221

Re: Kokią knygą dabar skaitote?

Aš skaitau dabar Michel Houellebecq ( ir kaip ištart tokią pavardę?:D ) "Platforma".
Patiko to paties autoriaus "Elementariosios dalelės", na bent kiek ir "Lansarotė" (toks lengvai nešvankus skaitalas ), tai maniau ir šita bus gera, bet man ji kiek nuobodoka. Nors įdomių mintelių vis tiek randasi kur ne kur smile
Pvz.,
"Žmogus gali įvertinti save tik bendraudamas su kitais; štai kodėl bendravimas toks nepakenčiamas."
arba
"Žmonės be reikalo taip sureikšmina individų likimus ir charakterius. Įsitikinimas, kad žmogaus asmenybė - unikali, tėra pompastiški paistalai. Pasak Šopenhauerio, apie savo gyvenimą prisimeni tik šiek tiek daugiau negu apie perskaityto romano herojaus gyvenimą. Jis teisus: šiek tiek daugiau."
Tiek žinių :::008

222

skaitau apie reinkarnacija

223

Jurga Ivanauskaite - Ragana ir lietus

224

Hermann Hesse "Roshaldė"

225

Haruki Murakami "Prisukamo paukščio kronikos"

226

skaitau tiksliau jau perskaiciau neseniai "Melodija" gera knyga kuri uzkabina ...

227

Aš baigiu skaityti Dian Fossey "Gorillas in the Mist". Mokslininkės (vienos iš trijų paleoantropologo, archeologo L. Leakey angelų), 13 metų Virungos kalnuose tyrusios kalnų gorilas etologinė studija.Kiekvieną dieną kova su lietum, vienatve, brakonieriais. Netikėtas požiūris į nykstantį pasaulį ir nykstančią gorilų rūšį, analogų neturintis bendravimas.

228

vis dar skaitau Cortasaro "Žaidžiame klases".įdomu, sudėtinga.Knyga pažengusiems:)

229

Ian McEwan "Atpirkimas"

230

Gintaras Beresnevičius "Pabėgęs dvaras" :::b18
Pagaliau užtaikiau progą ir nusičiupau tą knygą :::742 Jokie anekdotai man jos tekstų neatstotų big_smile
O to žmogaus buvo geras požiūris į lietuvių (ir ne tik) istoriją... smile na pavyzdžiui:
"LIZDEIKOS SAPNAI
Lizdeika visiems aiškindavo sapnus ir juos gerai suprato, net žinojo, ką reiškia Gedimino sapnuotas kiškis milžinas, nors Gediminas apie jį nesipasakojo; Lizdeika žinojo, ką reiškia sapnuoti gandrą, šešką, grybą, debesį, ir daug kitų paslapčių žemėje ir danguje, bet pats turėjo savo nikį, savo paslaptį, kuria negalėjo pasidalyti su niekuo, išskyrus gal Vytenį, bet Vytenis jau buvo rūpestingai Perkūno nutrenktas - kiekvieną naktį sapnuodavo Lizdeika savo gimtąjį lizdą, ir nors tu ką.
Kol vieną naktį netyčiom persisvėrė per lizdo kraštą ir krisdamas iš ąžuolo viršūnės užsimušė negyvai."

231

holy smoks big_smile as tai sakiciau z.verno paslapingoji sala ries 8 metus todel  ir rasyt nemoku smile

232

Baigiau R.Granausko "Gyvenimas po klevu"-tikrai labai realistiska knyga,sakyciau visai patiko,o dabar pradejau I.Šeiniaus "Kuprelį".

233

vis dar "Žaidžiame klases"....

234

pabaigiau "klases". dabar markeza paemiau. "prisiminimai apie lidnasias kekses".

235

Jurga Ivanauskaite-Pakalnuciu metai smile Tikrai labai gera noveliu knyga smile

236

Kas nesate skaite Paulo Coelho "Alchemiko" tikrai patariu.Tikrai geras filosofinis kurinys. O dabar skaitau Marquezo "Prisiminimai apie liudnasias kekses".Siame romane stebina tai,ko pagrindinis veikejas nori devinesdesimtojo gimtadienio proga...

237

Turiu "Alchemiką". Skaičiau jau seniai, tąkart ta knyga manęs ypatingai nesužavėjo... Galvoju antrą šansą jai suteikt, bet vis neprisiruošiu.
O dabar skaitau vieną iš A.Kristi detektyvų. Karts nuo karto užsimanau ir tokios literatūros, o šita moteriškaitė, mano manymu, viena verčiausių dėmesio savo srity smile Atomazgų meistrė...

238

megstu knygas:) bet renkuosi labai atsargiai.. kazkada mano muzikos literaturos destytojas yra pasakes,, kadangi gyvenimas nera ilgas, tad bet kokioms knygoms nesvaistykite laiko. rinkites tik geras knygas. tad as lenkiuosi Ivanauskaites menui.  ragan ir lietus.. kartu ir Nuodemes uzkalbejimas.. po sio vieno sedevro negalejau nei valgyti, nei kalbetis tris dienas. tai stipri energetika.

239

o as skaitau lengva romana "viengungis" smile taciau ketinu baigti filosofini "vidine vejo puse" smile

240

Laura, 32 parašė:

megstu knygas:) bet renkuosi labai atsargiai.. kazkada mano muzikos literaturos destytojas yra pasakes,, kadangi gyvenimas nera ilgas, tad bet kokioms knygoms nesvaistykite laiko. rinkites tik geras knygas. tad as lenkiuosi Ivanauskaites menui.  ragan ir lietus.. kartu ir Nuodemes uzkalbejimas.. po sio vieno sedevro negalejau nei valgyti, nei kalbetis tris dienas. tai stipri energetika.

taigi kad nereikia laiko niekam tikusiems kuriniams svaistyti, tai nuodemes uzkalbejimas man butent laiko svaistymas ir pasirode.is pagarbos ivanauskaitei nieko nesakysiu apie jos ragana ir lietu.arba mieganciu drugeliu tvirtove......