaiko...
Vel eilini karta galiu pateikti pavyzdi is asmenines patirties. Pas mane batalione buvo cigonas, ukrainietis, rusas. Batalionas Savanoriskos krasto apsaugos. Tai va su jais as eiciau i zvalgyba ko pvz nedaryciau su daugeliu lietuviu, bet jie kazkodel neskiede ant kekvieno kampo kad va pvz as cigonas tai lietuviai turi daryti taip ir taip, arba ukrainietis ar rusas. Jie tesiog isties ta sali laike savo Tevyne ja mylejo ir gerbe. O ne taip kaip jus....
O pagal tai kad zodi Tevyne rasai is mazosios tai tiesiog parodo ka tu isties savo Tevyne skaitai su savo lenko korta ir kitu briedu... O norint reikalauti tolerancijos is kitu pradzioje ja patiems reiktu rodyti. Kaip saukiate taip ir jums atsiliepia...
Kad patys lietuviai negerbia savo tevynes,pvz jei lietuvis sako koki anekdota apie LT tai cia jau juokinga jei rusas ar lenkas jau izeidimas ;D
Kad patys lietuviai negerbia savo tevynes,pvz jei lietuvis sako koki anekdota apie LT tai cia jau juokinga jei rusas ar lenkas jau izeidimas ;D
Kas tiesa tas ne melas... Negerbia. ir dar daugiau.. Nes mazai kas skiria valstybe nuo Tevynes matyt... O ir daug kas daroma kad negrebtu. Dabar tik isiziok apie Tevyne, patriotizma ar dar ka tokio nuosprendis vienas, nacis... O tik 20 metu nuo nepriklausomybes paskelbimo praejo... Ir kas svarbiausia kad dabar viskas gudriai ale demokratiskai ir sava valia daroma
bet tai kas kad pvz tevyne tevyne,jei as noriu geresnio gyvenimo negaliu isvaziuot ir jo ieskot? as nekalbu apie save,kol kas neplanuoju vaziuot niekur is cia,bet daugelis iesko sau ir savo seimai geresnio gyvenimo nei tevynei,ir ta patriotu mintis Lietuva - lietuviams tai tiesiog juokinga nes jei taip mastant tai Anglija anglams rusija rusams amerika indenams ir t.t......
bet tai kas kad pvz tevyne tevyne,jei as noriu geresnio gyvenimo negaliu isvaziuot ir jo ieskot? as nekalbu apie save,kol kas neplanuoju vaziuot niekur is cia,bet daugelis iesko sau ir savo seimai geresnio gyvenimo nei tevynei,ir ta patriotu mintis Lietuva - lietuviams tai tiesiog juokinga
nes jei taip mastant tai Anglija anglams rusija rusams amerika indenams ir t.t......
O kuo pvz tavo motina tau nusikalto kad tu negali savo namie gyventi geriau nei gyveni? Ar ir ja tu gaidziu ar kurva kokia uz tai vadinti? Nori vaziuok, ieskok. Tik Lietuva prie ko cia? Ar Lietuva Tevyne sprendzia kaip mes turime gyventi ar Lietuvos respublikos seimas is kuriu puse su nelietuviskom pavardem o kita puse dar velniai zino ka galvoja, greiciausiai kaip sau daugiau kisene prisikimsti kol prie lovio dar..
Kas liecia emigracija tai pvz as irgi jau ne vienus metus klajoju tai ten tai sen bet niekur nuvaziaves nereikalauju kad kazkas pradetu sneketi su manim mano kalba kad kas taikytusi prie manes ir pan. Kaip kad ir tie patys lenkai ar rusai svetur nuvaziave. Visi gyvena pagal tos salies istatymus, visi mokinasi tos salies kalba visi raso tos salies kalba. Turejau diskusija su Airijos lietuviu kuris kaip madynga reke kad Lietuva gaidys kad ji man nieko nedave ir bbd ant jos. Bet pirma tai ka jisai dave tai Lietuvai? Antra kadangi airijos lietuvis as jam paminejau pacius airius. Kurie savo laiku emigravo daug daug daugoiau nei lietuviai, gyveno daug blogiau nei mes praktiskai badu dvese ir dabar taip pat emigruoja i Australijas kanadas ir panasiai. Taip sako pas mus blogai, valdzia nieko nedaro. Bet nei karto niekada negirdejau ir neskaiciau kad bent vienas airis rektu Airija gaidys. Jie visada didziuojasi esa airiais ir net emigracijoje ne asimiliuojasi kaip pvz mes lietuviai o buna airiais ir netgi inesa dali savo kulturos i kitu saliu gyvenima. Pvz Sv Patriko diena svenciama visame pasaulyje ir netgi pas mus Lietuvoje ar daug airiu pas mus gyvena? Bet svenciame juk...
Tevyne Motina, ja reikia gerbti ir myleti tokia kokia ji yra jos negali pasirinkti. Na o kad valstybe pamote tai kuo Tevyne Motina tuo kalta? Va ir keikite prasome seima valdzia ar ta kuris atsakyngas kad mes esame priversti emigruoti nes savo Tevyneje del kazkokiu valdzios sprendimu isgyventi negalime. Lietuva cia prie ko? Ir netgi bunant emigracijoje nederetu uzmirsti kuo greiciau gimtaja kalba savo kultura ir paprocius. As kaip jau minejau daug metu klajoju bet visada didziavausi ir didziuojuiosi esas lietuvis nes lietuvis ir esu ir nematau reikalo savo tautybes gedintis.
O del sukio kuris tamstai juokyngas... Tai maziau spauda ir tv ziurekite ir skaitykite kuri raso tik tai kas oficialiai primtina. O pas tuos pacius patriotus pasiklauskite ka gi jie tuo sukiu nori pasakyti, tada pagalvokite ir tada gal jisai jums nepasirodys jau toks juokyngas.
Jis jokiu budu nereiskia kad visi uzsienieciai lauk is Lietuvos kaip kad bandoma pvz jums ir kitiems iteigti.
Ir jeigu tamsta nuvaziuotu i bet kuria skyle pasaulyje ir paklaustu kam turi priklausyti jusu salis (apart JAV) tai manau i jus kaip i kvailiuke paziuretu ir atlaidziai atsakytu kad zinoma kad mums anglams, rusams, kinams, ir panasiai o kam dar daugiau...
As tamstos paklausti noreciau o kam Lietuva turi priklausyti? Kam tada pries 20 metu nepriklausomybe skelbem? Tada Lietuva ne lietuviams priklause. Dabar jau sava tipo sava valia po kitais atsigulem... Ir ka? Geriau gyventi pradejome? Gerumas tik tas kad sudarytos salygos laisva valia o ne ginklu kaip prie rusu palikti savo Tevyne. O rezultatas tas pats ir tikslas senas kaip pats pasaulis. Iskeldinti vietinius gyventojus is savo zemiu apgyvendinant tose zemes svetimtaucius. Istorija pasidomekite. Ne viena tauta jau taip isnaikinta. Ir pas mus jau ne karta tas bandyta daryti. tik dabar gudriai daro. be ginklo ir okupaciju visokiu. Kad paskui niekas nieko prikisti negaletu. tipo patys isvaziavote. O koks tumba jumba genties gyventojas visai kaip Vilniaus lenkas reks kad jis yra tautine mazuma kuri cia jau 20 metu gyvena ir todel mes privalome gatviu pavadinima rasyti Tumba jumba genties kalba nes jis Lietuva skaito savo Tevyne nes visa savo kaima jau susitempe cia ir mes gyvename ES ir todel turi buti taip kaip ES diktuoja o ne mes patys norime.
kad taip ir teigia,patriotu pazistu ;D ir uzsienieciu kurie cia gyvena kad ir tu paciu rusu ar pagal tema lenku jie nemegsta,patys sake o ko tu i uzsieny vaziavai ne pinigu? klaidziojai ten ko ieskodamas ;D lietuvoj gerai tik nejuokink,pvz vokieciai nesupranta kaip gali pas nus senjorai gyvent su tokia pensija jie mano kad cia koks anekdotas o tu da sakai cia lb gerai ;D
kad taip ir teigia,patriotu pazistu ;D ir uzsienieciu kurie cia gyvena kad ir tu paciu rusu ar pagal tema lenku jie nemegsta,patys sake
o ko tu i uzsieny vaziavai ne pinigu? klaidziojai ten ko ieskodamas ;D lietuvoj gerai tik nejuokink,pvz vokieciai nesupranta kaip gali pas nus senjorai gyvent su tokia pensija jie mano kad cia koks anekdotas o tu da sakai cia lb gerai ;D
O tu dar karta ir is leto paskaityk tada ka as turejau omenyje sakydamas Lietuva ir Lietuvos respublika. Ir taip asmeniskai man Lietuvoje gyventi geriausia jei tik butu dar imanoma uzdirbti cia tiek kiek ES nors kainos musu jau lenkia ES tik kazkodel atlyginimai kaip tumba jumba genties... Koja is cia kelciau tik kaip turistas. Bet atmetus pinigus geriausia gyventi namie. Bent jau man. Jei tau taip juokynga tai jau pilnamete idomumo delei gali jau pabandyti ir pati isvaziuoti ir pagyventi svetur. Tada galesi aiskinti kokie juodziai ne rasistai, kokie uzsienieciai tolerantiski kitatauciams, pvz lietuviams ir visa kita ka dabar teigi tik laikrascius skaitydama ir tv ziuredama.
O kad tu pazysti keleta idiotu kurie apart heill hitler nieko daugiau apie patriotizma neismano tai dar nieko nereiskia... As va pvz niekaip nesuprantu ka bendro Hitleris su Lietuva turi...
As irgi nemegstu kai kuriu rusu. Pvz tokiu kurie jau 50 gyvena salyje bet niekaip valstybines kalbos nesugebejo ismokti kai as tuo tarpu nuvaziaves pvz i Portugalija ir nei zodzio nemokedamas per 3 menesius portugalu kalba bent tierk kad susisneketi galeciau pramusiau.. Man nepatinka tokie lenkai kurie kad ir cia sitoje temoje raso lenkiskai nors randasi lietuviskame portale Lietuvos respublikoje ir deretu rasyti valstybine kalba. kai pvz nuejus i koki rusu portala ir su klaidom kirilica parasius tau is karto bus pareiksta kad arba rasyk rusiskai arba nyk is cia.
Man nepatinka zydai kurie sako kad mano anukai yra zydzaudziai nors as netgi vaiku dar neturiu ir mano anukai jau kalti pries zydus tik todel kad jie lietuviai. Kai tuo tarpu zydai Palestinoje vygdo arabu pati tikriausia genocida...
Man dar daug kas nepatinka. Bet tai tik atsakas i tai kaip saukia. Jei tave pvz kazkas neteisyngai zmogzudyste apkaltins ar tylesi ir galva linksesi? Jei pas tave i namus ateis kas nors ir pasakys kad nuo siandiena bus taip ir ne kitaip, ar tylesi? Jei tavo teva uzmus o motina prievartaus ar tylesi? Jei pas tave namie pasakys kad nuo siol saldytuve negali buti tavo megstamos uogienes o bus tik degtine ir tu ja privalai kasdiena gerti nors tu to nenori ar tylesi? jei pasakys kad kadangi jis nesneka lietuviskai tai nuo siol namie snelkesite lenkiskai ar tylesi? Nemanau... Lygiai taip pat kaip netyletu tas pas ka tu i namus nuejus savo taisykles diktuoti pradetum o paimtu ir paprasciausiai uz ausu tave lauk ismestu.
Tas pats ir su Tevyne. Niekas nedraudzia ateiti i svecius ir netgi pamirsti is ten iseiti ir netgi jaustis kaip namie, bet, nereikia pamirsti kad vis del to tu sveciuose... Va tai ir reiskia Lietuva lietuviams. Tu savo namie seimininkas o ne svecias. Nezinau kaip dar tiksliau tau tai isaiskinti jei sumazinto varianto su tavo butu ar namu nesupratai...
"Jei tave pvz kazkas neteisyngai zmogzudyste apkaltins ar tylesi ir galva linksesi? Jei pas tave i namus ateis kas nors ir pasakys kad nuo siandiena bus taip ir ne kitaip, ar tylesi? Jei tavo teva uzmus o motina prievartaus ar tylesi? Jei pas tave namie pasakys kad nuo siol saldytuve negali buti tavo megstamos uogienes o bus tik degtine ir tu ja privalai kasdiena gerti nors tu to nenori ar tylesi? jei pasakys kad kadangi jis nesneka lietuviskai tai nuo siol namie snelkesite lenkiskai ar tylesi?"
Daryciau kaip visi lietuviai ir eiciau dainuoti ;D nes streikai protestai vos keleta zmoniu nu simtai ir milijonu 3 ;D o kai padainuot tai jau visi drauge susirenka pasako mes uz lietuva ir tuo ir baiges ;D tiesiog lietuviai skundziasi kad viskas blogai vieni kitiem o garsiai nieks nesusirenka pasakyt kas,o balsuot ir nebalsuoja o kai kas isrenka valdzia uz juos tai jau blogai ;D
Страницы Назад 1 … 29 30 31 32 33 … 37 Далее
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Ka manote apie Lietuvos lenkus?