1

Tema: Man jau 18!

Noreciau dabar visu nuomone isgirsti.
Man pasidare idomu nes greit sukaks man 18 ir labai laukiu nes tada galesiu daryti viska ka noresiu ir neturesiu klausti mano tevu bet ir atsiras problemos.
Taigi noreciau dabar paklausti tu kuriem jau virs 18 ar gyvenimas labai pasikeite ir kaip? i geraja ar i blogaja puse? Ar greit issikraustete ar iki siol gyvenate su tevais?
Ir visu kuriem dar nera 18 ko jus laukete is jusu 18gimtadienio ?

2

Re: Man jau 18!

as laukiu 18 metu nes tada man minimalus atlyginimas pakils big_smile ir ne bus darbo valandu apribojimu. big_smile na dar draudimas pigesnis ant masinos bus big_smile na ir alu galesiu be problemu pirkt smile daugiau kaip ir nieko smile

3

o jokiu problemu nematai:? ka tik geraja puse?

4

na man tai nieko nepasikeite, koks buvo, toks ir liko smile

5

Na, man asmeniskai beveik niekas pasikeite, tik atsirado vairuotojo pazinejimas(vairuodavau ir be jo), galiu legaliai pirkti alkoholi(pirkdavau ir anksciau), tevai ir anksciau man lb daug laisves suteikdavo. Taigi beveik niekas nepasikeite, tik db jau turiu galimybe balsuoti rinkimuose, kuo dziaugiuosi:)

6

Evelina, 17 parašė:

o jokiu problemu nematai:? ka tik geraja puse?

as optimistas smile na problemos tokios, kad klasiokai visalaik prasys nupirkt ir jiems alkoholio, ko as nenoreciau daryt smile seip tai minusu kolkas nematau. net neisivaizduoju kokie jie galetu but. sprendziant pagal sese, tai nieko blogiau jai nepasidare. tik daugiau varijantu gyvenime, ta prasme nori mokaisi nori dirbi nori nieko nedarai smile

7

Tik va,, minusas tame, kad tenka draugus girtus vezt ir pats isgert reciau galiu:)

8

Visiskai niekas nepasikeite. Na, tik tai, kad galiu nuo siol nebijodama parduotuveje pirkti alkoholi ir tabaka. Zinau, kad jei paprasys dokumento, galesiu ji ramiai istraukti is pinigines ir parodyti pardavejai:)

9

nu as tai galvojau kad yra ir blogosios puses bet kolkas ju nematau bet palauksim kitu zmoniu nuomones...

10

as tai 18 laukiu, kad teises gauciau. pas mus seimoj beveik demokratija, as db jau beveik darau ka noriu, tik kai sulauksiu 18 pati laisviau jausiuos. pasvilps man visi... big_smile

11

Diana, 17 parašė:

as tai 18 laukiu, kad teises gauciau. pas mus seimoj beveik demokratija, as db jau beveik darau ka noriu, tik kai sulauksiu 18 pati laisviau jausiuos. pasvilps man visi... big_smile

vayk i UK cia nuo 17 teises:)  seip as laukiu 17-to gimtadienio, kad teises gauciai. o automobili ir draudima ar beveik turiu big_smile

12

nu as irgi dziaugiosi nes galesiu  viska dariti ka noresiu ir nereiks klausti galesiu ieiti ten kur noresiu.
bet pvz problemas reiks jau paciai spresti
vokietijoje irgi nuo 17 metu galima ir alkoholi pvz alu,vyna arba cigaretes galima nuo 16 pirkti

13

viskas tas pats ner nei geru,nei blogu pusiu...

14

nu kokios problemos, evelina?.. as tai ir db pati savo problemas sprendziuos, mano tevai apie mane zino tik tiek kiek butina. nebegu ir neklausineju mamos ka daryt, kad vaikina nukabint, kaip rengtis, kaip gyvent ir pan.

15

nu as apie tai  gi ir nekalbu siaip. dabar pagalvojau jug esu vokietijoje o jus ne tai cia visai kitaip cia kai buni 18 tai problemos pvz kai dokumtus reikia paciam tvarkiti ir pan. vienu zodziu cia viskas kitaip neigu lietuvoje

16

tai va kad nelabai ir keiciasi tas gyvenimas sulaukus 18 smile

17

net ir nesulaukus 18 reik paciam dokus tvarkytis, tik kartais tevu parasu reik ir pan., o po 18 gal daugiau to popierizmo ir prisideda, bet negi didele tai problema?

18

na ka zn ta pilnametyste tai kelios laiswes ir kruwa pareigu bet gera kai tau 18 smile

19

Linas, 18 parašė:

na ka zn ta pilnametyste tai kelios laiswes ir kruwa pareigu bet gera kai tau 18 smile

smile o kokios pereigos atsiranda?

20

na zn jau su teisesauga bendrauji pats ir taip jau pilnai uz sawo weiksmus atsakai (na as tikrai ne nusikaltelis smile