21

Re: Filmas pagal knyga

Siaip manau,kad knyga visada bus geriau. Tik mes,technologiju vaikai,to nalabai suprantame. Juk skaitydamas knyga,zmogus pats viska isivaizduoja,pats viska susikuria,o filme viskas atnesama ant lekstutes. Visa aplinkos vaizds,veikeju isvaizda,jausmu isgyvenima isivaizduojame patys,o filma ziurint tereikia issidrebti ir spoksoti ir jei dar rezisierius bukas,tai net per labiausiai gilintis nereikia.

22

na turbut dazniau pasitaiko, kad knygos geresnes buna...bent jau man..nors aisku, tas kas nemegsta skaityti knygu...gali ir kitaip pasirodyti...

23

vat knygose veikejus pats isivaizduoji.... o filme jei koks nesimpatiskas aktorius vaidina tai nelabai ir idomu. be to knygose daug placiau viskas buna aprasyta..daug visokkiu smulkiu detaliu  kuriu filme gali ir nepastebeti.

24

Tokie Filmaj Lb Geri Buna big_smile

25

Mano manymu knyga yra daug geriau už patį filmą.

26

filmas ne visada geriau nei knyga, kartais sunku prilygti knygai, taciau verta sakityti pries filmo ekranizacija,gali susidaryti savo nuomone, galu gale filme perteikti tiek daug kiek knygoje negali. tai tarsi knygos mini kospektas-klipas.kartais ir filamas privercia besidominti, smalsuoli susirasti bibliotekoje knyga ir paskaityti originalia versija,tai gerai...

27

ll

28

Siaip knyga geriau. Taciau jei esi tinginys, kaip as, tuomet ir filmas tiks:)

29

siaip geriau gal pirma pamatyti paskui skaityti...nes jeigu paskaicius per gerai buna,o pamacius paskui gaunas sh....na tai ne kas,oi ne kas:::913

30

Kol kas esu mačiusi tik vieną filmą, kuris beveik visiškai atitiko knygą.  Anglų sukurtas tv filmas "Džein Eir".

31

Da vincio kodo buciau nesupratus,jei nebuciau skaicius knygos.man knyga VISADA pirmoj vietoj wink

32

Geriausia perskaityt knygą,o po to nueit į filmą.........kaip J.Ivanauskaitės

33

į šitą gailėjausi, kad nuėjau

34

dazniausiai filmas nuvilia po perskaityto kurinio. kas nutiko su Browno <da vincio kodu>? nuo romano atsitraukti negalejom, visa seima ieskojom originaliu kuriniu, kuriais remesi autorius, kurdamas knyga, prisiminiau visas vietas,kuriose pati buvau, narsiau nuotraukas, sekem visus disputus, sekusius po romano pasirodymo... o filmas?... nusivylimo banga visuotine, nes visi tikejosi kazko panasaus kaip ir is romano. nors man patiko ekranizacija.
filmai realizuoja tik vieno zmogaus vaizdini- rezisieriaus, o knyga, kaip rase Inga,16m., - tavo sava interpretacija.
taigi,ir skaitykim, ir ziurekim!

35

Inga, 16 parašė:

Geriau perskaityti knygą, o į filmą išvis neit. Nauda didesnė bus. Filmas niekada nepranoks knygos. Niekada. Atimama laisvė savaip interpretuot. Belieka tik žiūrėt. Blogis.

gerai cia pavarei :::045..as tai manau kad knyga paskaityt idomiau...dazniausiai..

36

jei pirma perskaitau knyga o poto paziuriu filma dazniausiai nusiviliu filmu kaip su da vincio kodu buvo, knyga taip idomiai skaiciau o filmas seip sau pasirode

37

geriau knyga. pats gali isivaizduoti kaip viskas vyksta "parinkti" veikejus ir t.t idomiau. seip pati knygu neskaitau bet patariu :::920

38

siaip isitikinau jau, kad pirma perskaicius knyga, filmu paskui nusivili dazniausiai big_smile
nors visaip buna, priklauso kaip filamas patatytas smile
o kad knygos lavina vaizduote, tai cia faktas kaip blynas smile siaip laikais vaikuciai jau per mazai skaito knygu ir per daug ziuriu tv... nieko gero ir to... lygiai tas pats, kas ir sukramtytas maistas big_smile

39

Visada maniau ir dabar taip manau,kad visu pirma geriau peskaityti knyga.O po to perziureti filma pastatyta pagal ta knyga.Nes filme niekada nepamatysi tiek smulkmenu,kiek gali perskaityti knygoje.Taciau mano manymu,kiek maciau pastatytu kinu pagal knygas,geriausias variantas buvo romano B.Sruogos "Dievu miskas".Cia aisku viskas dauguma priklauso ir nuo rezisieriaus.Kiek bus kinas vertas demesio.
Tad visiem linkiu skaitykit ir nepamirskit knygu,o kinas tegu bunas antras variantas :::001

40

joks filmas dar nepralenke knygos:::d2