1

Tema: Astrologija

Ar tikite horoskopais? Ką manote apie zodiako ženklų suderinamumą?

2 (redagavo Anna 2018-01-21 21:24)

Re: Astrologija

Astrologija - vienas iš seniausių mokslų apie žmogaus sielos kelionę ir užduotis šiame gyvenime. Ji tarsi rakštus egoizmui, nes įvardija bjauriausias žmogaus savybes ir nurodo, kokias problemas reikia spręsti. Kadangi tai erzina, astrologija buvo paversta kasdieniu beskoniu sumuštiniu prie kavos ir ženklų suderinamumu, na, iš serijos, kad blondinėms patinka brunetai, o turtingam vyrui reikia lėlytės  - lyg ir logiška, lyg ir kartais atspėjama:-)

3

Re: Astrologija

Zmones gal nebetusciazodziaukite apie tai kas niekada nebuvo oficialu ir naudinga moksline prasme.

4 (redagavo Marina 2018-01-21 22:22)

Re: Astrologija

Mano požiūriu tai vienas iš pseudomokslų. Bet kaip ir būrimas kortomis ar panašūs dalykai kartais padeda nukreipt dėmesį nuo ribinių gyvenimo situacijų. Kad ir su ramunėlės žiedu  myli - nemyli arba dar sunkesniais atvejais. Tai lyg laikinas pabėgimas, sublimacija žiaurios situacijos ar pnš.
Kita vertus visko būna ir visko reikia, svarbu stovėti abiem kojom ant žemės...:::008

5

Re: Astrologija

gal reikėtų pasidomėti kelių tūkstantmečių civilizacijų istorija ir į mokslą nežvelgti taip ribotsi, kaip buvome kažkada mokomi mokykloje :-)

6

Re: Astrologija

Prioritetineje eileje astrologija yra antraruse, manipuliacine pseudomoksline dangaus kunu teorija. Primenu tai kaip fakta, o ne savo brukama nuomone. Astrologijoje galite tik tusciazodziauti kad ir desimt forumo puslapiu, bet jus niekur jos nepritaikysite, zaprasta. As esu praktiskas zmogus ir dangaus kunu judejima geriau isnaudoju apciuopiamiems, logiskiems tikslams, o ne zmones gluminanciom teorijom.

7

Re: Astrologija

amen

8

Re: Astrologija

Ok noriu rezultato, pateiksiu is savo isbandytu praktinio pritaikomumo pavyzdziu. Sakykim sugenda el.navigacine sistema, ivertines prietaiso paklaida ir stebejimo horizonta su sekstantu susirandu dangaus kuno altitude ir naudodamasis metiniu almanachu apsiskaiciuoju savo padeties koordinates. Turiu apciuopiama rezultata nes astronomijoje viskas yra pastovu bei patikima, tik star finder sabloniuka reik turet jeigu gerai nepazisti zvaigzdziu. Kai astronomijos mokslas paremtas tiksliais skaiciavimais labai patogu imti jo bazinius pagrindus ir manipuliuoti savo isvestom pseudomokslo astrologijos teorijom.
Su astrologijos ziniomis turbut reiktu eiti i „valanda su ruta“ ir visai susirinkusiai grietinelei burti 2018 metus ar siaip privaciai uzdarbiaut su manipuliacine iskalba. Sarmatos neturit dangstydamasis istorijomis su garsesnemis pavardemis is astrologijos skyrelio sudstraipsniu. Jusu argumentai tai kazkur kazkas perskaityta ko gyvenime pats niekada nepritaikysite. Niekas niekada remdamasis astrologijos skaiciavimais nebuvo apskaiciaves jokios katastrofos ar reiksmingo ivykio datos. Mitus, apysakas ir legendas su skambiomis pavardemis is straipsniuku pasilikite sau.

9

Re: Astrologija

Visais laikais visko reikėjo ir reiks, tad nėra ko pyktis. Jeigu yra paklausa, tai bus ir pasiūla...:::008

10

Re: Astrologija

zmonems visada patiko nezinomybe, mistika ir mitais apipintos istorijos kuom tokie zmones kaip arvydas ir bando manipuliuoti, bet noriu zmones paraginti idemiau ir blaiviau galvoti savo galva, o ne klausytis pseudomokslo kazkurios sakos naudai sulipdytu istoriju abstraktaus koncentrato, nepaaiskinamo jokiom mokslinem savokom. Toks butu mano atsakymas i pirmaji Kristinos posta.

11

Re: Astrologija

Nauda praktine prasme, pritaikoma zmonijai, racionaliai ir praktiskai kurti bei naudotis mus supanciais resursais o ne isgalvotaja iliuzine, perskaityta is neoficialiu skyreliu apie sia pseudomoksline saka. Pseudo teorijos zmones per daug glumina ir tai yra puikus irankis kontraversiskai manipuliuoti daznai nuteikinejant pries tikruosius mokslinius faktus

12

Re: Astrologija

Diskutuoti su savamoksliu zmogum beprasmiska.

Out.

(facepalm)

13

Re: Astrologija

Arvydai, pagarba smile

14

Re: Astrologija

Manau kad jus atsidaves savomoksliniam tusciazodziavimui ir visa tai labai entuzaistingai mylite. Neduokdiev jusu pasnekovas bus kitu paziuru, taip netycia ideologiskai uzmindamas ant jusu iluziniu faktu savimeiles sijono. Auginkite storesne skura ir nebukite toks jautrus, nesureiksminkite sios temos manydamas, kad zmogus nepasirasantis siai pseudomokslo teorijai neva nebeturi cia ka veikti.

15

Re: Astrologija

Ar nesusimastete, kad pirmasis autores sakinys gali palikti vietos diskusijos kontrargumentams? Jus taip save mylite jog bandote itikinti, kad si sukurta tema turi tik viena ideologine krypti, prasidedancia ne nuo temos autores, bet nuo jusu pirmojo pasisakymo. Zmogui issakiusiam savo nuomone, kad astrologija yra astronominiais pagrindais besidangstanti rezultatu neturinti pseudo moksline teorija turi buti rodomos duris? What?? I zmones kurie manipuliuodami neoficialiais istoriju kratiniais siekia irodyti jog tai yra kazkur panaudojama ziuriu skeptiskai, taciau nesureiksminu, tokia mano pozicija ir forume turi buti vietos ivariems pasisakymams. Stenkites tvardyti jautruma ir diskutuoti saltesniu protu, nevyriska keisti taktika ir bandyti sitaip nusikratyti pasnekovo

16

Re: Astrologija

Arvydas parašė:
Anna parašė:

Arvydai, pagarba smile

Aš tokių diskusijų esu turėjęs šimtus, jeigu ne tūkstančius ir tokių žmonių, kaip jis sutikęs begalę, kaip aš juos vadinu, prizmatikai ar fanatikai, aklai žiūrintys per savo įsitikinimų prizmę, sąmonė uždara, užkonservuota ir nepriimanti jokių argumentų, net nebandanti mąstyti... Tiesiog lenkia ištisai savo ir viskas ir taip be galo.... Tokie žmonės, paprastai net ir mokslą žino gan siaurai ir nesusipažinę su naujausiais atradimais. Ką prieš pvz. dešimtmečius mokėsi kokiam univere ar mokykloje, tik tuo ir remiasi, na dar viena kita naujiena, kurią netyčia kažkur perskaitę. Paprastai, pas juos žinių bagažas pasenęs ir labai siauras, tai realiai su jais neįmanoma diskutuoti net ir grynai moksliniame kontekste, nes jie net per mažai žino apie patį mokslą, naujoves, naujas teorijas ar atradimus.

Gan elementari kompiuterio programa, algoritmas, gali nesunkiai pakartoti tokio žmogaus elgseną, logiką ar argumentus kažkur forume ar kitoje internetinėje diskusijoje...

Tai tas pats lygiai, kaip diskutuoti su Robotu, kuriam į ROM sukaltą nekeičiama programa ir duomenys. Vis varo savo, be sustojimo ir viskas, ignoruodamas visus oponentų argumentus, nes pas jį tiesiog toks funkcionalumas, kad juos analizuoti, nėra realizuotas...  Jis mat teisus dėl visko, nes į tai tiki, kas ir taip visiems jau senai būna aišku, ką jis norėjo pasakyti... 

Tai man įprastas dalykas, susidurti su tokiais. Tik rezultatas bus ant galo toks, kad bus veltui iššvaistyta daug laiko ir jokio rezultato ar konsensuso iš to nebus... Tikiuosi tai jam bus pakankamai gera pamoka, kitą kartą nekišti trigrašio į temą, kuri yra ne jo sfera, ne jo "vienuolynas"...

Na rezultata jus pats ivardijot-jokio rezultato.Tik veltui issvaistyta daug laiko.Jusu.Ir kam?

17

Re: Astrologija

jau net nebeskaiciau, tikiuosi turite pakankamai proto suvokti, kad visa tai issivyste i tuscia diskusija ir tuo labiau suvokti, kad per prievarta niekas mano pozicijos jums nekisa. Visa jusu interptetacija i mano nuomone ir net perdetas estetiniu zodeliu joje reikalavimas panasesnis labiau i drama queen. Turejau savo komandoje tokiu savo stichijos ideologijoje tusciazodziaujanciu tarskalu, nelengva su tokiomis nuo realybes atitrukusiomis dramos karalienemis, bet teisingoje aplinkoje po kiek laiko ir vyriskumo, lankstumo ir saltesnio proto daugiau igauna. Tas perdetas sureiksminimas, dramatizavimas ir panikavimas jums tik koja kis gyvenime. Nebukite toks moteriskas neurastenikas, daugiau pozityvumo ir nesureiksminkite tokiu smulkmenu! Peace.

18

Re: Astrologija

gytis parašė:

Na rezultata jus pats ivardijot-jokio rezultato.Tik veltui issvaistyta daug laiko.Jusu.Ir kam?

Na, aš manau, kad rezultatas yra - diskusiją skaityti labai įdomu. Malonu skaityti visapusiškai išsilavinusio ir tiksliai argumentuojančio žmogaus postus. O kad yra nuomonių įvairovė - irgi labai puiku.

19

Re: Astrologija

Matau tik tusciazodziaujanti, vis labiau agresija demonstruojanti ir atkakliai rasto formoje norinti kazka irodyti autista, jeigu jums toks finalas priimtinas ir kazkiek pasikelete saviverte tai sveikinu. O i uzslepta agresija protingeses moterys ko gero tinkamai atkreips demesi po pavirsutinio grazbyliavimo. smile

20

Re: Astrologija

Arvydas parašė:

Iš savo pusės, rašydamas pirmą savo komentarą, aš rėmiausi bazine astrologijos teorija. Tai rasite bet kokioje knygoje, apie astrologiją.

Arvydai, o be visų tų perskaitytų teorijų apie astrologiją, gal jūs galėtumėte ką nors papasakoti iš savo asmeninės patirties? Aš pvz jaučiu, kad mano charakteris atitinka mano zodiako ženklo aprašymą. Bent jau visos blogosios savybės !:))