1

Tema: Squateriu ir undergaundo kultura Londone ir LT

Ka apie tai manote? Kokiomis mintimis, patirtimi ar sumanymais galite pasidalinti apie undergraundini Londono ir LT gyvenima, muzika, tusus, djavima, narkotikus, kultura. Visos nuomones, patirtis, zinios ir sumanimai - man svarbus isgirsti ! Nes pats esu, daugiau ar maziau sios kulturos atsovas smile

2

Re: Squateriu ir undergaundo kultura Londone ir LT

ne ten kreipiesi smile
bandyk hardcore.lt forumus.
shiaip lietuvoj buvo keli squatai, ish zhymesniu Barboros Radvilaites gatvej, bet ten shiaip gyveno pankai, o kas del tusu tai ilgiausiai atsilaike gelezhinio kablio pastatas prie stoties vilniui. ten buvo nuomojama patalpa koncertams, bet antras aukshtas buvo uzhskvotuotas.
buvo dar keleta panashiu projektu, bet jie neilgai tegyvavo. sunku lietuvoj su tuo dalyku.

3

Underground gyvenimas bei kultura - narkotikai, muzika, etc, etc, etc, etc, etc..... Kultura... Skamba lyg kelias i absoliutu degradavima... Hey kids who want to be "cool"??? Lets do some drugs and listen to our undreground jams... hahahaha, how cool that is... we are so @#$@#$ awesome.

4

valanciaus blaivininkuose pravede interneta? big_smile

5

kiek zhinaw squateriai neturi interneto.. ir pc nemanaw, kad turetu... hmmm wiena karta, priwartosi kokio shudo ir kojas uzhwersi, : daugiaw ar maziaw shios kulturos atsowe":::044

6

pasitikrink zhinias - amsterdame pilna chaliavnay veikianciu interneto kaviniu skvotuose wink

7

Anglijoje, ten sostine squateriu! - ne Lietuwoje!

8

tai ash ir nesigincyju - juk sakau kad lietuvoj tokie dalykai ilgay negyvuoja wink
anglijoj kiek zhinau tiesiog daug apleistu namu, del to logishka kad atsiranda ir skvotu. olandijoj idomesne situacija - ten skvotavimas legalus, su tam tikrais apribojimais kas be ko

9

Tomas, dekui uz info. Gyvendamas LT pats tais dalykais nelabai domejausi, be to kaip ir sakai LT tokie dalykai nera dazni ir tusai ir squatai, na kartais buna festivaliai kuriuos prareklamuoja. O visais sitais dalykais as pradejau dometis atvykes i GB. Aciu uz isakyta nuomone smile

10

O hardcore lt. zinau sita saita  smile

11

Alfredas, is dalies sutinku su tavo nuomone , bet kokia tai bebutu kultura i degradavima ar i dar velniai zino ka, daugeliui zmoniu , tame tarpe ir man, tai nera budas buti kietam vartojant narkotikus ir vaikantis mados, tiesiog daugeliui zmoniu tai yra gyvenimo budas, O del narkotiku tai paprasciausiai kiekvieno asmeniskas reikalas, be to ka esu pastebejas,dzniausiai juos vartoja turtingu tevu vaikai, kuriems savaitgaliais vartoti tapo iprasta ju pasilinksminimo dalis, o ne benamiai squatu gyventojai. Ir butent tie vaikai bando vaizduoti kazka, nes jie atseit zino gatves gyvenima, kultura ir visa kas su tai susije, nors gyvena siltuose patogiuose tevu namuose, nors ne tame esme. O kiek esu bendraves su benamiais, valkatom , squateriais jie nesiekia atrodyti kietai ar apsivartoti, nors pasitaiko visko, taciau jie tiesiog gyvena taip kaip jiems atrodo teisinga ir taip kaip jie supranta gyvenima ir siekia dziaugtis juo, ispausti viksa ka tau gyvenimas suteikia, Bet kokiu atveju dekoju uz pasisakyma smile

12

na wa kai ishsisakiai rimciaw, tj wisai norm, o del turtingu tewu waikeliu kurie torcina sawaitgaliais sutinku, bet torcina, tikrai ne del to kad pazhysta gatwe;) ishleisk tu ji i gatwe, tuoj pat ims telefona skambins mamai ir prashys, kad ishkwiestu taksi, nes jis wienas ir jam baisu.

13

Laurynas, taip tai tiesa kad gali perduozuoti ir pan. bet dar karta kartoju kad man esme nera narkotikai, nieko nesakau, bandziau , man net padejo sakykim suprasti kai kuriuos dalykus apie sia kultura, bet ne narkotikuose esme, asmeniskai man esme yra atmosferoje, jausme kuri patiri ten budamas, nauji ivairus zmones kurie bendrauja ir dalinasi savo mintimuis bei patirtimi ir be abejo muzika !!! be kurios as negaleciau gyventi smile butent ta undergraundine muzika kurios negroja klubai smile Be to teisingai pasakei kad Londonas squateriu sostine smile

14

big_smile taip sutinku Laurynai, na bet ir ju ivairu yra, net gi visai geru zmoniu, dar vienas dalykas del kurio man tai patinka, kad tokiuose nelegaliuose reivuose sutinik ivairaus amziaus ir sluoksniu zmoniu, su kuriais gali pabendrauti nuosirdziai smile

15

Kaip sakoma, kiekwienam sawo;) laimingai:)

16

Teisinga mintis smile

17

Rimas, 20 parašė:

Alfredas, is dalies sutinku su tavo nuomone , bet kokia tai bebutu kultura i degradavima ar i dar velniai zino ka, daugeliui zmoniu , tame tarpe ir man, tai nera budas buti kietam vartojant narkotikus ir vaikantis mados, tiesiog daugeliui zmoniu tai yra gyvenimo budas, O del narkotiku tai paprasciausiai kiekvieno asmeniskas reikalas, be to ka esu pastebejas,dzniausiai juos vartoja turtingu tevu vaikai, kuriems savaitgaliais vartoti tapo iprasta ju pasilinksminimo dalis, o ne benamiai squatu gyventojai. Ir butent tie vaikai bando vaizduoti kazka, nes jie atseit zino gatves gyvenima, kultura ir visa kas su tai susije, nors gyvena siltuose patogiuose tevu namuose, nors ne tame esme. O kiek esu bendraves su benamiais, valkatom , squateriais jie nesiekia atrodyti kietai ar apsivartoti, nors pasitaiko visko, taciau jie tiesiog gyvena taip kaip jiems atrodo teisinga ir taip kaip jie supranta gyvenima ir siekia dziaugtis juo, ispausti viksa ka tau gyvenimas suteikia, Bet kokiu atveju dekoju uz pasisakyma smile

Teko matyti Danny Boyle filma Trainspotting(1996), jei neteko matyti rekomenduociau paziureti... Rimai sutinku su viskuo ka parasei, tik sios temos paskelbimas tai savotiskas sio kulto pletimas via internet and glorfication of such cult-trend. Jei atvirai, tai as labai pesmistiskai ziuriu i visa ta "image of "cool"" manija, tai mano akimis ziurint tik laiko svaistymas - gateway i rimtesnes problemas, butent narkotikus, alkoholi, nedarbstuma, dejima ant visko etc. Jei bent 10 procentu sugeba suderinti savo studijas, darba, asmenini gyvenima su tokiu gyvenimo budu, tai congratulations, bet tegul nenustemba jei juos visuomene diskriminuos del to, kad dauguma niekam tike.....

18

na o man pvz laiko shvaistymu atrodo viska suvest i studijas / darba etc, nes tai yra tik dar vienas cult-trend, tik zhymiai labiau paplites smile jei neitelpi i normalaus piliecio stereotipo remus tai dar nereishkia kad vienintelis tau skirtas kelias - narkotikai.

19

Tomas, 23 parašė:

na o man pvz laiko shvaistymu atrodo viska suvest i studijas / darba etc, nes tai yra tik dar vienas cult-trend, tik zhymiai labiau paplites smile jei neitelpi i normalaus piliecio stereotipo remus tai dar nereishkia kad vienintelis tau skirtas kelias - narkotikai.

very profound. studijos ir darbas - laiko svaistymas. ai teisingai, mes akli bukagalviai... kokia prasme puoseleti bei tobulinti aplinka...?

20

ko cia shirsti? smile nesakau kad laiko shvaistymas, sakau kad kiekvienam savo. nori zhaist kostiumuoto dedes zhaidima - prashom. tieshiog nereikia smerkt tu kam shis zhaidimas ne prie shirdies smile
kad shiek tiek praskaidrint situacija - ash pats narkotiku nevartoju. ir darba turiu, ish kurio tau ir atrashineju smile taip, gal mano darbuy ir nereikejo 10 diplomu, bet man p[atinka, nes ir moka ok, ir galiu leist sau jame sedet ir knygas skaityt. neteisingay mane supratay, tobulet yra geray, tiesiog kiekvienas tobulejimo savoka supranta savaip. man pvz nereikia kad kox lektorius aishkintu ko man prireix gyvenime, pats atsirinxiu wink