81

Re: Armija

Na jei tamsta teigia jog mano zinios apie kariuomene tera AK zinojimu tebunie...
Tamstai wikipedija matyt daugiau papasakoja...
Del tanku brangumo sutinku, jei ir nusipirktumeme kelis su jais vis tiek nieko nepadarytumeme pries zymiai lenkiancias musu prieso pajegas.
O del plieninio karsto.. Tai tankai ir kita sarvuota technika yra pagrindinis puolamasis ginklas nuo pat antro pasaulinio karo iki siu dienu kaip ir aviacija kurios mes taip pat neturime apart tuos 4 mokomuosius albatrosus.
Taip dabar ne 20 as amzius ir tokiu masto karo veiksmu kaip pirmas ar antras pasaulinis nemanau kad jau bus. Dabar kitaip kariaujama. Kadangi as pasak tamstos nieko neismanau tai tebunie nutylesiu.. Tik manau tamsta ir pats mato kokia lietuviu nuomone siai dienai apie Lietuva, kokio masto emigracija vyksta. Kas i isvykusiuju vietas atvyksta ir kaip jiems Lietuva kazkokio konflikto metu rupetu..
As nesakiau jog mes to suvio neissautumeme kaip kad 39 ais kad padareme.. Bet ka musu kariuomene realiai galetu padaryti palyginus su Rusijos kariuomene? Kiekiai, aprupinimas, ginkluote daugiau nei diena nuo nakties skiriasi.. Va cia ir buvo tas pasakymas jog jiems ir sauti nereiktu, ramiai su savo tankais privaziuotu kur jiems reikia ir viskas. Kiek mes priestankines ginkluotes turime? Bent 50 iai tanku jos uztektu? Kokia pas mus prieslektuvine gynyba? Kaip musu oro sienas NATO saugo buvo puikiausias pvz kai Rusijos naikintuvas pas mus del avarijos nusileido o tos NATO oro pajegos net i ora pakylti nespejo... Kokia gynyba mes turime pries raketas? Rusam juk net eiti cia nereiktu is to pacio Kaliningrado Ar is kur toliau raketom uzmetytu paskui beliktu tik atvaziuoti pasiziureti. Jei tamsta mano kad vis dar pasakas seku... Sakote nereikia issigalvoti. Tada jei jau pasak tamstos mes ramiai gyvename tai gal apskritai nereikia mums tos kariuomenes? Kam tada tuos nebutus priesus issigalvoti ir tokius pinigus KAM skyrti. Kam tada tuos kareivius ruosti tam kas butu jei butu. Kam ta kara zaisti scenarijus ivairius atidirbineti? Juk pasak tamstos visiska nesamone ir nieko jau negali buti nes viskas jau 20 amziuje buvo.. Tuo labiau kad dabar mus ta isgirtoji NATO saugo ir jau tikrai niekas musu pulti dabar nedrys...
Ka tamstai irodyti del NATO konkreciai? Kad jie pasake jog jiems is Lietuvos uztenka vieno bataliono operacijoms? Tai cia viesa informacija viesai pasakyta NATO pareigunu mums istojant i NATO. Kad mes vaziuojame i Afganistanus Irakus ir panasiai todel jog amerikieciai savo kareivius taupo ir jiems zymiai pigiau sajungininkus siusti nei saviskius? Tuo labiau kad patys uz tas misijas ir susimokame.. Lietuvai misija Afganistane kainuoja 4 milijonus doleriu per metus. Ar mes tokie turtyngi kad galime tokias sumas kasmet ismesti del kazkokio Afganistano kuris mums **** nereikalyngas kai ten bus viskas kaip buvo kai tik amerikieciai is ten pasitrauks.. Ar ne geriau ta suma butu pvz svietimui ar pensijoms didinti skirti?
Ka konkreciai jums del NATO irodineti?

82

Re: Armija

Tamsta, viešai atsiprašau dėl savo prieš tai pasakytų žodžių apie jūsų žinias. Pagarbiai bendravardis.
Prie reikalo.
Wikipedia - geriau negu nieko. Pripažinsiu, tikrai ne pats geriausias šaltinis remtis...
Dėl tankų rašydamas, turėjau omenyje Lietuvos kariuomenės modelį. Ir visgi, pripažinkit, aviacija yra karinės galios ateitis. O gal atominiai povandeniniai? ..
Dėl karinių konfliktų ir emigracijos reikia atskiros temos.
Kas liečia 1939. Turite omenyje Klaipėdos krašto atplėšimą nuo Lietuvos ar susimaišėte norėdamas parašyti 1940 Lietuvos okupaciją?
Nesiimsiu spręsti kas būtų jeigu būtų. Per daug slidus dalykas dėl to rusų įsiveržimo.
Nesakau, kad nereikia kariuomenės. Manau, kad ją kaip tik labiau reikia stiprinti. Ne prieš visuomenės akis, bet realiai. Va tada gal ir  galėsime matyti priešus... Ir šiuo metu, mano nuomone, didesnė tikimybė teroristinio akto, nei kad rusai įsiverš.
Dėl NATO pervertinimo sutinku. Tikrai, kas gi eitų ginti svetimų užpakalių?
JAV ir Afganistanas. Nesutinku dėl jūsų nuomonės. Vien užtenka pažiūrėti per metus žuvusiųjų skaičių ir pajėgų dislokavimo vietas..
O įrodinėti prašiau, kad Lietuvai užtenka vieno bataliono. Negirdėta, nematyta, Įdomu pasidarė.

83

Re: Armija

Nu va. Toks didelis, o vis dar teroristais tiki.
Ziurek placiau i pasauli,o ne vien tai ,ka kasdien transliuoja propaganda.
Kas del karo,tai siais laikais karas kaip po toks,koks buvo II pasaulinis jau nebekils. Dabar kariaujama informacinem ,ekonominem ,elektroninem bombom.
Senovinis karas siais laikais tapo pernelyg brangus. O ir finalas visai neaiskus.

84 (redagavo Aivaras 2013-01-13 18:35)

Re: Armija

Tamsta, Ricardai, tikrai ūgiu negaliu pasigirti... O kas liečia teroristus tai tikrai tikiu, kaip ir jūs emailais savo pašto dėžutėje.
Kažkada taip žiūrėjau plačiai į pasaulį, kol nepamečiau rožinių akinių...

85

Re: Armija

jau varot vyrai uz temos ribu....

86

Re: Armija

Į temos klausimą.
Ne, dėja nepavyko išsisukti. Pats atėjau, išbandžiau ir patiko.

87

Re: Armija

Aivaras parašė:

Į temos klausimą.
Ne, dėja nepavyko išsisukti. Pats atėjau, išbandžiau ir patiko.

Pagirtina. Tikrai.

88

Re: Armija

Dėkui, stengiaus

89

Re: Armija

Zodziu ilgai ir nuobodziai rasiau, kol parasiau atjunge ieskokas, (dekui administracijai)
Antra karta tikrai jau nerasysiu o ir tikrai krypstame nuo temos jau..

90

Re: Armija

Na man tarnauti neteko. Bet gal galetum placiau aprasyti,kas ten taip patiko?

91

Re: Armija

Aivaras parašė:

Dėkui, stengiaus

Gal ir gerai, kad dabar nėra privaloma - kas antras bandė išsisukti, o pažįstu ir tokius, kurie gavo šaukimą, studijavo, tai nėjo, o vėliau jau nebešaukė kažkodėl.

92

Re: Armija

Ricardas parašė:

Na man tarnauti neteko. Bet gal galetum placiau aprasyti,kas ten taip patiko?

As asmeniskai irgi nesigailiu nei del vienos dienos ten praleistos. (tiesa as ne reguliariose pajegose tarnyba atlikau)

93

Re: Armija

Labai daug kas priklauso kur tarnauji. Ir žinoma, kiekvienam savo. Nenoriu sureikšminti Krašto apsaugos Savanorių pajėgų indelį į kariuomenę, tačiau tai ne ta vieta, kur patirtum visą "kaifą". Bet pradmenys yra.
Asmeniškai man kas patiko. Patiko tokie primityvūs dalykai kaip pirmasis šūvis, taktika, užduočių vykdymas, maskavimas, tarpusavio supratimas tarp karių, puikus kolektyvas, pilnai užimta dienotvarkė ir net tas lovų klojimas be raukšlių.. Taip, čia ne karves melšt.

94

Re: Armija

Melisa parašė:
Karolina parašė:
Melisa parašė:

Nepavyks, žinok. Dabar iki celų 60 metų ima. Imtinai. O kai viešai parašei, tai iškart ir pranešta jau Karo ministerijai. Taip, kad armijoj, oi - kariuomenėj ar ne, vis tiek ragai tau bus big_smile

:DDD negąsdinki berniukų - dar į depresiją puls iš nevilties ;D

Su depresija irgi jama. Sako tenais, jin greit išgaruoja big_smile

95

Re: Armija

Mergaites negasdinkit mazu berniuku-dar nakti i lova pridarys!

96

Re: Armija

Donatas parašė:

Mergaites negasdinkit mazu berniuku-dar nakti i lova pridarys!

big_smile

97

Re: Armija

Ex armija geras dalikas na taip yra skirtumas kur tarnauji as tai tarnavau Artilerijos dalini tai ten kaip spa centras.

98

Re: Armija

kaip lietuvai jai jau kalba del armijos finansavimo ..yra kur ir geriau pinigus ikist,uztenka turet armija kad nato atitikt standarta ir viskas,,,sumazint tu kurie pre popieriu sedi nes ju daugiau nei tarnaujanciu,,,,