1

Тема: Ar būtų teisinga?

Manau čia daugiau pasireikšti galės vyresni, turintys daugiau patirties ir tikiuosi išminties.

Nežinau ar čia mano svarstyklių bruožas, o gal tiesiog moralinis išsiauklėjimas, bet visada galvodavau ne tik apie save. Pvz negaliu dirbti darbo jei teikiamos paslaugos ar prekės man neatrodo naudingos žmonėms, nors atlyginimas ir būtų geras. O kalbant apie santykius ir antros pusės paieškas iškyla klausimas. Ar būtų teisinga, įsileisti kitą žmogų į savo gyvenimą, jei tame gyvenime ko nors trūksta? Juk sakoma, kad pirma reikia susitvarkyti savo gyvenimą, pripildyti ne tik tikslais, bet ir pasiekimais. O jei svarbaus tikslo pasiekti vis nesiseka? Su savo problemomis ir sunkumais visada tvarkydavausi pats, bet kita vertus, kad ir koks stiprus jaustumeisi, kartais pavargsti kovoti vienas.

2

Re: Ar būtų teisinga?

Ne vyresnis, bet vistiek savo nuomone sia tema pareiksiu, gal ka idomaus pasakysiu.

As tai manyciau, kad gyvenime ne tikslai ir pasiekimai svarbiausi. Manyciau geriau buti nieko nepasiekus, bet laimingam. Taigi jeigu isileisdamas kita zmogu i savo gyvenima suteiks sau laimes, tai kodel gi ne. Gal tuo paciu suteiksi laime ir kitam zmogui. Jeigu kitas zmogus nori patekti i tavo gyvenima ir jokiu trukumu tavo gyvenime nemato, o gal tam zmogui jie net nerupi. Tai nera prasmes ieskoti problemu ten kur ju nera. Ir taip ganetinai apsunkinam savo gyvenimus su savo sugalvotom taisyklem, apribojimais, moralais ir t.t
Neziurek kas teisinga ir kas ne, jeigu kitiems nuo to problemu nebus tai daryk tai ka tu nori. Tai tiek is manes, tikiuosi i tema pataikiau ir per daug nenusisnekejau.

3

Manau tave kitas žmogus priima arba toks koks esi, arba tiesiog nieko nesigauna. Galvos papildomai turbūt nereikėtų sukt, ar esi ko pasiekęs, ar dar tik sieki..

4

Visiskai pritariu Robertui ir cia ne vien svarstykliu bruozas, cia zmogiskumas . Ir amzius tam tikiuosi neribojamas smile:) Kalbi apie zaliavas naudingas zmonems, as visiskai pritariu ir galiu pasakyti, kad man irgi sirdi drasko kai turi padielkini darba daryt, ir del santykiu pritariu, nes tu negali nieko laimingo padaryti jei pats esi nelaimingas smile As tikiu taisykle, kad pasauli mes darome grazesni, ne jis mus, o jus kaip jau isvedziosit tai jau jusu reikaliukas smile

5

Man atrodo, kad tu Robertai mažiau galvok, daugiau daryk smile)
Aišku, galbūt ir gražu pradėti santykius subrendus ne tik fiziologiniame lygmenyje, bet ir psichoemociniame. Ir lytinius santykius pradėti abiems pasitikrinus dėl lytiniu keliu plintančių ligų roll Tik čia laukia vienas toks iš anksto užprogramuotas nusivylimas (nes pagal metus jau turėtum būt ne tik subrendęs bet ir "įbrendęs") - subrendęs visapusiškai, natūraliai to paties norėsi ir iš priešingos lyties smile) Tad nebūk stabdis, ir varyk pirmyn big_smile Jeigu labai reiks, greitį pakoreguosi wink

6

Aišku, kaip gi Gintas praleis nors vieną temą jos nepakomentavęs. Nežinau kodėl tau pasirodė kad aš kalbu apie seksą, galbūt tau santykiai tik tai ir reiškia. Maniau jog seniau supratai, kad man tavo nuomonė nei truputi nerūpi ir tavo rašliava mane net gi erzina. Kadangi negaliu tau uždrausti rašyti mano sukurtoje temoje, kad išvengtume pykčių, išdėstai savo mintį laisvai, bet ignoruoji mane, o aš ignoruosiu tave ir daugiau neaiškink ką turėčiau daryti, juk temoje ne to klausiau.

7

Robertai,tavo mastymas teisingas.Ir darbą reikia dirbti mėgstama...
Bet,kas liečia santykius-galbūt gerbūvio kūrimas,manau turi būti kitoks mastymas.
Negalima žmogui pateikti viską ant lėkštutes-kad būtu gera,reikia abiem pasistengti.
Ir santykiu kūrimas labai sunkus darbas.
Laikas bėga labai greit - nepastebimai...atgal grįžt negalėsi.

8

patikek tavo trukumai aplinkiniams virsta i unikalius bruozus.
is to, ka parasei, atrodo, esi zmogus siekiantis tobulumo. Tobulu dalyku nebuna, o ju siekimas gali atimti daug daug brangaus laiko. problema, per daug esi savikritiskas, per daug galvoji.
O as manau, kad be trukumu zmones greit nuspejami ir neidomus.
nezinau i tema, ar neitema pakomentavau, bet manau, galvoji neteisingai.

9 (2013-12-03 19:55 отредактировано Gintas)

Robertas пишет:

Aišku, kaip gi Gintas praleis nors vieną temą jos nepakomentavęs.

Aišku, kaip gi Robertas nenorės, jog tik moterys jam atsakinėtų smile) Nes šios tavo temos sukūrimo tikslas (kaip ir kitų prieš tai, tarkim, apie alkoholio nevartojimą) yra parodyti, koks tu esi tobulas, ir sieki aiškiai išdėstytų idealistinių tikslų. Tiesiog Šventuolis. Ir dar laisvas. Ant ko beje, matau netgi kimba smile)

Robertas пишет:

Nežinau kodėl tau pasirodė kad aš kalbu apie seksą, galbūt tau santykiai tik tai ir reiškia.

Nežinau kodėl tau pasirodė, kad aš kalbu apie seksą, nes ten buvo tik gretutinis pavyzdys:) Nes būtų lygiai taip idealu, prieš pradedant lytinius santykius su mergina, pasitikrinti nuo kokių nors ligų smile)
Beje Robertai, seksas nėra toks labai baisus dalykas, tad siūlyčiau bent jau žodžio šito nebijot wink)

Robertas пишет:

Maniau jog seniau supratai, kad man tavo nuomonė nei truputi nerūpi ir tavo rašliava mane net gi erzina.

Kur gi ne, ateina kažkoks ir čiaudi, kortų namelį griaudamas..

Robertas пишет:

Kadangi negaliu tau uždrausti rašyti mano sukurtoje temoje, kad išvengtume pykčių, išdėstai savo mintį laisvai, bet ignoruoji mane, o aš ignoruosiu tave ir daugiau neaiškink ką turėčiau daryti, juk temoje ne to klausiau.

O ko tada klausi? Robertai, ar tu bent pats žinai ko tu klausi? Ar čia tik pačiam suprantama kažkokia dvesiančios gulbės giesmės monologija? Rašai apie kažkokius pasiekimus, po kurių reikėtų užmegzti santykius.. Kas čia per nesąmonės? Kam jie rūpi? Aišku, netrugdo, netgi puiku, jeigu esi daug pasiekęs profesinėje ar kurioje nors kitoje srityje. Bet šitame kontekste, tas tavo šeimyninio statuso tikrai nepaįtakos (ko tu iš esmės sieki savo temomis ir savo būvimu čia). Žinai, būtum mergina, pliaukštelčiau tau per užpakalį, ir pasakyčiau "į priekį varyk! hahahaha" big_smile Bet dabar, lygiai tas pats (tik be užpakalio), į savo tikslą, kurį paminėjai rašydamas, jog siekti nesiseka smile)

10

Roberto pageidavimu, mano pasisakymo gale esantį "peace" nutryniau big_smile
Linkiu temos autoriui nesprogti iš pykčio ir neišsitaškyti į buto sienas roll

11

aš tik privačiai pasiūliau nesipykti ir pykčiais neteršti temos, bei ignoruoti vienas kito komentarus.

12 (2013-12-03 21:11 отредактировано Tomas)

Pabandysiu pareikšti šiek tiek savo "vyresnės" išminties big_smile
1. Jei Tau kažko trūksta Tavo gyvenime, tai nebūtinai reiškia, kad to "kažko" trūks ir mergaitei, kuri norės su tavim būti. Žmonės skirtingi, turi skirtingą išsilavinimą, gyvenimo patyrimą, auklėti skirtingais metodais, ir dėl to daugeliu atžvilgių susiformuoja skirtingas suvokimas. Tai reiškia, kad net jei pats tam tikrų savo pasiekimų nevertini, kitam žmogui jie gali atrodyti milžiniški (be abejo, lygiai taip pat, pasiekimai, kurie svarbūs tau pačiam, kitam gali atrodyti niekiniai:)). Siūlau nevertinti visko per savo prizmę, nes iš to ir kyla didžiausi nesusipratimai gyvenime.
2. Ar teisinga įsileisti kitą žmogų į savo gyvenimą, jei jame ko nors trūksta? Teisinga. Gal trūksta būtent to žmogaus smile
Nesiseka pasiekti svarbaus tikslo? Būk ramus, net jei jį pasieksi, atsiras kitas, svarbesnis. Kažkur girdėta mintis "žmogaus gyvenime yra dvi tragedijos: pirma - negauti to, ko trokšti, antra - tai gauti"? smile Tai va.
3. Nu, ir kas liečia darbą ir pinigus, tai čia elementari marketingo tiesa - kad būtum geras pardavėjas, visų pirma, pats turi labai tikėti savo siūlomu produktu smile Kitaip, kiek besistengtum, viskas šuniui ant uodegos smile Ir šiaip, Jums bėda, pardavėjams džiaugsmas. Senai įrodyta, kad laimingas žmogus perka mažiau. Jis viską jau TURI ir net su kitais nemokamai gali pasidalinti. smile)

13

Tomas   išdėskė,ką  ir  aš  galvojau.  Robertai  per  aukštai   iškėlei  reikalavimų  sau  kartelę ,o  kai  žmogus   iš  savęs  daug  reikalauja,tai  vis  atras  ko  dar  trūksta.O  kada  džiaugtis  laime,mylėti  ir  būti  mylimam.? O  su  mylimu  žmogumi ,jei  jūsų   svajonės  ir  tikslai  sutampa ,viskas  bus  lengviau  pasiekiama . Geriausiai  į  klausimą  atsakys  ji {jei  jau  tokia  yra} Pasidalyk  savo  mintimis .paklausk  ar  dar  ji  norės  laukti  kol  tu  kursi  gerbuvį ,o  gal  ji  laukia  kada  pakviesi  į  bendrą  gyvenimą  ir  ji  galės  prie  visko  prisijungti. Tik  išsikalbėkite  ar  jūsų  tikslai  sutampa ,ar  vienam  reikia  vieno  ,o  kitam  kito.

14

Ačiū už nuomonę smile Niekas manęs nelaukia, tiesiog galvoju ar apskritai verta rimtai ieškoti, kol esminiai tikslai nepasiekti.

15

Tomas пишет:

Pabandysiu pareikšti šiek tiek savo "vyresnės" išminties big_smile
1. Jei Tau kažko trūksta Tavo gyvenime, tai nebūtinai reiškia, kad to "kažko" trūks ir mergaitei, kuri norės su tavim būti. Žmonės skirtingi, turi skirtingą išsilavinimą, gyvenimo patyrimą, auklėti skirtingais metodais, ir dėl to daugeliu atžvilgių susiformuoja skirtingas suvokimas. Tai reiškia, kad net jei pats tam tikrų savo pasiekimų nevertini, kitam žmogui jie gali atrodyti milžiniški (be abejo, lygiai taip pat, pasiekimai, kurie svarbūs tau pačiam, kitam gali atrodyti niekiniai:)). Siūlau nevertinti visko per savo prizmę, nes iš to ir kyla didžiausi nesusipratimai gyvenime.
2. Ar teisinga įsileisti kitą žmogų į savo gyvenimą, jei jame ko nors trūksta? Teisinga. Gal trūksta būtent to žmogaus smile
Nesiseka pasiekti svarbaus tikslo? Būk ramus, net jei jį pasieksi, atsiras kitas, svarbesnis. Kažkur girdėta mintis "žmogaus gyvenime yra dvi tragedijos: pirma - negauti to, ko trokšti, antra - tai gauti"? smile Tai va.

Visiškai sutinku su išdėstytom mintimis.
Labai nedaugelis moterų norėtų gyventi ar būti su visko pasiekusiu ir visas svajones įgyvendinusiu vyru, juk mūsų svajonės, gyvenimo tikslai yra mūsų gyvenimo variklis, kuris verčia kasdien keltis, šypsotis ir džiaugtis gyvenimu smile

16

Kiekvienam savo nuomone smile tongue ir kas kam rupi tongue tongue   ......

17

ei, zmogau..
klausi ar verta isileisti zmogu, kai dar neturi sudejes jam pamatu. Taip, verta. nes is tikro tuos pamatus turite kurti jus abu. Zinoma, nesakau, vieni nori kurti juos vieni, bet po to atsivedant zmogu, kuris nieko neturi dazniausiai kyla konfliktas.. as tiek idejau, o tu? kad ir koks gerietis butum, zmogiska yra vertinti savo ideta indeli.
"Niekas manęs nelaukia, tiesiog galvoju ar apskritai verta rimtai ieškoti, kol esminiai tikslai nepasiekti."
zinau viena dalyka.. jei sakysi, jog niekas nelaukia, niekas ir nelauks. tu turi pats itiketi, jog tu nori, jog kas  nors taves noretu. o tada kas nors taves ir panores wink na. dviprasmiskai cia skamba. bet manau, jog supratai. Nors vel gi.. o gal tu rimtai nenori, kad kas taves lauktu? ir nori, jog kas nors tiesiog tave paskatintu siekti "esminiu dalyku"?
apskritai, kas tie esminiai dalykai? big_smile namas, namai? pinigas bei pinigai?
masina ir masinos?

18

Žmogui, kuris svarsto ar kurti rimtus santykius, to daryti dar tikrai neverta:) Arba jie tiesiog nesikuria, kad ir kaip norėtųsi...

19

Manau, kai rasi tinkamą žmogų, dings visi klausimai įsileisti ar neįsileisti smile

20

jeigu tuo zmogum gali pasitiketi tai kdl gi ne smile