181

Re: ...HELP... mano 14- metis sunus, ritasi zemyn...

na tik kai mama parasys tada ir suzinosime ar ruko smile

>> manau kad jei tevai ruko vaikui neturi moralines teises sakyti kad  nerukyk smile gi 14 metu vaikas jau tirkai zn rukymo zala (nors kaip tevai jie pamokslavimui teise turi :? )

182

Linai, vaikui jau 16 wink

183

Diana, 18 parašė:

Linai, vaikui jau 16 wink

Ir po vieneriu metu dar bus vaikas :::111

184

Rima, 44 parašė:

Jolanta, tvirtybės Tau ir meilės savo vaikui.
  Suprantu tave . Pati tai patyriau. Buvo baisu. Eidavau jo ieškoti naktimis, parsivesdavau iš visokių landynių. Ko tik nebuvo. Tariausi su kunigu. Patarė melstis. Nebūtinai tas tradicines maldas kalbėti.Lyg ir lengvėjo. Rūkymas liko. Ir prisigeria. Bet atrado meilę gyvenimui. Suaugo . Mokosi ir dirba.
Rūkymas - tai ne pats baisiausias dalykas.

... na taip.... aciu uz palaikyma...  kazkiek palengvejo, kad ne ash viena nesugebu susitvarkyti su paaugliu... taaaip...tikiuosi suaugs...

185

Lina, 17 parašė:

kad pabande parukyt tei dar nieko tokio,vaikai buna priklausomi nuo draugu suzinokit viska apie jo draugus ir tada bandykit kazka daryt pabandykit argumentuot jam viska kas yra blogiausia jo drauguose ir priverskit ji patiket ka sakot kai matot kad neklauso arba tiesiog viska nuleidzia negirdom paimkit kompa is jo kambario ar ka nors atjunkit be ko kompas neveiktu ir bandykit jy taip priverst turi pasakyt kazka panasaus kaip baigsis tavo visos nesamones ir pradesi elgtis kaip protaujantis zmogus tada atgausi kompa...

...panasia politika esu uzsukusi namuose...  kazkiek veiksminga.... aciu

186

... taip, mama ruko... ir visad pabrezia vaikiui,kad nepradetu... nes mama valios neturi mesti....
... rukymas, pati suprantu....kad pamokslauti, kaip ir neturiu teises, bet norisi,  nors kazkiek atitolinti....
..blogiausia su ishgertuvemis.... mixai- shmiksai, jam ne alkoholis... ka jau kalbeti, kad alus pasak jo visishkas niekis... juk alus odai sveika... neturiu ka pridurti...

187

ismirkyk cigarete piene,isdziovink...
draugui tam tikram laikui padejo,po keliu dienu vel ruke,tada sake kai pamatysim kad ruko spirk i uzpakali,tai menesi paspardem,mete rukyti big_smile

188

Jolanta, 33 parašė:

...HELP...  mano 14- metis sunus, ritasii zemyn... priesh menesi suzinojau, kad bando parukyti...o vat dabar, grizusi ish darbo radau gaaatava kaip shniuras...
nezinau ka daryti... fizines bausmes nenoreciau taikyti.... protingos kalbos nepasiekia tikslo...
Panaudojau shantaza, liepiau susirasti koki  sportini uzsiemima, be sedynes trynimo prie kompo...
Gal kas turite kokiu pasiulymu?

Aciu

teisingai lupimas nieko neduotu, sportas puiki ideja, aisku jei jam valios uzteks, o per visus rukimus ir alkoholio gerima vis pereina... juk nepristovesi prie vaiko visa para...

189

del rukymo kol pats nesupras kad tai yra nieko gero rukys.o siaip man tevu ziauriausia bausme budavo manes ignoravimas kai jie su manim nekalbedavo koke diena 2 tada labai nemalonu buna ir susimastai smile

190

Tautvydas, 17 parašė:

del rukymo kol pats nesupras kad tai yra nieko gero rukys.o siaip man tevu ziauriausia bausme budavo manes ignoravimas kai jie su manim nekalbedavo koke diena 2 tada labai nemalonu buna ir susimastai smile

>> ignoravimas mane zudo.. :::819

191

pries mane tetis yra panaudojas ignoravima, kai grizau 4 val. ryto nors zadejau dvylikta buti namie, tai nekalbejo kokias 4 dienas.... bjaurus jausmas ....

192

Birutele, 23 parašė:

pries mane tetis yra panaudojas ignoravima, kai grizau 4 val. ryto nors zadejau dvylikta buti namie, tai nekalbejo kokias 4 dienas.... bjaurus jausmas ....

Del jausmo, tarkim, suprantam... o kokios naudos gyvenime Tau dave tai?

193

nzn kaip man buvo 14 m. ir mane tevas pagavo kad rukiau tai nupirko cigareciu pakuti ir pasake rukik jei nori. As ispirmu apsidziaugiau, bet po to meciau nes nebuvo idomu tai daryt kaip nieks nedrraudzia!

194

Smagu, kad ieskote patarimo cia smile Pabandysime patarti ka nors..
Svarbiausia yra draugai ir matoma aplinka.. manau reiktu kazkiek pakeisti aplinka ir sudominti jaunuoli kazkuo doresniu smile

195

Birutele, 23 parašė:

Tas ignoravimas gryna nesamone. Mano drauges mama taip daro. Tai imu galvoti, kad drauges mamai gydytis reikia. Nes kaip mazas vaikas. Na tavo atveju bent rimta priezastis buvo, o ten... :x as pries tokias nesamones...

>>>Matai tu saunuolis wink

196

Siaip as ji ikisciau i koki jaunimo centra. Pageidautina uzsiimanti neformaliu ugdymu. Ir siaip naudinga gan bus ir gali i prota pareit wink

197

jolanta,turiu patarima,itaisykit jam augintini.na ne ziurke ar kanarele.geriausiu atveju suni ir kad nebutu kai uzaugs maziukas.geriausia retriveris ar aviganis.aisku pirmiausia reiketu paklausti ar jis to noretu.labai abejoju,kad atsisakys.o ir uzsiemima tures.atsiras pareigos jausmas.

198

kaip tik vakar su pusbroliu apie rukima kalbejom jam14m. tai kaskaip isejo kad jis neruko ir sakau kodel (nes klasiokai jau seniai plesia) tai sako tevas dave rukyti prie jo ir i plaucius traukti liepe tai sako nieko gero patikeki...

199

jai seimoj kas ruko ar geria tai pakeist beveik kazka neimanoma.as nerukau mano tevai irgi ne.bet kai esu turejas rukancia mergina tai parukydavau kartu su ja:) aplinka sunaus reik keist

200

Jolanta, 35 parašė:

jolanta,turiu patarima,itaisykit jam augintini.na ne ziurke ar kanarele.geriausiu atveju suni ir kad nebutu kai uzaugs maziukas.geriausia retriveris ar aviganis.aisku pirmiausia reiketu paklausti ar jis to noretu.labai abejoju,kad atsisakys.o ir uzsiemima tures.atsiras pareigos jausmas.

...visishkai neimanomas variantas...mes turim kate...
... bijau,kad beveik viska ishbandziau...nesikreipiau tik i psichologus.... kazkaip man nepriimtina...