1

Тема: Karas - ką darytumėt?

Situacija:
Užpuola dabar Lietuvą kas nors, nesvarbu kas(rusai, lenkai, kinai, amerikiečiai ar Kony2012 whatever). Paskelbta karinė padėtis, kariuomenė renka visus vyrus kiek tik sugeba. Duoda jums šautuvą į rankas ir sako eik gint tėvynės. Ne mama sako, o sako Kubilius ar Grybauskaitė. Paimat šautuvą ir sutinkat priešą. Viens prieš vieną. Šauni tu arba nušauna tave. Ką darot? smile

Šiaip man smalsu ką darytumėt ir kodėl būtent taip?

2

Re: Karas - ką darytumėt?

apsirukyciau smile , tiesiog neverta priesintis, kad ir kas pultu Lietuva, po trumpo laiko is jos nieko neliktu smile

3

Kvailas klausimas. Daryciau ka privaletu daryti kekvienas save gerbiantis vyras. Tevyne ginciau. Tuo labiau kad priesaika duota yra.

4

Atsiprasau bet karas??????:D Lietuvoje big_smile neisivaizduoju tokio dalyko,Lietuva neturi nieko,visiskai nepasiruosus karui yra,net Grybauskaite atsisake pirkt daba nepamenu tiksliai tankus?? nes akivaizdu kad neverta leist pinigu ant keletos tanku dar sovietiniu laiku,nes jei Lietuva pultu ir kitos salys neuztartu mum sakes ;D

5

Justina, 24 пишет:

Atsiprasau bet karas??????:D Lietuvoje big_smile neisivaizduoju tokio dalyko,Lietuva neturi nieko,visiskai nepasiruosus karui yra,net Grybauskaite atsisake pirkt daba nepamenu tiksliai tankus?? nes akivaizdu kad neverta leist pinigu ant keletos tanku dar sovietiniu laiku,nes jei Lietuva pultu ir kitos salys neuztartu mum sakes ;D

Tankus buvo atsisakyta motivuojant kad tai puolamasis ginklas o Lietuva deklaruoja tik teise i gynyba. Nors ir asilui aisku kad pries tanka geriausia kovoti tanku. Ir tankai siai dienai yra viena is pagrindiniu ginkluotes rusiu ar kaip cia pavadinti. Sovietiniu laiku ginklu pas mus nera ir nebus nuo tada kai i NATO i stojome, butent  tuo motyvuodami nurase AK tipo NATO standartu neatitinka nors rusai jau seniausiai gamina AK su NATO standarto soviniu skirtu eksportui. Ir ikiso NATO nurasytas senienas.
Kitos salys realiai musu niekada neuztare ir neuztars. (Jei tai pvz butu karas su Rusija) Geriausiu atveju per TV galvyte pakraipytu atseit vai vai kaip negerai rusai elgiasi mintyse mes su jumis. Ir lauktumeme mes vel tu amerikonu kaip ir po antro pasaulinio... Nes niekas nekels trecio pasaulinio karo del kazkokios tai Lietuvos kuri vos zemelapyje iziurima. Nebent Lietuva butu specialeikokiu tai pvz amerikenu  ivelta i koki nors ginkluota konflikta kad butu pretekstas pradeti tolimesnius kazkokius tai veiksmus. Bet tik tam ji ir butu reikalynga ir niekam kitam. Ir niekas del jos galvos nesuktu kaip ten ir kas ten..
Taip mes karui nepasiruose, ir kariuomene pas mus butaforine. Ir pati NATO tuo suinterisuota yra. Nes pasak ju is jiems is Lietuvos uztenka vieno ar keliu spec. pajegu buriu ju nesvariems darbeliams svetur vygdyti ir tik tiek. Kaip ir tai kad kazkas suinterisuotas kad ne tik kariuomene pas mus butaforine butu bet ir tokios savokos kaip seima, namai, patriotizmas butu raute israuti is musu pasamones.. Ka jie paskaicius antra komentara sekmyngai ir daro. Ir garantija duodu kad bus dar tokiu komentaru kaip **** ta Lietuva i Anglija rauciau ir panasiai...
Ir apskritai niekam tos Lietuvos uzkariauti jau nereikia nes ji jau seniausiai ir ne karta jau visa ir taip uzsienieciu kisenej sedi. O sukuriant nepakeliamas gyvenimo salygas tuoj visi isvaziuos is cia patys ir tada ramiai po truputi Lietuva bus galima imigrantais uzveisti o paskui prijungti kur tik panorejus. Ir viskas bus laisva valia ir demokratiskai. Ne tie laikai jau kad truputi kas is karto karas butu. Dabar viskas gudriai ir is paziuros laisva valia daroma o ginklo griebiamasi tik paciu krastutiniu atveju ir tai prisidengiant kovai su terorizmu ar demokratijos ivedimu. O ne tikrais keslais. Kaip kad atsitiko Irake pvz. Egipte ar Libiojoje va viska sukilusi liaudis padare. Kaip sakant patys diktatorius nuverte. Tik niekas niekur nepasake kiek laiko ten pries tai CZV instruktoriai dirbo su ta liaudim ir kiek milijonu ar milijardu is JAV biudzeto buvo tai ale savai rvoliucijai pervesta.

6

kas daugiau moketu toje puseje ir buciau o seip tai,,,vaziuociau lauk ka cia gint?

7 (2012-04-30 01:58 отредактировано Aivaras, 100)

Vaziuok tik ir kuo toliau. Visada sakiau ir sakysiu kuo daugiau tokiu isvaziuos is Lietuvos tuo Lietuvai  bus geriau...

8

Aivarai, o ka sakysi, kai isvaziuos per daug? Nesakyk, kad "per daug" negali isvaziuot. Gali ir tau jau ivyko, tik pasekmiu kol kas nematom (tam reikia kokiu dar 7 metu). Sneka patriotai "ir vaziuokit", bet nuosirdziai gaila ju bus, kai tas "ir vaziuokit" atsisuks pries juos. Patriotiskumas gerai, kai tavo vaikai badu nesimarina. Del Lietuvos, nezinau ar ginciau...nuosirdziai, nezinau. Abejoju. Taip, galima apeliuot i tevyne, i jausma sirdyje, ir lia lia lia ir tapalia. Bet ka man dave mano tevyne (nesakykit, kad ji nieko neprivalo duot, jeigu neprivalo ji, neprivalau ir as)? Nemokama issilavinima (bent jau vidurini)? Ne. Uztikrino mano, kaip piliecio teises? Ne. Pagelbejo kai man buvo sunku (bankrutavo imone kurioj dirbau)? Ne. Pagelbejo kai uz siluma ligotos (tiesiog ligotos) saskaitos pradejo eit? Ne. Ka daryciau, jeigu Pizdubilius paduotu man ginkla? Sauciau i ji. Daug kartu. Bet tikrai neiciau guldyt galvos, kad jis toliau savo snuki shert galetu uz badaujanciu saskaitas.

9

Kadangi ash sergu Lietuva, tai ir mano spaliones ligotos ir kaip ligonis sheriu ta Bubiliu Kybi ir shersiu betkoki locha, kuris reguliuos Lt, nes(pasikartosiu) sergu vieta kurioje gimiau, zinau, kad neuzilgo del pajamu stygiaus atsirasiu gatveje ir, uzgeres denaturato, pakratysiu kojas patrvory, bet ramus, zinodamas, kad nekazkokioj gandonu valstybej, o savo supyzdintoj Lietuvelej. Gaila, kad daugelis kaip Donce painioja Valstybe su Tevyne. Ir jo,(kad ir pilnom kelnem) eiciau ginti savo gimtine, nors ir zinociau, kad praknisim, mirtis man geriau skamba nei vergija....

10

Donatas, 29 пишет:

Aivarai, o ka sakysi, kai isvaziuos per daug? Nesakyk, kad "per daug" negali isvaziuot. Gali ir tau jau ivyko, tik pasekmiu kol kas nematom (tam reikia kokiu dar 7 metu). Sneka patriotai "ir vaziuokit", bet nuosirdziai gaila ju bus, kai tas "ir vaziuokit" atsisuks pries juos. Patriotiskumas gerai, kai tavo vaikai badu nesimarina. Del Lietuvos, nezinau ar ginciau...nuosirdziai, nezinau. Abejoju. Taip, galima apeliuot i tevyne, i jausma sirdyje, ir lia lia lia ir tapalia. Bet ka man dave mano tevyne (nesakykit, kad ji nieko neprivalo duot, jeigu neprivalo ji, neprivalau ir as)? Nemokama issilavinima (bent jau vidurini)? Ne. Uztikrino mano, kaip piliecio teises? Ne. Pagelbejo kai man buvo sunku (bankrutavo imone kurioj dirbau)? Ne. Pagelbejo kai uz siluma ligotos (tiesiog ligotos) saskaitos pradejo eit? Ne. Ka daryciau, jeigu Pizdubilius paduotu man ginkla? Sauciau i ji. Daug kartu. Bet tikrai neiciau guldyt galvos, kad jis toliau savo snuki shert galetu uz badaujanciu saskaitas.

O kokia nauda is tokiu kurie rekia '' Lietuva gaidys'' kad ir kur jie bebutu? Taigi jei tokie isvaziuos didelio nuostolio tikrai nebus kadangi ir Lietuvoje jie budami nieko gero nepadarytu. Ir kaip jau istorija ne karta irode svarbu ne kiekybe o kokybe.
Beda ta kad tu kaip ir dauguma kitu niekaip neismoksta atskirti tevynes nuo valstybes... Nes tai nieko bendro tarpusavyje neturi. Ir as tikrai neturiu nieko pries jei zmogus isvaziuoja uz sienois tam kad isgyventi. O ir pats toks esu. Bet lietuviu buti galima bet kur. Kur tu dirbi ar gyveni neturi jokios reiksmes. Kaip jau kazkur minejau, turejau panasia diskusija gyvendamas Portugalijoje su Airijos lietuviu kuris reke ta pati kad ka man ta Lietuva dave ir bla, bla... pirma tai, o ka pats esi daves Lietuvai (ne kubiliui) kad kazko is Lietuvos reikalauti galetum? Antra tai toje diskusijoje pateikiau pvz tuos pacius airius. Pas juos situacija savo laiku daug klaikesne buvo negu pas mus dabar, jie ten realiai badu dvese... Masine emigracija buvo, bego kas tik kur galejo. Bet emigrave jie nereke kad Airija gaidys. Jie visada didziavosi esa airiai ir ne tik kad nenutautejo kaip kad stengiasi lietuvukai i Anglijas nuvaziave daryti bet islaike savo tradicijas ir netgi sugebejo savo airiskas tradicijas idiegti i pasauline kultura ar kaip cia pavadinus... Airiski pabai bet kurioje skyleje pasaulyje egzistuoja netgi Lietuvoje nors kai pradejo prie savo kabaku visi rasyti ''irish pub'' cia tu airiu ne kvapo nebuvo.. Sv. Patriko diena irgi visas pasaulis svencia netgi cia Lietuvoje.. Tai va kai tamsta sugebes padaryti tai ka padare airiai va tada tamsta gali uzduoti sau klausima o ka Lietuva man dave kad as tureciau jai kazka dar duoti... O dabar visi tik klausia o ka man Lietuva dave o nuvaziave i Anglijas netgi namie tarpusavyje su savo vaikais angliskai sneka o ne lietuviskai... Ar tokiems Lietuva privalo kazka dar duoti?

11

Danila, 33 пишет:

Kadangi ash sergu Lietuva, tai ir mano spaliones ligotos ir kaip ligonis sheriu ta Bubiliu Kybi ir shersiu betkoki locha, kuris reguliuos Lt, nes(pasikartosiu) sergu vieta kurioje gimiau, zinau, kad neuzilgo del pajamu stygiaus atsirasiu gatveje ir, uzgeres denaturato, pakratysiu kojas patrvory, bet ramus, zinodamas, kad nekazkokioj gandonu valstybej, o savo supyzdintoj Lietuvelej. Gaila, kad daugelis kaip Donce painioja Valstybe su Tevyne. Ir jo,(kad ir pilnom kelnem) eiciau ginti savo gimtine, nors ir zinociau, kad praknisim, mirtis man geriau skamba nei vergija....

Jei tik cia ne pajuokavimas buvo tai va jums lietuvukai puikiausias pvz kaip kitatautis (sprendziant is vardo) atsiliepia apie Lietuva ko nedaro dauguma lietuviu.
ir velgi pasikartosiu pas mane batalione tarnavo ukrainietis, rusas ir cigonas. ir su jais as taip sakant i zvalgyba tikrai eiciau ko nedaryciau su daugeliu lietuviu....

12

vat manyciau todel ir vyksta nutautejimas. Niekas niekam, nieko neduoda ir niekas nesijaucia skolingas. Nesididziuoju tuo, bet Lietuva man tera teritorija kurioje gimiau. Nieko daugiau. Man Lietuva neparode kuom tureciau didziuotis, man tai parode mano mama. Butent ja ir didziuojuos. Geras pavyzdys su Airiais, bet as (bent jau kol kas), neturiu motyvacijos elgtis panasiai.

13

Danila, 33 пишет:

o kaip pasikeistu tavo poziuris, jeigu turetum vaiku ir zmona? Jiems irgi leistum ramiai patvory padvest nuo denaturato? Visu pirma manyciau reik sugebet but zmogum, su atsakomybe pries artimuosius, o tik po to jau patriotu.

14

Velgi kazkur buvau uzdaves klausima o kas tai yra Tevyne. vienas zmogus labai protyngai atsake kad ''Man tevyne prasideda nuo mano seimos, mano namo, mano kiemo, mano gatves mano miesto ir t.t.." Taigi apie tai ir reiktu galvoti o ne apie teritorija. Mama tau parode, teisyngai. O jei tavo mama butu is dabartiniu lietuvuku ir gyventumete kur Anglijoje ar esi garantuotas kad bent jau gimtaja kalba moketum? Ar esi garantuotas kad bent jau is paveiksleliu zinotum kaip atrodo Traku pilis, pievos, miskai lietuviski?
Nereikia nei tu airiu. Paimk kad ir pirmos antros kartos lietuviskus emigrantus kurie i amerika ar kitur vaziavo del tu paciu ekonominiu priezasciu. Jie iki dabar gimtaja kalba issaugoje yra tradicijas, kultura, sukurtos lietuviu bendruomenes ir jie sako kad yra lietuviai.
Kartoju, kodel tu esi isikales sau kad tau kazkas kazka turi duoti? Valstybe taip tau turetu ir privaletu duoti tai kas deklaruojama konstitucijoje nes tu jai moki mokescius ir taikos atveju to is taves pakanka. O Tevyne cia prie ko? Tevyne tai mes o ne zemes gabalas kuriame mes gyvename. O kai masto visi panasiai kaip tu tai ir tos Tevynes greitai nebeliks...

15 (2012-04-30 15:41 отредактировано Danila, 33)

Donatas, 29 пишет:

o kaip pasikeistu tavo poziuris, jeigu turetum vaiku ir zmona? Jiems irgi leistum ramiai patvory padvest nuo denaturato? Visu pirma manyciau reik sugebet but zmogum, su atsakomybe pries artimuosius, o tik po to jau patriotu.

Brangus Donatai! Zinau, kad jai ir nusirauciau galva ir i skrandi prisideciau fekaliju, visuomenes robotukam, kurie gyvena sistemoje nieko neirodysiu savo nusistatymu, bet bent jau galiu juos paerzint ir pashiurpint. Pasakysiu va shitaip: PATS KALTAS, KAD TURI ZMONA IR VAIKU. Tai ishkrypelishka, bet ishsiskyriau su zmona ir stengiausi, gyvendamas santuokoje, ishvenkti vaiku, taip, isigandau atsakomybes, zinojau, kad nesugebesiu ishlaikyt sheimos, bet.... Buvau atviras sau ir aplinkiniams, dabar nereikia versti saves vaziuoti i uzsieni ir ten pavirsti darbo irankiu, dirbti kazkokiems urodams su taukuota pabarzde. Aishku cia mane belekuom galima ishvadinti, bet robotukams tai budinga, pripratau. Taip, kad patvory mirsiu vienas ir neverkiu del to, kaip tie, kurie visuose atvejuose prikisha sheima ir vaikus. Ir dar, patriotizmas- tai jausmas, kurio tu(kiek suprantu) niekad nesuprasi, arba bus per velu, kai tai isikirsi. O tie uzsieniniai man tikrai idomus(draugu rate) pvz.: grizau ish Londono, vaikas bijo prieiti, tevo nepazista.... nu ka tokiems kovotojams uz sheima: BRAVO!!!! Ka cia daugiau bepasakysi. Ir Aivarai, iki kitataucio man labai labai toli..... Gal nikas nevykes....

16

Tas nutautėjimas ir patriotizmas nyks ir toliau su laiku... Va pavyzdžiui aš.. man 26, gimiau 1986m realiai aš nesuprantu kas yra patriotizmas, nes kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, man buvo vos 5... nu nieko aš ten nešarinau kas vyksta. Taip tie žmonės kurie gyveno anksčiau, prieš nepriklausomybę, turbūt viską realiai "pačiupino". O mano požiūrį į tautiškumą ir patriotizmą, formavo tiktai istorijos mokytoja mokykloj, kada vėjai galvoje švilpavo, ir dokumentiniai filmai. Kad ir tie patys Foje, Antis - man tai yra paprasčiausiai muzika, bet kažkam tai yra daugiau... argi ne? Na sakykit Jūs ką norit, bet nemanau kad mano kartos dabartinis jaunimaskada nors supras kas tai yra patriotizmas... mano nuomone, tai tikrai ne sirgimas už Lietuvos rinktinę per olimpines žaidynes ar pasaulio čempionatą..
Nepaisant to kad aš nieko iš savo valstybės neprašau ir nenoriu, deja aš mąstau panašiai kaip Donatas.. mane tikrai kankina abejonės matant dabartinę neteisybę visur...

17

jaigu atvirai tai uz kubiliu ar gribauskaite nebent karo atveju i rusi lisciau agurku raugt o uz Tevyne kol tas karas duok dieve neprasidejo nu niekaip atsakyti negaleciau ka as daryciau o logiskai mastant tai zurint dar kas uzpultu jaigu rusai tai atviroj kovoj tik galva padetum ir jokos naudos is to nebutu jaigu latvei tai tris metus dar budzetas leistu pakareut

18

Žvyrgaudas, 26 пишет:

Tas nutautėjimas ir patriotizmas nyks ir toliau su laiku... Va pavyzdžiui aš.. man 26, gimiau 1986m realiai aš nesuprantu kas yra patriotizmas, nes kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, man buvo vos 5... nu nieko aš ten nešarinau kas vyksta. Taip tie žmonės kurie gyveno anksčiau, prieš nepriklausomybę, turbūt viską realiai "pačiupino". O mano požiūrį į tautiškumą ir patriotizmą, formavo tiktai istorijos mokytoja mokykloj, kada vėjai galvoje švilpavo, ir dokumentiniai filmai. Kad ir tie patys Foje, Antis - man tai yra paprasčiausiai muzika, bet kažkam tai yra daugiau... argi ne? Na sakykit Jūs ką norit, bet nemanau kad mano kartos dabartinis jaunimaskada nors supras kas tai yra patriotizmas... mano nuomone, tai tikrai ne sirgimas už Lietuvos rinktinę per olimpines žaidynes ar pasaulio čempionatą..
Nepaisant to kad aš nieko iš savo valstybės neprašau ir nenoriu, deja aš mąstau panašiai kaip Donatas.. mane tikrai kankina abejonės matant dabartinę neteisybę visur...

Taip jo nera ir nebus. Nes dabar viskas daroma kad ta patriotizma isnaikinti ir kad nutautetume. Amzinai del kazko kaltinami ir juodinami kad ivarytu kazkoki kompleksa kad bent jau garsiai nesakytum. As lietuvis as savo Tevynes patriotas. O tie kurie tai sako iskarto kisa i vienus remus "nacistas''. Nors nacionalizmas ir nacizmas tai du skirtyngi dalykai. Bet kam tai idomu... + ekonomine situacija respublikoje= "Lietuva gaidys'' ji man nieko neduoda...
Sakoma nori pakeisti pasauli, pradek nuo saves. Jei matai neteisybe tai bent pats gyvenk teisyngai. Ziurek kitas taip mastyti prades ir po truputi po truputi.. O jei matai neteisybe bet nieko nedarai arba is karto emigruoji ir sakai dejau ant Lietuvos tai ko tada noreti kad kazkada kazkas pageretu?

19

ramunas, 36 пишет:

jaigu atvirai tai uz kubiliu ar gribauskaite nebent karo atveju i rusi lisciau agurku raugt o uz Tevyne kol tas karas duok dieve neprasidejo nu niekaip atsakyti negaleciau ka as daryciau o logiskai mastant tai zurint dar kas uzpultu jaigu rusai tai atviroj kovoj tik galva padetum ir jokos naudos is to nebutu jaigu latvei tai tris metus dar budzetas leistu pakareut

Kaip jau minejau anksciau niekas su mumis kariauti nesiruosia, laikai ne tie. Tuoj patys visi isvaziuosime ir nereiks nei vieno suvio paleisti niekam..

20

Donatas, 29]Aivarai, o ka sakysi, kai isvaziuos per daug? Nesakyk, kad "per daug" negali isvaziuot. Gali ir tau jau ivyko, tik pasekmiu kol kas nematom (tam reikia kokiu dar 7 metu). Sneka patriotai "ir vaziuokit", bet nuosirdziai gaila ju bus, kai tas "ir vaziuokit" atsisuks pries juos. Patriotiskumas gerai, kai tavo vaikai badu nesimarina. Del Lietuvos, nezinau ar ginciau...nuosirdziai, nezinau. Abejoju. Taip, galima apeliuot i tevyne, i jausma sirdyje, ir lia lia lia ir tapalia. Bet ka man dave mano tevyne (nesakykit, kad ji nieko neprivalo duot, jeigu neprivalo ji, neprivalau ir as)? Nemokama issilavinima (bent jau vidurini)? Ne. Uztikrino mano, kaip piliecio teises? Ne. Pagelbejo kai man buvo sunku (bankrutavo imone kurioj dirbau)? Ne. Pagelbejo kai uz siluma ligotos (tiesiog ligotos) saskaitos pradejo eit? Ne. Ka daryciau, jeigu Pizdubilius paduotu man ginkla? Sauciau i ji. Daug kartu. Bet tikrai neiciau guldyt galvos, kad jis toliau savo snuki shert galetu uz badaujanciu saskaitas.

''Ka daryciau, jeigu Pizdubilius paduotu man ginkla? Sauciau i ji. Daug kartu. Bet tikrai neiciau guldyt galvos, kad jis toliau savo snuki shert galetu uz badaujanciu saskaitas.''

pritariu. is pradziu visokiausius Pizdubilius susauti reiketu, nes jie priima sprendimus tipo karas ne karas ..