381

Re: Kodel vyrai bijo santuokos?

O jei, pvz., žodžiui vyras suteiktume kiek kitokią reikšmę, nei vien nuoroda į lytį? Jei vyrais vadintumėm tuos, kurie yra protingi, atsakingi, garbingi, gal tada nebeatrodytų, jog vyrai bijo santuokos?
Kitas klausimas būtų, ar moterys jos nebijo. Santuoka yra labai rimtas, gal pats rimčiausias įsipareigojimas. Normalu, kad nerimaujam, svarstydami, kaip seksis gyventi su kitu žmogumi. Santuoka tai jau ne koks eksperimentas, susituokęs nebegalėsi atsidaryt durų ir išeit savais keliais, vos tik kils konfliktas. Visi bijo santuokos. Jei baimė didesnė už meilę, tada problema.

382 (2014-03-31 16:17 отредактировано tinsanis)

Tyčios vaikas пишет:

O jei, pvz., žodžiui vyras suteiktume kiek kitokią reikšmę, nei vien nuoroda į lytį? Jei vyrais vadintumėm tuos, kurie yra protingi, atsakingi, garbingi, gal tada nebeatrodytų, jog vyrai bijo santuokos?
Kitas klausimas būtų, ar moterys jos nebijo. Santuoka yra labai rimtas, gal pats rimčiausias įsipareigojimas. Normalu, kad nerimaujam, svarstydami, kaip seksis gyventi su kitu žmogumi. Santuoka tai jau ne koks eksperimentas, susituokęs nebegalėsi atsidaryt durų ir išeit savais keliais, vos tik kils konfliktas. Visi bijo santuokos. Jei baimė didesnė už meilę, tada problema.

NEBEGALESI atsidarayt duru iseit,,,tam yra skirybos,,aisku galima pilstyt is tuscio i kiaura jausmai amzinybe,,bet nusileskim ant zemes:nieko amzino nera,,ir tie zodeliai sureiksminti na taip filmuose,knygoje idomu grazu bet na nereikia jau taip viska sureiksmint,nepasiseke isejai pro tas duris,,tinka gyveni,,,visas gyvenimas isipareigojimai ir santuoka tik vienas is ju na,,visas gyvenimas tai nera santuoka ,,

383

Be abejo, kraštutiniu atveju lieka skyrybos, tačiau tuokdamasis įsipareigoji visaip stengtis, kad skyrybos neįvyktų.

384 (2014-03-31 18:42 отредактировано Klounas Traškis)

Santuoka 'Kol mirtis mus išskirs' tinka tik labai iš prigimties tinkamų žmonių maloniam, darniam gyvenimui kartu, atvejams, kurie iš prigimties yra 'kol mirtis mus išskirs'. Jeigu žmonės žinotų su kuo poruotis, kad gyvenimas kartu (geriau malonus gyvenimas) tęstųsi 'kol mirtis mus išskirs', tada būtų verta tuoktis. Verta ir šiaip tuoktis. Bet loteriją laimi mažuma. Galų gale tai šventė.

O jeigu daugumai vyrų yra natūralus pasipriešinimas santuokai, reiškia santuoka prieštarauja prigimčiai. O ar tai baimė. Na. Jeigu lysti po atvažiuojančiu traukiniu yra baimė, ir tinka sakyti, ko tu bijai lysti po traukiniu, tai ką aš žinau. Teisingiau mano galva būtų sakyti, ne bijo, o instinktyviai žino, kad tas veiksmas yra klaida smile O čia trink eilę metų, kad bijo, kai čia ne jokia baimė, o įgimta logika, tai žinai. Gal jau gana šitų svaigalų ir neteisingo, nepagrįsto prigimtimi, vyrų žeminimo smile Bijo smile Cha cha.

Tarkim vyrai bijo, o moterys nebijo. Kokios jos kietos. Stačia galva po traukiniu smile Tai kuris protingesnis? Tas kuris bijo lyst po traukiniu, ar kur nebijo?

Palyginimas gal nepatiks ir prasidės pasakos, bet kalba yra apie esmę, prigimtį, instinktyvų žinojimą, kas gerai ir tinkama, o kas negerai ir netinkama.

Pagal skyrybų ir nelaimingų gyvenimų santuokoje skaičių, aš tikrai džiaugčiausi, kad nesiženyju, kol nežinau, su kuo man tiktų ženytis, kad būtų ilgam ir gerai, ir tikrai nemanyčiau, kad moterys, jei jos nebijo (nes vyrai bijo smile) - yra teisingam kelyje. Anaiptol smile Paskęsta tariamos drąsuolės lygiai taip pat. Tiek kad jom net neįsijungia savisaugos instinktas lipant į kiaurą laivą smile

Bet aišku skirtinga vyrų ir moterų prigimtis su dalinai skirtingais poreikiais, reikalauja skirtingo elgesio, ir žinoma besiruošiančiai turėti vaikų ar jau turinčiai vaikų, moteriai yra saugiau, kai yra santuoka, tarsi vyras nepabėgs, ar jie ilgai bus kartu, ir bus visas materialinis ir psichologinis saugumas. Bet būna kitaip, nei gali norėtis, nes vyrų prigimtis yra ne moterų prigimtis, norėk nenorėjęs smile Ir niekas dėl to nekaltas, o klaida yra stengtis padaryti tai, kas prieštarauja prigimčiai. Gal nebent kas dieną daug kiaušinių trynių su daug moteriškų hormonų, duotų tą išsvajotąjį rezultatą smile Manau, kad santuokose išgyvena tik tos poros, kurių įgimtas tinkamumas yra pakankamas.

Juokai juokais, o jums gerų diskusijų smile

385

Tyčios vaikas пишет:

Be abejo, kraštutiniu atveju lieka skyrybos, tačiau tuokdamasis įsipareigoji visaip stengtis, kad skyrybos neįvyktų.

kiekvienoje sutartyje yra kazkokie punktai salygos kurias privalai vykdyt ,,

386

Santuoka nėra verslo ar darbo sutartis. Santuoka apskritai nėra sutartis. Tai sakramentas. Nematau pagrindo vadinti ją sutartimi, kai nuo pastarųjų santuoka esmingai skiriasi.

387 (2014-03-31 18:19 отредактировано Lukas)

To Tyčios vaikas,

Jau senai nebe viduramžiai, tad nereikia aiškinti, jog santuoka tai ne sutartis. Tavo išprusimo labui:

SANTUOKOS SAKRAMENTO SVARBA IR KILNUMAS

1. Santuokinė sutartis, kuria vyras ir moteris sukuria bendrą gyvenimą, gyvybę ir jėgą ima iš pačios dieviškojo kūrimo pradžios, o Kristų tikintiems ši sutartis pakyla į aukštesnį laipsnį, nes tampa vienu iš Naujojo Testamento sakramentų.

2. Santuoka sudaroma sutuoktinių sutartimi - abipusiu ir neatšaukiamu pasižadėjimu, kuriuo sutuoktiniai laisvai atsiduoda vienas kitam. Visiškos sutuoktinių ištikimybės ir nesuardomo ryšio reikalauja tiek vyro ir žmonos sąjunga, tiek vaikų gerovė.

3. Savo prigimtimi santuoka ir sutuoktinių meilė skirtos gimdyti ir auklėti vaikams, kurie yra tarsi ją atbaigiantis vainikas, nes vaikai - iš tikrųjų kilniausia santuokos dovana, tėvams teikianti didžiulį gėrį.

4. Intymus gyvenimas ir meilės bendravimas, kuriuo sutuoktiniai tampa „jau nebe du, o vienas kūnas“, yra paties Dievo Kūrėjo įsteigtas, savitų įstatymų tvarkomas ir apdovanojamas ta palaima, kurios nesunaikino gimtoji nuodėmė. Šis šventas ryšys priklauso ne nuo žmogiškojo sprendimo, bet nuo Dievo - santuokos Autoriaus, kuris jai suteikė ypatingą gėrį ir tikslą.

5. Viešpats Kristus, visa atkurdamas ir atnaujindamas, panoro ir santuokai sugrąžinti pirmykštį šventumą bei kilnumą, kad ką Dievas sujungė, žmogus neperskirtų, ir iškėlė ją iki Sakramento orumo, kad neišardoma sutuoktinių sutartis dar labiau išryškintų Kristaus meilę ir taptų jo vienybės su Bažnyčia pavyzdžiu.

6. Kristus, dalyvaudamas Kanos vestuvėse, suteikė palaimą ir džiaugsmą, o vandenį paversdamas vynu, paženklino naujosios ir amžinosios sandoros pradžią: „Kaip anuomet Dievas bendravo su savo tauta meilės ir ištikimybės sandora, taip dabar žmonių Išganytojas“ pasirodo kaip Bažnyčios sužadėtinis, savo sutartį su ja atbaigdamas velykine paslaptimi.

7. Per Krikštą - tikėjimo Sakramentą - vyras ir moteris tuo metu ir amžinai įsijungia į Kristaus ir Bažnyčios sąjungą taip, kad jų santuokinis bendrumas naudojasi Kristaus meile ir apdovanojamas jo aukos vaisiais. Taigi galiojanti pakrikštytųjų santuoka visada yra sakramentas.

8. Santuokos sakramentu krikščionys išreiškia vienybės bei vaisingos Kristaus ir Bažnyčios meilės paslaptį ir toje paslaptyje dalyvauja. Gyvendami santuokinį gyvenimą, susilaukdami vaikų ir juos auklėdami, sutuoktiniai padeda vienas kitam siekti šventumo ir Dievo Tautoje kiekvienas turi savo vietą bei savitą dovaną.

9. Per šį Sakramentą reiškiasi Šventoji Dvasia, kad kaip Kristus mylėjo Bažnyčią ir atidavė už ją save, taip ir krikščionys sutuoktiniai abipusiu atsidavimu, tvirta meile, trykštančia iš dieviškosios meilės šaltinio, savo santuoką stiprintų ir brandintų, jungdami, kas dieviška ir kas žmogiška, sėkmėje ir negandose, būdami kūnu ir dvasia vienas kitam ištikimi“, visuomet vengdami svetimavimo ir skyrybų.

10. Tikrai kilni santuokinė meilė, viso šeimos gyvenimo pagrindas, be kitų svarbių santuokos tikslų, neišleidžia iš akių esminės santuokos paskirties - krikščionys sutuoktiniai turi bendradarbiauti su mylinčiu Kūrėju ir Išganytoju, kuris per juos diena iš dienos plečia ir turtina savo šeimyną. Taigi sutuoktiniai šlovina savo Kūrėją ir siekia tobulumo jungdamiesi su Kristumi, kai, pasitikėdami Dievo Apvaizda ir gyvendami aukos dvasia, su žmogui ir krikščioniui privalomu atsakingumu naudojasi kilnia kūrybos galia.

11. Dievas, pašaukęs vyrą ir moterį į santuoką, juos kviečia santuoką išlaikyti. Tuokdamiesi Kristaus dvasia ir pasitikėdami Dievo pažadu, jie gali kūrybingai išreikšti Kristaus ir Bažnyčios vienybės paslaptį, patys pavyzdingai gyventi vienybėje ir visiems visur ją liudyti. Tikėjimo šviesoje norėta, parengta, sudaryta ir įgyvendinama santuoka yra tai, „ką Bažnyčia pataria, patvirtina, palaimina užantspauduoja, ką angelai skelbia, o Dievas Tėvas laiko įvykus... Štai koks dviejų vienos vilties, vienos drausmės ir tos pačios priklausomybės tikinčiųjų ryšys! Abu lygiateisiai, abu vienas kitam atsidavę, be jokių sielos ir kūno paslapčių. Tai iš tikrųjų du viename kūne, o kur vienas kūnas, ten ir dvasia viena“.

P.S. Ir nereikia čia groti per visas temas rodant savo neišsemiamas žinias visais gyvenimo klausymais. Pease.

388

Tingiu tiek skaityt, bet ačiū už geranoriškumą ir susirūpinimą mano išmanymu (sun)

389

Tyčios vaikas пишет:

Tingiu tiek skaityt, bet ačiū už geranoriškumą ir susirūpinimą mano išmanymu (sun)

Pasikartosiu: P.S. Ir nereikia čia groti per visas temas rodant savo neišsemiamas žinias visais gyvenimo klausymais. Pease.

390

Nu pirmą punktą perskaičiau ir radau patvirtinimą savo žodžiams. Sutartis pakyla į aukštesnį laipsnį ir tampa sakramentu. Taip kad nelabai suvokiu, kokiu pagrindu man prieštarauji, jei tai, ką cituoji, patvirtina mane.

391

Wtf? Forumas skirtas tik tam tikriems vartotojams? Ar yra ribojamas temų, kuriose gali kalbėti, skaičius? Absurdas.

392

Tiesiog pasiskaityk: http://www.vatican.va/roman_curia/congr … l#Sutartis

393 (2014-03-31 20:36 отредактировано tinsanis)

Lukas пишет:

o kodel baznycia gi santuoka ir be baznycios imanoma,,gyvenam ne viduramziais kad tiket paveiksliukais pasakaitem ar kokiom statulelem,,,
kiekvieno asmeninis reikalas bet man keista kai protingas zmogus tiki tokiais isgalvotais dalykais,,,
parase kazkas knygele vyrukas su suknele kazka pamurmejo pries tai i kisene isidejas pora banknotu ir tai puikios santuokos pradzia:)))))) ?
banycia tik puikiai sugebejo sureiksmint parinkt grazius zodzius ir va bizniukas sukasi,,,istatymo zmones sukure paprasciau be pompastikos ir pan pan,fantaziju,,,

394

tinsanis пишет:
Lukas пишет:

o kodel baznycia gi santuoka ir be baznycios imanoma,,gyvenam ne viduramziais kad tiket paveiksliukais pasakaitem ar kokiom statulelem,,,
kiekvieno asmeninis reikalas bet man keista kai protingas zmogus tiki tokiais isgalvotais dalykais,,,
parase kazkas knygele vyrukas su suknele kazka pamurmejo pries tai i kisene isidejas pora banknotu ir tai puikios santuokos pradzia:)))))) ?
banycia tik puikiai sugebejo sureiksmint parinkt grazius zodzius ir va bizniukas sukasi,,,istatymo zmones sukure paprasciau be pompastikos ir pan pan,fantaziju,,,

Ne supratai manęs. smile

395 (2014-03-31 21:13 отредактировано tinsanis)

Lukas пишет:
tinsanis пишет:
Lukas пишет:

Ne supratai manęs. smile

na tu idejai ka baznycia rasineja seip tu tik nukopijavai  ir viskas,,permeciau akim ir netin maloni citata bent jau man..kiek turi apsivartot kad tokia rasliava sukurt bet dar labiau stebina kai zmones tuom tiki,0 logikos

396

O tamstos pasisakymuose logikos yra? Man panašiau į emocianalų pašūkavimą.

397 (2014-04-01 00:34 отредактировано tinsanis)

Tyčios vaikas пишет:

O tamstos pasisakymuose logikos yra? Man panašiau į emocianalų pašūkavimą.

cia jau fantazija tavo,,ir pasakysiu kodel: kaip perskaitai taip ir susikuri ,ar emocianalu pasukavima ar dar ka,,,as matau tik tai kas parasyta ,,,emociju neitin matau bent siuo atveju,,,
logika taip yra ,,tu logika vadini pasaku istorijas apie paveiksliukus statuleles ir pan?
ir kai isilavines zmogus tuom tiki -man tai nesuprantama todel as konkreciai pasakau kad man logikos tokiose atvejuose nera,,nori konkretumo tai konkreciau rasyk,o ne daugiskaita:) o kaip tau atrodo nemanau kad be taves dar kam tai rupetu:)...

398

O man atrodo, kad be tavęs niekam daugiau nerūpi, kaip tau atrodo.

399 (2014-04-01 00:45 отредактировано tinsanis)

Tyčios vaikas пишет:

o kur as esu sakes kad man svetimi rupi?cia diskusija ir viskas,,,o kaip kas gyvena elgias manes gi neliecia,,,ir nedomina
ir vel tau atrodo,,ziurek greit ir rodytis prades,,,:)

400

tinsanis пишет:
Tyčios vaikas пишет:

o kur as esu sakes kad man svetimi rupi?cia diskusija ir viskas,,,o kaip kas gyvena elgias manes gi neliecia,,,ir nedomina
ir vel tau atrodo,,ziurek greit ir rodytis prades,,,:)

Tinsani -būk žmogus smile ..na nereikia pulti ant kitų tiesiog ,kad pulti smile -parašyk savo nuomonę ir baigta smile ....pats sakai -čia diskusija , o pats ką darai ? gi tavęs niekas nepuola, tik gražiai diskutuoja  smile  smile  smile