321

Re: Soliariumas:uz ar pries?

zmones is prigimties turi odos spalva ziurint kurioje vietoveje jie uzauge is kartos y karta.  Tenkur saules doug automatishkai visi vietinei tamsiaodzei daugiu ar maziau ten kur saules maziau tarkim skandinavijoi visi baltucei ir ta balta oda imlesne saules spinduliams (jei kalbame apie ta reikiama naudinga kieky.

Todel negrai gyvenantys skandinavijoi kencia nua D VITAMINO trukumo nes ju oda permazai gauna saules ji tam nepritaikyta.

Na ir atvirkscei baltaodzei perdaug degindamiesi sauleje suserga odos veziu. 

teigti kad degintis sveika yra beprotyste nes naturalei  mes taip nesielgeme bet vos tik suzinoje odos tamsejimo paslapty tuai pat ishputeme tai y mados reikala irpardavinejame soleriumo paslaugas. 

Tamsejantis odos pigmentas tai naturalus regulevimo mekanizmas, kai saules yra perdaug. Tos pastangos kainuaja(!) sveikatos sauletose vietose gyvenantys zmones ish kartos i karta prisitaike jie gimsta jau su tamsia oda.   

Arba dar kitaip: - shviesi oda daug greiciau ir geriau ysisavina ta reikalinga spinduliu kieki  nei kad tamsi.

Vienintelis budas pavargti gulint, tai sauleja, is pajurio zmones gryzta tiek pat pavarge gaip is sporto sales svorius kilnoje.  Debar gal lengviau suvokti kiek sveikatos musu organizmas ishshvaisto del mados?   

Kartais zmones man kaip gyvuliukai kol nesuvokia viso proceso nua a iki z arba 2+2 niekur tu jiems neyaiskinsi jiems faina ir tiek  smile

Kodel tu manai kad degintis sveika? - MTV maciau sokancias mulates , nu net labai sexualios  turetu buti sveika ar ne? smile smile smile

Zmogaus organizmas gamtos sureguliuatas kaip "laikrodukas" viskas i takta ir nereikia nua saules nei sleptis nei guleti joje.

Bet  zmones smalsus atidaro "laikroduka" ir bando "eh, kad taip suletinus sekundes ir pagreitinus valandas?" ir pradeda sukineti "kol spyruakles saibom iseina".

taspats visose srityse kaip ir kad sumaistu: Oh kazkas ishrado cukru! ir yvairiomis formomis pumpuajame y savo kuna limonadus pyragelius saldainius.

Jei  pazvelgsime y zmogu kaip y gamtos butybe pagauta dziunglese kaip y bezdzione  juk mes nesereme gyvunu saldumynais pirageleis (?) kazkaip suvokiame kad tai kenkia ju sveikatai, net lenteles kabiname zologijos soduase su perspjimais,  Bet kodel vartojame patys  ir kisham savo vaikams?  (TV formuaja nuamone $$$)

Mes juk nekishame gyvunu y saleriumus (?)  kazkaip ir durniui aisku kad tai nera gera ideja(?) 

Jei nori buti sveikas serk save ir savo vaika kaip bezdzione ar kita naminy veisliny gyvunely , pasiskaityk ka tie individai vartoja ir tikslei duak jiems tai.  (Vaisei ir darzoves  privalomas indegridientas)

Naturali intuicija mums pashnibzda kaip motina gamta savo vaikui, tam kad ja ishgirsti reikia ishjunkti telika smile

322

Re: Soliariumas:uz ar pries?

Kodėl deginimasis saugo nuo melanomos?

Dėl tos pačios priežasties, kaip ir apsauga prieš vėžį. Amerikos patologas Frank Longstaff Apperly jau 1941 metais aprašė, kad, slenkant iš šiaurės į pietus, vis labiau mažėja ne odos kilmės vėžio mirtingumo atvejų skaičius. Po 40 metų broliai Garland įrodė, kad šiaurinėse Amerikos valstijose, palyginus su pietinėmis valstijomis, mirtingumas nuo storosios žarnos vėžio yra du kartus dažnesnis. 1985 m. Ikuko Kato ir jo bendradarbiai nustatė atvirkštinį šiaurės-pietų krypties ryšį kasos, skrandžio, tiesiosios žarnos, kiaušidžių ir tulžies pūslės vėžio atvejais. Edward D.Gorham ir abiejų Garlandų tyrimai Tarybu Sąjungoje 1990 metais parodė, kad tris kartus daugiau krūties vėžio atvejų sutinkama Tarybų Sąjungos šiaurėje, nei pietuose. O Gary G.Schwartz ir Barbara S.Hulka savo 1990 metų tyrime, susijusiame su prostatos vėžiu, nustatė šiaurės-pietų kryptį.
Kas yra tas paslaptingas apsaugos poveikio ryšininkas? Aišku, kad vitaminas D, kurio galima rasti beveik kiekvienoje kūno ląstelėje ir kuris reguliuoja ląstelių dauginimąsi, stiprina imuninę sistemą. Arba, tiksliau pasakius, stiprintų, nes juk gyventojai praktiškai beveik ištisus metus kenčia nuo vitamino D trūkumo, „ačiū” protingoms sveikatos apsaugos programoms, kurios ir vasarą siūlo dėvėti žieminį paltą ir slidinėjimo kaukę, kaip saugiausią aprangą. Pradiniai sukrečiantys rezultatai davė impulsų mokslininkų tyrinėjimams.
Pagal 2006 metų brolių Garland išvadą 25-i tyrimai iš 30-ies įrodo ryšį tarp storosios žarnos vėžio ir vitamino D trūkumo, krūties vėžio atveju iš 13-os tyrimų net dešimties atveju buvo rastas ryšis tarp krūties vėžio ir vitamino D trūkumo.
Prostatos vėžio atveju pusė iš 26-ių tyrimų įrodė, kad vitaminas D turi reikšmingą apsaugantį vaidmeni ir šio vėžio tipo prevencijai, o iš 7-ių kiaušidžių vėžio tyrimų penki atvejai įrodė vitamino D apsauginį poveikį. Nevienodų rezultatų priežastis buvo ta, kad vitamino D lygis nebuvo tiksliai matuojamas, nes užteko tik pasakyti žodžiu, kiek kas skiria laiko deginimuisi saulėje. Tokių tyrimų metu, kur vitamino D lygį matavo, iš karto visais septyniais atvejais įrodyta, jog žemas vitamino D lygis gali pranašauti apie galimą vėlesnį storosios žarnos vėžį, kad moterys, kurių kraujyje vitamino D lygis žemiausias, penkis kartus dažniau suserga krūties vėžiu, o vyrai, kurių žemas vitamino D lygis kraujyje, 3,5 karto dažniau susirgdavo prostatos vėžiu, negu tie, kurių vitamino D lygis kraujyje buvo aukštas, o auglio išplitimo tikimybė padidėdavo net 6 kartus. Taigi, dėl ko deginimasis saugo nuo melanomos? Atsakymo laukiu choru ir garsiai!
NES VITAMINAS D APSAUGO NUO VĖŽIO.