Opa, radau savo sena skelbima 4 metu senumo Kazkaip senus notepad perziurejau ir radau sita nuoroda. Dar net netaip senai buvo vel atsigaves..
Tai va.. Tuomet rasiau 2017 metu vasari. Tai galiu pasakyt kad reikalai pagerejo. Nes as priemiau sprendima. Viena diena pasakiau darbdaviui - atia ir 2018 metu pradzioj issikrausciau i Vilniu, tuo pat metu mano zmona su vaiku irgi issikrauste i Vilniu. Vokietijoj nuotoliniu budu jau buvau susirades darba tai iskart i ofisa programuoti atvykau. Tai nuo tada toliau gan laimingai ir gyvenam, susilaukem antro vaiko ir manau kad jauciames puikiai Alga galiu pasakyt jau virsija vokiska dirbant Vilniuje ir dar ne lubos. Nes Vokietijoj dar jaunas programuotojas tuomet buvau, dabar jau patyres ir vertingas.
Tik dabar dar smulkus nepasiektas tikslas liko - kaip atsidurti tame musu miestelyje kur mano tevai ir gimines, musu draugai, nes ten programuotojui darbo nera. Vienas variantas - dirbti nuotoliniu budu. Bet kaip minejau takart, kad neistengciau dirbti saziningai kai manes nestebi kolegos. Jau bandziau.
Kitas variantas - turint savo versla. Kaip tuomet minejau, kad kuriu savo projekta. Tai tas projektas vis dar labai aktyvus, jau turiu klientu ir galbut jau uz 2-3 metu bus nesantis pelna (jau per paskutini pusmeti 500 eur gavau is to). Tai vilties del projekto yra, bet toli grazu neuztikrinta.
Bet tikrai dziaugiuosi kad grizau i LT. Turejau begales pasiulymu vel isvykt i uzsieni uz tikrai didele alga, bet jau dabar garanuotai zinau, kad tai butu klaida. Gailiuosi, kad nemaciau dukros pirmuju metu budamas uzsienyje. Uztai dabar matau sunaus pirmuosius metus ir kaip nerealiai tuo dziaugiuosi. matau koks jis prie manes prisirises, kaip laukia griztant is darbo ir atrodo, jog esu reikalingesnis nei mama, nors su ja buna visa diena Bet su dukra vis dart toks atstumas jauciasi, nors as su seima jau 2 metai, dukrai 5, bet kad iki siol mes tokie siek tiek atitole ir ji vis dar su mama per daug prisirisusi. Maniau, kad nieko neivyks neigiamo jeigu manes nebus per pirmuosius jos metus, nes vistiek ji neatsimins tu metu. Bet galutiniam rezultate emocijos islieka. Tikiuosi su laiku pavyks igauti jos visiska pasitikejima.