1

Tema: Zalioji korta

Gal kas zino kas yra ta zalioji korta ? Kur ir kaip ja galima laimeti ? :=) Klausiu del  to , kad vakar man atsiunte praneshima i kompa kad ja laimejau.... :? kazka esu apie ja girdejusi, bet gal galetumete jus isdestyt ka apie tai girdeje esat ?

2

Re: Zalioji korta

aga  jei atsiunte tai turbut virusu  kruva atsidarius gavai big_smile:D

3

Re: Zalioji korta

kad tu ją laimėtum, visų pirma turi turėti 18 ir bent jau vidurinį išsilavinimą:)

4

Re: Zalioji korta

Zalioji korta (Green Imigration Card parašė:

2007 METŲ IMIGRACINIŲ VIZŲ LOTERIJOS (DV-2006) INSTRUKCIJOS



Pagal imigracinių vizų programą kiekvienais metais 50 000 asmenų, atitinkančių imigracinių vizų programos reikalavimus, gauna imigracines vizas į Jungtines Amerikos Valstijas.  Laimėjusieji yra atrenkami kompiuteriu, ir viską lemia atsitiktinumas.  Imigracinės vizos yra paskirstomos šešiems geografiniams regionams.  Daugiau imigracinių vizų tenka tiems regionams, iš kurių mažiausiai žmonių imigruoja į Jungtines Valstijas, o regionams, iš kurių į JAV atvyksta daug imigrantų, šių vizų yra skiriama mažiau.  Imigracinių vizų visai neskiriama toms šalims, iš kurių paskutinių penkerių metų laikotarpiu atvyko daugiau nei 50 000 imigrantų.  DV-2007 programoje negali dalyvauti šių šalių piliečiai: Kanados, Kinijos, Kolumbijos, Dominikos Respublikos, El Salvadoro, Haičio, Indijos, Jamaikos, Meksikos, Filipinų, Pietų Korėjos, Rusijos, Jungtinės Anglijos Karalystės (išskyrus Šiaurės Airiją) ir jai priklausančių teritorijų, Pakistano ir Vietnamo.

Asmenys, norintys dalyvauti loterijoje, turi registruotis  internetu  nuo šių metų lapkričio 5 dienos iki 2005 metų sausio 7 dienos.  Nuo šių metų lapkričio 5 dienos registracijos formą galima bus rasti internete adresu: www.dvlottery.state.gov      Registracija vyks tik  internetu, jokie laiškai paštu nebus priimami.

REIKALAVIMAI: Loterijoje gali dalyvauti tik tie asmenys, kurie nėra gimę aukščiau išvardintose šalyse, ir tik tie, kurie atitinka  išsilavinimo reikalavimus.   Jeigu esate gimęs vienoje iš šalių, kurios neturi teisės dalyvauti imigracinių vizų loterijoje, o Jūsų sutuoktinis (-ė) yra gimęs (-usi) šalyje, iš kurios imigrantai yra priimami, galite dalyvauti loterijoje pagal savo sutuoktinio (-ės) gimimo vietą.  Be to,  jeigu Jūs esate gimęs vienoje iš aukščiau nurodytų šalių, tačiau nei vienas iš Jūsų tėvų ten nėra gimęs ir negyveno pastoviai toje šalyje, galite dalyvauti programoje pagal vieno iš tėvų gimimo vietą.

NORINTYS DALYVAUTI LOTERIJOJE PRIVALO ATITIKTI IŠSILAVINIMO REIKALAVIMUS:

Pagal imigracinių vizų programos reikalavimus, asmenys, norintys dalyvauti loterijoje:

·      privalo turėti vidurinės mokyklos (12 klasių) išsilavinimą arba ekvivalentų išsilavinimą;

       arba

·      per pastaruosius penkerius metus turi būti dirbę bent dvejus metus pagal profesiją, kuriai įgyti reikalingas bent dvejų metų pasiruošimas ar praktika.

Asmenys, neatitinkantys šių reikalavimų, negali  dalyvauti loterijoje.



INSTRUKCIJOS, KAIP PATEIKTI INFORMACIJĄ APIE SAVE IMIGRACINIŲ VIZŲ PROGRAMAI

·         Jungtinių Valstijų Valstybės Departamentas priims registracijos formas tik internetu.  Registracija vyks 60 dienų, adresu:  www.dvlottery.state.gov

·        Per visą registracijos laikotarpį vienas asmuo gali registruotis internetu tik vieną kartą!  Jeigu asmuo registruosis  du  ar daugiau kartų, jam visai nebus leista dalyvauti loterijoje.

·        Teisingai užsiregistravusieji ekrane matys patvirtinimą, kad jų registracija yra priimta.   Šiame patvirtinime bus nurodyta užsiregistravusio asmens pavardė, vardas, gimimo data, šalis, pagal kurią dalyvaujama loterijoje, ir registracijos data.

·        Jokie laiškai paštu nepriimami.

·        Registracija negalios, jei nebus pateiktos visos reikalingos nuotraukos.  Kartu su registracijos forma kiekvienas asmuo turi siųsti atskiras savo, sutuoktinio, visų savo nevedusių vaikų iki  21 metų (taip pat įvaikintų vaikų ar povaikių)  nuotraukas.  Nuotraukas reikia siųsti visų nevedusių vaikų iki 21 metų, net jeigu jie ir negyvena kartu ar neketina imigruoti į JAV pagal loterijos programą.   Šis reikalavimas negalioja tik tuomet, kai vaikai jau yra JAV piliečiai arba nuolatiniai JAV gyventojai, turintys Žaliąsias korteles.   



Su kiekviena registracijos forma reikia siųsti skaitmenines nuotraukas arba nuskenuotas nuotraukas. Jeigu nuotraukos neatitiks žemiau išvardintų reikalavimų, sistema automatiškai atmes registraciją, apie tai  informuodama siuntėją.

·        Nuotraukos turi būti JPEG (Joint Photographic Experts Group) formato.

·        Nuotrauka turi būti ne didesnė kaip 62 500 baitų.

·        Fotografuojantis žiūrėti tiesiai.  Asmens galva turi užimti maždaug 50 procentų nuotraukos ploto.  Fotografuotis be galvos apdangalų ir be tamsių akinių.  Nuotraukos fonas turi būti šviesus ir vienspalvis.

·        Spalvotos nuotraukos spalvos gylis turi būti 24 arba 8 bitai, o nespalvotos - 8 bitai.   2 bitų spalvos gylio nuotraukos nepriimamos.

·        Fotografuojamos skaitmeninės nuotraukos išmatavimai turi būti:  320 taškų plotis ir 240 taškų aukštis.

·        Jeigu nuotrauka yra skenuojama, ji turi būti 5 X 5 centimetrų (2 X 2 colių).  Skenavimo rezoliucija turi būti 150 taškų į colį (DPI), t.y. nuotraukos išmatavimai  - 300 X 300 taškų.

REGISTRACIJOS FORMA



Registracijos formą 2007 metų loterijai bus galima rasti tik intenete www.dvlottery.state.gov

Neteisingai ir nepilnai užpildytos registracijos formos bus pripažintos negaliojančiomis.  Kiekvienas asmuo turės pateikti šią informaciją:



1.  FULL NAME  -         PAVARDĖ, VARDAS

2.  DATE OF BIRTH -  GIMIMO DATA (diena, mėnuo, metai)

3.  GENDER  (MALE - FEMALE) –  LYTIS (vyras – moteris)

4.  CITY/TOWN OF BIRTH - MIESTAS, KURIAME GIMĖTE

5.  COUNTRY OF BIRTH - ŠALIS, KURIOJE GIMĖTE

6.  APPLICANT PHOTOGRAPH - ASMENS NUOTRAUKA (žr. reikalavimus 1-ame lape)

7.  MAILING ADDRESS - ASMENS ADRESAS (gatvė, namo ir buto Nr., miestas, indeksas, šalis)

8.  PHONE NUMBER (optional) - TELEFONO NUMERIS (nebūtinas)

9.  E-MAIL ADDRESS (optional) -  ELEKTORNINIO PAŠTO ADRESAS (nebūtinas)

10.  COUNTRY OF ELIGIBILITY IF THE APPLICANT’S NATIVE COUNTRY IS DIFFERENT FROM COUNTRY OF BIRTH –

ŠALIS, PAGAL KURIĄ  DALYVAUJATE LOTERIJOJE (jeigu dalyvaujate ne pagal savo gimimo šalį, o pagal sutuoktinio ar tėvų)

11.  MARRIAGE STATUS (Unmarried, Married, Divorced, Widowed, Legally Separated) - VEDYBINIS STATUSAS (vedęs/ištekėjusi, nevedęs/netekėjusi, išsiskyręs (-usi), našlys (-e), neoficialiai išsiskyręs (-usi)

12.  NUMBER OF CHILDREN THAT ARE UNMARRIED AND UNDER 21 YEARS OF AGE  -  SKAIČIUS VISŲ VAIKŲ, KURIE YRA NEVEDĘ IR IKI 21 METŲ.

13.  SPOUSE INFORMATION -  INFORMACIJA APIE  SUTUOKTINĮ (pavardė, vardas, gimimo data, lytis, miestas bei šalis,  kurioje gimė, nuotrauka)

14.  CHILDREN  INFORMATION –  INFORMACIJA APIE VAIKUS (pavardė, vardas, gimimo data, lytis, miestas bei šalis, kurioje gimė, nuotrauka)

PASTABA:   Registracijos formose turi būti nurodyti sutuoktinio duomenys bei visų nevedusių vaikų iki 21 metų, taip pat įvaikintų vaikų ar povaikių duomenys.  Nuotraukas reikia siųsti visų nevedusių vaikų iki 21 metų, net jeigu jie ir negyvena kartu  ar neketina imigruoti į JAV pagal loterijos programą.   Šis reikalavimas negalioja tik tuomet, kai vaikai jau yra JAV piliečiai arba nuolatiniai JAV gyventojai, turintys Žaliąsias korteles.   



Laimėjusieji loterijoje bus atrenkami kompiuteriu visiškai atsitiktinai.  Laimėjusieji bus informuojami paštu 2006 metų gegužės-liepos mėnesiais ir gaus visą informaciją apie tai, ką jie toliau turi daryti, o taip pat ir informaciją apie imigracinės vizos mokestį.  Tie asmenys, kurie nelaimės loterijoje, apie tai informuojami nebus.  Jungtinių Amerikos Valstijų Ambasados ar Konsulatai taip pat neturės ir negalės pateikti informacijos apie tai, ar asmuo laimėjo loterijoje ar ne.  Laimėjusiojo sutuoktinis (-ė) ir nevedę 21 metų neturintys vaikai turi teisę kreiptis dėl imigracinių vizų vykti kartu arba prisijungti prie laimėjusiojo loterijoje.  DV-2007 loterijos vizos bus išduodamos nuo 2006 m. spalio 1 d.  iki 2007 m. rugsėjo 30 d.



Imigracines vizas gali gauti tik tie asmenys, kurie atitinka visus JAV imigracijos įstatymo reikalavimus.

Laimėjusieji loterijoje privalo susitvarkyti visus dokumentus ir gauti imigracines vizas ne vėliau kaip iki 2007 metų rugsėjo 30 dienos.  Šeimos nariai, nesikreipę dėl vizų iki šios datos, negalės išvykti į Jungtines Valstijas.



DALYVAVIMAS DV-2007 LOTERIJOJE YRA NEMOKAMAS.  Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybė nei vienoje šalyje nėra įsteigusi ar įgaliojusi jokių konsultacinių ar privačių firmų, kurios padėtų dalyvauti imigracinių vizų loterijoje.  Bet kokie tarpininkai ar konsultantai, siūlantys savo pagalbą, tai daro be JAV Vyriausybės žinios bei įgaliojimų.   Norime pabrėžti, kad visi loterijos dalyviai, ir tie kurie dalyvauja programoje savarankiškai, ir tie, kurie naudojasi tarpininkų pagalba, turi vienodas galimybes laimėti loterijoje.

Cia visa informacija kuria turit zinoti jai norit dalyvauti loterijoje. siuo metu kiek man zinoma registracija nevyksta, ji vyks rudeni. jai nelabai iskaitot tai eikit Cia DV-2006 vizai bet viskas taspats

5

Re: Zalioji korta

yra tokia svetaine www.lietuvauzsienyje.com ten galima visko rast..