Yra žmonių, kurie iš viso sako "maisto valgymo narkomanija" ir suvokia tai kaip narkomanijos rūšį, kadangi žmogui reikia daug mažiau nei jis paprastai kemša. Dauguma, kai kuriuos organizmo, skrandžio signalus, siunčiamus į smegenis suvokia neteisingai. Kai po pavalgymo ir suvirškinimo traukiasi skrandis, daugelis mano, kad tai alkio požymis ir eina prikišt į skrandį ko nors. O tai visai ne alkis, tiesiog susitraukia skrandis. Alkis daugiau pasijunta silpnumu ir t.t...
O didelį valgymą, daug visko ir ištisai, įtakoja visokie papildai, kurie dedami į maistą. Pvz.
E600-E699 - visas šis diapazonas yra skonio gerikliai. Toks populiariausias E621 - mononatrio glutamatas, jis dar turi daugiau kaip penkis kitus pavadinimus. Jo E numerio, kartais tyčia nerašo gamintojai, o parašo kokį nors iš jo pavadinimų ar pvz. parašo, kad produkte gali būti jo ar kokių mielių likučių (jis gaunamas iš mielių, o mielės - onkologija). Mononatrio glutamatas (E621), dar yra laikomas neurotoksinu, kuris savotiškai paveikia skonio receptorius... Dedamas dažniau į "sūrius" produktus, beveik visi apdirbti mėsos gaminiai, kartais kokie nors konservai ir t.t.. Nors tekę jo matyti ir jūros kopūstuose... Kaip vienas pažįstamas mokslininkas iš užsienio pasakojo, kai jam teko laboratorijoje reikalų turėti su MSG (užsienyje E621 vadinamas, kaip MSG), tai buvo užsidėjęs ir kaukę ant veido ir pirštines - štai ką dauguma valgo...
Kukurūzų Sirupas - paprastai eina į saldumynus, kaip cukraus pakaitalas. Jis yra pigesnis už cukrų ir padaro panašų efektą, kaip E621 maiste, kad ėdama ėdama ir nesustojama... . Dėl to verslininkams jis yra labai patrauklus cukraus pakaitalas. Pats cukrus veda į onkologiją. Taip kiek analizavome visokius saldumynus, saugiausia yra fruktozė, kadangi tai iš vaisių gaunama medžiaga. Jos būna pirkti pakeliais, panašiai kaip ir cukraus. Nors viskas, ko valgoma per daug, yra nesveika...
Kaip mano sūnus kartą pasakė, nieko kas natūraliai nebūna žmogaus organizme, į jį nereikėtų dėti. Tai labai teisingi žodžiai. Visokie E, tiksliau nemaža jų dalis yra kenksmingos ir ne natūralios organizmui medžiagos. Per milijardus metų evoliucijos, žmogaus organizmas nebuvo prisitaikęs su tokiomis medžiagomis turėti reikalų ir nežino ką daryti su ta visa chemija, kuri šiais laikais pakliūna į jį per maistą.
Dažnai tokios medžiagos, po to, tiesiog kaupiasi organizme, jį vis labiau užteršia, veda į onkologiją ir kitus rimtus susirgimus. Vaikus tai įtakoja, kad jie tampa hyperaktyvūs ir t.t... O užteršta ar užnuodya medžiagų apykaita veikia daug lėčiau ir tai didina nutukimą... Pvz. kaip daug alkoholio pageriantys žmonės tuo didžiuojasi, kad pas juos aukšta intoksikacijos tolerancija, pirma - tai reiškia, kad jo organizmas yra labai stipriai apnuodytas ir velniškai sulėtėjus jo medžiagų apykaita, dėl ko jis pakelia daug išgerti, priešingai nei koks sportininkas, kurio organizmas švarus ir kurį labai greitai išverstų toks kiekis alkoholio iš klumpių, antra - tai jau ne pirmas alkoholizmo požymis.
Bet mityba yra sudėtingas dalykas, pats kokia 80% visko kas parduodama parduotuvėse laikau nevalgomomis medžiagomis. Bet į tai ėjau ne vienus metus, po truputį, atsisakydamas tai vieno, tai kito komponento maiste.
Laikausi principo, kad nevalgyti nieko kas apdirbta, nieko su skonio gerikliais ar kitais neigiamais E, jokios sojos (prikišta beveik i viską) ar apynių - augaliniai estrogenai (it soja ir apyniai) - vyrams nuo to vyksta feminizacija, kada auga krūtys, pilvas, klubai, taip vadinamas moteriško tipo nutukimas. Dideli estrogenų kiekiai sugriauna vyrų organizme hormoninę sistemą, ji nukrypsta į labiau moterišką ir dėl to vyksta toks nutukimas. Dar aš įtariu, kad tai ir netradicinės orientacijos pasekmė, jeigu vaikai, nuo vaikystės šeriami produktais, kuriuose daug augalinių ar gyvulinių hormonų.
Apyniai yra viena iš pagrindinių alaus sudedamų dalių, o estrogenų dideli kiekiai yra pavojingi ir moterims, nors tai augalinės kilmės moteriško hormono - estrogeno, variantas. Apyniai jų turi, bet daugiausia jų būna sojoje. O dėl alaus, tai yra alaus rūšių ir be apynių...