1

Tema: Ar vaistai tik gydo?

Sveiki, noreciau kad pasidalintumete savo nuomone apie ivairiausias tabletes - vitaminus, maisto papildus, vaistus ir pan. Ka patys ir kiek geriate, ar buvo koks pasalinis poveikis? Ka apskritai manote apie siuolaikini farmacijos versla?
Mano nuomone sia tema yra gan skeptiska, todel butu idomu suzinoti kaip mastote jus smile Is anksto dekoju wink

2

Re: Ar vaistai tik gydo?

Na, yra atvejų, kai tai neišvengiama, bet, jei gali gyventi be tablečių, geriau gyventi be jų. O farmacininkai paskutiniu metu tikrai suįžūlėjo.

3

matai, vaistus as geriu kai man reikia  :? o apie farmacininkus mano nuomone belekokia... matai, man vaistai  ir patys farmacininkai skirtingi dalykai...
>> siaip pvz, tie vaistukai, kur mes mokam kokius 5 lt, istikruju kainuoja gal daugiausiai 50ct.. bet kadangi, kazkas nori DAUG litu, tai ir kraunasi sau kisenes is musu, kurie moka juos uz vaistus... zdz, farmacija yra nerealus verslas, todel toj temoj, kur apie milijona, reikia investuot i farmacijos versla ir turesi is milijono 10 milijonu.. va taip va...
>> o siaip as is pradziu tai citrinu arbatas geriu, o ne tuos terafly, coldrex ar dar koki sss, nes citrina mane geriau veikia wink o siaip.. geriu as tuos vaistus, problemu nematau, isskyrus tai, kad kisenes suliekneja sad

4

Man pastaruoju metu persasi mintis, kad ivairiausiu tableciu rijimas tapo vos ne butinybe, nes zmones tiki, kad nuo tabletes geres atmintis, nuo tabletes atsiras energijos ir jegu, nuo tabletes nustos skaudeti galva ir nukris temperatura, nuo tabletes pageres ju lytinis gyvenimas, nuo tabletes degs riebalai, kurie pavirs i raumenis, nuo tabletes gyvenimas tiesiog taps geresnis..susimasciau apie tai tada, kai perskaiciau internete jaunu vyru mintis, kurie sugalvojo isbandyti VIAGROS poveiki, nors tikrai neturi jokiu erekcijos sutrikimu...kazkodel manau, kad kuo daugiau vaistu sukuriama, tuo daugiau ligu ir serganciu jomis daugiau...

5

nu del galvos skausmo, tai tikrai geriu, jei laaaaabai skauda galva:V

6

Stengiuos kuo rečiau vartoti visokias tabletes... dažniausiai nuodijuosi paracetamoliu, nes tvarkingai numuša temperatūrą, kai jos nereikia...
Dabar dar geriu "Neurozan", smegenų veiklą neva gerinantį preparatą. Poveikis bus bet kokiu atveju, nes čia veikia placebo dėsnis.. big_smile
O pats verslas... Ką aš žinau, niekuo jis gal ne juodesnis nei visi kiti. Tik velniškai gaila tų šimtų milijonų gyvų padarų, kurie kasmet nužudomi dėl visokių bandymų farmacijoje...

7

Na, aš rašiau ne apie tokius vaistus. Manau, kad vaistai, naudojami visokių medicininių procedūrų metu - anestetikai ir t.t., taip pat antibiotikai, kai reikia užkirsti kelią infekcijai - šitie yra būtini. Na, gal dar vaistai nuo visokių rimtesnių sutrikimų, kurie gali sukelti rimtų problemų, na, pavyzdžiui, kraujospūdį mažinantys... O į tuos visokius bereceptinius kažkaip nepavyksta žiūrėt rimtai - pamato žmonės, kad vaistinėj nuolaida, ir suserga. smile

8

as stengiuosi nuo nelavimu geriau vaistazoliu arbateles gerti, o jei nebepadeda - tai tada jau ir i vaistine begu smile

9

Na taip, su gripu viskas aisku, arbateles padeda..taciau kaip yra su kitais dalykais, pvz. kontraceptines tabletes arba ivairus vitaminai?

10

vaistus,jeigu ju reikia,tai tikrai butina vartoti,nes ka besakytumet vis tiek nors siek tiek padeda,zinoma,jeigu pries tai pasikonsultavote su gydytoju ir issiaiskinote ar neesate alergiski,vaisto sudedamosioms dalims.dauguma vaistu kenkia skrandziui daugiau ar maziau,o vitaminai tai jau geriau naturalus(vaisiai,darzoves),bet as pavyzdziau geriau vitaminus tabletytemis ir man lb padejo ir dar gersiu,nes pavasari tu vitaminu lb reikia.

11

Daiva, 21 parašė:

Na taip, su gripu viskas aisku, arbateles padeda..taciau kaip yra su kitais dalykais, pvz. kontraceptines tabletes arba ivairus vitaminai?

nu kas pakeistu kontarceptines tai nezinau... o siaip su naturalia medicina ne tik gripa gali issigydyti. pvz, as geriu spec arbata, kai neveikia skrandis vietoj to kad gerciau tablete, jei laaabai didelis stresas geriu raminama arbata ir t.t. ju yra labai daug kai pradedi dometis! o del vitaminu, tai retkarciais geriu tabletes, taciau labiau stengiuosi save stiprinti svieziomis sultimis (specialiai tam nusipirkau sulciaspaude). ne tik sveika bet ir kaip skanu! tik procesas uztrunka: kol nusiperki vaisiu ar darzoviu, nuplauni, isspaudi, tada dar valyk.... nu bet del sveikatos reikia pasistengt smile kuo chemijos gyvenime maziau, tuo geriau!

12

Dovilė, 21 parašė:

kuo chemijos gyvenime maziau, tuo geriau!

Dovile, chemikai tave pasmerktų.. ;D

13

Martyna, 19 parašė:
Dovilė, 21 parašė:

kuo chemijos gyvenime maziau, tuo geriau!

Dovile, chemikai tave pasmerktų.. ;D

tegul big_smile juk visiskai cheminiu vaistu neissizadu, bet stengiuos kad ju reiketu kuo maziau smile

14

as tai kazkaip turiu tokia nuostata, kad kol negeriu vaistu, tol rimtai nesergu;D nuo galvos skausmo (neskaitant atveju kai jis yra sudedamoji gripo dalis) turbut isvis niekada negeriau, jei jau blogai, tai pasimasazuoju galva saltais pirstais ar dar ka sumastau, nuo gripo tai visokiom citrinu, imbiero, prieskoniu arbatom ir medum gydausi arba padus kuo nors istrinu ir vilnonese kojinese paslepiu,tik kai jau visai prastai tada pries miega koki coldrex isgeriu, kontraceptines tabletes isvis nezinau kam reikalingos, kazkodel man jos grynas nuodas atrodo=) nuo menesiniu skausmu medetku arbata nerealiai padeda, nuo skrandzio negalavimu pelynas (nors ir labai slykstus).. zodziu, jei tik nori, tai ne vien tik nuo gripo galima ne vaistais gydytis:D vat tik vitaminus tabletem geriu, kai pritruksta organizmui=)

15

del medetku tai as tau pritariu, nes visada gerdavau tabletes ir netikejau kai man drauge padare arbatos, kad tai man pades. dabar arbatas geriu tik jei nera galimybes arbata pasidaryti.
bet su vaistazolemis negalima persistengti, nes reikia tureti saiko, kitaip gresia apsinuodyt.
Auste, reikia stengtis nesusirgti, kad nereiktu gydytis. nes kai susergam tai rezultata stengiames panaikint o ne priezasti smile

16

o ar as sakiau, kad stengiuosi susirgti?:D tik as labai saltakraujis padaras, tai labai "sekasi" ziema susalt kad ir kaip apsikutojus, todel gripas pagrindinis negalavimas kuris mane vis uzpuola=) nors vat sia ziema geriau kazkokius vitaminus imunitetui stiprint, tai nesirgau:D tik kai jie pasibaige, po kokiu triju savaiciu siek tiek persalau..;D

17

va va kai maziausiai tikiesi tada ligos ir uzpuola big_smile
as pastebejau kad dazniausiai susergu kai esu pervargus, laukia daug darbo, vos viska speju ir t.t. tai tada dar butinai prisideda ir persalimas... rrrr.....

18

mhm, butent=) tada ir galvos skausmai prasideda, ir pervargusios akys, ir dar neaisku kas=) ir sloga mane amzinai uzpuola.. todel geriau nepervargt:D tik aisku labai lengva taip sakyt, o ivykdyti..:D

19

nera jokio vaisto is siuiolaikines farmacijos, kuris neturetu salutinio bent menkiausio poveikio...tad kartais galima taip nusigydyti, kad vaistu rate paskesi...

20

jei vartoji su saiku kai nurodo gydytojas-gydo; bet kai geri tik seip arba kaip narkotika.... Tikrai negydo :::026:::a55