21

Re: "protu boksteliams"

ai nzn man atrodo kaikurie zmones net nesuvokia patys apie ka cia jie sneka, kai sako kad visada viska gali pats pataisyti ir pan, kad viskas priklauso tik nuo taves vieno. Manau JUS PATYS NESATE BUVE TOKIOSE SITUACIJOSE! Tai kam dar ir besneketi apie dalykus kuriu jus PATYS NEISMANOTE?! Net ir puse tiesos gali buti baisiausias melas !

As pats buvau tokioje situacijoje mokykloje, kai mane vos nemete is mokyklos ir visi mokytojai diskriminuodavo. Buvo neimanoma kazko taisyti ir bandyti "gerintis", nes aplinka pati tau to neleidzia. Pastato tave kiekviena karta atgal ten kur buvai nustumtas. Nebuvo imanoma ir pasitraukti nes principai ir izeista savigarba taip pat neleidzia pasiduoti, nors tiesa pasakius rankos nusvyra ir nieko nebesinoris daryti, taciau vistiek nesitrauki.

Ir cia tikrai ne vien nuo vieno zmogaus priklauso. Tai jus visi prisidedate prie to kai "saipotes" kai "juokiates" kai "guodziate" kai diskriminuojat ir neleidziate zmogui pasireiksti. Mano pvz situacija buvo labai prasta. Siaip ne taip sugebejau istoti i universiteta ir tik dabar galiu pagaliau parodyti ka as sugebu ir kiek galiu daug nuveikt, padaryt - ko dauguma is jusu "proto boksteliu" daznai net nesugebetumet. Mano GPA (vidurkis) soktelejo tris kartus iki 9.42, plus papildoma visuomenine ir politine veikla. Ariu kaip uz tris zmones ir vargo nematau. Pasiziuriu i tuos proto bokstelius kurie save laike dievais - verkti is ju noris. Pasakiau ka norejau.

22

nu apie vidurki cia ner ko sneket.. skirtinguose univeruose, skirtinguose dalykuose, ziauriai skirtingi vidurkiai. vieni turi 9,6 ir verkia kad reikes uz moksla moket, o pas mus buvo atveju kad viska penketais islaike ir stipendija gavo.

23

pas mus visi virs GPA 9.0 gauna 50% stipucha. Siemet tokiu buvo 9. Virs GPA 9.5 gauni 100%. Siemet tokiu buvo 3. Pasiskaiciuok ir suprasi kaip "lengva" tai pasiekt is 1000 studentu.

24

Auris, 19 parašė:

ai nzn man atrodo kaikurie zmones net nesuvokia patys apie ka cia jie sneka, kai sako kad visada viska gali pats pataisyti ir pan, kad viskas priklauso tik nuo taves vieno. Manau JUS PATYS NESATE BUVE TOKIOSE SITUACIJOSE! Tai kam dar ir besneketi apie dalykus kuriu jus PATYS NEISMANOTE?! Net ir puse tiesos gali buti baisiausias melas !

As pats buvau tokioje situacijoje mokykloje, kai mane vos nemete is mokyklos ir visi mokytojai diskriminuodavo. Buvo neimanoma kazko taisyti ir bandyti "gerintis", nes aplinka pati tau to neleidzia. Pastato tave kiekviena karta atgal ten kur buvai nustumtas. Nebuvo imanoma ir pasitraukti nes principai ir izeista savigarba taip pat neleidzia pasiduoti, nors tiesa pasakius rankos nusvyra ir nieko nebesinoris daryti, taciau vistiek nesitrauki.

Ir cia tikrai ne vien nuo vieno zmogaus priklauso. Tai jus visi prisidedate prie to kai "saipotes" kai "juokiates" kai "guodziate" kai diskriminuojat ir neleidziate zmogui pasireiksti. Mano pvz situacija buvo labai prasta. Siaip ne taip sugebejau istoti i universiteta ir tik dabar galiu pagaliau parodyti ka as sugebu ir kiek galiu daug nuveikt, padaryt - ko dauguma is jusu "proto boksteliu" daznai net nesugebetumet. Mano GPA (vidurkis) soktelejo tris kartus iki 9.42, plus papildoma visuomenine ir politine veikla. Ariu kaip uz tris zmones ir vargo nematau. Pasiziuriu i tuos proto bokstelius kurie save laike dievais - verkti is ju noris. Pasakiau ka norejau.

as tavo situacija supratu nes pati panasioj atsidurusi esu ir zinau ka reiskia kai aplink tave esantys zmones tave zlugdo net ir tie patys mokytojai...

25

taip taip visi pries jus nusiteike, kuo jum blogiau tuo daugumai geriau, mokytojam isvis tik ir rupi jus suzlugdyt

26

Auris, 19 parašė:

pas mus visi virs GPA 9.0 gauna 50% stipucha. Siemet tokiu buvo 9. Virs GPA 9.5 gauni 100%. Siemet tokiu buvo 3. Pasiskaiciuok ir suprasi kaip "lengva" tai pasiekt is 1000 studentu.

nezinau tokios specialybes, i kuria butu priimta 1000 studentu. kas tas GPA ? is kur toks terminas, pirma karta girdziu.

27

idomu tas univeras i sita sarasa papuola www.skvc.lt/old/wwwskvc/aukst_mokykl.htm ? ar jis per geras, kad cia butu?

28

turbut nera aurio kad atsakytu dabar, tai as speju kad ten kolegija kokia nors, berods kolegijose moka stipendijas uz vidurki, nepriklausomai kokios specialybej mokais, todel ir skaiciuoja 1000 studentu. o siaip sakau, vidurkio tikrai negalima lygint, nes skirtinguose dalykuose, skirtingi vidurkiai, skirtingos paskaitos, ju sunkumas, destytoju nusistatymai, reikalavimai ir pan. pvz VU kiekvienoj specialybej 30% studentu yra skirtos stipendijos ir jas gauna geriausi pagal sarasa, o ne tie kuriu vidurkis virsija kokia nors norma.

29

jei gerai pamenu, tai Auris LCC mokosi :::920

30

skaitau, kad yra labai gerai, kai mokaisi ne del diplomo

31

vaiva nemanau kad tavo , musu , amziuje yra neistaisomu klaidu. patikek kad po trupucio pastangu galima pajudeti gerokai i prieki. sekmes tau

32

Viskas yra taip, kaip pats nori, jog butu, o ten kitu spaudimas, stumdymai, etc. - tik siaip nemotyvuotas albi...

33

irgi tiesa. kas suniui pakels uodega, jei ne jis pats.

34

ziuriu zmones jus tokie "kieti" kai patys neatsidursite tokioje situacijoje kokioj buvau nesuprasit...aciu uz demesi.

35

Vaikai jus vaikai... Dabar zinoma dauguma jusu isizeis uz si pasakyma, bet cia jau jusu bedos smile O kodel sakau vaikai? Todel, kad vaikas irgi negimsta mokedamas vaikscioti - jis to ismoksta. Kai jis pirma karta atsistoja - griuna, bet vel keliasi ir vel stojasi, ir vel griuna, ir vel stojasi... Jis stengiasi ismokti, nes jis net neisivaizduoja tokios sampratos, kad jis to negali ismokti. Rasot, kad vos is mokyklos nemete, visi buvo pries jus... O kas del to kaltas? Ar atejus i mokykla iskart visi pries jus nusistate, ar jus taip elgetes, kad visiems nieko kito nebeliko? Manau visi zinome atsakyma. Gerai, kad sugalvojote keistis, ir labai gerai, kad bandete keistis taip, kaip vaikas mokosi vaikscioti, o nenuleidot ranku po pirmos nesekmes. Esat saunuoliai jei taip padarete smile Dziaugiuosi uz jus.

Vaiva, del situaciju kuriose mes nebuvome... As lygiai taip pat galiu pasakyti, ir dar kokie 99% likusiu zmoniu gali taip pasakyti, nes kiekvienas jauciames labai isskirtinis wink Bet patikek manimi, mes ir esame isskirtiniai, taciau visos situacijos jau ne po viena simta kartu yra skaiciuojamos wink Lengviausia pasakyti
esuprasit nes nebuve tokioje situacijoje kai nori is saves padaryti auka, kad poto visi tave uzjaustu, taves gailetu... O reikia daryti atvirksciai - is kiekvienos situacijos turi iseiti laimetoja. Jei prizo negausi, tai bent gera pamoka busi ismokus - tai ir bus tavo laimejimas.

36

Algis> tikrai is saves auka nedarau ir tikrai nenoriu ir nenorejau ir nenoresiu kad amne kas gailetusi,nes kiekvienas turim bedu ivairiausiu ir visokiose situacijose atsiranda...

37

sakai viena, o darai kita.. ;] geriau nesigincytum, o kelis kartus tu protingu zodziu paskaitytum, pagalvotum, padarytum isvadas, gal padetu. o tu tik priesgyniauji kaip vaikas ir nieko neklausai. jei nereikia tau protingu zmoniu patarimu, tai kam tada is vis tema kurei..

38

visu 100% uz Algi. Nedejuokit zmones, niekam dejavimas dar nepadejo.

39

ir isvis kas cia per ****

40

as irgi pritariu Algiui 100% seip as megeja kolekcionuot protingas mintis ir klijuot ant sienos:D o kai labai sunku buna pasiskaitineju ir bandau toliau gyvent su sypsena:D tai vat viena is ju:
"Kritimas skirtas ne tam, kad nudribtum ir guletum, o kad ismoktum vel atsistot ant koju":D (cia labai tinka prie Algio pavyzdzio apie besimokanti vaikscioti vaika:D )