261

Re: airijos lietuviai

Gediminas, 22 parašė:

lietuvoje gyvens protingi issilavine zmones mylintis savo sali, kelentys jos ekonomika ir t.t., nebegantys kaip ziurkes is skestancio laivo!   ka ten randa nesuprantu..  as lietuvoje uzdirbu tiek pat tik kabinete sedziu, o ne alu pilstau girtiem uzsenieciam..  kur jusu savigarba emigrantai?!!?

tiek pat tai kiek? o tu nemaniai, kad isvaziuoja kaiptyk issilavyne zmones?

262

Gediminas, 22 parašė:

lietuvoje gyvens protingi issilavine zmones mylintis savo sali, kelentys jos ekonomika ir t.t., nebegantys kaip ziurkes is skestancio laivo!   ka ten randa nesuprantu..  as lietuvoje uzdirbu tiek pat tik kabinete sedziu, o ne alu pilstau girtiem uzsenieciam..  kur jusu savigarba emigrantai?!!?

tiek pat tai kiek? o tu nemaniai, kad isvaziuoja kaiptyk issilavyne zmones?

263

zinai,svetur lietuvaiciai ne tik pilsto alu zinok kai kurie cia savo firmeles turi...o kad tu sedi kabinete tai nereiskia kad esi sustras,kabinetas tai dar neprestizas,darbas yra zmogaus puosmena.nesvarbu kad as dirbau irgi lt kabinete, bet cia as gal dirbu eiline gatviu slaveja... na ir kas...manes tai nezemina,pramoksiu kalba,susirasiu pazinciu,uzsirekomenduosiu ir tada gal kabinete nosi krapstysiu... nereikia saves kelti,visi mes gimeme nuogi...

264

na savaime aisq visur galima siekti karjeros ir panasiai... tik man mieliau tai siekti savo salyje, ne vien del to, kad aplink lietuviai ir artimos sielos... bet ir del pacios tevynes geroves. Visgi bet koks mano indelis yra i nauda. Nesvarbu ar tai ekonominis ar visuomeninis ar politinis. Kiekvienas renkames savo kelia smile

265

O kaip emigrantas kitoje salyje, mano rankos butu suristos... Negaleciau daryti jokio visuomeninio itakojimo, visi zinome koks yra poziuris i emigrantus... dar koks nacis ateitu ir uztrankytu mano galva ;D visgi netgi ir nebutu kam daryti ta visuomenini itakojima... kazkoks airis nieko bendro neturintis su lietuviu... kam man jo gerove?

Politika? Apie ja be pilietybes galime pamirsti, o ir gavus pilietybe (kas aisq ilgai uztrunka) tai yra neimanoma, jej nepragyveni kokius 50 metu... i svetimtaucius senuju saliu politikai diskriminuojamai ziuri, ir tai yra amzina tiesa... net neverta del to gincytis.

Kas belieka? Ekonomine itaka? Kalti bapkes diena nakti ir gyvent sociai? bet juk pinigai gadina zmogu... vien maitinamas pinigais sugestum kaip obuolyis grauziamas kirmino...

TOdel as jau geriau pasirenku sunku kelia, taciau bent jau sveika smile Gyvensiu Lietuvoje ir nesigrausiu, kad svetur kazkas uzkala daugiau pinigu smile Juk tas pinigu kiekis... tai kartais gali net tapti liga.. vis daugiau ir daugiau.. slykstu yikes

266

vis daugiau ir daugiau pinigu sikiam savo ateiciai,vaikams,anukams.man niekas nieko nedave todel ir turiu pati gerai apgalvoti savo islaidas.
o ka mes turime lt prezidentu?jo niekas nemenkina,ji gerbia.
o cia jau uzsienyje kaip uzsirekomenduoji taip turi, su manimi dirba visi uzsienieciai,dauguma airiai ir mane ten priima labai siltai. kalba didziausias trukumas buvo man,bet su ju pagalba siandien as galiu apie daug ka su jais pasikalbeti. yra visur gerai,tik reikia deramai paciam save vesti ir tas obuoliukas bus sveikas jei pats sveikai ziuresi i pinigus.

267

Aisku.. bet sakes as neisivaizduoju kaip man reiktu gyvent kitoj saly kur tiesiog buciau uzblokuotas nuo visuomeniniu veiksniu ar nuo politiniu... nzn.. kas liktu? Eit i bara, pliurpt alu ir sirgt uz futbola? big_smile Tai gal todel ten pas jus toks jis populiarus? :DDD nea nu siaip tai galiu apdaryt ir Lietuvoje... ir daznai pasidarau.

Kita vertus, jei gyveni uzsienyje bet seki Lietuvos naujienas ir t.t. (Juk nieks nedraudzia) tai tik zadina tavo nora grizt ir gyvent Lietuvoje ir vis kankinies kai koks kalinys... hmm.. Na ne visiems skirtas paprastas ir aisqus gyvenimo tikslas - kalt bapkes smile

268

mlia auri,is kuR TAU zinot koks yra poziurys i emigrantus? tu esi uzsieni gyvenes KAIP EMiGRAnTAS? NE tai ir ne sakyk ko nezinai... ar tau tavo seneles gera drauge pasake, nes jos anukas kest su treningais isvaziavo i uk, ir ji ten viso sikok, nes ks negerbe kitu?

269

Nikita, na siaip is bendro isprusimo zinau... Nebuvau uzsienin, bet tikrai kadanors pabusiu, kai atsibos man ta visuomene lietuvoj big_smile na bet pas mus Lietuvoj labai daug rodo tu laidu ir publicistiku apie emigrantus. Dauguma ju pasiseka, bet labai daug ju ten kencia ivairius defektus, kuriu lietuvoje nera.. :?

270

tau tik lt televizija ir tiket... zinai kas tv lt valdo? seimunai ir panasus! taigi ten viskas uzsakyta.

271

Nikita, 16 parašė:

tau tik lt televizija ir tiket... zinai kas tv lt valdo? seimunai ir panasus! taigi ten viskas uzsakyta.

:? isprotejai? :V pas mus siaip privacios televizijos... TV3 isviso yra Suomiu pirktas. Vienintele LTV yra valstybine televizija, bet ir to pusiau privatizuota.

Bet kuriuo atveju, seimunam isviso sitas klausimas nerupi tad jie net nesivargintu kurti tokias laidas jei jiem priklausytu (todel per LTV ir ner tokiu laidu). O ziniasklaida pas mus yra pakankamai laisva (todel vis ir kyla skandalu miskas).

272

o zinai kad laidose dalyvauja kviestiniai aktoriai,pati turiu keleta draugu kurie vaidino juose. taip kad savo kailiu neisbandes neverta tiketi,o tiki tuom ko pats nori,jei tavo nuomone tokia jos niekas manau ir nepakeis,tik tu pats smile

273

Jolaka is ZADVAINIU jai cia uzeis  tegu nepamirsta pusbrolia is italijos aaa

274

oj is lt ishvaro tik kvailiai ir t.t ;D ;D ;D o cia vos neluzau ir ciut kedes nesulauziau . atsipust reik....

auri nepyktis o tavo mandrumas veda ihs kelio as as noriu kad tu iznotum .... as galiu tau atsiust kijevo kotletu.........

o apie tv tai joa kad ten viskas nupirkta bveveik 100% tiesa wink

275

kokie defekrati?:D alga mazesne ir prageria daug ka?:D cia nedefektas:D

276

as tokia prielaida darau,kad i uzsienienio forumus lenda lietuvaiciai tie kuriems uzsienis yra idomus,o kas juo nesidomi cia ir nesidomi. smile

277

Sveiki,
Siais metais zadu palikti Airija po 2 metu darbo cia. Noraciau susigrazinti visus mokescius, sumoketus Airijoje per 2005-2006 metus. Gal kas yra susidures su mokesciu atsiemimo procedura? Kokie minusai gryzus i lt laukia, jei suzinos lietuvoje , kad nemoketi mokesciai nei vienoje salyje. Kituose forumuuose apie mokesciu nerandu jokios rimtos informacijos. Busiu dekingas uz suteikta informacija.

278

apie ka jus cia kalbat nera niekur blogai

279

kai kurie zmones keikia airius...mano kad lietuviai cia vergauja...bet geriau vergauti cia uz gera atliginima negu vergauti lietuvoje uz kelis simtus ir neleisti sau tai ko nori...lietuviai gyvenkite ir dziaukites geru gyvenimu:))

280

joa ****:)))))))