41

Re: Nirvana: eiline komercine roko grupe ar kas nors daugiau?

jei visi taip ant gedemino varo tai as irgi issakysiu savo nuomone big_smile
taigi visu pirma nirvanos gerbeja as neesu bet tai ka gedeminas pasake manau yra tikra nesamone.
su muzikantu man atrodo tu neturi nieko bendro. o kad jie groja pop-pocka gali buti kad kokia nors viena daina ir buvo tokia bet nevisos

42

Algis, 20 parašė:
Aivaras, 22 parašė:
Gediminas, 17 parašė:

nirvana...
sena grupe jos istorija gan ilgoka..
bet...
esu muzikantas...
grojant nirvana nesimato jokio tobulejimo...
visos dainos monatoniskos, jie grojo daugiau pop rocka nej tikra gera ROCKa
mano nuomone nirvana yra didelis ****

jie grojo pop-rock??:)
tvirtai pareiskei,jog esi muzikantas.tik klausimas kokio lygio??ar nesusimastai,jog turetum pasukt kitokia linkme,ar bent suzinot,siek tiek,apie muzika??esi jaunas..neskubek saves iskelt,o geriau pagalvok kas esi..ir ar tu to vertas.;)

o ko vertas tu?
mano kukliu suvokimu, bicas net labai teisingai pastebejo, didzioji dalis gabalu - paprasciausias kvadratas - cia tai tikrai yra ka lygint su page arba gilmour... gal pats pasvarstyk apie savo "lygi" pries siulydamas tai kitiems?
gal pries tai suvok ka as parasiau..neprilyginu Nirvanos tiems laikams..tik sakau tai,kad jie atverte toki puslapi tik KITU LAIKU!!BUTENT!!VELIAU!!
tikiuos,jog dabar ikirtai..
o ko esu vertas??vertint ne man,o kitiems..groju 14 metu.

:::232:::232

43

1) nirvana - tai legenda, o ne siaip kazkokia roko grupe
2) Linkin Park ir Green Day atsiradima niekaip nerisciau su Nirvana, bo styliai visai kitokie - Green Day pacioj pradzioj buvo panashus i Sex Pistols. Linkin Park - is viso hibridas kazkoks, labiau primenantis Limp Bizkit Bloodhound Gang
3) Nirvana negalima lygint su kazkuo tai

44

o man atrodo, kad ne tik galima lygint, o ir reikia. ir belygindama nirvanos muzikoj nerandu nieko ypatingo.
p.s. 14 metų grojimas dar visiškai nieko nepasako. aš "groju" gitara beveik du metus, bet dar F akordo nesugebu užpaust. taigi, svarbu ne kiekybė, o kokybė.

45

kalba sukosi ne apie koki puslapi jie atverte, o apie ju grojimo technika (ikirtai?)
cituoju: "grojant nirvana nesimato jokio tobulejimo... visos dainos monatoniskos..."

ou... groji 14 metu... lyg tai ka reikstu... violancele->smuikas->klasikine->akustine->elektrine->bosine per ~ta pati laiko tarpa, ir ka?  ... kazkaip tikejau, jog per tiek laiko zmogus pradeda isisavint kas yra grojimo technika (ko nirvanoj, beje, beveik nerasta), matosi didziai klydau smile

46

ziurekit i dainos visuma,ne vien grojimo technika.nemanot,kad...jei jie jau butu tokie nieko verti ( kaip pradeda atrodyt,pasiskaicius Gedimino,Egles,Algio komentarus... ),tai niekas isvis ju po tiek metu neprisimintu? cia kazkas ne taip...dauguma tikrai pasikausciusiu,zinomu muzikantu juos tikrai vertina. grupe,pripazinta visu. ir muzika,ir dainu tekstais,ir grojimu...ir ir ir. jei dainos butu tokios bukos,vienodos ir t.t...ju tikrai niekas neprisimintu.kaip ir daugelio kitu tu laiku grupiu.bet ne. ir albumas jau tapes klasika.bet gediminas net driso pavadint dideliu sudu...hmn..:D keisti zmones...

47

na prasom pateikt citatu ir nuorodu i tai kur "zinomi, pasikauste muzikantai" vertina nirvana smile
deja, pvz bent jau mano kukliam skoniui tiek nirvanos tekstai, tiek muzika (manau ta jau ir taip supratot) yra levi smile o tai jau kaip min is "visu" minusuoja viena mane smile o visi - 1 jau != visi smile tad gal geriau nesisvaidom tokiais skambais argumentais? smile

48

pasiieskok:) zinoma,daugiau rastum apie pati Cobaina,bet juk butent jis ir kure viska...ir tai zmones vertina.:) paziurek dokumentinius kokius apie Nirvana... hie,gerai.atsiprasau:) suklydau. Daugumos.geriau?:)

49

Algi,paskaityk dar karta tema..tikrai tai vyxta ne apie ju grojimo technika.:D ir dar..as negroju 14 metu..:) atsiprasau..:)tai buvo tik blefas,tam,kad nusodint viena labai aukstai isisokusi 17-meti..:D

50

Lb pritariu Ingai... jei jau Nirvna tokia niekam tikusi grupe kajp kazkas issireiske, taj kodel ji visdar klausoma... kitos jau seniausiai pamirstos.... beje nors kaj kurie to meto kritikai kritikavo Nirvanos grojama muzika, bet beweik visi pripazino kad ju dajnos tikraj isskirtines su gilia prasme turinciais tekstais... jei si grupe butu tokia jau lieva jos tikraj niekas neklausytu praejus 14 metu po Kurto mirties ir grupes issiskirstymo... wat... ir nereiskia jei man 17 as negaliu turet sawo twirtos nuomones ir ja reiksti....

51

mazutis pataisymas,Justina:), po Kurto mirties 12metu praeje...

52

o kodėl žmonės vis dar klauso ketvirto baliaus? ir kodėl paklausus ir penktas balius? ar tai reikškia, kad baliai pasižymi nepakartojamu gilumu ir technika?
mielosios, populiarumas NIEKADA nebuvo ir nebus muzikos techniškumo/gilumo/kokybiškimo kriterijus. ir nirvana tik patvirtina tokią mintį.
beje, šiaip, pamąstymui, toks klausimėlis. kokią prasmę integruoti į tekstus gali degradavęs narkomanas, kuris vėliau per "atchodus" nusižudo?

53

taip... neblogai pamastyt apie tai

Eglė, 21 parašė:

kokią prasmę integruoti į tekstus gali degradavęs narkomanas, kuris vėliau per "atchodus" nusižudo?

bet kogero apie tai mastant reiktu pamastyt ir apie tai, ka norejo pasakyti J. Kuncinas savo apsakyme "LAIKINAI NEGERIANTYS RASYTOJAI. Fenologiniu stebejimu savadas"..

tik mastyk ir mastyk zmogau.. :::526 :::139  :::236

54

..prirasiau daugybe...bet po to pagalvojau,kad net neverta kazka aiskint zmogui,kuris isikibes i savo nuomone ir jos turbut niekad nepaleis...istryniau.velniop. mylek sau suprantama nepakartojama giluma ir technika...ir baliu....
siauras tavo poziuris,jei toki klausima uzduodi....irrrrr....tokie ir priveda.

55

Egle, kodel nori cia kam nors parodyti kad esi protingesne uz visus kitus, kad zinai kur kas daugiau neigu mes? butu malonu isgirsti.
Ir koks skirtumas nusizude jis ar ne?

56

Evelina, gal todėl, kad taip ir yra? jei norėtum apie tai pakalbėti plačiau, galim asmeniškai pasirašinėti, neteršdamos forumo vaikškom nesąmonėm.
Inga, neverk, ne pirma nuliūdai suvokus, kad tavo pamąstymai alogiški. o dėl baliaus - nereikia taip žiauriai įsižeisti, tai tik gerai parinktas populiarumą iliustruojantis pavyzdys. beje, velniop tai velniop, aš kažakip irgi pagalvojau, kad kad net neverta kažko aiškint žmogui, kuris užuot klausęs ausim, klauso šikna.
beje, minėto autoriaus nesu skaičiusi. ir kol kas nesiruošiu. čia diskusijos ne lietuvių literatūros tema vyksta.
nusižudė, nes buvo degradas. nebemąstantis (o gal ir niekada nemąstęs) savo smegenine. tad apie kokias kūrybines aukštumas galima kalbėti, turint galvoje šitokį mėsgalį?

57

zinom zinom, kad daug zodziu mandriu zinot, panele Egle; suds ne tauks, sudzius ir nutrupes.

58

miela Egle...:):) tu turbut gyvenime visai protinga esi...bet Žmogiškai kvailesnio zmogaus nezinau jokio...:) apgailetina. ir tikrai ne tai,kad kito tokio nezinau,nes del to tik dziaugtis reikia.:)

59

Egle> cia neizeidimas bet jeigu galvociau kadanors kad esu pati protingiausia tai niekada to nesakiciau kaip tu tai sakai wink tik delto kad tu tai pasakei jau apie tave viskas aisku pasidare;)

60

vaje, vaje, palokim ant egles smile
o griztant prie temos:
inga - kazkada senai teko skaityt cobaino biografija: didelis - nemastantis vaikas, nuomones apie jo tekstus ir "muzika" nepakeisiu ir sudegines kelias valandas ziuredamas visa ta dokumentika.

evelina: "kodel nori cia kam nors parodyti kad esi protingesne uz visus kitus, kad zinai kur kas daugiau neigu mes" paprastai kai zmogus toks yra jis taip ir elgiasi smile (neduok die tau kokiam normaliam forume susidurt su nomad arba RB)

ir siaip gal uzteks? bo be offtopico nieko nebera.

tesiant:
koks zmogus ir butu alkocholikas/narkomanas dar nereiskia to zmogaus nesugebejimo kazko kurt (pavyzdziu tikrai daug tiek muzikoj, tiek literaturoj, ect.), taciau esmes, kad nirvanos kuriniai yra kreivi tai tapogi nekeicia smile (ir ju populiarumas dar toli grazu nieko nereiskia (kaip ir minejo egle), pavyzdziai be "baliaus" -> britnes, kristinos, ir visas kitas "boy-girl"*"solo-band" slamstas)