1

Tema: ...HELP... mano 14- metis sunus, ritasi zemyn...

...HELP...  mano 14- metis sunus, ritasii zemyn... priesh menesi suzinojau, kad bando parukyti...o vat dabar, grizusi ish darbo radau gaaatava kaip shniuras...
nezinau ka daryti... fizines bausmes nenoreciau taikyti.... protingos kalbos nepasiekia tikslo...
Panaudojau shantaza, liepiau susirasti koki  sportini uzsiemima, be sedynes trynimo prie kompo...
Gal kas turite kokiu pasiulymu?

Aciu

2

Re: ...HELP... mano 14- metis sunus, ritasi zemyn...

Bandau isivaizduoti save to keturiolikmecio vietoje...:> kadangi esu ne vaikinas man ganetinai sunku... zinau kad man mest rukyt nepadejo jokios bausmes..nei mbilaus ar pc atemimas nei arestas...niekas... gal tiesiog nupirkt jam cigareciu pakeli ir liept surukyt visa vienu metu???

3

Egle, 17 parašė:

Bandau isivaizduoti save to keturiolikmecio vietoje...:> kadangi esu ne vaikinas man ganetinai sunku... zinau kad man mest rukyt nepadejo jokios bausmes..nei mbilaus ar pc atemimas nei arestas...niekas... gal tiesiog nupirkt jam cigareciu pakeli ir liept surukyt visa vienu metu???

aha..geras budas,vienas draugas taip ir mete rukyti

4

na joa fizines bausmes neaukleja.. na ka as zn as esu gaves dirzu gal kokius 5 kartus smile

na tas gi slyksciausias metas paauglyste.. va tame ir esme kad db is vaiku vaikyste pavogta.. skuba rukyti gerti ir myletis.. :} suku galva bet nieko doro nesumastau.. reikia rimtai uzimtumo kad neturetu laiko kvailystems tik mokyklai uzsiemimui ir namu darbams.. gal tada kas keistusi..

5

.. na , taip.. buvo kilusi tokia mintis...  na nezinau, man tai nepadejo...
.. kas bjauriausia... nesidomi niekuo, naa, nebent riedlentes, bet dabar ne sezonas... sportas jam nulis, atsakomybes taip pat nulis... vienu zodziu auga niekam tikes vaikas....
... abejoju, ar kada teks juo didziuotis...
... juk negaliu mesti darbo ir pastoviai ji kontroliuoti?...

6

Jolanta, 33 parašė:

...HELP...  mano 14- metis sunus, ritasii zemyn... priesh menesi suzinojau, kad bando parukyti...o vat dabar, grizusi ish darbo radau gaaatava kaip shniuras...
nezinau ka daryti... fizines bausmes nenoreciau taikyti.... protingos kalbos nepasiekia tikslo...
Panaudojau shantaza, liepiau susirasti koki  sportini uzsiemima, be sedynes trynimo prie kompo...
Gal kas turite kokiu pasiulymu?

Aciu

duok zuvies per ausis kol dar jaunas :DDD man kai niekas neduodavo tai db pats tevui zuvies duodu :DDD

7

Pauliau:D:D:D:D Sujuokinai tiu cia;) Aleksanda, na mano drauei mama tjp sake adarytu jeigu ana pagautu rukancia..bet kai mano drauge neruko:)...

8

nemanau, kad padės, po kurio laiko vėl pradėtų rūkyti, esu tikras. jei jis pats nenorės, niekas neprivers mesti, o norėti mesti jis netikiu, kad nori. kita vertus, netikiu, kad jis turi priklausomybę - tai tiesiog mados reikalas, "juk draugai rūko, kuo aš blogesnis". pats visa tai išgyvenau ir mečiau rūkyti kai buvau 12-tokas, tiesiog to nebereikėjo, nebuvo jokių ten "lomkių" ar kaip čia pavadinti, tiesiog mečiau ir tiek.

įsivaizduoju, kaip sunku mamai, nes dabar susimąsčiau apie save tėvo vietoje - tikrai nežinočiau kaip elgtis. taip, galbūt sportas būtų gerai, bet vėlgi, tai neišsigelbėjimas, kol jis pats to norės (o retas kuris nenori), tol gers, rūkys ir pan. vaikas jau per didelis mušimui, per mažas mąstymui.. velniava..

9

Jolanta, 33 parašė:

.. na , taip.. buvo kilusi tokia mintis...  na nezinau, man tai nepadejo...
.. kas bjauriausia... nesidomi niekuo, naa, nebent riedlentes, bet dabar ne sezonas... sportas jam nulis, atsakomybes taip pat nulis... vienu zodziu auga niekam tikes vaikas....
... abejoju, ar kada teks juo didziuotis...
... juk negaliu mesti darbo ir pastoviai ji kontroliuoti?...

aisku kad negali darbo mesti..

manau padetu sveikas psichologinis spaudimas tik reiketu sumastyti kokiu aspektu ji taikyti..

daug zmoniu isauga is tokio periodo smile
as tarkim  tai irgi sportu nesidomiu  ir rukau tik tada kai geriu..

>>gal apsviesk apie alkocholio ir cigareciu poveiki jaunam organizmuo :? turetu padeti

10

... butent.... stovi paciam vidury, nei prilupsi, nei protui medziogos duosi...
... mane pacia kontroliavo tik su dirzu, kitaip nepasidaviau auklejimui, bet vaika norejau ishaukleti kitaip, naaa, be fizines jegos... kartais pagalvoju, gal be reiklalo...
... pati prisimenu, kaip elgiausi paauglystej, nagi siaubas... bet ... vienu zodziu... bijau, kad nenusiristu zemiau, iki narkotiku... 
... ash aklavietej....

11

P.S. Uzdraustas vaisius saldziausias... sakau as is savo asmenines patrties...bet kita medalio puse...negi lengva sirdim keturiolikmeciui sunui pasakysi: jei durnas, rukyk!

12

... esme, kad jei dabar  nesiimsiu kazko, veliau bus per velu.... naudojuos proga, kol manes prisibijo.... veliau, bus shaukshtai po pietu...

13

tevai kalti kad nesugeba jo kontroliuoti...

14

joa auklek kol dar mazas ir klauso siek tiek.. nes paskui tai velu..

va pasakei  aie narkotikus.. as net nzn bet man nuo mazens buvo pries juos nusistatymas.. bet tevai man apie juos nekalbejo..

15

Va butent... dar viena iseijtis nuvest i ta mzieju...blyn kajp jisvadinasi nebepamenu..zn tik, kad bent kaune tj yra...ir ten baisenybiu tokiu pina..sako kad rukyt noras greit praeina...ten pabuvus...

16

Jolanta, 33 parašė:

... butent.... stovi paciam vidury, nei prilupsi, nei protui medziogos duosi...
... mane pacia kontroliavo tik su dirzu, kitaip nepasidaviau auklejimui, bet vaika norejau ishaukleti kitaip, naaa, be fizines jegos... kartais pagalvoju, gal be reiklalo...
... pati prisimenu, kaip elgiausi paauglystej, nagi siaubas... bet ... vienu zodziu... bijau, kad nenusiristu zemiau, iki narkotiku... 
... ash aklavietej....

na manau dabar kiti laikai, nors atrodo nedaug čia tų metų praėjo, netgi mano metų žmonės būdami keturiolikos šiek tiek kitaip elgdavosi, nei dabartiniai:V pasaulis per greitai žygiuoja į priekį, per didelis progresas visose srityse

šiaip gal ir suveiktų atvirkštinė psichologija, bet reikėtų labai atidžiai prižiūrėti, bendrauti ir su mokykla, ir su draugų tėvais palaikyti ryšį, pasidalinti problemomis, paieškoti sprendimų, manau kelios galvos geriau nei viena, tikrai nereikėtų drovėtis kitų tėvų, manau jų galvose tikrai yra tokių pačių minčių

17

as ir pries juos nusistates

18

as manau ne tevai cia kalti, o jo draugai... nes draugai didele itaka tokiam amziuj daro....

19

na mano brolis ir 14 metu va nesenai ir parukyt ir isgert pabande,kai tevai suzinojo jam labai geda buvo...ir dabar daugiau nebando...tevas uz bausme neleido jam su draugais susitikineti...
beje tu zinai su kuo jis draugauja?esu garantuota,kad draugeliai galbut ir vyresni daro bloga itaka...todel geriau tegu trina uzpakali prie kompo negu trinasi su draugais...pabandyk ji sugedyti...mazdaug "va maniau tu protingas pauglys,o elgiesi kaip nesubrendelis..."

20

Nijolė, 20 parašė:

as manau ne tevai cia kalti, o jo draugai... nes draugai didele itaka tokiam amziuj daro....

jei neleis jam su draugais bendraut tai bus tik blogiau