21

Re: ...HELP... mano 14- metis sunus, ritasi zemyn...

Bendraut uzdraust NEIMANOMA... Ir velgi is savo patirties:D Gan sunkus vaikas buvau...siaip lb ramus ir egras...bet...;] paauglystj uzsiauciau kaip turi but...dar db ne visiskai dora;> Tevai turi itakos, bet tikrai ne tik tevai...jk dbr 11-12 meciai jau ruko...aplinka...progresija... pasaulis per greit sukasi...viska sustabdyt yra beproto sunku... man kartais noris apsauli sustabdyt, nes galva tiesiog sprogsta nuo aplinkos..viskas per greit ir visko per daug;>

22

Paulius, 21 parašė:
Nijolė, 20 parašė:

as manau ne tevai cia kalti, o jo draugai... nes draugai didele itaka tokiam amziuj daro....

jei neleis jam su draugais bendraut tai bus tik blogiau

va va prasides maishtas...neduok tu die...

23

Egle, 17 parašė:

Bendraut uzdraust NEIMANOMA... Ir velgi is savo patirties:D Gan sunkus vaikas buvau...siaip lb ramus ir egras...bet...;] paauglystj uzsiauciau kaip turi but...dar db ne visiskai dora;> Tevai turi itakos, bet tikrai ne tik tevai...jk dbr 11-12 meciai jau ruko...aplinka...progresija... pasaulis per greit sukasi...viska sustabdyt yra beproto sunku... man kartais noris apsauli sustabdyt, nes galva tiesiog sprogsta nuo aplinkos..viskas per greit ir visko per daug;>

visi mes vaikai buvom..:)

24

tai nesakau, kad uzdraust reiketu, nes tada jau apskritai nesusitvarkytu.. bet, sakau, kad ne tik tevai kalti, bet ir draugai, su kuriais jis bendrauja....
is tiesu tai nzn ka net patarti, nes pati buvau geras vaikutis, mano broliai irgi nebuvo padraikos kokie, tai nesusidurus su tokiomis problemomis smile nius, nebent pats jaunuolis susiprotes, kad kazka negerai daro, bet tevai irgi turetu bandyti vesti tinkama linkme... nius,nzn,nzn...

25

su normaliais draugais nereikia uzgrausti,bet buna atsiranda tokiu draugeliu is po tilto...ir daro bloga itaka...

26

Egle, 17 parašė:

Va butent... dar viena iseijtis nuvest i ta mzieju...blyn kajp jisvadinasi nebepamenu..zn tik, kad bent kaune tj yra...ir ten baisenybiu tokiu pina..sako kad rukyt noras greit praeina...ten pabuvus...

.. vat ash ta pati galvoju, reikia kazkokios medziagos, kad pamatytu, gal tada kazkiek susimastys..idomu kas per muziejus...

27

vizuali medziaga tures itakos tikrai.. tik reikia jos susirasti ir tas muziejus apiek uri nesu girdejes butu manau geras dalykas..

28

manau rukymas ce ne esme... aplamai jam reikia pakeisti poziuri i gyvenima...

29

Kazkoks is B raides... uzkrito:\

30

Vilius, 21 parašė:
Jolanta, 33 parašė:

... butent.... stovi paciam vidury, nei prilupsi, nei protui medziogos duosi...
... mane pacia kontroliavo tik su dirzu, kitaip nepasidaviau auklejimui, bet vaika norejau ishaukleti kitaip, naaa, be fizines jegos... kartais pagalvoju, gal be reiklalo...
... pati prisimenu, kaip elgiausi paauglystej, nagi siaubas... bet ... vienu zodziu... bijau, kad nenusiristu zemiau, iki narkotiku... 
... ash aklavietej....

na manau dabar kiti laikai, nors atrodo nedaug čia tų metų praėjo, netgi mano metų žmonės būdami keturiolikos šiek tiek kitaip elgdavosi, nei dabartiniai:V pasaulis per greitai žygiuoja į priekį, per didelis progresas visose srityse

šiaip gal ir suveiktų atvirkštinė psichologija, bet reikėtų labai atidžiai prižiūrėti, bendrauti ir su mokykla, ir su draugų tėvais palaikyti ryšį, pasidalinti problemomis, paieškoti sprendimų, manau kelios galvos geriau nei viena, tikrai nereikėtų drovėtis kitų tėvų, manau jų galvose tikrai yra tokių pačių minčių

... padejusi dirza panosej, ishkvociau sugerovu vardus, kartu su telefonu numeriais... galiu pasakyti sekesi sunkiai, juos ishgauti, paauglishkas solidarumas, na bet ... susiskambinau su keliu klasioku tevais, rytoj, dar mokyklos aukletoja pajudinsiu, nushviesiu padeti.... ka galiu pasakyti, nustebino tevu reakcija, tai, kaip jie puole ginti savo vaikucius, sakydami man, kad ju vaikuciainegeria ir neruko. Pasakiau, kad man visishkai vienodai ju atzalos, daugiau domiuosi sava...o jie vietoj to, kad bando nusimuilinti, turetu man aciu pasakyti, kad ash burna aushinu, juos informuodama...
.. liepiau rytoj apsispresti kur eis sportuoti, ir grizus ish darbo vakare, ash pageidauju gauti trenerio tel. nr. ir informacija, kokios aprangos reikes, kiek kainuos ir taip toliau... nu ziuresim kaip cia bus, nes prizadejau prilupti atbuline data, jei neturesiu tai ko noriu.

31

Jolanta, 33 parašė:
Egle, 17 parašė:

Va butent... dar viena iseijtis nuvest i ta mzieju...blyn kajp jisvadinasi nebepamenu..zn tik, kad bent kaune tj yra...ir ten baisenybiu tokiu pina..sako kad rukyt noras greit praeina...ten pabuvus...

.. vat ash ta pati galvoju, reikia kazkokios medziagos, kad pamatytu, gal tada kazkike susimastys..idomu kas per muziejus...

medicinos universesto anatomijos muziejus, bet ten galima pakliūti tik su grupe ir iš anksto susitarus. na štai mamyte, prašau suorganizuoti klasei ekskursiją:) bus naudinga, pats muziejus yra kaune, mickevičiaus gatvėje

32

Jolanta, 33 parašė:

... padejusi dirza panosej, ishkvociau sugerovu vardus, kartu su telefonu numeriais... galiu pasakyti sekesi sunkiai, juos ishgauti, paauglishkas solidarumas, na bet ... susiskambinau su keliu klasioku tevais, rytoj, dar mokyklos aukletoja pajudinsiu, nushviesiu padeti.... ka galiu pasakyti, nustebino tevu reakcija, tai, kaip jie puole ginti savo vaikucius, sakydami man, kad ju vaikuciainegeria ir neruko. Pasakiau, kad man visishkai vienodai ju atzalos, daugiau domiuosi sava...o jie vietoj to, kad bando nusimuilinti, turetu man aciu pasakyti, kad ash burna aushinu, juos informuodama...
.. liepiau rytoj apsispresti kur eis sportuoti, ir grizus ish darbo vakare, ash pageidauju gauti trenerio tel. nr. ir informacija, kokios aprangos reikes, kiek kainuos ir taip toliau... nu ziuresim kaip cia bus, nes prizadejau prilupti atbuine data, jei neturesiu tai ko noriu.

jei tokie būtų visi tėveliai ir visos mamos, būtų tiesiog šaunu, pagarba:)

33

Jolanta, 33 parašė:

.. liepiau rytoj apsispresti kur eis sportuoti, ir grizus ish darbo vakare, ash pageidauju gauti trenerio tel. nr. ir informacija, kokios aprangos reikes, kiek kainuos ir taip toliau... nu ziuresim kaip cia bus, nes prizadejau prilupti atbuine data, jei neturesiu tai ko noriu.

34

Vilius, 21 parašė:
Jolanta, 33 parašė:
Egle, 17 parašė:

.. vat ash ta pati galvoju, reikia kazkokios medziagos, kad pamatytu, gal tada kazkike susimastys..idomu kas per muziejus...

medicinos universesto anatomijos muziejus, bet ten galima pakliūti tik su grupe ir iš anksto susitarus. na štai mamyte, prašau suorganizuoti klasei ekskursiją:) bus naudinga, pats muziejus yra kaune, mickevičiaus gatvėje

... shirdingai dekoju,  gera mintis, geras patarimas, rytoj pat pradesiu  knaisiotis shia kryptim... na, o dabar varau, miegoti, ryt anksti i darba...prisesiu tik vakare...
aciu.

35

Jolanta, 33 parašė:

.. liepiau rytoj apsispresti kur eis sportuoti, ir grizus ish darbo vakare, ash pageidauju gauti trenerio tel. nr. ir informacija, kokios aprangos reikes, kiek kainuos ir taip toliau... nu ziuresim kaip cia bus, nes prizadejau prilupti atbuline data, jei neturesiu tai ko noriu.

svarbu nenumesti visko, o veikti, gal kažkada vaikas ir padėkos:)

36

Jolanta, 33 parašė:
Vilius, 21 parašė:
Jolanta, 33 parašė:

... butent.... stovi paciam vidury, nei prilupsi, nei protui medziogos duosi...
... mane pacia kontroliavo tik su dirzu, kitaip nepasidaviau auklejimui, bet vaika norejau ishaukleti kitaip, naaa, be fizines jegos... kartais pagalvoju, gal be reiklalo...
... pati prisimenu, kaip elgiausi paauglystej, nagi siaubas... bet ... vienu zodziu... bijau, kad nenusiristu zemiau, iki narkotiku... 
... ash aklavietej....

na manau dabar kiti laikai, nors atrodo nedaug čia tų metų praėjo, netgi mano metų žmonės būdami keturiolikos šiek tiek kitaip elgdavosi, nei dabartiniai:V pasaulis per greitai žygiuoja į priekį, per didelis progresas visose srityse

šiaip gal ir suveiktų atvirkštinė psichologija, bet reikėtų labai atidžiai prižiūrėti, bendrauti ir su mokykla, ir su draugų tėvais palaikyti ryšį, pasidalinti problemomis, paieškoti sprendimų, manau kelios galvos geriau nei viena, tikrai nereikėtų drovėtis kitų tėvų, manau jų galvose tikrai yra tokių pačių minčių

geras zingsnis man rodos..

>> va tame ir esme kad tevai nieko nezino apie vaikus as irgi daug nepasakodavau bet neprisidirbdavau nieko.. smile o kai kurie tevai nemato nieko tik giria savo vaika o po pasekoje isauga jo saviverte ir jis puciasi..

>>> iskeliai jam salygas, ziuresi kokie bus rezultatai

P.S. parasyk kaip seksis.. wink

37

... visiems aciu ir iki rytojaus, aciu uz ishsakytas mintis, patarimus ir palaikyma.
... pasimetusi mama...;)

38

labos wink

39

Man r rodos gerai cia pasielgta:) ai del to muziejaus mintis kilo;) kazkaip.. gal ir nieko manau verta tikrai isbandyt..na, o dabar labanakt...informuok kaip sekesi poto su neklauzada susitvarkkyt:)))

40

Jolanta, 33 parašė:

...HELP...  mano 14- metis sunus, ritasii zemyn... priesh menesi suzinojau, kad bando parukyti...o vat dabar, grizusi ish darbo radau gaaatava kaip shniuras...
nezinau ka daryti... fizines bausmes nenoreciau taikyti.... protingos kalbos nepasiekia tikslo...
Panaudojau shantaza, liepiau susirasti koki  sportini uzsiemima, be sedynes trynimo prie kompo...
Gal kas turite kokiu pasiulymu?

Aciu

del rukymo nusipirk p[akely rukyt ir kai grys namo atsisesk sone sakyk jei rukai tai dar rukysi prei manes ir duok be atokvepio surukyt visa pakely greciausei po kokios penktos ar sestos ciges is eiles apsivems  tai turetu ilgam atpurtyt nuo rukymo nes vos tik megins rukyt pykins smile gal atpras smile  del gerimo nzn kaip galetai suvaldyt kaip sakant neprivaldysi meginsi draust dar lb darys smile cia fakatas smile