1

Tema: Ar internetas bukina žmones?

Internetas - didžiulis masinis šiukšlynas, kuriame gerai pasikuitus galima rasti begalę naudingos informacijos. Taip, tai yra nuostabu, kol tai netampa manija, kol tai netampa neatsiejama gyvenimo dalimi, kol be jo nebegali gyventi. Kol netampi priklausomu. Bet diskutuoti kviečiu ne apie jau daugybę kartų aptartą priklausomybę nuo interneto, bet apie tai, kokią būtent žalą jis daro mūsų mąstymui, kaip tai įtakoja mūsų bendravimą visuomenėje, galiausiai, ar jūs patys juntate (jei juntate), kad nuo laipsniško pastovaus sėdejimo prie interneto tampate bukesni?

Nekalbu iš asmeninės patirties, šios temos sukūrimą įtakojo pažįstamų žmonių pavyzdžiai, bei krūvos visiškai betikslių, be ryšio sakinių, "smailų", žodžių, kurių kasdien ir vis naujų prisiskaitau interneto platybėse.

2

Re: Ar internetas bukina žmones?

nium... joa... big_smile mane kartais atbukina... bet aš atsigaunu ;D šeip tai aš pvz kai gavau internetą tai teliko mažai žiūriu... ir mažiau naujienų gaunu... tongue

3

vienareiksmiskai taip. bet kokia monotoniska veikla bukina zmogu.

4

na, as dar nepajutau, kad internetas mane bukintu, nes bendrauju su idomiais zmonemis smile dar jis man reikalingas mokslam medziaga kai kokia reikia susirast ir viskas.
galbut minusas tik tas, kad cia radau daug idomiu zmoguciu ir realybeje esantys atrodo ziauriai neidomus, siaip ar taip, jau senokai su jais nerandu bendros kalbos, tai internetas man tikra atgaiva smile

5

smile Man atvirkštinis variantas, mano gyvi pažįstami žmonės yra n-kartų įdomesni už didžiąją dalį esančių čia smile Na, pasitaiko ir įdomių asmenybių, bet dažniausiai jos būna tik iš pirmo žvilgsnio patrauklios, žavesys neužilgo dingsta ir atsiskleidžia visa jų siaura pasaulėžiūra smile

6

as tj manau ,kad tikrai dideles naudos tj neteikia jis,jeigu zmogus valandu valandas sedi prie kompo ir daugiau nieko neveikia :)isskyrus kai susije su darbu big_smile

7

nu as taj sutinku wink

8

Siaip internetas man palengvina gyvenima , tiek darbo tiek studiju atzvilgiu , bet as visiskai sutinku su aleksandru kad monotoniska veikla bukina zmogu. Cia reik kaip ir daugumoj dalyku jaust saika

9

jei skaitinejuosi kazka idomaus ar bendrauju su zmonemis, su kuriais yra apie ka padiskutuoti ar siaip draugiskai pasichatinti wink tai nemanau,kad bukintu jis mane. visgi ir sitam forume kartais norisi kazka protingo pasakyti, tai pasuki savo makaule ir parasai :? kai kurios temos vercia susimastyti, tada suprotingeji, o kitos pralinksmina, tai norisi irgi kazka protingai linksmo parasyti, tai ir tam reikia smegeneliu smile zodziu... jei jau jauti, kad sedi ir tik siaip rasai, kad rasytum, o ne todel, kad tau idomu, tada tave internetas ir bukina...

10

bukina, jei atstoja pramogas, literatūrą ir aktyvų laisvalaikį.

11

Dainius, 20 parašė:

Internetas - didžiulis masinis šiukšlynas, kuriame gerai pasikuitus galima rasti begalę naudingos informacijos. Taip, tai yra nuostabu, kol tai netampa manija, kol tai netampa neatsiejama gyvenimo dalimi, kol be jo nebegali gyventi. Kol netampi priklausomu. Bet diskutuoti kviečiu ne apie jau daugybę kartų aptartą priklausomybę nuo interneto, bet apie tai, kokią būtent žalą jis daro mūsų mąstymui, kaip tai įtakoja mūsų bendravimą visuomenėje, galiausiai, ar jūs patys juntate (jei juntate), kad nuo laipsniško pastovaus sėdejimo prie interneto tampate bukesni?

Nekalbu iš asmeninės patirties, šios temos sukūrimą įtakojo pažįstamų žmonių pavyzdžiai, bei krūvos visiškai betikslių, be ryšio sakinių, "smailų", žodžių, kurių kasdien ir vis naujų prisiskaitau interneto platybėse.

tiesiogiai internetas žmonių nebukina. nerasi nei vieno, kuris atradęs internetą tapo kvailesniu.
paprasčiausiai priėjimas prie interneto supaprastėjo, atpigo ir internetas išplito iki tokio lygio, kad tapo prieinamas ir debilams, kurių įtaka interneto informacijos formavimuisi, kaip supratau, tau ir sukėlė duotą klausimą.

smile

12

taip taip bukina ir dar kaip jei seniau visi ieskodavome medziagu bibliotekoj zodynuose ir panasiai kazin ar kad bemoka juo naudoti parasai viena zodi ir tau ismeta tik mokek skaityti ir pele sprakseti....zmones sumateralejo negaliu pakesti zmoniu kai dabar yra svarbu atsiprasant tavo subine ir.....

13

internetas skirtas protingiems zmonems....dar dideles priklausomybes nepajutau ir atbukimo,bet kartais pasvajoju,kad ji man atjungtu,nes kai nera,tai ir nereikia...o as interneto mokslo reikmems beveik nenaudoju,na lb retai....taigi darau isvada,kad  daug laiko,kuri galeciau praleisti naudingiau,praleidziu prie sitos dezes....o tai ir veda prie atbukimo....

14

Deja,taip.Bet jeigu žmogus turi galvą,ir šiek tiek valios jis tai supras ir stengsis kuo mažiau laiko prie jo praleist...

15

Ne nebukina.
Jeigu žmogus nėra pats iš savęs bukas - internetas jo "nesubukins". Žiūrint, ką jis internete veikia: jei žaidžia ir vaikšto po XXX saitus, tai papildomų komentarų nereikia. Visur galioja bendra liaudies išmintis "Kas per daug - tai nesveika".
Žmogaus mąstymo internetas pakoreguot negali - nebent dėl "siaurų" poreikių sumažėja temų, kuriomis norisi mąstyti, o visuomenės susvetimėjimas ir nebendravimas - tai ne interneto "nuopelnas". Būna taip, kad žmonės bendrauja internetu, o paskui netyčia išsiaiškina, kad iš tikrųjų gyvena tame pačiame name ir toje pačioje laiptinėje. Gerai, kad nors internetas padeda susipažinti... :::649 Prisipažinkit, kurie iš jūsų bent jau žino visų aplink gyvenančių kaimynų vardus?...:::734

16

Mano systra pasiustu jei negaletu prie kompo prisest.
One pasedet, pasirasinet butinybe jei.
Man atrodo kad daugumai zmoniu one daro bloga itaka.

17

Kas bukina? kur bukina? mane bukina? už ką bukina? ..................kas aš? ;D
Kaip tai bukina? neturėtu bukint? kam tai? velnias , turbūt pasikartosiu, kas aš? ;D

18

aisku bukina big_smile bet as dar neatbukau ;D

19

viskas... kas dazna bukina zmones.... Yra begales uzsiemimu... kur mes galima lavintis.... siais laikas mums tai leidzia daryti valstybe smile Visko manau reikia daryti po truputeli... kad neatsibostu smile
plaukioti, vazynetis dviratuku.. zaisti dabar sniegu... susitikineti su draugais... o dabar dar ir sniegu su jais pasimetyti imanoma... o inetas tegu lieka kada buna tau nepalankus sirdziai oras smile

20

tai priklauso ka prie kompo veiki. jei tik zaidi tai turbut ir bukina, bet cia galima rasti labai geros info, bedrauti su draugais, kurie yra toli ir pan. ir siaip neisivaizduoju savo darbo be kompo. o dirbdamas turbut nebukeji smile