Topic: Kur gyvent? Vokietijoj ar Lietuvoj?
Sveiki,
ieškau patarimų, nes nuspręsti vienam yra sunku.
Esu 29m, vedęs 6 metus, turim 2 metų dukrą. Aš laisvai kalbu vokiškai, išvykau dirbti į Vokietiją, žmona Lietuvoje. Susimatom savaitei kas 2 mėnesius, ir kasdien po valandą šnekam skype.
Esu Vokietijoj ketvirtas mėnuo. Ir čia man puikiai sekasi, esu programuotojas, gaunu didelę algą. Man čia patinka. Antri metai kuriu savo asmeninį projektą, kuris gal bus ateity verslas, ir Vokietija tam labai tinka.
Žmona tuo tarpu nemėgsta pokyčių. Ji įpratusi būti tik savo mažam miestely, kuriam aš darbo tikrai nerasčiau. Dirbau nuotoliniu būdu - labai nuobodu ir to nenoriu. Kažkada gyvenom pusmetį Vokietijoj, tada pusmetį Kaune, bet jai niekur nepatiko, visą tą laiką būdavo irzli, nepatenkinta, išskyrus tą vienintelį savo miestą, kuriame tiesiog leidžia dienas namie ir vistiek su draugėm nesusitinka, hobių neturi, veiklos neturi..
O aš mąstau apie šeimos, ypač vaiko ateitį. Kur? Lietuvoje - tame mieste kur visuomet gyvenau, kur ir žmonai jis patinka, ar Vokietijoj? Aplinkiniai siųlo bėgti iš Lietuvos, apsistoti Vokietijoj, vaikas greit išmoks kalbą, su savo atlyginimu greit namą nusipirkčiau.
O žmona labai pyksta ir visiškai nenori išvykti. Ir apskritai, mes pastaruoju metu tokie neigiami vienas kitam, jau gal 3 metus kaip išblėsusi meilė ir jausmai. Galbūt ji bijo su manim ten vykti, ji nemoka kalbos, žinoma neturi ten draugų. Nors ir čia teturi porą draugių, su kuriom kartą per mėnesį susitinka.
Taigi, turiu rinktis kas aukosis - aš ar žmona.
Jei liksim Lietuvoje, tai aš visuomet dirbsiu iš namų, o toks darbas man nepatinka, man reikia šalia sėdinčių kolegų, tada ir darbas geriaus sekasi. Nors darbas visuomet būtų, galiu dirbti iš bet kur ir bet kiek. O žmona nieko geriau net nenusiteikusi ieškoti išskyrus kasininkės darbą, kurio pati nemėgsta, svarbu, kad tik būtų darbas. Nusipirktumėm butą kažkada ir gyventumėm lietuviškai ir taupiai. Bent jau ir liktumėm lietuviais, ir vaikas eitų į LT mokyklą.
Jei išvyksim į Vokietiją, aš turėsiu mėgstamą darbą, galėsiu pradėti vystyti verslą po kelių metų, žmona neįsivaizduoju ką dirbų, nors bet kas ten būtų geriau nei darbas LT kasininke, o vaikas išmoktų vokiečių kalbą. Tiek, kad atitoltume nuo giminių, nors ir grįžtume kas 3 mėnesius į LT. Ir dar neturiu ten jokių daugų, išskyrus daugybe kolegų darbe, su kuriais labai lengva bendrauti.
Per metus turiu nuspręsti kur toliau gyvensim kokį 20 metų, kol vaikas baigs mokyklą, kad nebūtų stresinių kraustymųsi.