1

Tema: Kas skatina jaunimą išbandyt narkotikus ?

Manau, kad mūsų dabartinis jaunimas (14-18m) susiduria su rimtomis problemomis. Visi žino apie narkotikų žalą, bet smalsumas tikriausiai nugali. Kas skatina jaunimą išbandyt narkotikus? Norėjimas atsipalaiduoti? Naujų pojučių ieškojimas? Ar alkoholis gali būti alternatyva?

2

Re: Kas skatina jaunimą išbandyt narkotikus ?

Sunku nuspresti vienareikšmiškai, kiekviena situacija kitokia. Man daugiau teko sutikti tuos kurie ieškojo pojūčių.

3

o kas savu laiku skatino isbandyti cigaretes, alkoholi ir t.t.
as manau, kad kiekviena karta turi savus maisto budus.. dabar ateina narkotiku karta, nes viso kito jie jau persisotine ir nori tureti kazka savo.. be to, narkotiku vartojimas tampa masines kulturos dalimi - ana diena per zinias rode reportaza, tai ten labai gerai viena mergaite pasake, kad jeigu nori buti "kietas", pasirodyti pries kitus, butinai turi rukyti zole smile o cia jau pirmas laiptelis zemyn.. arba aukstyn, jei jau vadinsime juos "zvaigzdziu vaikais" big_smile

4

priklauso nuo zmogaus ir auklejimo. man niekada niekas nepadarytu itakos sakydamas, kad va, imk, pavartok, tada busi kieta. nusispjauciau ant tokiu zmoniu ir nueiciau. kiekvienas turi savo prota ir poziuri i atskirus dalykus, todel visi reaguojam ir atsirenkam savaip.
pritariu kazkieno nuomonei, kad dazniausiai yra pabandoma is smalsumo.
vartojanciu amzius sparciai jauneja, nes vartoti alkoholi ar rukyti tapo iprasta, reikia juk kazko labiau vezancio. svarbiausia, kad tokie vaikai nelabai supranta ka daro ir turetu buti sukurtos specialios svietimo programos sia tema ir didele agitacija pasisakant zmonems turintiems dideli autoriteta jaunuoliu tarpe, kad tai yra zalinga ir sukelia labai dideliu nemalonumu.

5

Egle tokiu organizaciju yra patykek ir ne viena,i mokykla vaiksto kas savaite vos ne, kai uzeina bumas...siaip draugai,drauges nuo ju viskas,vienas pabande o pasiule kitam taip ir viskas eina ratu...Tik man kyla klausimas,ar jie taps rimti narkomanai daugelis ar tiesiog mes ta zole ,ratus per borta???

6

Egle20> "man niekada niekas nepadarytu itakos sakydamas, kad va, imk, pavartok, tada busi kieta. nusispjauciau ant tokiu zmoniu ir nueiciau. kiekvienas turi savo prota ir poziuri i atskirus dalykus, todel visi reaguojam ir atsirenkam savaip."

tu taip sakai dabar , kai tu puikiai viska supranti atsirenki ko tau reikia , o ko ne ... as tikrai netikiu , kad ta pati butum pasakiusi 14 metu. va cia ir yra beda, kad pabando tie, kuriem tikrai dar nieko neisaiskinsi, belieka tiketis, kad viskas pabanmdymu ir pasibaigs . as pabandziau gal kokiu 15, po to dar kelis kartus rukiau ir viena karta gavosi taip , kad geros ketvirti vienas surukiau... va tada man buwo ziauriai bloga, galvojau, kad jau galas arteja, bet kazkaip. po to karta man vien nuo zoles kvapo bloga buna, tikrai nebebus tokiu kasrtu, kai pasakysiu, ok - parukom big_smile:D:D:D

7

manau kad skatinai noras pajusti malonuma,labai didele dali sudaro darugu ratas ir manau kad kurie neturi kur pinigu deti jau nebezino kaip galima pasilinksminti nes iprastus budus jau yra isbande

8

na keik zmoniu,tiek ir nuomoniu:)galetu cia koks nepilnametis narkomanelis pasireikst tada isiaiskintumem kas kur kada:D

9

Siaip  jai real as 15 pirma karta parukiau zoles:))tada buvo ohoho buvau reperis ir mano draugai buvo keleis metais vyresni ir pesdavo zole tai ir as norejau but keitas:))bet tas kietumas baiges tuom kad 4h negalejau atsistot nes is kart apsivemdavau:)))daba jai real tai parukau i metus karta zoles isaip pasijuokt bet nesu niekad pirkes visad vaisina,o ka rimciau tai fyyy nebandziau nors jauw jauw tiek betruko bet ne sakau eik tu ... ir pralindo:))tie visokie ratukai,heroinas ir tt cia jau yra kazkoks nuosmukis,kaip galim net neisivaizduoju tokiu sh uziiminet:)draugai pries einanat uzimeta tu ratu sako mum linksmiau as sakau man ir be ju pakankamai linksma:)jie ten skraido po sales kaip pludes o as tiesiog geriau bokaliuka alaus panele pasonei ir men buna 100% linksmiau manauw:D

10

na tu teisus perdaug patis zinoti negalim

11

o ash manychiau, kad chia dar vienas budas atkreipti y save demesy: draugu, aplinkiniu.. gal ir tevu. tipo kai kas nors paruko zholes, tai kita diena eina per visa mokykla ir aishkina - eink tu naa... vakar putem zholes, pz kajp gerai buvo.. o tu nenoreutm? ir tajp prasideda;] tipo nori atrodyti kietesni ir ishsiskirti ish kitu.. tas pats budavo priesh 2-3 metus su cigaretem. ir ash kadaise (budamas 14metu) rukiau.. ir rukiau gana nemazhai. tada tai buvo tipo kazhkas tokio Shustro. tipo rukydavo tik mandriausi, per shokius eidavo parukyti tik shustra xebra.. tai aisq dauguma noredavo prie ju trintis.. ;] ir pradedavo rukyti. sheip tevai bande knisti prota, bet tai nepadejo - kuo labiau aishkino, kad nedaryti to, tuo daugiau rukiau ir geraiu smile labiausiai manau padejo sese.. jin man nieko nesake, bet taip "taktishkai" uzhmesdavo.. blaim tautvydai, kam tu rukai? gert tai gerk, bet bliam.. kai pvz buni su pana gi nesmagu, kai cz smirdi.. ir dar gryzhus namo.. taip jin zyze zyze ir prizyze big_smile taigi uzh poros menesiu bus 1metai, kai nei vienos cigaretes nebesurukiau;] o tie draugai, su kuriais anxchiau buvau ir rukiau kartu, puchia zholyte kiekviena diena.. per shventes netgi po 1g zholytes supesha.. ;]

12

Tautvydas, 16 koks cia kietumas  ?  jeigu visi pradesim vartot narkotikus tipo visi busim kietesni   ?   reike turet savo galva, cia tas pats kaip cigaretes pripranti negalesi atprast....   nu gerai teko ir man per svente biski pabandyt   zoles su alum bet as tame nieko gero nemaciau vos neapsivemiau ir tiek.....

13

man taip pat buvo nuo zoles o del kietumo tai nesamone kai iseinu lauke ir pamatau narkosa man bjauru darosi ir kai dar zinai kad visi su peileis vaiksto tai jauku tikrai nesidaro

14

Narkotikams NEEE!!! ir niekada nepadeciau tokiem zmonem kurie vartoja ta suda!!! I tokiu kvailiu pagalbos sauksma yra tik 1 atsakymas: prisivii tai i srebk!!!

15

narkotikai tai tikrai gan sauni ir aktuali tema...bet iseities kaip niekas nesugalvoja taip ir neranda....pirma turi buti mano manymu kazkokiomis salygomis tikrinama ar nera platinama zole ir t.t. galu gale imkim ir cigaretes pasakius kokiam paaugliui kad tai narkotikas tai dar i veida spjuvi gausi ir pasakys gal nebesvaik ,bet tai tikrai narkotikas kuris zudo pagrindines smegenu lasteles kurios yra mum labai svarbios beje dar galiu pasakyti kodel cigaretes narkotikai ogi todel kas 11cigareciu surukius mirsta zmogus o kokiu tabl.perdozavimus tas pats ,o juos pradeda vartoti tipo jie bus naglesni kitaip sakant kruti nors nevelnio arba todel kad turi seimoje rupesciu skurdas vaikiu nepriziurejimas pagrindas narkotiku naudojamu priezastis yra BLOGAS TEVU AUKLEJIMAS."GERI DRAUGAI"svarbiausia tureti savo nuomone ir nepakluskite kitu iniciatyvai>

16

patikekit paugliu toks protelis kad jiem ir gulejimas apsivemus nuo alkoholio atrodo kieta...arba parukiau zoles tai ishvis dievas...

17

o as bandziau drauga istraukt ir aciu dievui man pavyko,,,

18

turbut jie patis nori jie nori pasirodyti pries kitus galvodami kad ir kiti taip daris , bet nuo to ka sis zmogus daro zmones nenori su juo bendrauti , o tas kietumas po to nueis iki kritines padeties ir zmogus stovi vienu zingsniu prie mirties , o po to gailisi jei lieka givas bet jau ne toks sveikas kaip ir kiti.

19

nu manau kad foumose narkomanai nelabai ir sedes nes jiem svarbiause vadimas "kaifas" o apie pasekmes nepagalvoja 

20

tai jau tikrai kad nesedi nes jai ir turejo kompa tai jau senei bus pardave kad tik doze nusipirktu smile)