121

Re: Pinigai, euras ar litas kuris geriau?

Konstantinas пишет:
Darius пишет:

nors gal kai paliekam arbatpinigius turim pigesni maista. Kitaip gal jei nebutu ju, tada kavines turetu kelt algas, o kad kelt algas- mokescius moketu, o mes jiems sumoketumeme pakeltomis maisto kainomis. Cia mokesciai isvengiami per arbata.

as palieku nuo 1 iki 10 euru. cia jeigu kavineje pietauju. nesakysiu koki darba dirbu bet man darbe irgi kartais duoda arbatpinigiu daugiausia kiek dave 50 euru) o jus cia centais smulkinates

As irgi panasiai arbatos palieku bet priklauso nuo aptarnavimo ir maisto kokybes. siaip stafke 5 eurai smile

122

mylimava пишет:

palieki uz 4 eurus pavalgius 50 eurocentu arbatpinigiu, sulauki padavėjos pasipiktinusio žvilgsnio - kad per mažai...  centai kazkokie... nu bet eura palikti - per daug gal?

pagal etinius ten sumetimus, turi palikti 10%. jei palieki 50centu, vadinas, turetu buti issisiepus iki ausu.
bet kadangi gyvename ''ubagiskai'' galima ir nepalikti, asmeniskai taip ir gyvenu, geriau namo parsinest, arba padeti tam, kas bus laimingas ir del kapeikos.

123

turetu ir cia valdzia isikist, juk cia atviras kysis... kaip ir gydytojams, taip ir barmenams...

124

Tomas пишет:

turetu ir cia valdzia isikist, juk cia atviras kysis... kaip ir gydytojams, taip ir barmenams...

klysti, nueik i padoru restorana, tau i ceki iskaiciuos arbata.. nebereikes galvot kiek palikti.. big_smile

125

man tik litai.

126

Rudaakė пишет:

man tik litai.

viskas nebera litu tai jau istorija. man pagal valiutos dizaina ir pagal spalvas kazkodel anglijos svarai patinka. ten spalvos malonesnes akiai

127 (2015-08-14 19:38 отредактировано gedukas)

o ypač vertė daugiau tai labiau toletini popieriu primena labiausiai tos dešimtinės kurios nenusakomos spalvos kupiuros su karalienės atvaizdu.

128

gedukas пишет:

o ypač vertė daugiau tai labiau toletini popieriu primena labiausiai tos kurios nenusakomos spalvos kupiuros su karalienės atvaizdu.

nu nesakyk man svarai yra grazus. o jei kalbeti apie litus tai pati graziausia kupiura buvo 200 litu o pati nevykusi ir negraziausia 500 litu nes ji platesne ir man i pinigine netilpo

129

Konstantinas пишет:
Darius пишет:

nors gal kai paliekam arbatpinigius turim pigesni maista. Kitaip gal jei nebutu ju, tada kavines turetu kelt algas, o kad kelt algas- mokescius moketu, o mes jiems sumoketumeme pakeltomis maisto kainomis. Cia mokesciai isvengiami per arbata.

as palieku nuo 1 iki 10 euru. cia jeigu kavineje pietauju. nesakysiu koki darba dirbu bet man darbe irgi kartais duoda arbatpinigiu daugiausia kiek dave 50 euru) o jus cia centais smulkinates

big_smile nu tai kai mum tiek darbe duos gal tada ir mes nesismulkinsim:)

130

suapvalintai desimt procentu nuo sumos palieku visada

131 (2015-08-15 14:59 отредактировано Sioma)

Darius пишет:
Sioma пишет:
mylimava пишет:

palieki uz 4 eurus pavalgius 50 eurocentu arbatpinigiu, sulauki padavėjos pasipiktinusio žvilgsnio - kad per mažai...  centai kazkokie... nu bet eura palikti - per daug gal?

as net nepalieku ir p* man smile

as 20 ct palieku dienos pietums, bet siaip jo,kiti isvis nepalieka. Man darbe nieks jokiu arbatpinigiu nepalieka, o kas ten jom per privalumai db turi but smile

as taip pat dirbu aptarnavimo sferoje ir manau gerai dirbu savo darba, esu labai mandagus, klientai mane megsta, bet arbatpinigiu negaunu, tiesiog darau tai, uz ka man moka alga. padavejai niekuom nesiskiria, jie dirba ir gauna alga, jei kas nors nors nepatinka yra kitu darbu. O tiem kas nori arbatos palikt pirmyn, cia kiekvieno asmeninis reikalas smile

132

Sioma пишет:

as taip pat dirbu aptarnavimo sferoje ir manau gerai dirbu savo darba, esu labai mandagus, klientai mane megsta, bet arbatpinigiu negaunu, tiesiog darau tai, uz ka man moka alga. padavejai niekuom nesiskiria, jie dirba ir gauna alga, jei kas nors nors nepatinka yra kitu darbu. O tiem kas nori arbatos palikt pirmyn, cia kiekvieno asmeninis reikalas smile

arbatpinigiai tai kiek subtylesnis reikalas ir juos palieka ne tik aptarnavimo sferoje. arbatpinigius kartais duoda ir pries suteikiant paslauga o ne tada kai apslauga jau suteikta. jei man klientas duoda arbatpinigius reiskia jis gerbia mano darba ir nori palaikyti su manimi gerus santykius ir nori geros kokybes. ir jei man i prieki paliko arbatos as jau nieko nevogsiu nuo tokio kliento ir pasistengsiu jam suteikti maksimaliai kokybiska paslauga. uz tai ir palieka arbatpinigius i prieki kad tave aptarnautu maksimaliai kokybiskai. tiesiog yra vip klientai ir visi kiti ir palikdamas kuo didesne arbata klientas nori issiskirti is pilkos minios klientu kad tu ji aptarnautum isskirtinai kaip vipa. kas moka pinigus tam ir geresne kokybe

133

Litas - Lietuvos pinigas. Euras - ne lietuvos (svetimas). Kieno pinigai - to ir valdžia. Lietuva demokratinė, priklausoma nuo Briuselio valstybė, kurią 2022 -aisiais ruošiasi Briuselis sunaikinti, kad neliktų tokios kaip valstybės. Štai ir visa myslė apie laisvę ir pinigus. Kas labai tampriai susiję...