81

Re: Kaip daznai jaunimas lankosi baznycioje? Ko joje tikisi?

baznycios yra ne vien kataliku, ir daugelio jaunimo nuomone bznc lankosi tik davatkos ir pan... yra tikrai nemazai tikincio jaunimo, kurie yra nuostabus...cia tas pats su krikscioniska muzika daugelis ja sieja tik su baznytine, bet taip yra pilna roko, metalo,hip hopo rapo stiliai kuriais taip pat yra garbinamas Dievas... reikia tik atrasti save...

82

heh baznycia tj nznau... dejau skersa keistas dalykas.. dievas irgi... nsmn... tuo labiau kataliku dievas ir baznycia.. isvis is kur xebra zino kas dievui patinka? renkasi sekmadieniais gieda kad myli ji kaip savo pana/baxura.. durnizmas. buciau as dievas tj visus juo i pragara uz nepagarba nuteksciau.. wink

83

Ernesta, 20 parašė:
Viktorija, 18 parašė:

kiekvienas pasirenka eiti ar neiti jam i baznycia..as,pavyzdziui,gal ir tikiu,kad yra kazkokios aukstosios jegos,taciau baznycia netikiu ir nepasitikiu..man tai nesamone klausyt to kunigo..dar didesne nesamone,kad paburbejus jam i ausi,man bus atleistos nuodemes..nu visiska nesamone...... :]

Visiskai sutinku:)))

as irgi visiskai pritariu,..Jau gryzau is piligriminio zygio..Buvo nuostabu..
Pajauciau Dievo artuma,kaip niekada anksciau..Kai kepino saule kai pliaupe lietus jis man suteike stiprybes eiti ir nepaluzti...

84

Dovydas, 17 parašė:

heh baznycia tj nznau... dejau skersa keistas dalykas.. dievas irgi... nsmn... tuo labiau kataliku dievas ir baznycia.. isvis is kur xebra zino kas dievui patinka? renkasi sekmadieniais gieda kad myli ji kaip savo pana/baxura.. durnizmas. buciau as dievas tj visus juo i pragara uz nepagarba nuteksciau.. wink

pritariu... ir dar gaisti po valanda ar dvi del kazkokios nesamones... tikrai ne man... laiko gyvenime ir tai nera per daugiausiai, praleiskime ji turiningai, o ne sededami ir giedami kazkokiai neaiskiai butybiai... kaip jau pirma minejau, jei neesi mates, tai kodel turetum tiketi?

85

Justas, 16 parašė:
Dovydas, 17 parašė:

pritariu... ir dar gaisti po valanda ar dvi del kazkokios nesamones... tikrai ne man... laiko gyvenime ir tai nera per daugiausiai, praleiskime ji turiningai, o ne sededami ir giedami kazkokiai neaiskiai butybiai... kaip jau pirma minejau, jei neesi mates, tai kodel turetum tiketi?

Hmmm...Sakai turiningai?..Malda tai nera vien sekmadieniais..Bet koks pasnekesys su Viespaciu yra malda..Ir zinoma tikinciajam yra lengviau gyventi..ir pakelti gyvenimo smugius...

O tas laikas kury tu leidi prie Tv,Pc...lakstydamas po barus kavines klubus ir pan..yra turiningas?..Niu nemanau..nesakau kad to nereikia...Aisku,kad reikia..As taip pat nevengiu,bet galima atrasti laiko ir JAM..Ju tiek ne dauk reikia...

86

visu pirma tu manes nepaziti, o jei pazinetum, tikrai nesakytum kad as lakstau po kavines, barus, klubus ir pan. as esu zmogus kuriam patinka buti vienam, tokiose vietose mane labai sunkiai pamatysi, tiksliau tai visiskai neimanoma, nebent kavinej po kokio nors renginio, ar siaip uzlekusi uzvalgyti... tv... per savaite dvi valandos neiseina, kompas? tikrai daug nesedziu, kai po darbu griztu ne tas galvoj. Ir siaip, jei yra dievas, tas tavo vadinamasis, tai kuriu galu trenktis i ta baznycia, jei jis jau taip viska mato ir viska zino ir tipo mintis musu skaito, tai galima ir siaip apie ji pamastyti, arba pasisneketi, kaip kokiame nors rokiskyje... o baznycia skirta tiems zmonems kurie neturi ka veikti, iesko progos pasireiksti, nori apie visus viska zinoti (pvz vadinamos davatkos). zodziu, nematau prasmes gaisti laiko

87

Justai,o as ir nesakau,kad kazdien y baznycia...Aiusku,kad su Dievu galima kalbetis bet kur...Bet man tiesiog reikia kartais pabuti jo" namuose"... Pabuti ramybeja..O taip pat ir svesti sv.misias...ir.t..t... ir pan..Niu dar nemanau,kad esu davatka...:)))

88

kauno zose... ;D siaip tai kodel jo namuose? visai ne jis states ir ne jo uzsakymu, jei ka ;D
bet tu cia idomiai, tokia visai nieko atrodai, o i baznycia keliauji ;D paprastai tokios ten nesilnko, kaip cia tu tokia isimtis?

89

Justas, 16 parašė:

kauno zose... ;D siaip tai kodel jo namuose? visai ne jis states ir ne jo uzsakymu, jei ka ;D
bet tu cia idomiai, tokia visai nieko atrodai, o i baznycia keliauji ;D paprastai tokios ten nesilnko, kaip cia tu tokia isimtis?

niu kauno sakai? nzn nzn..retai ten lankausi...xe..xe..gal geriau tada tiktu lazdiju zose big_smile sakai megsti vienuma..tai va butent joje ir gali bendrauti su juo...   As ir sakau jo "namuose"  tiesiog visa tai pastatyta jam:))) kad jis galetu priimti mus...
uij patikek ten lankosi ne tik tokios kaip as...daug geresnes:)*   istiesu labai daug draugu turiu tikinciu...ir kuo toliau tuo daugiau susipazystu su tokiais zmoguciais....
O cia tik tavo stereotipas sukurtas,kad baznycioje lankosi tik bubules ir siaip baizus zmones..

90

nu ne... bet tokiu tikrai reta big_smile o kauno zose, tiesiog siaip mano zodyne sie duzodziai neperskiriami, as pats ne kaunietis, bet sakau, taip jau yra, kad nesvarbu is kur vistiek kauno zose ;D vienumoj nera kada melstis, reikia pinigus daryti wink o sia vasara tai visai... laisvo laiko mazai

91

Justas, 16 parašė:

nu ne... bet tokiu tikrai reta big_smile o kauno zose, tiesiog siaip mano zodyne sie duzodziai neperskiriami, as pats ne kaunietis, bet sakau, taip jau yra, kad nesvarbu is kur vistiek kauno zose ;D vienumoj nera kada melstis, reikia pinigus daryti wink o sia vasara tai visai... laisvo laiko mazai

NIu joa pinigai ....Bet istiesu kokie mes visi materialistai(nzn ar teisingai parasiau)  Vien pinigai...O kaip gaunam mums vistiek negana...nesakau,kad ju nereikia,bet viskas su saiku..man taip pat reiukia..:)bet....
Kaip pagalvoji kokia jie tustuma... Ju turedamas draugu nenupirksi..prisiminiau toky pasakojima tikra" Vyrukas jaunas..Turejo pinigu,masiniuka ir net draugu,o merginu demesio taip pat netruko,bet vistiek gyvenimas nemielas buvo..nemate prasmes gyventi..Norejo nusizudyti,bet...jy isgelbejo tikejimas...Tik tikejimas jam dave antra ar net trecia sansa...ir jis dabar laimingas..Budamas kunigu...   "

uij cia gal bisky ne y tema..aij bet dzin...kaip as tokia prie meno tai tiks...

92

nori i tikejimo kelia atvesti? bet nesakyk, malonu buti nepriklausomu zmogumi ir per  vasara uzsidirbtu kokiu tai 5 stuku pilnai uztenka savo reikmems, nejau nesutiksi? o dbr juk tokie laikai, kad visur pinigai, pinigai, pinigai ir pinigai, niekas be ju nevyksta, ju neturi ir visi tave pamirsta. draugu taip, pinigai nepadeda susirasti, o svarbiausia susiradus draugus neturint pinigu, prasimusus i  normalius sluoksnius nepamirsti tu, kuriuos nuo mazens pazisti, tikrai nera faina, kai tave pamirsta ar tipo tu tampi jau per prastas (asmenine patirtis) kazkaip nezinau. Teisingai sakoma, pinigai neatnesa laimes... bet siame pasakyme daug isimciu... neturek, gyvensi savartyne, turek gyvensi normaliame name ir nereiks pajuodus ju uzsidirbineti. O vasaromis as viska darau ne del pinigu, o del saves, nes igyju labai daug ziniu, kurios man puikiai pravercia. Ir tikrai nematau reikalo eiti i baznycia... sekantis mano nueijimas i baznycia bus kitu metu geguzes 19 diena... nes tikrai privers eiti ;D o siaip tai sakau... manes niekas ten netraukia... nu savo noro gal per vestuves savo teks nulekti wink bet dar toli grazu ir pamazu smile

93

niu joa...sakai kai yra pinigu yra ir draugu ane?...o pagalvok kiek is ju tikru,...jei ir yra tai vienetai....dabar as tai matau...ir zinau,kad tai tiesa....  Ir pati jauciu kad kuo giliau tikiu tuo man lengviau atlaikyti gyvenimo isbandymus  smile))  zinoma taip pat ir tikri draugai didele parama..aisku,kad reikia ir pinig,ir masinos ir kitu materialiu dalyku..bet visko su saiku(pasikartosiu )

ne nenoriu taves ytikineti..tiesiog sakau savo nuomone

94

nu tai tie draugai nuo seno turi buti, va tie tai patys tikriausi, o tie, kurie atsiranda ir ganetinai daug, kai uzsidirbi koki pirma simta tukstanciu... tai tikrai jie nera tikri

95

Justas, 16 parašė:

nu tai tie draugai nuo seno turi buti, va tie tai patys tikriausi, o tie, kurie atsiranda ir ganetinai daug, kai uzsidirbi koki pirma simta tukstanciu... tai tikrai jie nera tikri

niu o as manyciau..va kai prarasi ta 100 tukstanciu..ir kurie isliks draugais..tai tie tikri...bet cia velgi tik mana nuomone:)P

96

hmmm..Neydomu..kazkaip aptilo sitas forumiukas:(

97

kai mazi bunam seneliai dazniausia veda ir siaip juk pirma komunija po to ir dervamone........
o po to patys renkames ar eit i baznycia ar ne........
vieni gal ateina pasiguosti, kiti gal iesko ramybes, kiti atsakymu......visi visuomet darom turedami kazkoki tiksla....

98

Austeja, 20 parašė:

kai mazi bunam seneliai dazniausia veda ir siaip juk pirma komunija po to ir dervamone........
o po to patys renkames ar eit i baznycia ar ne........
vieni gal ateina pasiguosti, kiti gal iesko ramybes, kiti atsakymu......visi visuomet darom turedami kazkoki tiksla....

uij kaip pritariu:)

99

blogiausia yra tai kad waika pakrikshtija  ir primeta jam ta sawo tikejima... :V gal uzhauges jis nores pasirinkti wisaj kita dalyka... big_smile kazhkokia nsmn. jokios pasirinkimo lajswes ;DDDD

100

baznycioj buvau gal spali ar lapkriti, net tiksliai nepamenu.. ejau pro sali ir siaip uzsimaniau uzsukti po ilgu 3 metu...  uzsimaniau siaip tiesiog pabuti, paziureti, pasedeti tyloj..