221

Re: ...HELP... mano 14- metis sunus, ritasi zemyn...

Martyna, 20 parašė:

Sigitai: "Kam man to reikia", o pinigų veiksnys čia negali sužaist?

Gali.... bet ne mane ir ne jy, po dar kokiu, triju metu.... big_smile

222

Martyna, 20 parašė:

Dabar jau nebe laikas muštruoti. Ir šiaip jis normalus paauglys pagal šiandieninius standartus...

O kuom Tavo mintys pagrystos?

223

Sigitas, 24 parašė:
Martyna, 20 parašė:

Dabar jau nebe laikas muštruoti. Ir šiaip jis normalus paauglys pagal šiandieninius standartus...

"Nebe laikas" - draugai ir panašūs asmenys tokiam amžiuj daug didesnis autoritetas nei motina + manymas, kad pats žino, kas jam yra teisinga ir naudinga.
"Normalus paauglys" - vien iš pasisakiusių šitoj temoj akivaizdu, kad alkoholis ir cigaretės būdinga daugumai. Apie nesimokymą ir interesų nepastovumą gal ir nereikia kalbėti?

224

Martyna, 20 parašė:
Sigitas, 24 parašė:
Martyna, 20 parašė:

"Nebe laikas" - draugai ir panašūs asmenys tokiam amžiuj daug didesnis autoritetas nei motina + manymas, kad pats žino, kas jam yra teisinga ir naudinga.
"Normalus paauglys" - vien iš pasisakiusių šitoj temoj akivaizdu, kad alkoholis ir cigaretės būdinga daugumai. Apie nesimokymą ir interesų nepastovumą gal ir nereikia kalbėti?

Kiek as, vaiku budamas, suprantu, kad Tavo supratimas teisingas.... bet kaip pas Tave su patirtim "nasciot sito reiklalo" ?

225

Kiek tu, vaiku būdamas, tikriausiai supranti, pačiai paauglio auginti neteko... Kaip mane tėvai auklėjo nelabai pamenu (tai gal ne itin intensyviai?), vadinas, mano pamąstymai daugiau teoriniai.

226

Martyna, 20 parašė:

Kiek tu, vaiku būdamas, tikriausiai supranti, pačiai paauglio auginti neteko... Kaip mane tėvai auklėjo nelabai pamenu (tai gal ne itin intensyviai?), vadinas, mano pamąstymai daugiau teoriniai.

Martyna, mergaite, tai apie ka snekam?

227

Jolanta, 34 parašė:

... ne... nepasitaise....tuoj bus sheshiolika.... prie rukymo  dasidejo alkoholis...du kart per savaite... :-( uzkniso juodai vaikis... pradejo sportuoti.... jau dvi dienos kaip sportininkas.... smile-)

ar bandei ramiai, be pykcio jam papasakot apie zalingu yprociu zala? jei nea, taj paskaicius  cia rasi jam daug ko papasakot, bet pries tai siulyciau susidraugaut, kad teigiamai priimtu viska.

228

... jau kelinta zinute siulo ta pati.... susidraugauti....  mes ir taip benraujam ne kaip motina su sunum... 
...na gerai susidraugauju ash su juo.... o ka daryti kai mane ......  paveda?...

229

ar paskaitet ta teksta kur nuorodele ikelta. as kai paskaiciau savo svogeriui, taj i alkoholi ir kita panasu dalyka kitaip eme ziuret...

230

Vytautas, 21 parašė:

ar paskaitet ta teksta kur nuorodele ikelta. as kai paskaiciau savo svogeriui, taj i alkoholi ir kita panasu dalyka kitaip eme ziuret...

... taip... tik dar ne viska perskaiciau

231

Jolanta, 33 parašė:

...HELP...  mano 14- metis sunus, ritasii zemyn... priesh menesi suzinojau, kad bando parukyti...o vat dabar, grizusi ish darbo radau gaaatava kaip shniuras...
nezinau ka daryti... fizines bausmes nenoreciau taikyti.... protingos kalbos nepasiekia tikslo...
Panaudojau shantaza, liepiau susirasti koki  sportini uzsiemima, be sedynes trynimo prie kompo...
Gal kas turite kokiu pasiulymu?

Aciu

reikejo anksciau galvoti apie tai o ne kai jau tai atsitiko big_smile sekmes

232

kaip sakant: pa pasejai ta ir pjausi.... kaip darei taip ir turi smile

233

Nereik cia viskuo motinos kaltinti, jus paziurekit kokia aplinka, manot lengva vaika nuo to apsaugoti... is tiesu praktiskai neimanoma...

234

jis juk paauglys leiskite jam isbandyt viska atsibos ir baigsis viskas,o gal jis tisiog draugu vaikas,..