621

Re: Reikia patarimo

Laimutė пишет:
Jevgenijus пишет:
Ieva пишет:

Ta skaistybė, tai daugiau ligų prevencija. Kad palikuonys nebūtų užkrėsti. Šiais laikais yra urologija, ginekologija.

jei moteris turejo daug partneriu, tai padaro ja maziau vertinancia ka kitas gali daryti del jos budamas su ja
moteris sugadinta. buna net jei ir viena partneri turejo ir totaliai sugadinta

Vienam bus sugadinta, o kitas, galbūt, kaip tik tokios ir ieškojo. Kiekvienas supranta savaip.

Faktas, kad tai sugadina
Didesne tikimybe moteris nebus istikima
Moterys turejusios daug partneriu labai akivaizdziai parodo ant kiek jos sugadintos ir netinkamos kazka kurti
Vyrai turejo daug partneriu dar gali tapti gerais seimos zmonemis

622

Pasitraukiu iš žaidimo.

623

Ir aš... per ilgai tęsiasi jau.

624

Laimutė пишет:
Andre пишет:

Vienuolynai man kelia visokių įtarimų. Vargšai vakariečiai, jie niekad neturėjo gilesnio supratimo ir suvokimo, kas yra kas. be bent jau stengėsi laikytis, kad ir aklai, bet teisingų principų smile

Na, rytų vienuolynų principas turbūt irgi tas pats.

Pradėkim nuo to, kad Europoje moterų vienuolynai buvo skirti uždaryti gyventi trukdančias moteris smile Kai kurios, norėdamos išlikti saugios, pačios ten užsidarydavo - jei turėdavo pinigų... Be to, tai buvo vieta, kur veikli moteris galėjo siekti karjeros tiek kurioje nors mokslo srityje, tiek politikoje.
Apie dvasingumo siekimą vakarietiškuose vienuolynuose turbūt nelabai buvo galvojama...

kiek žmonių ten išprotėdavo - kalėjimas iki gyvos galvos, prisidengiant religingumu... kiek pykčio, baimės, nepasitenkinimo, kiek problemų dėl celibato poveikio, kai nežinoma, ką daryti su libido.... Rytų vienuolynuose  bent jau su tuo buvo dirbama ir mokoma kaip susitvarkyti, nesuminkštėjant smegenims ir nepereinant į isterijas...

625

Andre пишет:
Laimutė пишет:
Andre пишет:

Vienuolynai man kelia visokių įtarimų. Vargšai vakariečiai, jie niekad neturėjo gilesnio supratimo ir suvokimo, kas yra kas. be bent jau stengėsi laikytis, kad ir aklai, bet teisingų principų smile

Na, rytų vienuolynų principas turbūt irgi tas pats.

Pradėkim nuo to, kad Europoje moterų vienuolynai buvo skirti uždaryti gyventi trukdančias moteris smile Kai kurios, norėdamos išlikti saugios, pačios ten užsidarydavo - jei turėdavo pinigų... Be to, tai buvo vieta, kur veikli moteris galėjo siekti karjeros tiek kurioje nors mokslo srityje, tiek politikoje.
Apie dvasingumo siekimą vakarietiškuose vienuolynuose turbūt nelabai buvo galvojama...

kiek žmonių ten išprotėdavo - kalėjimas iki gyvos galvos, prisidengiant religingumu... kiek pykčio, baimės, nepasitenkinimo, kiek problemų dėl celibato poveikio, kai nežinoma, ką daryti su libido.... Rytų vienuolynuose  bent jau su tuo buvo dirbama ir mokoma kaip susitvarkyti, nesuminkštėjant smegenims ir nepereinant į isterijas...

Dar mažas mergaites atiduodavo ten ugdyt ir auklėt, kaip kad ir mano minėtą rašytoją Žord Sand.

626

Ieva пишет:

Dar mažas mergaites atiduodavo ten ugdyt ir auklėt, kaip kad ir mano minėtą rašytoją Žord Sand.

tais laikais labai pozityvus dalykas - kol nebuvo mokyklų mergaitėms, tai buvo vienintelė vieta įgyti išsilavinimą. ne to, daug naudingų pažinčių. ir aišku, pirmosios rūsčios gyvenimo realybės pamokos.
bet tai buvo turtingų tėvų mergaičių privilegija - mergaitė po tokios mokyklos gyvenime neturėjo nereikalingų iliuzijų, o stiprų charakterį vienuolynas tik dar labiau užgrūdindavo smile

jau kas kas, bet Žorž Sand tai tikrai negyveno kaip vienuolė smile nors gal geriau ji ji būtų ten nesimokiusi - nebūtų tapusi feminizmo pradininke smile

627 (2022-12-14 06:08 отредактировано Ieva)

Ši rašytoja man visuomet imponavo. Jos santuoka dėka vienuolyno nesąmonių buvo visiška katastrofa. Paskui subrendo ir išlaisvėjo. Puiki mecenatė ir didžioji Šopeno meilė bei įkvėpėja.

628

Laimutė пишет:
Best In The World пишет:
Laimutė пишет:

Taip, vieniems tai tik simbolis, kitiems rimtas  to siekimas , dar kitiems - nesvarbu,  bet skaistybė visada buvo ir bus prioritetas.
Aš turėjau omenyje, apskritai, radikalų nusistatymą prieš arba už ką nors.

Radikalumas nera sveika jei jis ateina su nesuvokimu.

Bet kartais radikalumas yra butinas, lygiai taip pat kaip butina rauti piktzole su saknim.

Ir zmones gyvendami tiesiog atsipalaidave savo gyvenima, bele kad tik butu laimingi neisvengiamai tampa sistemos vergais. Beveik po kiekvienu dalyku apie kuri vidutinis zmogus masto slypi korporacija norinti itakoti jo mastyma ta linkme kad is jo pasipelnyti. Kosmetika, kontraceptikai, kosmetologija, plastines operacijos chirurgai, vaistu gamintojai, rubu parduotuves, socialiniai tinklai ir pan.

Kai tu sutinki 10 zmoniu is skirtingu miestu, skirtingu lyciu, skirtingo amziaus ir su savo unikaliom istorijom ir visi turi vienodas isvadas, nuomones ir supratima apie gyvenima, kad makiazu pasidazinti moteris yra grazi, kad gejai yra gerai, kad seksas pries vestuves nieko bloga, kad socialiniai tinklai yra neisvengiama, kad reikia rengtis graziai o kas grazu diktuoja mada, visa tai rodo viena - socialini programavima. Zombiai.

Jus visi skirtingi ir mastot absoliuciai vienodai.
Nes jusu nuomones nera jusu. Nera cia individualybiu. Visi avys.
Ir avys buvo anksciau, tiek prie kryziuociu tiek prie naciu lygiai taip pat avys vis dar yra dabar. Ir yra nemazai zmoniu kurie ispeja apie to pavoju bet dienos gale cia kaip matricos filme, arba tu pabusi ir suprasi KAIP YRA o ne kaip kazkas pasake arba kaip tu ipratai galvoti, arba tu liksi matricoj kaip gera avyte ir darysi kaip paliepta gyvendama savo gyvenima galvodama kad turi laisva valia ir savo nuomone nors is tikro autentiskumo tiek pat kiek lietuviskam provinciniam popse.

Deja tai taip. Avių bandos principas niekada nepraras jėgos. Tai stipresnis , tai silpnesnis,  bet egzistavo ir egzistuos. Tame rate sukosi ir aš. Kartais atsiskiriant, o kartais ir vėl priartėjant.
Kaži, būtų įdomu  nuspėti ar sugebėsi radikalumą išlaikyti iki senyvo amžiaus.(?) To jau nedagyvensiu, žinoma, bet mano viltis, kad tai kiek sušvelnės, dar rusena. Tapk laimingu.

As siuo metu esu daug maziau radikalus nei anksciau.

Dalis to yra kad pamaciau ant kiek beviltiski zmones man nusviro rankos kazka juose taisyt. Labiau pradėjau greztis i save ir trauktis nuo zmoniu ismest draugus ismest pazistamus, ismest visus nafik tegu nusigeria nusiruko ir nusikrusa.

O radikalumas siaip jis ne tik pas mane tycinis bet ir inpulsyvus. Esu apdovanotas dangaus gal nezinau isskirtine savybe kurios negaliu paaiskint. Bet man draugai sake visad kad kuo daugiau mane kas nors bando traukt i kazkuria puse gert rukyt, galvot apie visokias meiles ir lygybes visoki svetima suda, vos man bando plaut smegenis automatiskai kaip savisaugos instintkas isijungia radikalumas ir kuo man labiau plauna smegenis tuo labiau siunciu naxuj. Ir taip buvo kai moksle isvis nenusimaniau nieko. Ir tada negalėjau apginti savo mastysenos ir jausdavaus blogai, kaip prastesnis uz kitus, nes as negalejau pagrist kodel as teisus o ne kiti. Bet tada pradejau skaityt sokrata pradejau dometis filosofija, menais, psichologija ir pradejaj suprasti kad neskaiciau nei vienos ju knygos pries tai ir viskas ka jie sako as jau zinojau. Nezinau kaip as zinojau bet as nieko naujo nesuzinojau apart argumentu kodel taip yra kaip yra. Ir tada gaves issilavinima ir isigilines kur as teisus o kur klystu gavau galios. Galios visus siust nakui nes galiu uzsimerkes suvartyt bet kuri is jusu ir jusu hedonistines su faktais ir realybe prasilencias nuomones.

629

Jum visiem reikia alacho.

Labanakt

630

Best In The World пишет:

Labanakt

insallah...

631

Best In The World пишет:

Pradžiai užteks ir Mahometo...

632

krikscionys leidzia krikscionybe niekinti, niekinti testamentus, isvedzioja dievo zodi kaip nori, baznyciose tusina.

musulmonai niekada neleistu tokios nepagarbos, todel islama ispazistancios salys nedegradavusios kaip krikscioniskos salys.

Vakarai kaip visad. Moralinis bankrotas.

633

Ziurekit kas dabar prasidejo su feminizmu ir lygiomis teisemis, kurios nelygios ir menkinancios vyrus, nukreiptos pries vyrus. Nebutu to, tai butu skirtumas.
Juk ne siaip sau moterims buvo ribojamos teises balsuot ir ne tik.

634

Na ir nuobodžiuliai čia kai kurie. Neminėsiu, nes lb.jautrūs, dar įsižeis.

635

Ieva пишет:

Na ir nuobodžiuliai čia kai kurie. Neminėsiu, nes lb.jautrūs, dar įsižeis.

Nes ne tos pacios nuomones?

636

Jevgenijus пишет:

Ziurekit kas dabar prasidejo su feminizmu ir lygiomis teisemis, kurios nelygios ir menkinancios vyrus, nukreiptos pries vyrus. Nebutu to, tai butu skirtumas.

Kas prasidėjo ??? Vardink pateikdamas tikrus faktus, kitaip tu tik raudanti pletkų bobutė ir tavo nuomone nieko verta.

637

Pasakėčia
Asilas sako tigrui:
- Žolė yra mėlyna.
Tigras atsako:
- Ne, žalia!
Abu susiginčijo ir nuėjo pas karalių liūtą, kad jis pasakytų kuris teisus.
Kai jie atėjo pas liūtą, asilas šaukia:
- Jūsų didenybe, ar tiesa, kad žolė mėlyna?
- Taip, žinoma, žolė mėlyna, - atsakė liūtas.
Asilas susižavėjęs džiaugiasi:
- Tigras nesutiko su manimi, prašau, nubausk jį.
Liūtas pareiškė:
- Tigrui skiriama bausmė – mėnesį tylėti.
Asilas pašoko ir laimingas nušuoliavo dainuodamas „žolė mėlyna... žolė mėlyna“
Tigras nuolankiai priėmė savo bausmę ir paklausė liūto:
- Jūsų didenybe, kodėl Jūs nubaudėte mane, juk žolė žalia?
- Taip, žolė iš tiesų žalia, bet nubaudžiau ne dėl to. Bausmė už tai, kad toks drąsus ir protingas gyvūnas kaip tu, neturėtų gaišti laiko besiginčydamas su asilu ir vėliau dar mane trukdyti.
Ginčai su kvailiu, kuriam nesvarbi nei tiesa nei realybė, o tik jo įsitikinimų pergalė yra baisus laiko švaistymas.
Šaltinis: interneto platybės

638

Andre пишет:

Pasakėčia
Asilas sako tigrui:
- Žolė yra mėlyna.
Tigras atsako:
- Ne, žalia!
Abu susiginčijo ir nuėjo pas karalių liūtą, kad jis pasakytų kuris teisus.
Kai jie atėjo pas liūtą, asilas šaukia:
- Jūsų didenybe, ar tiesa, kad žolė mėlyna?
- Taip, žinoma, žolė mėlyna, - atsakė liūtas.
Asilas susižavėjęs džiaugiasi:
- Tigras nesutiko su manimi, prašau, nubausk jį.
Liūtas pareiškė:
- Tigrui skiriama bausmė – mėnesį tylėti.
Asilas pašoko ir laimingas nušuoliavo dainuodamas „žolė mėlyna... žolė mėlyna“
Tigras nuolankiai priėmė savo bausmę ir paklausė liūto:
- Jūsų didenybe, kodėl Jūs nubaudėte mane, juk žolė žalia?
- Taip, žolė iš tiesų žalia, bet nubaudžiau ne dėl to. Bausmė už tai, kad toks drąsus ir protingas gyvūnas kaip tu, neturėtų gaišti laiko besiginčydamas su asilu ir vėliau dar mane trukdyti.
Ginčai su kvailiu, kuriam nesvarbi nei tiesa nei realybė, o tik jo įsitikinimų pergalė yra baisus laiko švaistymas.
Šaltinis: interneto platybės

Tiesos yra, bet lievai siaip.

Lievai todel, kad durniai toliau lieka durniais galvodami kad yra protingi. Nuo to nei vienam nera geriau. Tada tie durniai dauginasi ir niekas nieko padaryt negali nes gincytis su durnium gi nelygis.

Patiko labiau J.Petersono paskymas, kad reikia duoti zodzio laisve visiems net durniems, nes kai duodi zodzio laisve durniems, jie parodo kokia kvaila ju nuomone ir tada mes zinom ir galim ivertinti kad tai yra kvaila ir neteisinga.

639

Laimutė пишет:
Jevgenijus пишет:

Kas prasidėjo ??? Vardink pateikdamas tikrus faktus, kitaip tu tik raudanti pletkų bobutė ir tavo nuomone nieko verta.

Faktus jums cia jau belekiek tu faktu buvo pateikta, o jus del savo vistakumo ir silpnokai susigaudanciom smegenelem nieko nesugebat suprasti.
Neijunginekit kvailes kai jums jau 1000+ kartu buvo atsakyta konkreciai

640 (2022-12-14 16:40 отредактировано Laimutė)

O kaip su puskvailiais? Jie dvejos ir nelabai žinos kas iš tikrųjų teisus, kvailas ar protingas. Todėl gali taip atsitikti, kad puskvailiai traukdamiesi į kvailių pusę, patrauks dvejojančius kartu taip sudarydami daugumą. Rezultatas to - kvailiai pirmauja big_smile