1

Tema: ar patenkintas tuo, kuo tapai?

Idomu pasidare , kiek is stojanciuju papuola ten, kur tikrai nori papulti? Ar lietuvoje didzioji dalis studentu baige universiteta patenkinti savo specialybe, ar tiesiog mokosi tam, kad turet universitetini issilavinima?
Maciau kaip stojo mano draugai, kaip pildydami stojimo anketas rase is eiles gal 20 variantu, bet ne pagal patinkancia sriti, o pagal pazymius vidurineje - svarbu kad istotu. O kaip jus?

2

Re: ar patenkintas tuo, kuo tapai?

Nu as stojau ten kur norejau. Tai buvo pries 5 metus. Ar vel ten stociau tai nzn. tikrai nzn smile

3

As istojau ne ten kur norejau, bet tenka mokytis, nes taip nori tevai.O po 1 metu studiju pasiigailejau, kad nebuvau tvirta ir nestojau ten,kur pati visada svajojau.Taigi, dabar studijuoju neakivaizdziai ten,kur noriu ir + nemetu tai, ko nori tevai..

4

nu as tai eilinis rabatega esu kaip sakoma statybos.Sunku buna tikrai net dabar esu patraukes koja 3 menesius pasake nesvajoti niekur dirti:(o dirbti darbo yra vasarai pilnai tik vat kad negalesiu tai siek tiek blogai.

5

Jolanta, 21 parašė:

As istojau ne ten kur norejau, bet tenka mokytis, nes taip nori tevai.O po 1 metu studiju pasiigailejau, kad nebuvau tvirta ir nestojau ten,kur pati visada svajojau.Taigi, dabar studijuoju neakivaizdziai ten,kur noriu ir + nemetu tai, ko nori tevai..

wow! tokie zmones mane tikrai zavi ... na tokie kurie bet kokia kaina siekia to, ko troksta, net jei tai reiskia mokytis dvejose vietose vienu metu. Saunuole! Bet ar ne per sunku? Kaip viska speji. Beje jei ne paslaptis - kur visada svajojai? smile

Mane irgi tevai lenke kad stociau i teise arba na bent verslo specialybe, bet as kaip uzsispyrus norejau stoti i MEdia. Tai mama po siai dienai klausia ar nebusiu nevalges zurnaliuga ir ar tikrai tai perspektyvi specialybe smile O tetis tai kai pareiskiau ka noriu mokytis nieko nesake, tik budavo kai eina pas notara del darbo , visada mane tempiasi ir tada ten sedint sako. O matai, kaip perspektyvu - sedi prie stalo, padedi parasa ir viskas, o kiek uz ta parasa gauni! big_smile Bet neitikino smile

6

istojau ten, kur norejau ir dabar ne uz ka ten nestociau ir niekam nerekomenduociau smile nemanu, kad budamas 17-18 zinai, ko is viso is gyvenimo nori smile dabar, kai jau 25 ant nosies pamazu pradedu svokti, kuo noriu but gyvenime, o tada.. siaip.. kvaila ideja ir stojau.. nors is kitos puses, koks sirtumas - svarbiausia, kad diplomuota smile

7

Butent kad budamas 18 nzn ko nori. o kartais tik atrodo kad zinai. Gerai kas pataiko ten kur nori ir dirba pagal diploma. Zodziu cia loterija.

8

Na ateityje bus dar sunkiau istot ten kur nori. Kadangi norima padaryti magistrantams moksla nemokama, taigi pirmakursiu priemimo kiekis mazinamas. smile

9

As stojau i anglu filologija, nes nieko kito gyvenime nemoku smile visada noreju mokytis butent uzsienio kalbos. Pradejau dirbti 4 kurse, energetikos institute verteju, po kiek laiko pramokiau technines kalbos, pradejau suprasti pacia sryti. Dabar pakviete i viena rimta kontora laimejusia konkursa IAE branduoliniu atlieku saugojimo ir apdorojimo kompleksus statyti. Dirbu su vertimais rastu, verciu zodziu per susitikimus, labai gerai uzdirbu. Zodziu esu patenkintas, tik truputi gailiuosi kad mazai ka ismanau fizikoj, na bet kai neuzilgo apginsiu magistrini - zadu prisipirkti fizikos vadoveliu ir tobulintis. Tai va, linkiu viesiems atrasti tai ka gyvenime norit daryt ir mokytis ne tik tam kad turetumete aukstaji

10

Visalaik zinojau kur noriu stoti..ten ir istojau:) tik va per darbus tai tie mokslai uzsitese truputi..bet jei reiktu vel stociau ten pat:D)

11

Istojau kur norejau ir vargu ar keisciau specialybe. Va tik beda kolkas tokia kad tiesiog sheip pavargau nuo visu moxlu. Reikia geru atostogu, nauju ispudziu kad galeciai atsigaut ir toliau test moxlus. Gal vasara kanors pakeis i geraja puse.
O shiaip daug mano pazhystamu ir draugu stojo belekur ir belekaip. Ir daznas kuris perstojineja per naujo, arba tvarkosi skolas, arba ima kita specialybe. Yra net vienas draugas kur ish pradziu eme viena dalyka ... gavo skolu, todel ishejo ... paskui kita eme ... bet va priesh pat egzus jau buvo uzhsiplanaves kelione i anglus tai ir taip gavos kad egzai nuplauke ... ir dar vienas semestras veltui. Man tiesa sakant gaila tokiu zmoniu kurie i nesavo vezias patenka. Nzn gal net jau geriau butu ishkart po mokyklos ait kurnors dirbti, bet megiama darba, nei eiti kazka studijuoti vien del geresnes specialybes ar pan.

12

stoti reikia ten kur pats nori o ne kur tevai liepia ar bile istoti.. juk niekas turbut nenori visa gyvenima dirbt nemegiama darba, o be to kai darba megsti jis ir sekasi geriau. juk ne tevam reikes tai dirbti,o jum.. so kas stojat, pagalvokit...

istojau ten kur norejau,tikrai nesigailiu.

13

seis laikais manau svarbu popieriuka turi  o  kad ir nebaiges vadybos i vadybinbinkus priims isvada stok kitur  tik ne i vadyba  nes ir taip vadybininku isidarbinsi tongue

14

stojau bet kur, atsimokinau metus ir nusprendziau kita met perstot, nes tikrai stojimas is oro neatnese susidomejimo ta specialybe...

15

tik i pirmas 2 specialybes norejau,istojau į trečią ,kurią rašiau... iš pat pradžių net nežinau kas tai yra... o dabar kažkaip jau prabėgo beveik metai,bet man visai patinka... nors visiskai neperspektyvu... bet zadu ka nors praktiškesnio studijuoti neakyvaizdžiai,nemetant šitų mokslų

16

as niek neikertu kas per ... cia :-{

17

is 3 karto istojau i tokia specialybe, kuri tikrai patinka man smile kol kas dar tik baigineju pirma kursa, bet visi dalykai kuriuos mokiausi buvo idomus ir naudingi.

18

Laura, 22 parašė:

Idomu pasidare , kiek is stojanciuju papuola ten, kur tikrai nori papulti? Ar lietuvoje didzioji dalis studentu baige universiteta patenkinti savo specialybe, ar tiesiog mokosi tam, kad turet universitetini issilavinima?
Maciau kaip stojo mano draugai, kaip pildydami stojimo anketas rase is eiles gal 20 variantu, bet ne pagal patinkancia sriti, o pagal pazymius vidurineje - svarbu kad istotu. O kaip jus?

esu patenkinta, nors mano specialybe nera is tu eiliniu, kaip verslo vadyba, ar teise, kaip dabar populiaru, bet bent dirbu pagal specialybe... tai yra aplinka projektuoju