Tema: DIEVAS
Ar tikite. Einate i bazhnychia, jei taip kodel, jei ne kodel? Kalbu apie visus tikejimus ne vien Romos katalikus Lietuvoje. Ka manote apie religingus zhmones? Sekmes
Jūs esate neprisijungęs. Prašome prisijungti arba registruotis.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → DIEVAS
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Ar tikite. Einate i bazhnychia, jei taip kodel, jei ne kodel? Kalbu apie visus tikejimus ne vien Romos katalikus Lietuvoje. Ka manote apie religingus zhmones? Sekmes
Taip tikiu ir vaikstau i baznycia,kai tik galiu
einu nes ten man buna gera,galiu atsipalaiduot pamastyt
Toks topikas jau yra as asmeniskai neinu, tegul kiti eina, man nuo to nei silta nei salta, manes tai visai nejaudina ir net neliecia
iki tiek nepasenau, nenudurnejau, ar nepraradau blaivaus mastymo (kaip kam patinka) kad ten sedeciau ir laika gaisciau
Netikiu (jau nebe/dar ne).
Į bažnyčią kartais nueinu. Jei negera. Arba ten vyksta kokie nors koncertai.
Religingi žmonės teoriškai turėtų būti geresni, bet ar taip iš tikro yra.... vienareikšmiško atsakymo nėra.
Apskritai čia labai plati tema, kiekvienai religijai atskiros diskusijos reiktų..
Nu aiskus jai pasakysiu kad netikiu, vel nubaus :D:D
na, i baznycia nevaikstau.. tikejau dievu ir kiekviena sekmadieni ejau iki 7-8 klases.. paskui kazkas OP ivyko ir OP neinu as jau.. nzn.. pasikeite kazkas.. nenoriu as i baznycia.. nenoriu.. man baznycia - tik architekturinis paveldas << atsiprasau visu, ka izeidziau
>>> o siaip, kaip sako man vienas brangus zmogus >> nebijok dievo, bijok bobutes, kuri juo tiki ... nes dievas, kaip skelbia visos tos knygos, gailestingas ir jis atleis,.. o va mociute.. ...
tikiu, nes jei netikeciau tai ir nelabai nematyciau kazkokia tai prasme siame gyvenime... kodel? nes jei netikeciau i dieva greiciausiai tapciau didziausiu erogantisku savanaudziu... stengciausi uzdirbti kuo daugiau pinigu... permiegoti su kuo daugiau merginu... tikriausiai pirkciau kuo geresne masina, kad aplinkiniai man pavydetu... jei nesisektu su finansais bei merginom greiciausiai pulciau i depresija ir tapciau alkoholiku... hmmm gal del to lietuvoj toks aukstas savizudybiu skaicius...
as asmeinskai pradejau tiketi i dieva po to kai perskaiciau biblija ir nemazai kitos literaturos, iskaitant istorines literaturos kuri patvirtina jezaus egzistavima... ir siaip man nuo vaikystes vidinis balsas kuzda kad yra "kazkas" kas sukure zmogu, ir tai kas ji supa... tikejymas tai mano pagrindas dorm gyvenimui ir man patinka toks gyvenimas, man patinka gyventi dora gyvenima, patinka jausti vidini dziaugsma sieloj... ir visu svarbiausia tikejimas i dieva man suteikia galimybe tiketi kad musu gyvenimas bei egzistavimas turi kazkokia tai prasme...
Martyno, 23 zodziai >>>> ir siaip man nuo vaikystes vidinis balsas kuzda kad yra "kazkas" kas sukure zmogu, ir tai kas ji supa... tikejymas tai mano pagrindas dorm gyvenimui ir man patinka toks gyvenimas, man patinka gyventi dora gyvenima, patinka jausti vidini dziaugsma sieloj...
>> taip sutinku, bet as ir netikedama dievu, tikiu, kad kazkas yra, bet ne tas dievas, kuri apraso biblijos ir visa kita.. nzn.. siaip svarbu tiketi.. o del doro gyvenimo ir visa kita :? matai, as manau, kad cia jau tavo vertybes,o ne dievo duotos.. ir pats renkiesi, kas tau priimtina, kas ne..
> o mane i prieki veda tikejimas savimi, seima, draugais, rytojumi, galu gale, saule ir veju as labiau vertinu tai, kad apciuopiama...
as irgi skaiciau biblija, ir daug siaip visokiu dalyku ta tematika, bet tai manes nepaveike, tik suteike daugiau ziniu, kad galeciau susidaryti SAVO nuomone, o ne ta kuria persa religija. nors as ir netikiu dieva, nebandau permiegot su kuo daugiau merginu, turet kuo geresne masina, kad kiti pavydetu ir pan. ir pinigu neturejimas man depresijos nevaro. reiskia tai visai nepriklauso nuo religijos. as tikiu savim. visi dalykai priklauso nuo zmogaus, nuo jo morales, auklejimo, proto galu gale. kiekvienas pats renkasi vertybes ir jom vadovaujasi. o dauguma religiju, kad ir ta krikscionybe yra labai iskreiptos.. slepiasi uz graziu zodziu, bet.. zodziu manau nebutina tiket dieva, kad but geru zmogum.
Na Nijole noriu pasakyti man visa laika sukelia shypsena kai zhmones sako tikiu kas apchiuopiama, dar kiti zhmones sako tikiu tik ka matau ir t.t. Zhinai isivaizduok zhmones kurie apake kurie kaip darzhoves guli ligonines palatose be jokios vilties pajudinti bent viena pirshta, nekalbu apie kalbejima ar normalu funkcionavima. Jie tiesiog egzistuoja. Bet tai nereishkia kad pasaulis ishnyksta ir tu nebetiki viskuo. Arba dar papraschiau kaip tu gali apchiuopti meile ar neapykanta? Kaip tu parodysi kad tai ish tikro egzistuoja. Aishku tu sakysi ash galiu tam zhmogui tai sakyti ir t.t. Bet esmeje kaip tu irodysi kad tai butu aishku ir apchiupiama visiems. Nu zhodzhiu neishsiplesiu bet manau tikejimas nelabai susijes su materialiais dalykais plachiaja prasme. Kaip Biblija sako Laimingi kurie tiki nemate.
na as netikiu butent i ta dieva,kur davatkos tiki manau nesamone tas jezaus nukriziavimas ir t...t cia yra tik zmoniu isgalvotos nesamones...bet as tikiu,kad kazkas yra auksciau ir jei istinka kokia beda pasimeldziu ir man visada padeda,o paskui padekoju...manau reikia kazkuo tiketi,nes jei zmogus netiki jis yra kaip kokia isnara,kiauras...
i baznycia nevaikstau,nes ten man jokio sventumo nera,davatkos kurios apkalbineja "nuodeminguosius" kurie retai i baznycia eina,kunigai vis praso ismaldos,beja kam man klausyti paskaitu zmogaus,kuris galbut daugiau uz mane nuodemiu daro? kai sakoma dievas yra visur...
dievas yra musyse
Na Jezaus gyvenimas yra irodytas mokslininku. Taip kad netiki ar tiki bet toks Jezus gyveno ir buvo nukryzhiuotas, kaip zhiniuonis ar dar koks apashtalas. Klausimas tame ar jis tikrai buvo dievas? Ir ar jis tikrai prisikele ish numirusiu? Pats Jezaus egzistavimas nekelia niekam abejoniu, be to Jezu pripazhista daugelis religiju, bet tik kaip ypatinga zhmogu, ne dieva.
Na Nijole noriu pasakyti man visa laika sukelia shypsena kai zhmones sako tikiu kas apchiuopiama, dar kiti zhmones sako tikiu tik ka matau ir t.t. Zhinai isivaizduok zhmones kurie apake kurie kaip darzhoves guli ligonines palatose be jokios vilties pajudinti bent viena pirshta, nekalbu apie kalbejima ar normalu funkcionavima. Jie tiesiog egzistuoja. Bet tai nereishkia kad pasaulis ishnyksta ir tu nebetiki viskuo. Arba dar papraschiau kaip tu gali apchiuopti meile ar neapykanta? Kaip tu parodysi kad tai ish tikro egzistuoja. Aishku tu sakysi ash galiu tam zhmogui tai sakyti ir t.t. Bet esmeje kaip tu irodysi kad tai butu aishku ir apchiupiama visiems. Nu zhodzhiu neishsiplesiu bet manau tikejimas nelabai susijes su materialiais dalykais plachiaja prasme. Kaip Biblija sako Laimingi kurie tiki nemate.
sakydama apciuopama, neturejau omeny, kad galiu paliesti, paciupineti, matyti... ne ta zodi panaudojau.., turejau omeny, kad tai, kas man realiau atrodo
as netikiu tuo bibliniu dievu, jo tais isakynmais.. nes puse ju - siaip doro ir saziningo gyvenimo vertybes, tai cia jau kiekvieno teise rinktis.. man realiau tiketi, kad GAL kazkas yra, nei melstis tam dievui, kuris per 7 dienas sukure pasauli, ir nesti i baznycia pinigus, kuriuos kai kurie kunigeliai tiesiog pratoosina ..
nzn.. mane purto ta biblija.. nes as tiesiog noriu nuo jos atsiriboti.. na, gal rasciau as joje daug artimu man minciu... taciau as jos nepripazinsiu.. nes nenoriu, nes as ja sieju su ta slyksciai sumaterialejusia baznycia.. va gal todel mano poziuris i dieva ir pasikeite.. nzn.. na, bet tikiuosi mane supratai
Supratau:) Dievas nelabai ka turi bendro su bazhnychia. Gali buti ishgelbetas ir neidamas i bazhnychia, ne tai svarbiausia
na, jei dievas - tai, kuo galbut tiki, tai as tada tikiu dievu :H
kazkaip as negalvoju,yra dievas,ar ne.todel ir nezinau:tikiu as ar ne.i baznycia einu kokius pora kartu per metus,na ir dar per laidotuves.
tiki netiki vistiek reikia eit i baznycia ir pamastyt kodel nusidejom
net neatsimenu kada paskutini karta koja i baznycia keliau
Dievas - tai stabas, kuriuo zmones tiki, neturedami ka veikt. Visai kas kita - Jezus, Buda. Tai tikri zmones, ypatingi, daug naudingo nuveike zmognes. As netikiu nei vienu dievu. O baznycioj tiesiog gera atmosfera. Kai nevyksta misios, kai nebuna zmoniu. Gera tiesiog pabuti ir nusiraminti. Vietoj, kurioj niekas netrukdys, kurioj niekas is taves nesijuoks, kurioj tiesiog gera. Labai daug sita tema diskutuot galima, labai daug galima ja pasakyti, bet tokias temas bent jau as labiau megstu aptarti gyvai..
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → DIEVAS