Sveiki, Valentinai, gera tema. Daug gerų klausimų, kurie tikriausiai kyla ne vienam. Šiuolaikinėje visuomenėje labai paplito toks savęs boastinimo fenomenas. Instagramoje, Facebookuose, Tinderiuose įprasta maivytis su gražiais rūbeliais, prochais, tobula išvaizda ir figūra ir panašiai. Kalbu apie moteris ir dar daugiau vyrus, kurių prisižiūrejau Bumble, Tinderyje ir Facebook dalinga. Vienu žodžiu gyvename iškreiptame, išpūstame, peridealizuoatame pasaulyje, kuriame visi kaip makakos nori atrodyti taip pat, turėti tokius pat gražius copy paste namus, mašinas, rūbus, keliones, etc etc etc. Bet kažkaip nedaeina daugeliui, kad tu būsi laimingas tik tada, kai tu ir tavo partneris būsite lygeverčiai. Jei aš užsidirbu, tu irgi turi būti panašiame lygmenyje. Jei aš turiu tokias ir tokias vertybes, tai ir tau jos turi būti pačios svarbiausios. Jei mano moralinės normos tokios, tavo irgi turi būti ne mažesnės. Mano standartai turi būti tokie kaip tavo. O visa kita gali būti skirtinga (pvz., hobiai, darbo sritis etc), nes tai daro bendrą gyvenimą įdomesnį, kiekvienas gali išmokti vienas iš kito kažko naujo.
Dėl pirmų klsusimų. Tas kas juokiasi yra pats nevykėlis ir savo mažą savivertę bando pakelti stumdamas ant kitų. Tad neimk į širdį. Juk tik mes patys kontroliuojame, kas mus gali paveikti ir kas ne. Jūs teisingai, Valentinai, sakote, tikrai ne visoms tik pinigai rūpi. Listen carefully: tik nevykėlėm pinigai jūsų rūpi. Nebegyvenam antikos laikais. Protingai, išsilavinusiai, bet ne karjeristei (karjerizmas iš viso iškrypimas, labai masculine trait, kuris moters nepuošia) nereikia jūsų finansinės paramos, ji pati save gali apsirūpinti. Jei reikia tavo stiprybės, tavo šiltų rankų, tavo tvirto balso ir protingo žodžio. Tavo problem solving galimybių, tavo mokėjimo naviguoti iš įvairių padėčių, tavo emocinio tvirtumo. Negeneralizuoju, bet bent jau man tai yra patys svarbiausi dalykai mano gyvenimo partneryje.
Finalui, patys sunkiausi klausimai: kaip ieškoti, nuo ko pradėti, ką iš tiesų daryti. Honestly, nežinau. Šiais laikais daug kas iš mūsų esame freelanceriai, tai kolegų nelabai yra. Daug kas užsienyje mokslus baigė, tada daug keliavo, o kai šalis keiti kaip kojines, tai visus surastus draugus vieną dieną turi palikti, nes jau laikas išvykti. Tas irgi nepadeda megzti ilgalaikių santykių. Online dating? Kaip jus visi tinderiai, šminderiai ir kitos nesąmonės? Kaip ten atpažinti žmogų, kuris ieško kažko ilgalaikio? Nežinau kaip moterys, bet beveik 90% praswaipintų vyrų profilyje nieko neužsirašę. Kodėl? Negi taip sunku bent jau savo vertybes užsirašyti? Bent jau ko ieškai ar ko neieškai aiškiai nurodyti? Po to visi bamba, kad moterys tik pagal išvaizdą renkasi, bet kaip kitaip rinktis, jei jūs nieko apie save neatskleidžiat. Ir ne, jūsų pasirašymai “Sudominau? Parašyk”, “Norėsi sužinoti, klausk” yra labai dideli turnoffs.
Tai kaip rasti tą savo žmogų? Well, galbūt pakelt galvą nuo telefono ir pradėti stebėti žmones aplinkoje.
Parduotuvėje, kavinėje, restorane, bet kur stebėk priešingos lyties atstovus, žiūrėk kaip jie elgiasi su aplinkiniais, kokias manieras turi, kokiu balsu atsako, ar praleidžia pro duris vyresnį, ar pakelia, jei kas nukrito. Jei taip - toks žmogus yra vertas dėmesio despite jo/jos išvaizdos. Nes tas, kuris galvoja apie kitą, gerbia jį supančius žmones ir aplinką yra aukso vertės žmogus. Duosiu va realų pavyzdį iš savo gyvenimo. Čia sporto klube buvo eilutė vandens prisipilti iš krano. Priešais mane vyrukas stovėjo, gal per pusę žemesnis nei aš, ir jis jau beveik ėjo prisipildyti bonkutę, bet pamatė, kad aš ir laukiu ir užleido, nei iš šio nei iš to. Aš realiai žiūriu į save ir išvaizda esu žemiau averge (tipiška nyki pilka pelė), nors modelio ūgio, tai čia tikrai ne dėl išvaizdos tą jis padarė, o tiesiog iš mandagumo. Ir mano akyse jis tapo vakaro gyme žvaigžde. Aš padėkojau ir nusišypsojau, bet jūs net neįsivaizduojat kiek toks vienas mažas vyro poelgis moteriai duoda. Mano endorfinų ir estrogeno lygis ten iki debesų pakilo vien tik dėl tokio gražaus mažo gerumo akto. Tai vat gal kas pasimokys, both vyrai ir moterys, darykime vienas kitą laimingus, padėkime vienas kitam nors ir nepažįstam vienas kito, gerbkime vienas kitą no matter what. And the right person will come. ;-)