1

Topic: Da Vincio kodas

Recenzijos zudancios, ziurovu - luztancios sales, kai kas gailisi, kad negali uzdrausti filmo rodymo, kiti kviecia tikinciuosius eiti melstis prie kino teatru..
Buvau, maciau, patiko.. bent jau liko kazkas pamastyti.. ziuri kaip i fikcija, nesu labia religinga, tai pasauleziuros nesudrebino.. zaidimas - delione.. visi matome tai, ka norime matyti..

2

Re: Da Vincio kodas

juokinga, kai kataliku baznycia reiskia visokius pareiskimus, pasipiktinimus ir panasiai.

juk tai tik grozines literaturos kurinys, kuri ir vertinti reikia kaip grozines literaturos kurini, o ne pirmini saltini.

aisku, amerikietisko mentaliteto zmones viska, ka skaito priima uz tikra tiesa, nesusidarydami jokios savo subjektyvios nuomones, zvilgsnio is sono ir kritisko poziurio perskaicius knyga, taciau zmones, kurie perskaite viena nykia knyga (mano nuomone, visos dan brown knygos yra nykios ir parasytos pagal ta pati sablona (galetume vadinti stiliumi, bet tai greiciau sablonas ir talento nebuvimas) yra nykios).

o kataliku baznycia griuna po truputi.

3

o as dar neziurejau sito filmo,niekaip nerandu laiko nueit i kino teatra,bet lb noreciau paziureti sita filma... smile

4

MM...tikejausi ish filmo daug geresnio, bet shiaip buwo idomu zhiureti wink

5

filmas 100x prasciau uz knyga. Suprantama - kaip i 2 valandas sukist tiek intrigos?... Neimanoma.... Tikrai verciau sumoket 2x daugiau uz knyga ir apturet malonuma kelis vakarus is eiles nei nueit i kina, kuriam viskas parodyta pavirsutiniskai, vaidyba tragedija - kaip vienoj recenzijoj skaiciau "is gero aktoriaus padare numireli" - visai sutinku... Tas pats tupas zvilgsnis ir suraukta kakta.... Visus galvosakius kremta be jokiu problemu bei didesnio vargo.

O pati esmine vieta kino; kulminacija apie kristaus krauja sukele juoka.... Tikrai.... Tiesiog tai kas turejo but rimta prajuokino.... Taigi rezisura tikrai prasta.

V for Vendetta geriau wink

O jei rimtai - tai jei nematet filmo ir neskaitet knygos - PASKAITYKIT knyga - nesigailesit  ir dar man padekosit, jei po to visgi nuspresit filma paziuret wink

6

Girdejau gerus atsiliepimus apie knyga. Tik vat niekaip nerandu laiko isitikinti ar is ites ji tokia,o vat i filma zadu nueiti... Gal norinciu drauge yra?? big_smile EIJ CHIEBRA... big_smile big_smile

7

pritariu Donatui. knyga buwo super, kaip ir wisi kiti Dan Brown shedewrai. o paziurejes filma suprantu, kodel jis ish pradziu taip prieshtarawo sawo knygos ekranizawimui....

8

neziuresiu, nes esu katalike......jug daug geresniu filmu yra, big_smile

9

kiek girdejau, tai yra netgi parasyta knyga daugumai (ar daliai, nezinau) pateiktu knygoje "Da Vincio kodas" faktu paneigti. man siek tiek juokingai atrodo ta "baznycios" kova su sia knyga ir jos ekranizacija. tikejimui nereikia tokiu dalyku. man panasu cia i baznycios bandyma islikti ir palaikyti dar savo idejas ir nepaleist nuo saves tikinciuju. siaip mano nuomone baznycia yra visiskas absurdas ir tiek. tiketi sventu rastu tai panasiai kaip ir tiketi kokio nors filosofo sukurtais pamastymais is kur atsirado zmogus ar pan. tokiu teoriju yra daug, ir kiekviena panasiai pagrista kaip ir visos kitos. tiketi galima ir be baznycios, jei tik nori tuo tiketi. o siaip zmogus tiki tuo, kuo nori tiketi..

10

nebuvo jo knygos sedevrai kol shita knyga nebuuvo ishleista...nesuprantu tik zmoniu kurie tuo tiki...zdz tas pats kad kaskur londone yra 3.5 ar koks peronas ir hogvarstas...zdz ash tikio kad buvo snieguole ir 3 nikstukai...

11

filmas labai nuvyle. kazkaip neatskleide knygos. neparode, nesugebejo isreikst visos intrigos, esmes.. per daug knygos vietu iskirpta, bet ir taip kazkaip filmas atrode uztestas. tikrai galejo rezisieriai labiau pasistengt.

12

DaVinci Kodas - tai romanas. Geras straipsnis apie tai cia: http://www.jezus.lt/davinci.php?act=view&id=3

13

buwau tam filme,bet nieko nemaciau;D

14

dabar skaitau knyga smile nors filmo nemaciau, taciau manau, kad niekaip neimanoma viso to,kas yra literaturos kurinyje perkelti i filma. kvapa uzgniauziantis siuzetas, mano nuomone, niekaip negali tilpti i paprato filmuko scenariju. mano nuomone, kad kiekvienas skaitytojas turi isivaizduoti ir matyti savaip. smile sekmes skaitant knyga smile

15

maciau filma, lb patiko=) idomi pati ideja ir seip mokejimas tokius speliojimus pagristi "faktais" - talentas=) jeigu net baznycia eme protestuot pries sita knyga ir filma, nes zinote zmones gali imt ir patiket;D nuostabu:D nzn, jei buciau skaicius knyga, greiciausiai patikes nebutu, nes visada taip - knyga buna daaaug geresne uz filma=) kol kas nesigailiu, kad pirma pamaciau filma, o tik dabar ruosiuosi skaityt knyga=) paziuresiu, kaip bus kai pradesiu ja krimsti=) nes kol kas neprisiruosiu..=)

16

Loreta, 16 wrote:

neziuresiu, nes esu katalike......jug daug geresniu filmu yra, big_smile

Hm nemanau kad tai jog neziuresi filmo del to kad esi katalike yrodo tavo tikejimo stiprybe. Manau zmones kurie vengia susidurimo su tuo , kas gali priversti juos suabejoti ju tikejimu, nera tvirtai tikintys. Juk tikriem tikintiesiems (tiem kurie tiki i dieva, o ne i baznycia, kunigus ar kitus dalykus kuriuos susikure patys zmones) jokie filmai knygos ar panasiai gresmes nekelia.

17

Faktas vienas - dar turbut nebuvo atvejo, kad filmas butu geresnis uz knyga, ar bent jau jai lygiavertis. Siuo metu skaitau knyga. Patinka. Labai patinka - sunku, tiesa sakant, atsitraukti.  Filmo nenoriu ziuret. Apskritai, man nepatinka ziureti knygu, kurias skaiciau, ekranizacijas. Kai skaitai, pats gali isivaizduoti, kaip visa tai atrodytu gyvai. Kokie butu veikeju veidai, kokios vietos ir pan.. Ziurint filma, vietos interpretacijoms nelieka. O tai man nepatinka. Beje, kaip kazkas sake, knyga gali megautis kelis vakarus, gali kada nori atsiverst, pasiskaityt. Filma kino teatre(ar namie) paziurejai ir pamirsai. Na gerai, gal nepamirsai, bet ka nors praleides, primirses, nebegrisi. Neatsukinesi juk atgal. Dar vienas dalykas: knygoj gali rasti gerokai daugiau puikiu minciu, kurias galesi galbut kada nors panaudoti gyvenime, negu filme. Vat tokia mano nuomone apie knygu ekranizacijas smile Einu skaityt wink

18

o as elgiuosi priesingai, kuo labiau filma reklamuoja ir ispuci iki nemazu mastu, tuo as labiau nenoriu jo ziureti... tas pats buvo su titaniku...na nejau ir neziurejau, pamaciau per telika, na ir nieko ten jau super nebuvo, ot grazi istorija ir tiek. taip ir sis filmas, neisiu ir neziuresiu, kai viskas nurims tai vis tiek per telika rodys, tai ir paziuresim...o sutinku kad knyga visada geresne uz filma, na su retomis isimtimis....

19

patarsiu perskaityti knyga, o ne filma ziureti. Knygoje daugiau viskas atskleidziama ir paaiskinama.
arba ismeginkite abu variantus ir suprasite patys (:http://forumas.ieskok.lt/imgload/875

20

Karolina, 18 wrote:

Faktas vienas - dar turbut nebuvo atvejo, kad filmas butu geresnis uz knyga, ar bent jau jai lygiavertis.

drisciau papriestarauti=) bent jau man "ziedu valdovo" filmai geresni uz knygas=) aisku cia vienintelis tox atvejis, bet visgi pasitaike=)
o seip perskaiciau as ir knyga ir vis tiek sakau, kad filmas - geras. ir tikrai siulyciau paziureti filma, o tada skaityti knyga. nes pamacius filma knyga vis tiek bus be proto idomi + galima daugiau demesio skirti ivairioms mintims, kurias ryjant knyga lb lengva praleisti pro akis ar pamirsti. o ziurint filma pries tai paskaicius knyga gali apimti pyktis:D bent jau man taip paprastai buna;D